Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Friday, April 29, 2011

royal wedding channel


exam tak abes lagi time dia start broadcast. 5 petang ni.  T_T
abes paper terus siap untuk travellllllll :)

Friday, April 22, 2011

hallu, ting tong, lmao

duit, pangkat, harta, nama, tu yang orang kejar sekarang kan ?
mky, 2011.


dalam hidup, selalunya, lagi tinggi pangkat, lagi banyak duit haram yang datang.
nadia baharum, 2011.

lebih baik membawa diri dari berada dalam kelompok yang memuja kita dan sanggup mengutuk orang semata-mata untuk memuaskan diri kita for no reason plus tak menjamin pointer exam pon.
fatin baharum, 2011.


conclusion :

diam salah, cakap salah. orang kalau dah terlebih ada nama, lumrah sifat dia meroyan tak kira masa. jangan makan duit haram banyak sangat nanti perangai jadi macam haremm :p. apa yang penting ? education. orang buruk belakang, kutuk belakang dekat lecturer, buat cerita, SABAR, JANGAN BALAS. doakan yang baik, insya allah, part buruk kita dah dapat, hope, anak cucu kita tak kena benda yang sama :)

er, anak cucu dia ? terpulang lah. kata semoga tuhan merahmati, so aku juga doakan kepada semua, semoga tuhan merahmati anda semua, amen :)


p/s : aku focus lebih pada exam sbb ak nk lulus dengan cemerlang n ak nk bina kerjaya aku. setakat berbangga boleh ada dalam kelompok yang memuja diri tak hengat, apa barang ? boleh jamin hidup sampai ke tua ke ? boom ! :)

Wednesday, April 20, 2011

make a wish !

Get the real storyline then you will know the truth. Don't simply judge people. Everything happen for a reason. Oh yea, if you don't start a thing I wouldn't do a thing as well. So, mind your words before you say something. Cursing is bad though. Chillax is much better :)
(noor malisa mat anah, 2011 )

a.k.a

memell / kak malisa / kak mell :)

L - R : me, memell, angah
angah engagement day :)

come to mama mood ;)

source : tumblr

bangun pagi tengok bilik macam gelap2, fuh, confirm mood shweet je arini, selak langsir, YES ! HUJAN !. siap2 pegi toilet, buat apa patot, baru nak landing rasa nak check hp, sekali ada msg, balas 3 4 msg, terus ..... DOWN !

spoil mood betol lah. 

nak hantar kakak aku pg umrah kot. siot je !

terus xre msg sebab bukan salah orang yang msg ak pon. salah sape pon xtau. ni kot orang panggil nasib. nasib tak baik. mana la pg luck ak pon xtau. nak pegi jumpa bomoh la camnih, HAHAHA !


baru perasan, bulu kening yang sangatttt panjang dah xde.. hurm ~

Tuesday, April 19, 2011

malam tadi kan..

semalam n 2 hari lepas, bosan xde apa nk buat, manjang ak layan youtube. start dengan video march wedding [lady diana] sampai ke video dia excident, funeral dia, then tetibe jadi addict, non stop tengok video prince william n kate middleton.

the same ring, holloh holloh holloh :)

sampai tengah malam oke sanggup tunggu time line broadband laju semata2 boleh layan video dieorg ni. dari clip orang yang suka dia, sampai xsuka si kate ni, pastu video interview dia afta engagement n documentary sempena wedding dia even 3 part, sanggup tunggu buffer sampai abes ! haha.

last sekali apa aku dapat ?

DAPAT MIMPI KAWEN DENGAN PRINCE WILLIAM MALAM TADI, TINGGAL KAT WILLIAM PUNYA APARTMENT KAT LONDON, JALAN2 KAT BUCKINGHAM PALACE THEN BORAK DENGAN QUEEN ELIZABETH.

kau boleh ?.

Monday, April 18, 2011

tzu chi foundation

cerita lama lagi. haha. march 23, lawatan sempena subject environmental management, satu kelas pg Tzu Chi Foundation. 1st trip ni ajo ak pg. 2nd trip xdpt pg sebab ada hal yang lagi penting, xpelah, saudara mara lagi penting. tzu chi foundation ni dah lama bertapak kat melaka, ak pon naik heran, dah ribu kali lalu kat tempat yang sama, xpnh plak prasan ad foundation ni kat traffic light tu, haha.

view dari luar dia sangat lah cantik, dalam lagiii lah cantik. nasib baik ada trip camni, kalau tak, xde nya tetibe nak pg tempat ni then masuk :) ad jugak pengalaman ha, hee.
pic credit to : atea

ni kira dewan dia. sangat cantik n besar :) nyaman kot .
pic credit to : atea.

pic credit to : atea

tempat rehat, maybe.
pic credit to : atea

semua kat sini vegetarian, sampai time dieorg nak hidang makanan pon, sume vege. ak punya la ingat ad 1 benda tu satay, tp sebenarnya soya, tu pon afta edna explain baru la paham :) sebab time tu lapaaa sangat, so, yakin yakin yakin food clean, makan :)

afta makan muka nak happy :)
L - R : ieza, si gempal, didiey, izzah

biol afta makan vegetarian maybe ? xkenyang, xtipu ! haha. 4 sure, terimalah kami seadanya, haha.

edna my favourite :))) oh, dia dah kurus, turun 5kg sudah, pergh, rahsia diet pon lupa nk korek :D

afta makan, dieorg bawak pg satu tempat yang kira ad jual2 barang. kat situ ad dia tunjuk stokin baju semua recycle punya barang. t-shirt warna hijau dibuat dari botol minuman yang warna hijau macam sprite, gituu. nak beli tp mahal dowh. -.-

barang makanan, semua vegetarian. antara barang yang dieorg supply untuk negara yang ditimpa bencana, latest, japan akibat dari tsunami tu, dieorg hanta makanan ni semua.
pic credit to atea.

stokin baby, dibuat dari botol plastic jugak, comel :)
pic credit to atea.

settle kat tzu chi foundation, dieorg bawak pg tempat recycle dekat batu berendam. yang ni lagi tak boleh blah. jalan kaki 3 minit kot dari kampung, sumpah xpasan ada tempat ni padahal rumah kampung depan tu je ha. haha, call ibu terus gelak-gelak ngn ibu lepas tu. yela, dia tutup tempat ni dengan zinc, mana nampak kan, ingatkan ape la semak samun, rupanya ad something sebalik tu :)

tanpa uncle ni sapela yang nak tolong recyclekan semua sampah yang kita buat. haih, lupa nak intebiu apa nama uncle ni.

dieorg ajar macam mana nak asingkan kertas ikot color :)

nana & shikin :)

yang ni terbaek. ak xde rajin tolong join p buat asing kertas. yang ak buat penyek tin ni. ad procedure oke nk penyek tin. 3 step sumenya, ak baru tau kot ? haha. syok abes dapat picit2 tekan pijak tin tu. lepas kejap serabut time buat mendalah ni. buat sorang then edna follow, haha, best !


err, ak lapar la skrg, macam nak makan nando's je :D.

Sunday, April 17, 2011

bdo'11

'batchmate'. berkenan btol dengan topi payung tu, gila excited, ak xpnh tengok kot ? haha.

ini ialah ketika sukan itu hari, 3/4. sebelum ni, if sukan je mesti join sama dengan budak diploma, buat mesti kat uitm lendu. kali ni, entah ap story sebenar, ak pon xtau. yang ak dengar, budak deg berkeras nak buat kt stadium hang tuah [dekat ngn campus bndr] tp budak dip xnk, nak buat kt lendu jugak. last2 yg ak tau, ad buat bass day out buat kat pantai puteri, budak deg ajo. tp bg ak sama je, xde ap beza pon :)

yg penting, ak fed-up btol dgn mky. korang tau x, mky sangat lah jeles tiap kali ak kuar umah. annoying gila. ad je hal dia buat. xboleh blah. rs nak bunuh pon ad mky ni, hahaha, tp, xpe, sabor. nnt dia buat lagi, mmg siap la, toreh pisau kat dada dia, haha. scary ? melawak ok :p


sekarang hari-hari saya makan nasik, lauk nak heaven, sooo.. lalala`

Saturday, April 16, 2011

last :)

kelas terakhir untuk semester terakhir degree ni abes pd jam 1150 malam. gile kentang. sepanjang ak sekolah, diploma, ni first time je aser kelas abes nk tengah malam. result presentation ? haha. confirm la banyak salah. lalala`. nak buat macam mana, saya tak pandai :)

dah abes dah kelas untuk degree ni. macam2 benda dah boleh ambik iktibar. yang paling utama, berdikari ! ak dah faham sebenarnya, ak kena berdikari, duduk atas kaki sendiri, even benda yang akan ak buat tu, risiko tinggi n bahaya. jangan harap org tolong even kita boleh mintak tlg, tp better, buat je sendiri. kadang2 orang menolong tp sbnrnya dieorg xnk pon tolong, dieorg mengungkit, dieorg akan cakap balik kat belakang, dieorg akan maki balik, dieorg kutuk, dieorg hina, semua sebab ? kau susah.

xpelah. yang penting, sekarang kelas dah habis. focus untuk viva then final exam. ni je last chance untuk update cgpa. time sem lepas, alhamdulillah, afta mcm2 cabaran, sakit hati, tp result unexpected. sem ni, hope boleh repeat balik result mcm sem lepas, dekan tu idok le, tp, maintain kepala 3 pon layan.

owh. untuk assignment terakhir, 1st time pg buat slide show tak letak cover kat slide 1st skali. terus pg buat cover bodo2 ni. dah xkn nk pg print balik yang dah siap print kot ? haha. muka nak elok before presentation,

afta present terus jadi biol. start la camwhoring kat belakang kelas even kat depan ad orang dok present lagi, tsk, tak senonoh ! lala`

moral of the story untuk diri sendiri? ingat , orang senang akan sentiasa ada sifat menindas walau baik macam mana pon luaran dia, kata2 dia, tapi jangan sekali kita tolak bila dia mintak tolong dengan kita even 1 soalan sekalipun, iA, adalah hikmahnya :))) ap yang penting, kita ucap terima kasih. poyo ? well.. lala`


owh, ikot hati banyakkkk nak tulis tapi banyak hati yang nak kena jaga.. lala`, afta final la.. :)

Tuesday, April 12, 2011

sape jual obat ?


clinic uitm ape aje yang ado. painkiller pon 50mg T_T. campur makan dengan panadol terus dah short arinih. mata datang balik bengkak, adeh. dulu dah bengkak sekali mata afta campor makan ubat selsema + soluble + panadol dalam 1 hari. dua2 nak jadi time nak exam, apekah ?

dua ubat ni, even take time 3 hari jugak la nak btol2 ilang sakit, atleast, ilang jugak. ubat clinic uitm bagi, elok xsampai setengah hari sajo. time byk assignment time tu la pinggang buat hal, xpe, sabor sabor, ujian :)

oh, hari ni dah 2x nanges bila teringat kakak saya nak kawen dah. apa masalah ntah. majlis pon xtau berapa hb, plan pon idak, baru lepas tunang padahal, tapi sedih beriya, hahahahaha :')

dah, sekarang ak nk tanya, ad orang buat business delivery ubat tak ?


jangan kau terkejut if google, ubat tu biasanya orang tua yang amik, tapi aku ? hahaha

Friday, April 8, 2011

invitation


sarra sarra sarra, autny miss you !

momma sarra, aunty bowl xjumpa lagi elmo or big bird etc. -.-

Thursday, April 7, 2011

kau ingat kau ?

suka nau baca blog orang pastu bebel sound2 pulak. suka nau stalk facebook orang, lepas tu bagi ceramah kutuk orang pulak. suka nau click baca komen yang deret berjela sampai sanggup tunggu suma loading, pastu boleh pulak kesimpulan sendiri n sebarkan pasirnya.

macam awak tu tak pernah ada masalah. macam awak tu suci murni baik sangat. macam awak tu jujur berbudi pekerti mulia sangat. macam awak tu hidup2 je dari baby terus jadi perfect tak pernah jumpa orang perangai sekian sekian. macam awak tu hidup smooth je dari dulu sampai sekarang.

nak kata awak tak pernah ada masalah, em, nak kata tak ada kawan, pernah je upload gambo berjimba sakan dengan kawan. nak kata kurang kasih sayang, boipren ada, kengkawan ada. nak kata awak ni sopan santun, haih, selalu aku tengok kahau je manjang.

dah apa masalah ? ap kau hengat hidup kau perfect sangat ? dulu 'trouble' tak pernah masuk dalam list kawan ? ap masalah nak kecoh bila aku sama kawan bercerita masalah or gelakkan masalah ? ap menyusahkan kau ke ? ap aku guna laptop kau ? apa aku guna broadband kau ? ap aku guna jari tangan kau untuk taip ? no no no no, kau bukan serumah ngan aku, dahtu ape ?

kecoh ! boleh blah. if sekarang kau dah jadi baik luaran tapi mulut still longkang, ingat lah zaman gelap dulu. jgn bajet perfect sangat lah, orang tak de kesah pon hal kau, kau je lebih2. orang pon xde bukak fb kau, xglamour pon.

skrg ak dah offkan wall dari semua, ak openkan link blog, meh la sini pulak baca kalau rasa broadband tu speed laju gile babi nak loading. aku nk taruk widget yang berat2 lak, biar padan ! lalalalalala`