Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Friday, December 6, 2013

692 : #pray4pantaitimur


prayforpantaitimur

haih.

Thursday, November 21, 2013

691 : Imy


Dua kali mimpi yang hampir sama.

Orang yang sama.

haih.

hmm.

Rindu.


Monday, October 7, 2013

690 : Thank You




Thank you Allah for give me second chance.

Thank you Ibu Ayah Nanya and Haniii, didn't want to let you know at first. Thank you hari2 hantar makan even hospital non stop bagi makan jugak. :)


Thank you Mky for being sooo bajet cool hati cuak. Terima kasih :')
( mengejek pose i tegak ea, xpe, hah )


Thank you Rospa, so surprised to see you few hours after being hospitalized, am so touched &  happy btw :) plus ur kindness to spend ur weekend night with jalenda in my room.


Thank you Abby &  Haida who came to see me a day after, bawak nasik minyak sedap jugak, lol


Thank you Kak Zu meneman when I am sooo bored in room alone, goreng pisang & tepung pelita memang sedap.

Thank you Kak Lisz & husband who drop by to see me, appreciate that.


Thank you nana setongkol dengan aku lari keluar pegi shopping sekejap kat Festival City. gila patah pinggang malam tu, haha. Thank you bawak mcD bagi aku makan puas2, haha.
( gain weight 8kgs during hospitalized, sob sob -.-") 


Thank you Dydy for drop by, see you later. *hugs*

Thank you Shida after long hours at work , still manage to come and see me.


Thank you menjengah lat, awak dah x lat lat macam duluuuu, dengki -.-"


Many thanks to Dr Shamsul, physiotherapist, and nurse.

Thank you and thank you, to all, for helping me through hard times.

Thank you. God bless you :)




- Columbia Asia Setapak, September 27th - October 5th -

Thursday, September 12, 2013

689 : Welcomeeee




Alhamdulillahh.

Welcome Nadia's Jr :)


Sunday, September 1, 2013

688 : Lorax



you will never know the value of moments until it becomes a memory, dude :)


Unless someone like you cares a whole awful lot,
Nothing is going to get better. It's not.

- Dr Seuss -

Saturday, August 24, 2013

687 : Miracle In Cell No. 7


bila movie abes..

ibu : ehhh, dah pukul 12.. *menguap* .. 
ambik bam hurix tu chik, then hidu *alaala selsema*
hahaha

me : sedihhhhhhhhhh.

* film that bring me & ibu into tears * 


untuk menempah, sila ke saluran 481, paham.





Saturday, August 17, 2013

686: Selamat


hari raya, hari orang kawen & tunang.

tahniah.

selamat pengantin baru.
semoga kekal ke anak cucu dan akhir hayat :)

selamat bertunang.
semoga kekal ke jinjang pelamin :)

aku ?  hari raya hari mengira duit :p

jangan tanya bila hari aku.
tanya jugak, meh aku jawab ...

*flip tudung kiri kanan*
"dah lama hidup?"

seronok oi, aser macam anak tunggal / bongsu bila ibu ayah datang umah.
tak bosan duduk sorang, ada yang meneman.
part best, keje berantor, balik berambik. haha
balik umah makan sampai lebam nasik lauk semua ada.
alhamdulillah :)



Monday, August 12, 2013

685 : Selamat Hari Raya

selamat hari raya.

maaf zahir batin.


nak duit raya jugak. :(


Monday, June 3, 2013

684 : When She Gives Up


When she gives up on you, it's obvious when ...

She will not try to catch your attention
She will not fight for you anymore
She won't reply your message as quickly anymore
She won't pick up your phone call immediately
She won't try to keep the conversation going anymore
She will not care anymore
She no longer get jealous
She no longer care if you care or not anymore
She no longer goes to your profile and whine to people how happy you're, talking to other girls
She will give up on trying to make you love her because she finally realized it will waste her time

And you will miss her. Miss the way she cared about you.

Good Luck

source - #instagram

Thursday, May 16, 2013

683 : Semakan Keputusan Permohonan IPTA Sesi 2013/2014



Calon lepasan SPM/Setaraf boleh menyemak keputusan permohonan ke IPTA/Politeknik/ILKA Sesi 2013/2014 pada 17 Mei 2013 mulai Jam 12 Tengah Hari.

Semakan Online dibuat melalui laman web -> http://upu.mohe.gov.my


Semakan SMS : UPU [jarak] RESULT [jarak] No KP dan hantar ke 15888

Semakan melalui panggilan telefon :

1. Talian Hotline : 03-8870 6767, 
2. Talian Helpline 03-8870 6777
3. Talian Am 03-8870 6755 / 03-8870 6766

** ape beza talian hotline / helpline / am ? **

haha.

okay, goood luck.

Saturday, May 11, 2013

682 : Respect





teringat suatu hari dekat Melaka. time belajar dulu. drive kereta angah. betul2 dekat lintasan pejalan antara hotel avillion dengan the store. ada orang tua nak melintas, sumpah tak nampak. dia ada dekat tengah jalan. jalan tu sibuk. memang tak nampak dia. ye, pakcik tua.

masa tu angah sebelah, then angah perasan. angah tegur, angah cakap "cuba bayang kalau tu ayah yang nak lintas". ralat. sampai sekarang aku rasa ralat. sebab pak cik tu tua, mesti dia takut kereta laju.

tengok video ni..

ya, kalau boleh putar masa, aku nak break, biar dia lintas, sebab situ xde traffic light, memang kereta akan non stop lalu.

kalau boleh putar masa.

aku harap pak cik tu sihat sejahtera sampai sekarang.

haih -.-"


Friday, May 3, 2013

681 : Sob Sob Sob





adik saya pegi plkn. bila balik umah dia xde, aritu ade le, tapi kejap je cuti nk antanye intebiu.. xdan nak ajak g tengok movie. balik ngundi adik saya xde, aaaa, nak suruh dia teman tengok moviee :(


Wednesday, May 1, 2013

680 : Ibu




Dan kami perintahkan kepada manusia (berbuat baik) kepada kedua ibu bapanya, ibunya telah mengandungkan dalam keadaan lemah yang bertambah-tambah dan menyapihnya dalam dua tahun. Bersyukurlah kepadaKu dan kepada dua ibu bapamu, hanya kepadaKu kembalimu.

Luqman 31:14


Monday, April 22, 2013

679 : Soldier Homecoming


berejam abes masa dekat youtube dengan keyword soldier homecoming. dah lama xtengok video soldier homecoming.

yang ini tetap peberet, dari dulu sampai skrg.




eh, mata berhabuk, puiii


Monday, April 15, 2013

678 : Try Again

ALLAH

is the reason why even in pain I smile ;
in confusion I understand
in betrayal I trust
and in fear, I continue to fight.

Dear Tuhan Dunia,

i'm not scared of you.
jangan ingat saya tapi ingat tuhan.
jangan ingat apa orang buat semata tapi cuba ingat apa awak pernah cakap.

Ya Tuhanku, aku berlindung kepadaMu, daripada manusia yang penipu, iaitu yang kedua matanya menyoroti aku sedangkan hatinya mencari-cari kesalahanku. Apabila ia mendapatkan kebaikanku, dipendamnya diam-diam. Tapi kalau ia melihat keburukanku, disiar-siarkannya dimana-mana.

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah.

God Bless.





Wednesday, March 20, 2013

677 : Praise to God

to whom it may concern ;

I didn't know who you are

what your say

thank you , I'll pray & ask god to bless you forever.

"jangan cari redha manusia , cari redha Allah walaupun manusia murka"

absolutely.

you know, we know, everyone know god is the best planner ; He knows what you are doing, what am doing, what we are doing. no matter what you say and which level you are, no matter how bad I am and how worst my life before, I have a strong believe in god.

I believe in God like I believe in the sun, it is not because I can see it, but because of it all things are seen.

Dear Allah, all praise is yours, Alhamdulillah.

Saturday, March 16, 2013

675 : Slimming Belt



beli slimming belt dari groupon.

kotak luar BESAR, kotak dalam alahai ciput.

testing 1 2 3.

30 minit, hmm, hmm.

xjadi ponnn, peluh xkuar pon dekat perut.

ke.. lemak tepu sangat nih, ishk 

-.-"

Sunday, March 10, 2013

674 : Allah is Greater.

cry as hard as you want to , but make sure that when you stop crying, you will never cry again for the same reason.

ya.

aku dah menangis sepanjang2 perjalanan.

dari بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ sampai ساداك الله آل العظيم .

sekarang aku lega, aku terima.

hidup mati ku, pahala dosaku, rezeki balaku, susah senangku, Allah s.w.t tentukan.

kau cuba aturkan hidup aku, tapi kau lupa, tuhan kau, tuhan kita, dah rancangkan hidup aku terlebih dahulu. dengan hidup kau sekali dah ditentukan. 

tak akan aku sembah tuhan dunia ini . 

aku tak hebat agama, tapi aku tak pernah berlagak untuk menjadi pencipta.



Thursday, March 7, 2013

673 : Think Think Think


“Sesiapa yang ada padanya kezaliman terhadap saudaranya; seperti terhadap maruah dan selainnya, mintalah halal pada hari ini sebelum tiba waktu yang tidak ada dinar dan dirham . Sekiranya baginya kebaikan (amalan soleh) maka akan diambil darinya dengan kadar kezalimannya. Jika tiada baginya kebaikan, maka akan diambil dos orang yang dizalimi lalu ditanggung ke atasnya”

#Riwayat al-Bukhari

“Segala hak akan dibayar kepada empunya pada Hari Kiamat, sehinggakan akan dibalas untuk biri-biri yang bertanduk atas perbuatannya ke atas biri-biri yang tidak bertanduk” 

#Riwayat Muslim

Ya Allah , seandainya memang benar hak aku dinafikan, 
seandainya benar aku di zalimi di atas dunia, panjangkan umur dan murahkan rezeki orang yang menzalimi aku ; walaupun kemenangan dunia bukan milik aku, aku mohon di pulangkan hak aku di akhirat nanti.

god bless. 

Saturday, March 2, 2013

672 : Yes, It's You

just read few comments from so-called university students.
no, graduate students.
oh, master student's

pfft,

war is war.
politic is politics.
election is elections.

3 died.

protect your country, not your party.

if you hate the government, if you so in love with the opposition, don't be ultra FRED.

"xnk keje tempat lain, nak keje gomen, nak keje gomen jugak" - heh , lmao

civilised your mind, please. ?

Sunday, February 24, 2013

671 : Semputttt



semputt gelak.

mata cerah.

semua sebab blog mat luthfi.

sape tengah pregnant, confirm terberanak baca.

gelak sampai nanges , =.=

Sunday, February 17, 2013

670 : Dai Dai Dai




Hi, I don't live to please you, try again :)

Saturday, February 16, 2013

669 : Divider

Hari Divider, eh, Malam Divider.

2315

tangan lenguh, kaki lenguh, penat kepala, perut lapar, kepala kata rumah, balik.
masuk kereta.
turun handbrake
eh, mesej, baca mesej.
kaki lenguh, lepas brake.
bammmm.
eh, xnampak, bukak lampu.
oh, atas divider dah.
lek lek, jalan.

sampai rumah, haih, parking penuh.
pusing keliling, eh, kosong.
tett tett reverse, bammmm.
eh, terlebih undur, dah naik divider.
lek lek, park.

jalan kaki hala umah, bam. sepak divider.

eh, ape ni ? why divider, why ? haih

Tuesday, January 22, 2013

668 : By Funny Medicine

semua salah mokpiey sebab post gambar funny medicine, terus tak boleh tido, gelak, sadis -.-"









oke. tido. good night !

Monday, January 21, 2013

667 : The Parody




"tak payah nak fanatik sangat dengan pemimpin/ustaz/artis hampa, depa pon tak bergaduh terok macam hampa"


&



"removing sharks fins is not good. it's like removing the microphone while one is talking"



naisss.

Thursday, January 17, 2013

666 : Don't Be Sad



"Support me with your advice in private, and avoid advising me in public. Surely giving advice among the people is a kind of reproach, which I would rather not listen to. If you disobey and ignore my wish, don't be saddened if you are not obeyed."

#Imam Ash-Shaafi

Wednesday, January 16, 2013

665 : God Is Great




god bless you.
god bless me.
god bless us.


Seriously, Thank You.

Yes, you.

Monday, January 14, 2013

664 : Random Me


I don't care how mad I got at you, or how mad you've been at me. yet,


bye

Saturday, January 12, 2013

663 : SleepyHead

semangat berkobar nak menaip ..

then .. 


good night ..




Thursday, January 10, 2013

662 : The Art of Happiness


Every day, think as you wake up..

"Today I am fortunate to have woken up, I am alive. I have a precious human life. I am not going to waste it. I am going to use all my energies to develop myself. To expand my heart out to others, to achieve enlightenment for the benefit of all beings. I am going to have kind thoughts towards others. I am not going to get angry, or think badly about others. I am going to benefit others as much as I can"

#dalailama