Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, April 15, 2012

635 : Demo PTPTN ialah Bullshit

PTPTN - Pinjaman Tabung Pendidikan Tinggi Negara

nama pon dah pinjaman
dah habis belajar, buat demo
lupa selama ni yuran makan minum buku guna duit hutang

alasan ? guna nama agama, katanya riba.
 tapi kan dah lama jadi 1%.
dalam agama pun cakap, dah berhutang kena bayar.
sekarang ape kes ? dah berhutang, tak nak bayar ?

dari spend masa bayar tol, bas rapid, taxi pegi demo, baik guna pegi bayar ptptn.

alasan lagi ? tak malu muda-muda nama dah Blacklist ?
eh, kenapa nak risau pasal blacklist ?
nak pegi oversea ke ? nak buat loan bank ?
see, see, duit berkepuk tu, wow !

bayar la RM50 sebulan pon jadi. tapi dah nama hutang, bayar jela.
alasan nak bagi duit kat mak ayah ? bagi duit seribu sebulan ?
ke cakap je gebahgebah padahal langsung xbagi ? haha.

time nak pinjam, bersungguh ni fotostat semua dokumen
tido lambat pon tak kesah, check dengan member sama tak copy yang dibuat
"bakpe mu ade hok ni" "aaa, beghak, aku xdok fotostat lagi sijil ni"
"alooo, nok wak gane ni, nok beli mane setem hasil ni"

kalau gaji parents banyak, punya la tipu slip gaji
yang mak ayah keje, tulis ayah saje keje, mak surirumah katanya
dah dapat agreement, setebal-tebal alam dokumen tu, xpenat pon signnn

duit masuk, senyum lebar, jutawan muda katakan
paling cikai, laju pegi mcD
tukar wallet, beli jeans baru, baju baru
dah xde dah tized, bum dalam almari
yang ada, esprit, roxy, forever 21, topshop, zara, etc , xmaen la padini, hahaha
xkira lagi dating, tetiap minggu tengok movie
lagi la bila time bf/gf punya selamat hari jadi
abes belajar, bebel dalam hati, complaint sana sini

jangan jadi bullshit sangat. memang pembohong lah kau kalau duit ptptn xpernah kau guna untuk benda selain belajar. hp ? hp murah pon still pakai duit pinjam. wayang ? dating ? bla bla bla. xkan nak kerajaan tanggung benda tu semua.

mana boleh hapus, mana boleh orang lain tanggung belanja peribadi tu semua, berdosaaa support perbuatan laghaa angpa semua ni dengan duit pinjaman tu u know, :)

aku pon hutang puluh ribu lagi xbayar. n aku tau bunga dia naik tiap bulan. tapi aku dah agree yang 6 bulan lepas habis belajar, dia akan start cas, so ? ape boleh buat ? gatal nak meminjam, terima la hakikat, ye dokk.


bullsit la bullsit (mky, sepanjang 2012 )

Saturday, April 14, 2012

634 : To Those Who Were Born Before 1992



I miss those games. Plus, where can i get the pencil ?

p/s : it was happy to be a kid.

Thursday, April 12, 2012

633 : Safe & Sound

Wednesday, April 11, 2012

632 : (VIDEO) Gempa Bumi Acheh 11 April 2012


Initial tsunami wave prediction arrival times :

1. Georgetown -09:11pm 11th April 2012 MY Time
2. Port Dickson -02:10am 12th April 2012 MY Time
3. Singapore -07:51am 12th April 2012 MY Time

الله أكبر