Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Saturday, December 31, 2011

6O7 : i love you 2011


If it didn`t bring you joy, leave it behind
let`s ring in the new year, with good things in mind
let every bad memory go, that brought heartache and pain
and let`s turn a new leaf with the smell of new rain
let`s forget past mistakes, making amends for this year
and i do hope this note will bring you hope and cheer

Happy New Year

god bless you

Tuesday, December 27, 2011

6O6 :Gambar Hakisan Akibat Ombak di Dungun



sumber : syahirul.com



sumber : sinar harian

kerjakerja meletak bag pasir sebagai penghadang


Allah Maha Besar

Friday, December 16, 2011

605 : Appreciation

Id rather possess eyes that know no sight, ears that know no sound, hands that know no touch ....


than a heart that knows no love :)

Tuesday, December 13, 2011

604 : Arthur Christmas

dulu² time kecik selalu imagine jugak kalau santa datang depan rumah. yes, dulu time BUDAK², ak obses dengan cartoon ni. come on, BUDAK sekarang obses K-POP kan sampai kaw² kutuk orang, ugut, sampai bagi ceramah la dekat orang dewasa, tapi sayangnya ceramah kosong :D

dulu kecik² selalu tengok doraemon, beli komik doraemon penuh sekotak, sampai pernah mimpi doraemon datang masuk dari pintu belakang rumah then kitorang main masak² untuk sambut birthday ibu, macam real je sebab dalam mimpi angah pon ada sama. santa pon dulu time nak christmas selalu berangan kot santa akan datang even sekali macam dalam tv, sampai 2 3 taon berturut * sebab terlalu pk sebenarnya ak rasa* malam before christmas mesti mimpi santa datang dengan kereta sampai depan pagar luar rumah, tapi xde magic dust tu la..

tapi semua ni mimpi, bukan real pon. nama lagi BUDAK, obses kannn, haha. so tadi layan cite ni dengan adik, tu yang jadi flash back. arthur christmas ni best, boleh tibai gelak, yang mana moral dia kalau buat kerja buat sampai abes if x mesti banyak masalah timbul, sooner or later. :)

pergi la layan movie ni panggung. asyik nak layan movie cintan cintun je kannn, layan ni pon best, xpayah tension sakit hati nak pk, senang hati je tengok katon ni :)) 

ARTHUR CHRISTMAS TRAILER.


Saturday, December 10, 2011

603 : LIVE Streaming Gerhana Bulan

Gerhana Bulan
December 10, 2011


Thursday, December 1, 2011

601 : Ho Ho Ho


Holiday yaw !
Research abaikan LOL
Next, Dec 14

Insya allah.

Tuesday, November 29, 2011

600 : Mini ME Project

Before


After


Tuesday, November 22, 2011

Sukan Laut 2011

Garuda hanyalah Fantasi

Tetapi Harimau ialah REALITI

sekian.

Sunday, November 13, 2011

menghina ?

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: 
Sesiapa yang menolak kata-kata buruk terhadap kehormatan diri saudaranya, nescaya Allah menolak api neraka daripada mengenainya pada hari kiamat.”
- Hadith riwayat Ahmad dan Tirmizi -

Huraian:

Sesiapa yang mencaci orang lain sebenarnya dia mencaci dirinya sendiri. Sebaiknya selaku umat Islam kita hendaklah hidup saling hormat-menghormati, bantu-membantu dan tolong-menolong. Justeru, apabila mendengar celaan, kita sepatutnya bertindak menyembunyikan keburukan tersebut sekalipun seseorang yang dicela itu memang telah melakukan sesuatu dosa yang mengaibkan kerana kemungkinan orang itu telah bertaubat dan taubatnya diterima oleh Allah. Sesungguhnya sesiapa yang berbuat demikian ganjarannya adalah amat besar di akhirat kelak.






peringatan utk diri sendiri n orang lain jugak :')

Saturday, November 12, 2011

convo v.2

October 30, 2011

TERIMA KASIH

Ibu
Ayah
Along
Angah
Adik


&;

Kamal KerBun :p


Semoga tuhan merahmati kalian :')




Insya Allah, next convo, October 2013.

4





dahla lama xtengok blog sendirik, kesian -.-"

Thursday, October 27, 2011

so far so good, haha





Sunday, October 23, 2011

kaki kencing

owh, naik atas sebab aku bising malam² cakap tepon ea.
bukan sebab lain naik atas ?
haha. funny. xpe, aku simpan rahsia.
padan la kak M tu cakap, nasib baik aku datang baru duduk atas, kalau tak duduk bawah je ha.
beragak la nak reka cerita pon. dah kaki menipu tu menipu jugak.
kalau ye pon aku cakap tepon, tu ke faktor utama ?
xkannnnnnnn, haha.
cakap banyak, lepas tu sendiri lupa.
padahal banyak benda aku baru tau, tapi aku kena salah pulak.
aku tak amik tau, buat relax, buat cool, pesen tak kesah, ni pulak aku kena tuduh fitnah ?

terima kasih lah ye.
orang hilang ingatan memang camtuh.

Friday, October 7, 2011

god is great :')




Wednesday, October 5, 2011

mky dot ❤


miss you :')

Tuesday, October 4, 2011

mahathir vs yahudi



u European used to call us lazy malay, incompetent malay, untrustworthy malay, we couldn't say a thing about u. so when i was in a position to say what we think about you and you don't like it. when u said it to us, u expect us to like. we didn't like it but we have no way of making our voices heard.

ef you amereka. :)

Sunday, October 2, 2011

ibu umi mama mak mom mummy


This is a true story of Mother’s Sacrifice during the Japan Earthquake.

After the Earthquake had subsided, when the rescuers reached the ruins of a young woman’s house, they saw her dead body through the cracks. But her pose was somehow strange that she knelt on her knees like a person was worshiping; her body was leaning forward, and her two hands were supporting by an object. The collapsed house had crashed her back and her head.

With so many difficulties, the leader of the rescuer team put his hand through a narrow gap on the wall to reach the woman’s body. He was hoping that this woman could be still alive. However, the cold and stiff body told him that she had passed away for sure.

He and the rest of the team left this house and were going to search the next collapsed building. For some reasons, the team leader was driven by a compelling force to go back to the ruin house of the dead woman. Again, he knelt down and used his had through the narrow cracks to search the little space under the dead body. Suddenly, he screamed with excitement,” A child! There is a child! “

The whole team worked together; carefully they removed the piles of ruined objects around the dead woman. There was a 3 months old little boy wrapped in a flowery blanket under his mother’s dead body. Obviously, the woman had made an ultimate sacrifice for saving her son. When her house was falling, she used her body to make a cover to protect her son. The little boy was still sleeping peacefully when the team leader picked him up.

The medical doctor came quickly to exam the little boy. After he opened the blanket, he saw a cell phone inside the blanket. There was a text message on the screen. It said, ”If you can survive, you must remember that I love you.” This cell phone was passing around from one hand to another. Every body that read the message wept. ” If you can survive, you must remember that I love you.” Such is the mother’s love for her child!!

Reference : TamilTwist

Saturday, September 24, 2011

“ Be careful if you make a woman cry because Allah counts her tears. Every tear a woman sheds is equivalent to a man’s sacrifice in life. The woman came from a man’s rib, not by his feet to be stepped on, not his head to be superior, but on his side to be equal, under his arm to be protected, and near his heart to be loved "

INCLUDE THIS !

campur abes dengan peluh, sob sob sob `

mky kejam gila kau ! konon nak tolong tutup mulut takot aku terbau asap sembur aedes, padahal, suh aku diam xbagi melalak T_T akan ku ingat dirimu mky, xsia2 aku buat 6 garisan kat pergelangan tangan, padan muka ! hahahahaharemmmm `

Friday, September 23, 2011

riwayat hidup semot

sentiasa berubah kerjaya...

dari seorang pekerja network di bahagian security syarikat minyak
kepada seorang guru sekolah rendah menjaga murid yang nakal
kemudian menjadi "tukang repair kotak tepi jalan" - lawak gile yg ni ! haha 
dan akhirnya..





sungguh dedikasi ya, padahal baru balik dari kerja, cangkul still kukuh di genggamannya.. walaupun dengan mata kasar dah banyak dah clear, tapi masih belum dapat memuaskan hati jiran kami nampaknya, uncle yang agak gila, ye gila ! sape tak kenal confirm kata kami gila tapi bak kata orang, tak kenal maka tak cinta, maka boleh la korang berkenal-kenalan, pasti akan buat jadi gila melayan kata-kata uncle ini. pegi la tengok muka anjing mereka, muka anjing macam tengah stress gile !

Thursday, September 22, 2011

Go Gila

orang gile ada banyak jenis gila. orang gila tak bertempat lagi la banyak der. kalau orang gila yang memang dah sah gila xpe, tapi ape jadi kalau jumpa orang gile yang buat2 gile ? bukan susah nak detect orang gila. orang gila biasa perangai dia camtula, menggila. tak de sebab tak de angin tak de taufan, tetibe mai datang gile dia. cakap itu cakap ini macam wahhh aku lah juara.


kesian. sebab tu orang cakap jangan percaya orang gila n jangan layan orang gila. orang gila ni lagi di biarkan lagi la mengada. kadang tu tak bersebab dikatanya kita. GILA ! org gila camtu biasanya yang aku cakap tadi la, dia tak gila tapi buat gila. so, abaikan orang camni. dia ingat dia sape ? sebab tu bila dia buat prangai gila, end up orang akan cakap, kau ni gila !


korang kalau pernah borak dengan member then hujung ayat member sebut gila, memang termasuk la tu dalam kategori gila. hidup dunia tak lama, ingat asal usul, kita ni manusia je, hamba. bukan tuhan yang maha esa. so siapalah kita nak bercakap menuding jari tanpa usul periksa ? unless, kau gila ! hahaha.


senang cerita, belek diri sendiri dulu n pk, dengan siapa lagi kita pernah cari sengketa. jangan tuding jari dekat orang, tengok diri sendiri senang cerita. KARMA IS A BITCH. tak nak percaya karma xpe, percaya tuhan cakap buat baik balas baik, buat jahat dibalas jahat. kalau kata mulut manusia tak boleh tutup, check mulut sendiri boleh tutup tak ? ape ? boleh ? kalau boleh tak kan la nak tuduh orang pulak kan ? 

Learn Not To Put The Blame On Others

Okay ? :)

Wednesday, September 21, 2011

Go Go Gen

first trip dulu tak masuk theme park, kali ni, settle semua. oyeah ! memang punggung tak cecah seat btol lah time space shot, kuang asam btol ! dah la separate dengan mky time tu, duduk dengan cewek indon 2 orang kat sebelah, tak best ! btw, please lah mky, if dah takot tu takot jugak, haha ! tak payah nak kata sebab angin lintang mata terpejam ke ape ke, hahaha ! * hugs *

pipi pon naik sama OYeah -.-"

sekarang dah lebih 24 jam, oke, imy mky T_T.
thanks card + surat, auw :)
i pon tak pernah tulis surat chenta, :)))
i u

Malaysia vs Japan Live Streaming 21 September

Malaysia vs Japan
21 September 2011
Tosu Stadium
Fukuoka, Japan




Broadcasting live with Ustream


# click OK and page will be directed to Ustream

Saturday, September 17, 2011

Go Go :)

alhamdulillah, rezeki melimpah ruah arini. non stop makan dari siang. sorry mky, ingatkan boleh kempis perut, lagi dahsyat perut adelah T_T rezeki yang rezeki, org cakap rezeki jangan tolak, sbb tu i bedall je semua rezeki depan mata, hahaha. 

london choco roll, sosej, meggi goreng tumis sendiri, air gas grape, nandos extra hot 1/2 chic + grilled vege n coleslaw, ice lemon tea, mendape name ntah roti choc, strawberry milk, nasi dagang, laksa penang eh bukan johor eh entah *panggg*, n pisang goreng.. phew ~ kau boleh ? perut mcm kabung boleh laaaa T_T

owh, tak boleh tunggu sehingga esok lah :) yeay !!




terima kasih kepada yang memberi makan kepada perut ini, semoga kalian dipanjangkan umur dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan dan kehidupan yang baik-baik, amen ~

Friday, September 16, 2011

Heart ♥

Thursday, September 15, 2011

cara untuk kurus denagn mudah

uitm shah alam kejam.
uitm shah alam jahat.
uitm shah alam tak berperikemanusiaan.

rindunya uitm melaka city campus T_T

uitm shah alam banyak bukit, banyak tangga. penatnya T_T ibu gelak2 je ak ngadu , sampai hati, T_T. memang uitm shah alam tempat untuk kurus tanpa perlu berhabis ke london weight management. ibu pon, panjang lebor aku msg, sekali ibu reply, usaha tangga kejayaan, yelahhhh T_T

Monday, September 12, 2011

soalan kertas matematik spm 2011

yeay, soalan bocor, soalan bocor, yeay yeay ! haha

yes, aku pon terkejut bila dengar kena tax 6% bila beli topup. dan aku pon xpuas hati sbb ak prepaid user. tapi bila baca whole article, rupanya syarikat telco sendiri yang naikkan dengan alasan sebelum ni depa yang tolong bayar tax untuk customer.

agak-agak la kan, if korang ada company, korang nak tanggung x tax yang sepatutnya orang lain bayar tapi nak xnk, kau kena bayar ? aku tak nak :) even company ak kaya pon, tiap-tiap taon dapat untung, disebabkan tamak halobaaaaa, aku xnk tanggung jgk, nak kaya raya lagi. biarlah org nak ngate, still, hak aku kot, LOL

siap gebanggebang cakap tukar kerajaan. kalaulah boleh tubuh kerajaan baru ni yang akan kekalkan hak yang kita ada sekarang + bagi kelebihan lagi banyak, tak pe jugak. aku risau kang tubuh kerajaan baru, abes duit peruntukan kena abeskan untuk tukar buku teks sejarah dari sekolah rendah sampai menengah sampai rakyat kebulur habis, errr, xperlu kot.

so, udah-udahla. benda xde kaitan ngn gomen pon korang sangkut pautkan dengan gomen. kot ye pon benci gomen, cari la issue lain, idea lain yang mmg betol2 ad kaitan ngn gomen der. kalau dah benci tu, sampai nama individu pon akan di kutuk kan ? :)

Thursday, September 8, 2011

alhamdulillah.. :)

"Assalamualaikum Anak FATIN NABILA. Happy Birthday. Selamat Hari Lahir. Waktu tu ibu tak boleh tido malam (agaknya ko tak sabar nak tengok dunia). Tengah malam menjelang pagi ayah hantar ibu ke Hospital ATM (Kinrara) petang asar dan yg sewaktunya lahir anak perempuan ibu yg comel yg baik.. manja lagi. Hari ini memanjat kesyukuran pada allah s.w.t dan mendoakan semoga dipanjang umor mu dimurahkan Rezeki dilimpahkan rahmat, taufik dan hidayah Allah s.w.t keatas fatin nabila. Semoga diberi kehidupan yg baik2 di dunia dan diakhirat, dan dianugerahkan kejayaan dalam kehidupan aten. yang paling penting jadi anak yang baik.. AMIN"

Sent from :
Aayah Ibu
6 September 2011
07:00:32

am so touched :'( nanges, lap air mata, pastu sambung tido. awal lagi der, haha. kuang asam punya anak kan, bukan nak reply msg ibu dulu, hehe. owh, fyi, ibu ak suka msg via hp, kadang² bila ibu dalam bilik, sayang punya dekat suara, boleh main msg2 nak bagitau suruh cabut plug or check dapur, padahal bilik kita xjauh pon bu, xpayah laung pon boleh dengar, owh jammed T_T.

birthday adek bulan puasa, mana nak lalu makan kek, sebab itu nama harus berdua disitu :) beza umur adek n ak 7 taon, so, mmg patot kecik² dlu ak selalu jealous dengan dia. sampai hati ambik takhta bongsu ak T_T. tapi dh besar dah xkesah, kalau ak kaya confirm ak tatang adek ak lebih² :) oleh itu, orang lain xsepatotnya jealous sbb satu²nya orang yang patot ada phd dengan adik ak adalah akuuuu, hahaha.

btw, alhamdulillah, still hidup lagi sampai saat ni. n ak aser teruja sebab taon ni, birthday jatuh pada hari yang sama ak dilahirkan = Selasa :). ah, banyak benda dalam kepala, banyak cita².. mudah-mudahan, hari yang mendatang akan bagi aku beribu kebaikan, kesenangan, ketenangan..

Saturday, August 27, 2011

salam aidilfitri

selamat hari raya, 1990

nah, pantun hari raya dan baca ikut kefahaman masing² :p :

Kelantan
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor
Cegitu cegini awak suke ek
Awak suke kite tak suke ek
Esok luse hari raye ek
Sama-sama bersuke rie ek

Melaka
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan
Masak lomak cili api
Campo dongan ! daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri

Selangor/K.Lumpur
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak
Gulai tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupai
Pandu hemat ingat kampong
Asal teman selamat sampai

Kedah
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepas raya usah dok triak
Kalu ceti mai ikut dapoq

Perlis
Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

akhir kata ..

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin
Hati-hati di jalan raya

Regards,
Fatin Nabila Baharum

Thursday, August 25, 2011

mimpi penghujung ramadhan

disebabkan semalam langsung ak tak boleh tido, so buat la ap patot. dari benda paling lagha layan youtube sampai la benda paling baik ak buat. buat itu xlelap, ini xlelap, last2 afta subuh jugak baru boleh lelap. bila lelap, dapat la mimpi..

mimpi yang xpernah ak mimpi sebelum ni. ak mimpi ak lihat banyak sangat kalimah Allah s.w.t di langit. 2 langit yang ak lihat; langit cerah (siang) + awan nipis tapi cantik sangat susunannya dan langit gelap (malam) tapi ada cahaya oren sikit.

di langit cerah, kalimah allah s.w.t terbentuk dari awan nipis, di langit gelap, kalimah allah s.w.t seakan terbentuk dari cahaya oren dan kalimah allah s.w.t bertaburan di langit..

bangun tido terus sebak.. allahuakbar :'(

Kami akan memperlihatkan kepada mereka tanda-tanda (kekuasaan) Kami di segenap ufuk dan pada diri mereka sendiri, sehingga jelaslah bagi mereka bahwa al-Quran itu benar. Dan apakah Tuhanmu tidak cukup (bagi kamu) bahwa sesungguhnya Dia menyaksikan segala sesuatu.
( Fussilat 41: 53)


Tuesday, August 23, 2011

dabdipduu duuuuit raya !

angpau raya cina yang lepas ihsan en baharum -.-"

last dapat duit raya time raya cina. lagi 6 hari lagi nak raya. so, hari ni dah dapat *duit raya* first batch, haha, waklu :p. siang tadi bertemankan ibu dan ayah, ber "ngejah sikit bohh" di kuala terengganu, dan akhirnya fatin nabila berolehhhh......

1000 :)))

yeay, duit raye, yeay, yeay, yeay ! terus ada lintas langsung dalam hati berhajat nk pg hantar iphone kat machine, sekali, terus hp sekarang buat onar ! signal full bar elok je, tp msg xbley call xbley. bila dah boleh, sekali call, speaker dia rosak yermmm, sampai skrg nak onphone ngn mky pakai handsfree, sampai hati handphone ni tau T_T.

"duit raya" pon, masuk bank. xsempat nak merasa pegang, awal² ayah cakap, "duit masuk asb".. ibu yang baik hati banyak kali cakap, bagi la achik sket, bagi la achik pegang, pastu baru la dapat beberapa keping untuk diboroskan. 

kehadapan along ku khairunnisa, seandainya dikau membaca, xpe, dengan along boleh bertoleransi sebabnye anak pon 2, persaingan sengit antara aunty dengan ajin n damien, tapi kalau lebih, aaaaaaaminnnnnnn, dengar cite weststar bagi duit raya kan kan ? hahaha :) tetapi, kepada angah ku nurul nadia, taon ni duit raya jangan kurang, maintain xpe, lebih lagi bagus, kurang no no no, if kurang, haaaa, jaga jaga handbag tu, jaga jagaaaa, hahahaha !

Monday, August 22, 2011

❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤❥❤


Love is always patient and kind. Loves is never boastful or conceited. It is never rude or selfish. It dose not take offense and is not resentful. Love take no pleasure in others people’s sins, but delights in the truth. It is always ready to excuse, to trust, to hope, and to endure whatever comes.
- Nicholas Sparks, A Walk To Remember -


Sunday, August 21, 2011

( VIDEO ) Pemeriksaan JAIS di DUMC


Video Thanksgiving Dinner di Hall 3, Damansara Utama Methodist Church, 3 August 2011.



kes penggunaan nama Allah untuk orang bukan Islam pernah jadi isu suatu ketika dulu. aku bangkang. bagi aku, nama Allah s.w.t adalah kepunyaan dan hak milik orang Islam. aku tak pernah lihat kita orang Islam menyebut nama tuhan mereka dan menggunakan nama tuhan mereka untuk majlis kita, kepentingan kita. jadi aku terfikir, kenapa mereka beriya nak guna semua *hak* orang Islam untuk agama mereka ?





Allahuakbar
Allhamdulillah


both terang² ada nama Allah s.w.t dan perkataan ni digunakan dalam majlis ni for noooo reason. alasan aunty baju hitam, "this word is not being banned by the government, we all free to use the words" .. see, tak perlu salahkan sesiapa, kasi selidik tengok mana punca.

tengok dan lihat mana unsur serbuan ? tengok dan lihat setakat mana pegawai JAIS berdiri ? dalam dewan ? hanya luar dewan setakat pintu untuk sekian lamanya. tengok lihat dengar pengakuan muslim pada awal² sekali atas stage yang mengaku sekadar membelek melihat membaca quran tanpa memahami maksud sambil gelak kecil dan bercerita perihal dia dibesarkan dalam keluarga muslim, jadi ? siapakah dia ? bukan islam ?

salah ke JAIS nak lindung agama islam ? kat mana salah JAIS untuk elakkan kes murtad orang Islam ? pernah nampak lihat dengar orang Islam panggil non muslim masuk masjid buat majlis nyanyi² siap bercerita bagai pasal pegangan agama masing² suatu ketika dulu ?

masing-masing dah besar boleh fikir :) aku tak cakap pasal politik, tapi aku bercakap pasal agama. agama kita, agama islam. kalau sekalipun aku tak sempurna, kalau sekalipun aku masih punya dosa, seboleh mungkin aku mengharap islam yang lain menjadi hampir sempurna, mempunyai ikatan yang baik diantara satu sama lain, kerana dengan adanya meraka ini, aku yakin semua akan menjadi insan yang lebih baik dari sebelum ini.

ingat, kalau orang tak kacau kita jangan kacau hak orang. ingat, jangan lupa asal usul dan ingat hormat kehidupan orang lain. dan jujurnya, aku rasa sedih di hujung video ni. dah, aku tulis dengan aman, bacalah dengan aman dan hati yang tenang :D

Saturday, August 20, 2011

Mizz Nina ft Flo Rida - Take Over Official Video







mizz nina tetap ohsem :D
even autotune, oke je.. bagi ak laa :)

nemonemonemo

kau yang tak pernah tahu tentang kami ketika kau tak wujud dalam cerita kami,
aku sudah ada dia. 
( rozanna rizwan, 2011 )


tak perlu bersusah payah memikirkan meluahkan mengekspresikan idea. wajah itu terlalu busuk untuk ditatap sebusuk hati. tak perlu berlindung disebalik niat untuk membantu menolong. dendam aku tak kan pernah sudah walau sejuta kebaikan yang diberi selepas ini. akan aku ingat walau aku sudah bercucu bercicit suatu hari nanti. dan bila sampai masa, kau akan merasanya. aku akan menunggu saat itu, kerana ketika itu aku akan sentiasa tersenyum mengenangkan betapa percayanya aku pada karma itu tidak sia-sia
~ with love, fatin nabila :) ~

Thursday, August 18, 2011

happybirthdayhappybirthday !


semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki .. :)
semoga sentiasa cun n handsome .. err, handsome ke dik ? haha.
semoga sentiasa dirahmati allah s.w.t, amen ~

ni umur brape ntah both nih.. :D

sweet 29 & 16 .. btw, along n adik saya share tarikh lahir yang sama :) 18 August..

march 3rd, 2011 :)

gatal yermmm

semalam orang tu cakap, tangan dia gatalll sangat katanya.. 
hari ni, ehermmmmmm, tangan i pon gatal laaa :p. 
hai mky yang handsome, haha * hugs *


p/s : walaupun kita jauh, xpe, yang penting, cimb ada di mana2 sahaja :p :p :p

Friday, August 12, 2011

soo horrible -.-




" i miss him, i miss him deeply, but like i said before, a day from now, maybe two days from now, the whole world will forget, nobody will care "

-Tariq Jahan, father of Haroon Jahan, 21, speaks of sadness at sons death in riots. His son died trying to defend the mosque against looters.


al - fatihah ~

Thursday, August 11, 2011

RM 1

pagi semalam afta sahur first time tak tido balik, bese main redah lepas makan tido, tu pasal pose dah 10 hari berat maintain. a'ah, maintain buntal, bukan maintain selim ke ape T_T. tak tido teman ibu cari gambar lama ibu zaman muda remaja gitew. haha, psl gambar tu nak buat entry lain, mmg taboleh tahan la, gelak tak hengat esp jumpa gambar si adik terselit time dia kecik dimana leher pon xde, sadis, hahaha.

godek sampul tu, godek sampul ni, jumpa duit lama seringgit. tapi siyes, kenapa ak xtau pasal design duit seringgit yang ni. siyes xtau, ketinggalan zaman betul -.-". tak percaya, terus google, pastu baru percaya, mmg wujud design duit seringgit yang ni.


yang aku tau design yang bawah ni je. sebab, entah, mmg ak xtau, hahaha. siyes, tak tawuuu 
* mulut muncung gedik² mintak penampor * :))


aku sorang tak tau ke or ad orang lain yang xtau ?
 wahai lynn azlin my peberet, mu tau tak duit seringgit yang ni ? 
mu jangan tipuuuu, jawab jujurrr !! 


still xcaye, kenape aku xsedar wujud duit ni ? hahahaha, kesiann. 
tapi sekolah dulu cikgu xde tunjuk pon. ishk..

Wednesday, August 10, 2011

Heartless Robbery in London Riots !!!




video menunjukkan pelajar Malaysia Muhammad Asyraf Haziq Rossli selepas dibelasan dan disamun perusuh di London semalam. Pelajar berkenaan yang mengalami patah tulang rahan dan gigi ketika keluar untuk membeli juadah berbuka puasa.

kutuk malaysia negara tak bertamadun, dah ni jadah eh ? tamadun sgt orang dia ? bersyukurlah kat malaysia if ad pape , polis ada jaga kat memane, even mata kasar nampak polis jahat, baik polis ada dari xde. hermmm`


baca comment ni kat youtube buat ak pk, if btol, kat malaysia pon Macam ada pemimpin yang akan buat camni someday if depa dapat jadi perdana menteri la :)

Tuesday, August 9, 2011

loghat terengganu itu indah

ihsan : nanya @ agah @ angah

yang pure bandor confirm tak paham, haha. bagi aku, dialek terengganu unik kot, beza dengan kelantan, terengganu suka tambah G dekat ending N, kelantan tukar jadi E hujung perkataan, kebanyakkannya la.

even family ak tak guna bahasa terengganu bila communicate sbb parents pon bukan pure trg, sedara mara langsung xterengganu xkelantan, kecuali si adik yang sejak azali lagi ada kat terengganu plus lahir pon dungun pong-pang-pong-pang ckp trg T_T, tp kitorg still boleh paham bhs ni, just kadang² ada benda yang btol² pelik ibu akan tny la ap maksud. dialek kelantan pon kdg² ak lupa exact words @ sebutan even 5 taon belajar kat sana.

sbnrnya seronok kot dengar orang bercakap bhs ni. si nanya lagi la, cakap terengganu sampai jiran² suruh dia cakap biasa balik, sbb pelik bunyinya, haha. "nadia dakyoh la cakak ganung, pelik kang bunyi die" bak kate cikyah, lol :D ak okay sket, diploma aritu 3 taon kat dungun, tu la permulaan cakap terengganu sbb time sekolah rendah ak aser byk communicate bhs luar jugak la since ramai bukan pure trg kot dulu² ? xpon ak lupa, kot ? xpon ak pendiam dulu, kot ? haha *gelak guling²*

teringat mula² masuk smspp, melopong xpaham akak bilik cakap kelantan padahal dia ajak pg dining makan, tp sbb dia cakap "fating, nok make dop, kito make kat dewe make, lauk gapo tok tahu, beso arini lauk aye". sampai skrg ak ingat sbb lepas tu ak tanya balik kak shamin ape dia cakap. :) sampai la dah form 5, phew, dh expert *konon*, n skrg lupa abes , c(=

Monday, August 8, 2011

Identiti Sebenar Makcik Hajjah Sitt Al Wujara

dulu aku pon xsempat nak bukak wordpress manusia ni, katanya kena banned dengan wordpress sendiri. plus, makcik ni tarik perhatian semua dengan gambar yang dia guna which is lady gaga duduk atas kaa'bah. gambar tu aku sendiri xnk upload, rasa nak terajang pon ada manusia ni.

since facebook dia ramai dah report, dia pon dah shutdown facebook dia, twitter makcik ni still on. afta 1st blog kena baneed oleh wordpress, dia buat second blog, n sekarang ni, mmg url dia akan sentiaaaasaaa berubah, senang cite, hidup xsenang si makcik ni, ramai orang tengah attack dia. ap masalah dia benci sangat islam pon xtau.

if betol atheist, fine, go get a life makcik, xperlu kot nak kutuk manjang. umat islam sendiri hormat agama orang lain. kau benci islam, kau pg murtad sorang diri, kau ikot agama kau jugak sebab ak rasa memane agama pon dia ada ajar penganut dia untuk hormat hak pegangan hidup orang lain.



identiti makcik ni dah berjaya dihack oleh group GaySec setelah sekian lama semua nak korek sape manusia ni. since kat blog dia pon bahasa nak melayu full, n kutuk melayu kaw², tak susah nak trace. setelah digali lobang manusia ni dikatakan student UUM, 26 June 1985, under programme Bachelor of International Affairs Management with Honours, mix chinese and malay dengan no i/c 850626-1*-6**2

thumbs up Gaysec. lepas ni akan ada part 3 #OpsRamadhan dalam usaha untuk membongkar lagi identiti manusia ni. buat masa ni, korang boleh attack dia dekat blog latest dia yang still active http://makcikhajjahsittalwuzara1001.wordpress.com/ .. pg serang dia ni, kasi basuh sket.. kalau sebelum ni kutuk nabi muhammad s.a.w sahaja, bulan ramadhan ni lagi melampau dia kutuk allah s.w.t siap.. Those xbaca lagi boleh baca #OpsRamadhan Part 1 by Gaysec di SINI.

tapi kalau dah camni gaya, memang makin lama makin teruk, last option, kita doakan semoga dia berubah, dia sempat bertaubat and saat nyawanya dicabut dia berada didalam keadaan khusnul khotimah iaitu baik di akhirannya + sempat mengucap kalimah syahadah, amin.

Sumber :

i wish .. my wish ..



ding dong bell
pussy in the well
who put her in ?
little johny green
who pulled her out ?
little tommy scout
what a naughty boy was that to drown poor pussy cat

kisah janji dimungkiri lagi


Sometimes it is better to keep silent than to tell others what you feel because it will only hurt youwhen you know they can hear you but they can't understand.

:'(:')

Sunday, August 7, 2011

5 Ramadhan

yeay, entry gigih upload gambau :) sebab nanya balik, nanya rajinnn la sangat, ad je benda nak buat kan kan kan :) Resepi bos nanya, pg kedai cari barang sikit pe patot then terus jalankan misi buat roti ni, best mmg best, terliur abes :) memula buat aser mcm sikit, tp alhamdulillah, jiran² pon dpt rasa sorang sikit. kebetulan tetibe rajin snap gambau [ dan² je tetibe padahalll ] , meh ku upload di sini gambar n resepi roti goreng berinti yang sedap buat tatapan orang yang rajin blogwalking, kot rajin buatla nak bukak pose nanti :)

Bahan-bahan :
Roti
Bawang Merah
Bawang Putih
Capsicum
Tomato
Ayam
Sotong
Black & White Pepper
Mayonis
Thousand Island
Salad

1. Gelek 2 keping roti sampai la leper

2. Pekup / Tekap dengan pape yang berbentuk bulat, lagi elok if bulatan tu muat² dengan roti tu, so xmembazir roti :)

3. Rupa roti yang dah dibulatkan

4. Potong dengan pisau sampai jadi bulat

5. Bahan menumis ; bawang merah, putih, capsicum, tomato

6. Ayam n sotong

7. Perasa ; thousand island, mayonis, black n white pepper

8. Tumis bawang capsicum tomato, minyak jangan banyak sgt

9. Masukkan ayam n sotong, pastu tabur secukup rasa, garam sket, black n white pepper 

10. Ayam n sotong dah masak, kuarkan minyak if nampak mcm berair sangat
11. Tutup api, masukkan mayonis n thousand island [resepi asal cream cheese]

12. Dah settle inti roti :)

13. Roti yang bulat tadi, celup dengan telur then salut dengan serbuk roti.
[ yang ni buat 2x means celup salut celup salut ]
time goreng memang dia jadi kembung sebab 2 lapis roti kan asal² tadi

14. Lepas siap masak, belah 2 roti

15. Letak salad, isi inti tengah, settleee.. nom nom nom :D

Serbuk roti buat menggunakan balance roti tadi, kasi bakar guna toaster sekadar nak bagi kering, then blend guna blender, jadi la serbuk roti :)

hurm, lapar -.-"