Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, December 16, 2012

661 : My Pray



:)

Saturday, December 8, 2012

660 : Bangsa Aku


aku melayu.
dia melayu.
kau melayu.
korang melayu.

sejak aku berkerja , aku reti sayang bangsa. bangsa aku memang busuk hati, bila up sket confirm buat taik. hati kata balas, tapi kepala kata biar. lama2 ak rasa, xpela, atleast ad bangsa kita yang berjaya, bagusla. 

dlm hati bangsa berjaya, sikit pon xrasa sayang bangsa ke ? kenapa dengki xpernah habis ? orang diam, orang sengih, orang layankan aje, orang xcomplaint, orang buat macam kawan, xrasa nak sedar diri sikit pon, eh ? susah kami tolong, tapi senang, ni dibalas. apa dapat ?

tapi .. bukan, selalu jadi dekat bangsa BARU berjaya. megah tak macam biasa. kata dan paras luar biasa. lenggak kedepan macam jalan ni aku yang punya dan semua orang tak ada depan mata. lepastu buat pakatan, konon nak bagi si anu si anu bersendirian tak berkawan. segala macam cerita busuk mak nenek yang datang dari zaman ja'par tonggek tok kadok mana kau katakan. aku berkawan dah 12 tahun pon xbanyak cerita nak aku cakapkan, ni kan kau yang baru kenal baru beberapa bulan ?

rezeki aku , aku punya, rezeki dia, dia punya. rezeki kau, kau punya. kenapa kacau rezeki orang ? kau berjaya kau usaha, aku nak berjaya aku usaha, dia nak berjaya dia  usaha, salah ke kalau samasama berjaya n samasama usaha ? kau xnak bantu itu hal kau orang xkan paksa, tapi kalau orang lain tolong membantu, kenapa jadi benda tu isu ? tak semua orang suka memuja, lain orang lain cara.

aku xracist, cuma aku musykil ... kenapa bangsa aku macamtu.. dah jatuhkan bangsa sendiri, bersorak dengan bangsa lain raikan kemenangan lagi .. kalau kau jatuhkan bangsa kau boleh naikkan performance kau xpe, tapi, aku tak rasa kejayaan kau menendang bangsa kau keluar boleh bantu kau upkan diri kau ..

satu soalan, kau melayu ke ? eh . artis sangat .. 

aku sedih kalau bangsa aku aniaya aku, tapi entah, semenjak aku kerja, patriotik sangat hati ni, HAHAHAHAHAHA, seperti aku ada cakap semalam, aku penuh ke-bangsa-an, pui tatabahasa. aku sedih, tapi lamalama aku dah biasa.. aku rasa berjayanya bangsa aku adalah satu benda yang bagus, kalau aku masih xberjaya, alhamdulillah ada wakil bangsa aku yang berjaya.

mahathir cakap melayu mudah lupa, a'ah, memang.

hai kawan, kau dianiaya di hari Jumaat oleh bangsa kau sendiri, berdoalah, insya Allah, ada rezeki kau nanti. :') 



Friday, November 23, 2012

659 : God Is Great



[Al-Isra':4] Dan Kami menyatakan kepada Bani Israil dalam Kitab itu: "Sesungguhnya kamu akan melakukan kerosakan di bumi (Palestin) DUA KALI, dan sesungguhnya kamu akan berlaku sombong angkuh dengan melampau.

[Al-Isra':5] Maka apabila sampai masa janji (membalas kederhakaan kamu) kali yang PERTAMA dari dua itu, Kami datangkan kepada kamu hamba-hamba Kami yang kuat gagah** dan amat ganas serangannya lalu mereka menjelajah di segala ceruk rantau (membinasakan kamu); dan (sebenarnya peristiwa itu) adalah satu janji yang tetap berlaku.......(**Kisah pembebasan BaitulMaqdis oleh pahlawan Islam agung Salehuddin Al-Ayubi)

[Al-Isra':6] Kemudian (setelah kamu bertaubat), Kami kembalikan kepada kamu kekuasaan untuk mengalahkan mereka, dan Kami beri kepada kamu dengan banyaknya harta kekayaan dan anak pinak, serta Kami jadikan kamu kaum yang lebih ramai pasukannya.

[Al-Isra':7] Jika kamu berbuat kebaikan, (maka) kebaikan yang kamu lakukan adalah untuk diri kamu; dan jika kamu berbuat kejahatan, maka (kesannya yang buruk) berbalik kepada diri kamu juga. Oleh itu, apabila sampai masa janji (membalas perbuatan derhaka kamu) KALI KEDUA, (Kami datangkan musuh-musuh kamu) untuk memuramkan muka kamu (dengan penghinaan dan keganasannya); dan untuk memasuki masjid (BaitulMaqdis) sebagaimana mereka telah memasukinya pada KALI YG PERTAMA; dan untuk menghancurkan apa sahaja yang mereka telah kuasai, dengan sehancur-hancurnya.

Thursday, November 22, 2012

658 : 1Malaysia


really make my day :D

copy fb Jayla 
menu ni mengajar aku supaya menjadi lebih 1Malaysia untuk memahami bahasa mamak ..
sebab ak berusaha pk, apa perasaan mamak tu time nak tulis menu + apa yang dia cuba sebut sebenarnya sampai camtu sekali dia terjemahkan dalam bentuk tulisan ..


gelak sampai nanges -.-"

Tuesday, November 6, 2012

657 : True


kau hado ? :)

Monday, October 15, 2012

656 : Red Bull Stratos - Clap Clap Clap

stay up until 3 am without regret to watch felix jump from the space.
* pengsan *






"Sometimes you have to go up really high to understand how small you really are"
Felix Baumgartner, 2012



Sunday, October 14, 2012

655 : (Live Broadcast) Red Bull Stratos

Watch here Red Bull Stratos , Mission To The Edge of Space (LIVE Broadcast)



or direct to here -> RedBullStratos

Wednesday, October 3, 2012

654 : Rezeki

xx Based on True Story - Facebook xx



Rasanya semua org di Msia pernah terserempak dgn saudara seperti ini. I watched from inside McD's play place, saudara ni mengetuk BMW, Merc, Camry dan kereta2 mewah sewaktu dengannya yg beratur di Drive thru. SATU JAM berlalu, matahari maki perit, tak sorang pun sudi beli.

Setelah pasang niat moga diberi kesempatan untuk membantu saudara ni sekadar yg mampu, I searched for him on my way out but couldn't find. Surprisingly he was near my car (on the other side of the drive thru lane) when I wanted to go home.

Kami berbual ringan, sambil diri ini terkial2 meletakkan anaqi di car seat, dan makanan tak habis McD di kaki seat. Dia terkejut sy boleh ckp kelantan, biarpun sy bukan dari kelantan. Keropok RM20/packet, kalau beli dua RM35 katanya. Sementara sy membuka purse nak keluarkan RM35, saudara ni sempat memberi nasihat, yg 'anak itu harto Allah bagi kat kito, keno jago memolek'. Dia mintak maaf bukan niat nak beri ceramah, sy kata tak perlu minta maaf, kita kena saling mengingatkan. Sy tanya abang ada anak? Anaknya 3 org di kampung. Dia merantau mencari rezeki.

Bila sy bgtau sy nk beli 2 paket, dia tunduk mencari2, sy perasan bajunya dah byk bertampal2. Kain jubahnya lusuh sekali. Maaf ckp, kalau dirumah sy dah jadi kain buruk. Hati ni tersentuh sgt2. Tetiba teringat Rasulullah saw, dan para sahabah. Agaknya mcm ni lah pakaian mereka (Sayidina Umar diriwayatkan ada 14 tampalan di bajunya). Sy melihat dlm purse, ada duit RM50 sekeping. Sy beri padanya, dan bila dia nak bagi balance sy kata 'tak po lah abe, sedeqah sayo untuk anok2 abe.'

Dia terduduk. Terus sebak teresak2. Sy tergamam. Passerby started staring. Dalam sedu dia kata 'timo kasihlah dik. susohnyo nok cari rezeki untuk anok2...make minum pun tak tentu'...sebak sendunya makin kuat...Allah sj yg tahu apa yg dia rasa. Berejam di tgh panas, minta belas org2 berada yg duduk dlm kereta aircond, tak sorang pun sudi membantu. Bukan minta sedekah, dia ikhtiar sekadar kemampuan dia.

Sy cuba beri seidikit peringatan buat dia dan diri sy.
'Jange sedih abe. Kito ado Allah, tak po lah kito miskin didunio pong, yg penting akhirat kito kayo. Biarlah kok oghre nok kato lagu mano pong, asalke Allah tok hino kito...sabar deh...Allah ado...cukuplah Allah buat kita abe...HasbiaAllah'

Dia masih sebak, sy tak tahan terus masuk kereta dan menangis sepuas2nya dlm kereta.

Anak2ku Amirul Shaqil Azmir & Shireen Ara Alyssa, kalau jumpa saudara kita yg berusaha keras mencari rezeki mcm pakcik ni, bantulah sekadar mampu. Biarpun kita tak makan keropok yg dia jual, boleh je sedekahkan kat jiran ke, saudara mara ke, pak guard ke, hatta tol booth operator pun kita boleh bersedekah (kalau dah tak suka apa yg dijual). Tak makan bukan alasan untuk tidak membantu. Janji kita bantu pulihkan semangat yg menjual, untuk berusaha lagi mencari rezeki dgn cara yg halal. RM10-20 is nothing to us, but it could mean with or without rice for the day for them. Rezeki Allah bg untuk kita agih2kan, bukan untuk disimpan sampai jadi gunung.

Berkongsi cerita bukan nak bermegah dgn RM15 yg sy sedekah, tapi untuk membuka mata hati diri ini 7 yg sudi membaca. Semoga Allah jauhkan diri ini, anak2, suami & semua umat dari sifat ujub & riak. Wallahua'lam.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

agree much ! selalu bila bersedekah confirm orang akan cakap "eh, jangan bagi, sindiket". as for me, dia tipu or x, terpulang antara dia dengan tuhan, dia tipu dia dosa. nak bagi, bagi, xnk bagi, diam, simple as that :)

 semoga allah panjangkan umur dan murahkan rezeki semua hamba Allah atas muka bumi ni yang bekerja ikhlas mencari duit untuk anakanak mereka.

rindu ayah, sayang ayah :')

Tuesday, September 25, 2012

653 : KesukaanG



Breakfast - Lunch - Dinner - Supper

* pengsan *

Monday, September 24, 2012

652 : Only In Malaysia #2




another HAHAHAHAHAHAHA !

Sunday, September 23, 2012

651 : Only In Malaysia




HAHAHAHAHAHAHA !

Greyson Chance : Boss , nasi lemak 1, satay, kung foo chow, kangkung belacan, charkueytiow and for drink, milo bin

haha, great !

and yes, we do share some love for HARIMAU MALAYA :)

Saturday, September 22, 2012

650 : Good Start !

start my day with ..


Smile :)



Giggle :))


Laugh :D !


haha ! enufff

Friday, September 21, 2012

649 : True !


LOL

Thursday, September 20, 2012

648 : Moving Wall


Hold ur Breath - Stop

Release - Moving

Wednesday, September 19, 2012

647 : Poor You


agree much :)

Tuesday, September 18, 2012

646 : Loser Remain Loser



remind me of some'two'
please try again ya :D
piey tieyyy you~

lalalalala ~

Friday, June 22, 2012

644 : Tik Tok


4 Days To Go

Tik Tok Tik Tok Tik Tok

lalalalala

:)


Tuesday, June 19, 2012

643 : LOL





BOO !

Wednesday, June 13, 2012

642 : Avengers





Thor VS Hulk

T_T

Tuesday, June 12, 2012

641 : Only In Australia




Monday, June 11, 2012

640 : HerOwl




Sunday, June 10, 2012

639 : Don't Worry Be Happy



Saturday, June 9, 2012

638 : SuperAyah

tido lambat semua sebab mky, ishk !

golek kiri golek kanan rasa macam gelap, capai lampu tido, terus pasang.. lampu tido buatan sendiri, balut kertas biru, tu je kertas yang paling gelap ada pon..

tibatiba macam nampak ayah tengah pasang lampu tido kaler biru dalam bilik..

tibatiba.. ye tibatiba..

tibatiba nampak bayangan belasan tahun lepas..

bila ayah bersungguh pasang lampu tido dalam bilik, buat kayu tiga segi, paku dinding, lilit wayar lampu tido..

ayah.. ayah..



Monday, June 4, 2012

637 : Lights

you show the lights that stop me turn to stone
you shine it when i'm alone
and so i tell myself that i'll be strong
and dreaming when they're gone

Friday, May 4, 2012

636 : Bagaimanakah rasanya ?

Sunday, April 15, 2012

635 : Demo PTPTN ialah Bullshit

PTPTN - Pinjaman Tabung Pendidikan Tinggi Negara

nama pon dah pinjaman
dah habis belajar, buat demo
lupa selama ni yuran makan minum buku guna duit hutang

alasan ? guna nama agama, katanya riba.
 tapi kan dah lama jadi 1%.
dalam agama pun cakap, dah berhutang kena bayar.
sekarang ape kes ? dah berhutang, tak nak bayar ?

dari spend masa bayar tol, bas rapid, taxi pegi demo, baik guna pegi bayar ptptn.

alasan lagi ? tak malu muda-muda nama dah Blacklist ?
eh, kenapa nak risau pasal blacklist ?
nak pegi oversea ke ? nak buat loan bank ?
see, see, duit berkepuk tu, wow !

bayar la RM50 sebulan pon jadi. tapi dah nama hutang, bayar jela.
alasan nak bagi duit kat mak ayah ? bagi duit seribu sebulan ?
ke cakap je gebahgebah padahal langsung xbagi ? haha.

time nak pinjam, bersungguh ni fotostat semua dokumen
tido lambat pon tak kesah, check dengan member sama tak copy yang dibuat
"bakpe mu ade hok ni" "aaa, beghak, aku xdok fotostat lagi sijil ni"
"alooo, nok wak gane ni, nok beli mane setem hasil ni"

kalau gaji parents banyak, punya la tipu slip gaji
yang mak ayah keje, tulis ayah saje keje, mak surirumah katanya
dah dapat agreement, setebal-tebal alam dokumen tu, xpenat pon signnn

duit masuk, senyum lebar, jutawan muda katakan
paling cikai, laju pegi mcD
tukar wallet, beli jeans baru, baju baru
dah xde dah tized, bum dalam almari
yang ada, esprit, roxy, forever 21, topshop, zara, etc , xmaen la padini, hahaha
xkira lagi dating, tetiap minggu tengok movie
lagi la bila time bf/gf punya selamat hari jadi
abes belajar, bebel dalam hati, complaint sana sini

jangan jadi bullshit sangat. memang pembohong lah kau kalau duit ptptn xpernah kau guna untuk benda selain belajar. hp ? hp murah pon still pakai duit pinjam. wayang ? dating ? bla bla bla. xkan nak kerajaan tanggung benda tu semua.

mana boleh hapus, mana boleh orang lain tanggung belanja peribadi tu semua, berdosaaa support perbuatan laghaa angpa semua ni dengan duit pinjaman tu u know, :)

aku pon hutang puluh ribu lagi xbayar. n aku tau bunga dia naik tiap bulan. tapi aku dah agree yang 6 bulan lepas habis belajar, dia akan start cas, so ? ape boleh buat ? gatal nak meminjam, terima la hakikat, ye dokk.


bullsit la bullsit (mky, sepanjang 2012 )

Saturday, April 14, 2012

634 : To Those Who Were Born Before 1992



I miss those games. Plus, where can i get the pencil ?

p/s : it was happy to be a kid.

Thursday, April 12, 2012

633 : Safe & Sound

Wednesday, April 11, 2012

632 : (VIDEO) Gempa Bumi Acheh 11 April 2012


Initial tsunami wave prediction arrival times :

1. Georgetown -09:11pm 11th April 2012 MY Time
2. Port Dickson -02:10am 12th April 2012 MY Time
3. Singapore -07:51am 12th April 2012 MY Time

الله أكبر

Tuesday, March 6, 2012

631 : Resmi



masuk kandang kambing mengembek
masuk kandang harimau mengaum
masuk kandang lembu mengelembu *haha*

jadi ayam berkokok
jadi kucing mengiyau
jadi anjing menyalak

kalau masuk rumah manusia ? kalau jadi manusia ?
bersikap la macam manusia. tak perlu jadi binatang.

HORMAT.

 apepon, hak aku lebih disini. kerana aku mengeluarkan, kau ?

BIADAP.


Wednesday, February 29, 2012

630 : Cliché

tak perlu mengampu yang senang kalau dah kenyataan memang tak mampu untuk kaki bergoyang.

 tak perlu menjaga hati kalau dah hakikat kerana takot bersendiri.

 mana maruah diri ? bawah tapak kaki ? :)


 p/s : it's probably best not to talk the talk if you don't walk the walk babe.

 

Tuesday, February 28, 2012

629 : (VIDEO) Penderaan Di Taska Permata Kota Masai




 pemilik taska lodge report cakap tak tau.
mestilah tak tau. pemilik taska tau kira duit je, kot ?

628 : Haunted

Monday, February 27, 2012

627 : Hulkmal





sabar lah sayang , jangan annoying sangat ~


i love you :)

Sunday, February 26, 2012

626 : Sunday

rindu ? nah, tengok lengan cukup , hahaha.


rumah sebelah pintu terbukak dari siang, gril elok tutup, gelap xde orang. dah lah student semua still tengah cuti sem. semalam sepanjang hari lampu koridor black out.


 police cakap p tarik balik pintu tu kasi tutup.

HAHA !

Saturday, February 25, 2012

625 : Tidak Akan Lupaaa !


drooool eyes :p

Friday, February 24, 2012

624 : Wujud ! Benar !



hahahahahahahahahahahahahahahaha !
okay, orang camnih memang wujud !
hahahahahahahahahahahahahahahaha !
sape nak terasa, p kat ang laaa !

HAHAHAHAHAHAHAHAHA !

Thursday, February 23, 2012

623 : Keputusang



phew ~ :))

Wednesday, February 22, 2012

622 : Glad You Came by Glee



Glad You Came version GLEE.
Not bad.
Sebastian vs Nathan ?
Sebastiannnnnn. haha !

Monday, February 20, 2012

621 : Al Fatihah

Dear Mky,

There are no words to express how sorry I am to hear of your loss; your big loss. no words that can help to ease your pain and sorrow. the sadness will lesson, the memories will never fade. keep him safe and warm in your heart, insya Allah one day u`ll meet again.

I do believe, he was a good man, a reliable friend, a wise teacher / ustaz / imam, a sincere and honest individual, a responsible husband and a wonderful father.

Dear readers, do pray for mky`s late father and recite Al Fatihah for him as he was a wonderful person you would wish you could have met.


Semoga Allah S.W.T menempatkan uncle Mohd Yusof dikalangan orang yang beriman dan bertaqwa, Amin ~

In Memory ~ May 15, 2O11

Monday, February 13, 2012

620 : Nice

Dubai Fountains Synchronized With Whitney Houston's "I Will Always Love You"



thank you Damme share @ FB :)

Thursday, February 9, 2012

619 : Dahlia & Leuniey Perang Twitter?

Dahlia Teck & Leuniey lagi.

Dahlia Teck sememangnya mempunyai 2 acc twitter di mana pada awal kemunculan beliau di twitter, acc ini sering mendapat mention dari apex *time tu apex dengan acc twitter baru*, tup² lepas pada tu, acc satu lagi keluar yang mana sekarang ni @Daliaa19.



lepas daripada kecoh pasal gosip leuniey & apek, sedar² masuk timeline tweet dari @DahliaTeck. fuh. time tu, pk dua je either Dahlia still pegang acc ni @ orang lain pakai. plus, acc leuniey tu memang baru buat, follower pon 11 orang je.




pape pon, dahlia teck di acc @Daliaa19 menunjukkan yang beliau percaya pada Khairul Fahmi Che Mat. plus, lepas dari gosip tu, banyak kali pulak si leuniey ni keluar paper. maybe betul kata dahlia, nak glamour ? xpon, nak bagi butik lagi laris ? ah, xpayah komen lebih², kita tunggu n lihat je.

if twitter leuniey tu fake, xtau la camne. gambar acc leuniey tu pon boleh dapat dekat blog leuniey. tapi xkan la dahlia maen reply je kot ? entah. for sure, aku mestilah support dahlia, uitm tuuu, haha, kesian uitm, tetibe sangkut sama -.-".

erm, btw, dulu muka dahlia selalu ke x keluar paper ea ? macam x je. *think think think* :D

Wednesday, February 8, 2012

618 : Achik Sayang Ayah


:'(

Friday, February 3, 2012

617 : (GAMBAR) Adakah ini Leuniey GF Baru Khairul Fahmi Che Mat ?

haha, tajuk nak macam belog gosip gitu. since RotiKaya keluarkan cerita tentang @MahsiH2 yang update story ni di SINI ak macam biasa, alang2 bosan berada di spital, pagi2 nyah dah hadap blog gosip, haha. tu la ibu, kejut suruh bangun awal kan. hehe` 

menurut @MahsiH2, Leuniey sudah bertunang pada 29 Disember lepas, dan breakup 2 minggu kendian sebab nak kat Fahmi. adakah ini Leuniey yang dimaksudkan itu ? yang bekerja di N Touch Trade & N Bride Centre, Kota Bharu Kelantan ini ? If perasan @MashiH2 jika diterbalikkan adalah Hisham. Hisham adalah nama bekas tunang Leuniey :) tp, maybe kebetulann.

Leuniey Natasha

credit : 10BucksPhoto

Credit : 10BucksPhoto

Credit : 10BucksPhoto

chantek kaler pink tu, orang pon cantik. if ak pakai soft pink macam ni, errr. haha.

xxxxx Update xxxxx

komen Dalia Teck mengenai ini di Twitter beliau.




sebenarnya, ada apa dengan Khairul Fahmi Che Mat nih ? keje dia lompat kiri, lompat kanan, angkat tangan, sambut bola, tapi if sambut kuar padang, tukar bola lain. selain tu ? 

Wednesday, February 1, 2012

616 : Hantuuu

first time tido spital, kbai !

Saturday, January 14, 2012

615 : Kereta Buatan Malaysia


perodua vs proton

semua dok kutuk kereta proton, tak baik tau. pakai la kereta ape pon, cermat pakai, elok la kereta tu. ni kire accident kali ke, erm erm, satu, dua, tiga, empat, erm erm, entahlah kali keberapa ntah kat sini accident. tapi yang ni memang terbaik rasanya. sebelum ni, myvi langgar honda, kemek myvi longgar tayar, kereta dengan moto, sah2 moto yang jatuh, tp yang ni.. 

perodua langgar proton, bunyi bukan main sedap dengar, macam kemek2 je, sekali jengah, steady je savvy ni, kelisa dah berlipat depan dia. haaa, sape kate kereta buatan Malaysia xbagus.. even ak xtau sgt pon psl kete ni, haha, tapi macam ohsemm je savvy tu xkemek xkedut.

haaa, ape lagiii, satuuu malaysia, hahaha, tibetibe. 

Friday, January 13, 2012

614 : Kari Ayam


alhamdulillah, puas hati dapat masak, then bagi orang makan. xtau la ada slack ke x. bila tanya dieorg sedap ke x, jawapan yang dengar, `sedap weh`, sedap betul ke x xtau la tu. hehe. tapi tengok masing2 tambah nasi, sampai licin 1 kuali ni, tersenyum hatiku, chewwwah ! haha.

thank you ibu ajar masak kari. thank you mky ajar masak style mamak. rasanya dah lebih dari 1Ox buat kari, ni 1st time masak kuantiti banyak gile ! hidang pakai kuali idea budak rumah, ala2 gulai ayam kawah, haha !

erm, teringat sambal daging ibu la, sambal letak santan tu, ayam masak lemak cili padi pon sedap, pindang lagi la, sinchuan pergh. ala, ape ibu masak sume sedap, wah rinduuu ibu ! rinduuu ayah juge !

Thursday, January 12, 2012

613 : Voucher Buku 1Malaysia


pergi uitm ingat nk jumpa dr zaliha, patot jumpa semalam, sekali pegi arini xbuat appointment, padan muka dr zaliha ada kelas, haha. melangut layan movie 12 Dates of Christmas dekat lounge sorang2 bila yang lain jumpa supervisor masing2. before balik sempat pergi ambik voucher ni kat unit kewangan zon 4, fac sains com & matematik. beratur pon kejap je, budak tak ramai. maybe arini xde paper agaknya, uitm kan tengah final exam.

pk punya pk, buku ape la nak beli kan. article semua download internet. nak buku, library ada *bajet pegi la library kan, haha*.. nak guna 2OO beli buku yang betul2, memang xcukup. dah la buat research, buku mau puluh2 bijik, oleh ituu, ermm, haaa, hermmm, hurmmm, lain kali la pk, expired march 31, lambat lagi. hahaha, alasannn.

haa, student mana yang 24 jam kutuk kerajaan, demo itu demo ini, jangan ambik voucher ni tau ! LOL.

Wednesday, January 11, 2012

612 : # Wordless Wednesday

Tuesday, January 10, 2012

611 : The Last Kopek ( kupas )

pengajaran ye, Facebook & Email jangan letak password yang sama tau, haha. Jangan nak sibuk cakap fake account ke ape, lu pon same. Eh, yang bagitau tu pon selama ni guna yang sama jugak kan, alaaaa, sory la, wa dah tukar password laaa. lalala`. Sebelum ni lu pon stalk orang sama, buat playsafe pulak skrg ye, hehehe.

xsusah nak ingat, macam nombor surat beranak pon ade. b*O*O**2. ha, nak tengok pape tengok guna situ je. xpayah la guna acc pape. boom boom caaaa, boom boom caa caa. Okay, entry last untuk korang bagidol sme ye, twitter wa dah private. lu jangan susah2 tau add wa lagi request jadi follower, wa xyayannn. finally, lu yg bodo, wa menang, punya lama lu baru detect, lu buat hal kejap je wa prasan, boooo !

Yang jantan tu biar ada telo sikit tau, wa ingat lagi banyak kisahnya. Nak kate wa fitnah, haha, lawak, tak terjejas pon, asalkan banyak lagi cerita dalam genggaman ni ha. Jangan jolok sarang tebuan. blog n twitter, wa dah tulis, ignore doesn`y mean i`m weak but i am strong enough to let it go. lu kan bajet up, simple english xkan xpaham, kesian la sama lu. tapi wa tau, lu mesti nak terkencing dlm seluar kan lepas baca wa reveal ayat cerai tu, mesti lu gelabah puyuh time tu. sampai lu decide terus tutup la album tu, haha.

Sekarang pulak, wa xnk let go, sebab tu wa lawan kan. Dan bertahun wa diam, macam2 cara buat tak menjadi kan, haaa, meh wa lawan, TAU TAKOT ! lu la pengecut der yang sebenar, oops, xnk la tulis bahasa lucah sini, kotor la nyah, dah la lu kotor dan busuk, xnk la busuk sini. wa tau lu tulis mcm2 lagi fb, lu tak abes tapis la der, tapis sekali lagi eh !

okay lah, bye bye. conclusion, trick lu kali ni still xmenjadi la der, kalau lu rasa xpenat, lu boleh cuba lagi, tapi wa dah xgentar, sebab wa tau lu yang goyang, lalala. eh, yang playsafe tu, cik eherm, jagajaga. lalalalala`..

Sunday, January 8, 2012

61O : UiTM Di Hatiku

kertas yang diselitkan di bawah pintu rumah sewa.

UiTM BUKAN TEMPAT UNTUK BERDEMO
Hak Kami Untuk Belajar Dengan Aman

UiTM SEBUAH INSTITUSI YANG MELAHIRKAN MASYARAKAT BERTAMADUN
Kami Bukan Pak Turut, Berdemo Bukan Cara Kami

sokong ! jadi la student yang bersyukur yang belajar kat ipta tu lagi2 uitm. belajar kerajaan tanggung, buat loan or biasiswa dengan jabatan kerajaan, guna kemudahan yang disediakan kerajaan, pong pang sana sini, silap hb semua borang nak bagi duit dari kerajaan semua kau isi, hah, xmalu pulak makan duit kerajaan ek.

yang buat demo ni, confirm pegi amik jugak voucher RM2OO tu kan, kan, kan.. haih`


6O9 : what you give you get backkkk

ada orang jadi fake follower saye, auww, teruja ! tenkiu tenkiu ! malu la tu nak ngaku jadi follower, xpon ayat je gebang, lepas dah public baru rajin capture tulisan nukilan ku. dah public dah, jangan susah2 ea.

ku dah besar, jangan ajar ak macam mana nak guna social media, *wink*. malu ke rahsia kantoi, takot ke orang baca. tu laaa, snap sangat tulisan ak, dengan caption seumpama, dah bertahun ak diam, ak nak pecah semua ak tau, xkira la yang laki ke yang pompuan ke cakap, meh ku balas meh, heh heh heh.

dabik dada kata diri moden, tapi rupanya pemikiran sangat la kampung. ingat ak xboleh lawan yer, ni ak lawan ni lepas bertahun aku simpan. terkejut ke aku lawan dey kici, xsangka ea, haha. itu memang bakat terpendam, orang terpilih je dapat rasa tu. lepastu cakap `saka masuk badan`, haha. *gelak sampai shemputtt`, hahaha !

time publish Untitled Album tu pon, sempat orang komen dah pon, agenda busuk la tu nak jatuhkan ibu ayah aku, sooory, aku hidup lagi kot. tu la, dulu aku pernah cakap, tp kau lupa lettew, jangan nak kenakan aku sangat. kutuk aku xpe, printscreen siap nama penuh lagi ada, tapi bila dah pecah rahsia kau, terus gelabah cuakk, `elllllehhhhh`

sakit hati lettew tew tew ea non stop msg aku, gewd ! aku sukeee.. apa salahnya rasa sakit plak dah selama ni reti sakitkan hati orang lain je kan.. nak marah pegi amik wudhu, istighfar ingat tuhan tau, xpon redha ye, redhaa, :)

Thursday, January 5, 2012

6O8 : yippeee !

bila sorok, aku sorok.
bila tayang aku tayang.
bila buang, aku buang.
sepatah cakap sepatah aku balas.
seribu kisah, seribu jugak aku khabarkan.
bilamana aku sakit, aku akan bagi kau sakit sama.

jangan tanya aku bagaimana, tanya diri sendiri.
satu kau patut tahu, air dicincang xkan pernah putus.
dan jangan sampai kau sendiri malu suatu hari nanti.