Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, December 26, 2010

entry untukmu lynn :)

tu la, kalau orang kata suruh datang tu, datang je lah. abe p-gee ni pon satu, rajin betol la lect tuh nak buat test krismas ni dak. tapi xpa la, nanti ak kawen, pakat datang la no. tak datang, ak shoot sorang², ak xtipu ni lynn, muka suci, ak xtipu !

2008 :)

jamaaty, kawan time diploma kat uitm dungun dulu. DULU DIA SEXY GILE ! body, nom nom nom orang tengok macam nak makan :p. skrg, ayu gitu. dah lama dah perasan aty dah berubah pakai tudung, shantek je :). alhamdulillah, semalam selamat menukar tittle menjadi PUAN :).

gambar buat tatapan lynn azlin :). sian lynn, percaya cakap ak bulat² smlm kan, sedih je dengar sore kau ha, hehe haha hoho hihi huhu. camera ak xchantek macam camera daoh lynn, lebih² kau tgk kat fb mokpiey yeh.

aty & aben

sarra naik pelamin :)

sarra & ibu :)

khai, kawan khai n nanie, nanie :)

liuzuana & tunang :)

me, aty, sufy, sarra, aben

yeah ! kawan baik punya cilok :p - me, liu, sufy :)

pic last paling suka even cilok dari fb piey sebab..kami bertiga bersatu kembali, yeah ! dulu berpisah sebab kuat sangat cilok kan, hehe.. lynn, jealous tak lagi ? meh nk kasi jeles lagi.. sebelum balik, dapat la surat cinta dari naa yang ak yakin lynn xdapat lagi, hee. sabar lynn, sabarr... :)


nampak tak lynn ? xnampak.. oke, meh zooooom dalam dia :p


lepas ni turn sape ? lynn ? CONFIRM !

Friday, December 24, 2010

jalan v.2

jalan lagi n lagi, best part MAKAN ! hari-hari nak makan. tempat biasa buat lunch xde lain, asam pedas kat setiawangsa. satu malam tu singah kat restoran salero negori [ masakan negeri sembilan ] kat area ampang. sedap. then decide nak pg lagi for lunch.


memula 2x lalu macam xde orang, pelik. sekali tu decide brenti jugak, pastu baru tau, kenapa kedai banglo tu nampak xde orang. upenya, sume makan kat dalam. haha. yela, time tu angin kuat, dauh terbang, mana la orang xmakan kat dalam kann.

last sekali malam sebelum balik, terbaik punya makan. dekat je dengan area umah, kedai western cuisine. terbaik order grilled salmon. terbaik ? xpon sebab selama ni dok attack angah punya je tapi aritu sendiri order kot ? hehe.

grilled salmon

chic chop, kot ?

adik :)

ibu & angah :)

ayah :)

arini pulak ibu masak kari kambing, duh. memang badan back to basic balik lah, confirm ! hehe.

Thursday, December 23, 2010

jalan v.1

bersempena dengan kempen menyokong cuti dalam malaysia, kami sekeluarga, chait, ayat nak skema * pengsan *.. smlm baru sampai kerteh afta seminggu lebih mengada-ngada menempel di tempat orang. dengan misi cat rumah repair rumah ayah kat sentul, stay la sana sambil alang² berjalan.

jalan ? hari² jalan. jalan memang sedap, last sekali kaki sakit, ponn sodap ! paling sodap, dah lama xberlari² kat padang kan, last sekali, menempel kat dataran merdeka. beli bola-bola comel yang sekarang dah jadi hak milik ajin n damien plus lastik lampu. haha. time ni la menunjukkan siapa hebat melastik !


oke, ini bola-bola seketul 5 hengget. nak bagi menyala acu baling² dia kat lantai, nyala la. xyh baling lantai, ketuk pon dia nyala dah. tapi tadi satu yang kiri tu dah tak nak nyala sangat tadi T_T


hai. ini awang ganung kite woh ! hari ni dia dapat result pmr dia, alhamdulillah, cantik la result nye kan dari biasa :)


tu diaaa, orang bandaq gaya lebih tapi lastik pon xreti ! ni kalau bagi lastik betul2 getah dengan peluru batu betul, mau lebam muka sebab peluru lantun balik. lastik plastic ni pon, alahai, secoet je naik dak..haha `

korang reti lastik ?

Saturday, December 18, 2010

a for away :p


i'm away on holiday, lalala :)

Wednesday, December 15, 2010

makan itu indah ! :)


yeay, cuti dah genap sebulan, dah timbul balik ketulan-ketulan lemak di pipi menjadikan pipi berlekuk tiga jika dicampuq dengan dagu ! hehe. ini la panahan balik rumah. sehebat mana technology london weight pon, bila dah balik rumah, bambam balik !

ape taknya. duduk rumah, musim hujan, lauk fav ? ikan kering, ikan panggang, sambal belacan taruk ikan bilis, sambal tempoyak, budu, ikan sepat kering, ikan goreng. daging n ayam no 2. nampak lauk macam sehat, ikan, ikan, ikan. tapi ?

1 hari 3 kali makan
1 kali makan = 2 kali tambah = 3 pinggan nasi
1 hari = 3 pinggan nasi x 3 = WOW ! 

9 PINGGAN NASI SEHARI !

 belum kira lagi kerepek / chocolate / junk food ! HAHA

Friday, December 10, 2010

alhamdulillah :)



alhamdulillah, result exam beyond my expectations :) 

tak de lah gah sangat, xhebat mana, just certain subject, bukan, semua subject grade dia bukan macam yang i ramalkan. ada subject i ingatkan setakat C then check tadi dapat B, ada yang i bajet B- alih2 B+, and ada subject i mmg agak dapat B aje tapi alhamdulillah A rupanya :) tinggal 1 sem je lagi before abes degree, yeay ! :)

dengan erti kata lain, insya allah, apabila kita diduga, apabila kita dalam kesusahan, apabila kita dianiaya, kita akan diberikan kesenangan dalam hal yang lain. i still ingat, hebat dugaan i dapat time nak exam aritu. tapi i tau the best way is; duduk diam-diam dalam bilik study, keluar bilik bila perlu macam nak pergi toilet and makan, that's all :) orang sindir, mengejek, kutuk dalam facebook, tulis dekat notes, wall and blog, layankan ajo :)

tuhan kan ada :)

Thursday, December 9, 2010

result, grr !

 
alahai uitm, uat sesak nafas je la. sape yang sempat, sempat la check result tengah hari tadi time uitm bukak link untuk check result. i macam biasalah, selalu check kat mini transcript, tapi tak update. sampai la baru tadi bukak, haha, terus link check exam result dengan mini transcript dah close, then keluar notice ni.

oke, tunggu esok senang. sape yang dah dapat check, yang DL tu congratulations, yang ada failed, xpe, nanti sem depan usaha lagi :) result i ? HAHA ! nantikan kemunculan entry esok ! :)

Monday, December 6, 2010

biarkan aku jatuh cinta

haha, tittle nak makan penampar :D sekarang ni layan sangat cerita indon kan, dengan sound track dia sekali layan, ceritaaa.. kejap, tiba-tiba lupa, banyak sangat cerita indon layan, semua macam nak makan penampar, cinta kirana kot eh, cahaya , bukann, ke yg tv 3 tu, ah, yang tu lah senang cerita, 4 sure, sound track dia lagu ST12 ni, layan :)

kenapa i tengok cerita indon ?

ada dude harlino @ baim wong @ nanti i ingat balik nama asal dieorg
hero confirm handsome even dalam cerita macam nak sepaksepak je bodoh dia
ibu suka layan cerita indon tapi don't worry, nanti sampai tahap cerita tu macam bangang, confirm, ibu tukar channel lain, variasi, variasi ! haha
hero cerita indon banyak handsome, putihputih, tinggi, tough gitu, sexy, mbahahaha ! jangan kau jealous mky :p

tapi kadangkadang menyampah cerita indon ni, sebab

x cerita macam bangang, lembik, paling taboley bla "tunggu, pak biar saya jelasin dulu" "enggak pak, dengarin dulu".. so vavi la, dari merapu rapek camtu, kenapa la tak terus cakap "pak, eva fitnah sama saya !"
x indon kalau berlakon ternganga terlopong terjegil biji mata macam tunggu masa nak korek, ni confirm kes tak pernah tengok cite ibu mertuaku lagi ni, if tak, confirm takot nak jegil mata lagi.
x kebanyakan story dia, kejap pompuan yang cari pasal gedik, lepas tu nak pergi pujuk, laki pulak cari pasal mengada, bila nak habis camtu ?
x watak semua bodoh, senangsenang percaya orang. jangan lah drama kita macam tu jugak suda.

tapi, bodohbodoh pon, i pon bodoh pergi tengok sape suruh, haha ! ala, i dah frust la layan channel zee, cerita radhika tu slow sangat, jai walia pulak senang kena tipu, divya pon sama lombik, setahun tak habis lagi episod, lastlast.. hmm..

gambar hiasan T_T
oke, sebenarnya, tengah runnnnsing, iphone dah hantar kat machine, tapi, macam tak de harapan jugak. tapi ikot logik lah, dah memang battery iphone tu dah habis pon, cas tak dapat, memang la tak dapat turn on apek ! kot la battery dah rosak ke, ce kasik tukar lu. if battery rosak, cas seribu tahun pon xkan idop meyh ...

Thursday, December 2, 2010

bahana facebook

facebook bg i mainan paling kasar orang zaman sekarang. sape yang tak pernah addict dengan facebook ? confirm orang yang pernah ada facebook pernah sekali addict dengan facebook, ngadap, main game. kadang-kadang, xde ap pon, dok click sana sini, usha, lepastu dok mengutuk, ha, dosa kering !

aritu time pg buat report polis atas kes xxxxxxxx, polis tu pon ada cakap, ni lah BAHANA FACEBOOK ! ang pa ingat facebook tu medan luahan perasaan ? ang pa ingat facebook tu memang tempat cari kenalan sampai semua la nak approve. ok, ok, tu hak masing-masing. tapi bab medan meluahkan perasaan tu, silap besar la..

luah perasaan, mention nama, alamat, pekerjaan, lagi cari pasal nama dia. dok ugut bunuh, tulis nak katoq or bahang orang, sorry bebeh, ini malaysia. perangai orang pulak tak suka cakap sorang-sorang, bawak geng berani la, bila sorang, kecut perut lutut, bila dengan geng, fuh, bagaikan juara bercakap. dapat pulak orang macam i ni, suka print screen facebook orang, mmg carik pasal laaa, hehe..

tak kira lagi dengan bini orang, dah macam tak de kerja gamak eh. ada sampai anak bersusun 7 orang, tiap jam rajin pulak update facebook. komen pic duda sana, pic lelaki orang sana sini, status tak nak kalah, dah macam zaman 80 an je rasa, syahdu merindu bak bulan embun matahari, sayang menyayang, rindu-rinduan, chait ! jadah eh madah helah gitu mentang-mentang laki ang out stesen !

thanks for acknowledge kami ni well-educated person, ang pa kata belajaq tinggi la, cerdik pandai la, well, tenkiu tenkiu, auw ! sebab belajar tinggi dan cerdik pandai la, PDRM menjadi sandaran, thumbs up PDRM ! good job :)


ni ap motif pon i xtau sebenarnya. ingat lagi tak entry before ni ad footnotes i cakap nk saman-saman orang, macam best je :p. lagi pun kan tak keje lagi, meh la nak bagi keje turun naik balai court.. :p


NAK UPDATE STATUS FACEBOOK LA TU LEPAS BACA NI, busuknya dia HAHA !