Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Saturday, September 24, 2011

“ Be careful if you make a woman cry because Allah counts her tears. Every tear a woman sheds is equivalent to a man’s sacrifice in life. The woman came from a man’s rib, not by his feet to be stepped on, not his head to be superior, but on his side to be equal, under his arm to be protected, and near his heart to be loved "

INCLUDE THIS !

campur abes dengan peluh, sob sob sob `

mky kejam gila kau ! konon nak tolong tutup mulut takot aku terbau asap sembur aedes, padahal, suh aku diam xbagi melalak T_T akan ku ingat dirimu mky, xsia2 aku buat 6 garisan kat pergelangan tangan, padan muka ! hahahahaharemmmm `

Friday, September 23, 2011

riwayat hidup semot

sentiasa berubah kerjaya...

dari seorang pekerja network di bahagian security syarikat minyak
kepada seorang guru sekolah rendah menjaga murid yang nakal
kemudian menjadi "tukang repair kotak tepi jalan" - lawak gile yg ni ! haha 
dan akhirnya..





sungguh dedikasi ya, padahal baru balik dari kerja, cangkul still kukuh di genggamannya.. walaupun dengan mata kasar dah banyak dah clear, tapi masih belum dapat memuaskan hati jiran kami nampaknya, uncle yang agak gila, ye gila ! sape tak kenal confirm kata kami gila tapi bak kata orang, tak kenal maka tak cinta, maka boleh la korang berkenal-kenalan, pasti akan buat jadi gila melayan kata-kata uncle ini. pegi la tengok muka anjing mereka, muka anjing macam tengah stress gile !

Thursday, September 22, 2011

Go Gila

orang gile ada banyak jenis gila. orang gila tak bertempat lagi la banyak der. kalau orang gila yang memang dah sah gila xpe, tapi ape jadi kalau jumpa orang gile yang buat2 gile ? bukan susah nak detect orang gila. orang gila biasa perangai dia camtula, menggila. tak de sebab tak de angin tak de taufan, tetibe mai datang gile dia. cakap itu cakap ini macam wahhh aku lah juara.


kesian. sebab tu orang cakap jangan percaya orang gila n jangan layan orang gila. orang gila ni lagi di biarkan lagi la mengada. kadang tu tak bersebab dikatanya kita. GILA ! org gila camtu biasanya yang aku cakap tadi la, dia tak gila tapi buat gila. so, abaikan orang camni. dia ingat dia sape ? sebab tu bila dia buat prangai gila, end up orang akan cakap, kau ni gila !


korang kalau pernah borak dengan member then hujung ayat member sebut gila, memang termasuk la tu dalam kategori gila. hidup dunia tak lama, ingat asal usul, kita ni manusia je, hamba. bukan tuhan yang maha esa. so siapalah kita nak bercakap menuding jari tanpa usul periksa ? unless, kau gila ! hahaha.


senang cerita, belek diri sendiri dulu n pk, dengan siapa lagi kita pernah cari sengketa. jangan tuding jari dekat orang, tengok diri sendiri senang cerita. KARMA IS A BITCH. tak nak percaya karma xpe, percaya tuhan cakap buat baik balas baik, buat jahat dibalas jahat. kalau kata mulut manusia tak boleh tutup, check mulut sendiri boleh tutup tak ? ape ? boleh ? kalau boleh tak kan la nak tuduh orang pulak kan ? 

Learn Not To Put The Blame On Others

Okay ? :)

Wednesday, September 21, 2011

Go Go Gen

first trip dulu tak masuk theme park, kali ni, settle semua. oyeah ! memang punggung tak cecah seat btol lah time space shot, kuang asam btol ! dah la separate dengan mky time tu, duduk dengan cewek indon 2 orang kat sebelah, tak best ! btw, please lah mky, if dah takot tu takot jugak, haha ! tak payah nak kata sebab angin lintang mata terpejam ke ape ke, hahaha ! * hugs *

pipi pon naik sama OYeah -.-"

sekarang dah lebih 24 jam, oke, imy mky T_T.
thanks card + surat, auw :)
i pon tak pernah tulis surat chenta, :)))
i u

Malaysia vs Japan Live Streaming 21 September

Malaysia vs Japan
21 September 2011
Tosu Stadium
Fukuoka, Japan




Broadcasting live with Ustream


# click OK and page will be directed to Ustream

Saturday, September 17, 2011

Go Go :)

alhamdulillah, rezeki melimpah ruah arini. non stop makan dari siang. sorry mky, ingatkan boleh kempis perut, lagi dahsyat perut adelah T_T rezeki yang rezeki, org cakap rezeki jangan tolak, sbb tu i bedall je semua rezeki depan mata, hahaha. 

london choco roll, sosej, meggi goreng tumis sendiri, air gas grape, nandos extra hot 1/2 chic + grilled vege n coleslaw, ice lemon tea, mendape name ntah roti choc, strawberry milk, nasi dagang, laksa penang eh bukan johor eh entah *panggg*, n pisang goreng.. phew ~ kau boleh ? perut mcm kabung boleh laaaa T_T

owh, tak boleh tunggu sehingga esok lah :) yeay !!




terima kasih kepada yang memberi makan kepada perut ini, semoga kalian dipanjangkan umur dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan dan kehidupan yang baik-baik, amen ~

Friday, September 16, 2011

Heart ♥

Thursday, September 15, 2011

cara untuk kurus denagn mudah

uitm shah alam kejam.
uitm shah alam jahat.
uitm shah alam tak berperikemanusiaan.

rindunya uitm melaka city campus T_T

uitm shah alam banyak bukit, banyak tangga. penatnya T_T ibu gelak2 je ak ngadu , sampai hati, T_T. memang uitm shah alam tempat untuk kurus tanpa perlu berhabis ke london weight management. ibu pon, panjang lebor aku msg, sekali ibu reply, usaha tangga kejayaan, yelahhhh T_T

Monday, September 12, 2011

soalan kertas matematik spm 2011

yeay, soalan bocor, soalan bocor, yeay yeay ! haha

yes, aku pon terkejut bila dengar kena tax 6% bila beli topup. dan aku pon xpuas hati sbb ak prepaid user. tapi bila baca whole article, rupanya syarikat telco sendiri yang naikkan dengan alasan sebelum ni depa yang tolong bayar tax untuk customer.

agak-agak la kan, if korang ada company, korang nak tanggung x tax yang sepatutnya orang lain bayar tapi nak xnk, kau kena bayar ? aku tak nak :) even company ak kaya pon, tiap-tiap taon dapat untung, disebabkan tamak halobaaaaa, aku xnk tanggung jgk, nak kaya raya lagi. biarlah org nak ngate, still, hak aku kot, LOL

siap gebanggebang cakap tukar kerajaan. kalaulah boleh tubuh kerajaan baru ni yang akan kekalkan hak yang kita ada sekarang + bagi kelebihan lagi banyak, tak pe jugak. aku risau kang tubuh kerajaan baru, abes duit peruntukan kena abeskan untuk tukar buku teks sejarah dari sekolah rendah sampai menengah sampai rakyat kebulur habis, errr, xperlu kot.

so, udah-udahla. benda xde kaitan ngn gomen pon korang sangkut pautkan dengan gomen. kot ye pon benci gomen, cari la issue lain, idea lain yang mmg betol2 ad kaitan ngn gomen der. kalau dah benci tu, sampai nama individu pon akan di kutuk kan ? :)

Thursday, September 8, 2011

alhamdulillah.. :)

"Assalamualaikum Anak FATIN NABILA. Happy Birthday. Selamat Hari Lahir. Waktu tu ibu tak boleh tido malam (agaknya ko tak sabar nak tengok dunia). Tengah malam menjelang pagi ayah hantar ibu ke Hospital ATM (Kinrara) petang asar dan yg sewaktunya lahir anak perempuan ibu yg comel yg baik.. manja lagi. Hari ini memanjat kesyukuran pada allah s.w.t dan mendoakan semoga dipanjang umor mu dimurahkan Rezeki dilimpahkan rahmat, taufik dan hidayah Allah s.w.t keatas fatin nabila. Semoga diberi kehidupan yg baik2 di dunia dan diakhirat, dan dianugerahkan kejayaan dalam kehidupan aten. yang paling penting jadi anak yang baik.. AMIN"

Sent from :
Aayah Ibu
6 September 2011
07:00:32

am so touched :'( nanges, lap air mata, pastu sambung tido. awal lagi der, haha. kuang asam punya anak kan, bukan nak reply msg ibu dulu, hehe. owh, fyi, ibu ak suka msg via hp, kadang² bila ibu dalam bilik, sayang punya dekat suara, boleh main msg2 nak bagitau suruh cabut plug or check dapur, padahal bilik kita xjauh pon bu, xpayah laung pon boleh dengar, owh jammed T_T.

birthday adek bulan puasa, mana nak lalu makan kek, sebab itu nama harus berdua disitu :) beza umur adek n ak 7 taon, so, mmg patot kecik² dlu ak selalu jealous dengan dia. sampai hati ambik takhta bongsu ak T_T. tapi dh besar dah xkesah, kalau ak kaya confirm ak tatang adek ak lebih² :) oleh itu, orang lain xsepatotnya jealous sbb satu²nya orang yang patot ada phd dengan adik ak adalah akuuuu, hahaha.

btw, alhamdulillah, still hidup lagi sampai saat ni. n ak aser teruja sebab taon ni, birthday jatuh pada hari yang sama ak dilahirkan = Selasa :). ah, banyak benda dalam kepala, banyak cita².. mudah-mudahan, hari yang mendatang akan bagi aku beribu kebaikan, kesenangan, ketenangan..