Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, August 31, 2010

he hate my voice :(

selamat hari merdeka ! iklan merdeka, iklan petronas je ak tengok, tu pon yang orang dok publish merata2 dalam facebook. iklan lain, i dunno. tv kat umah ad, tp, ak xtgk pon, dah bukan tv ak plus menghormati rete orang laen. ke ad orang jenis xkisah pake rete orang laen ? if ad, xtau la.. membazir idup bertaon2 kalau benda simple pon susah nak faham :)

xde buat ap sepanjang cuti. tido, bangun pon kejut bf pergi kerja, tapi, last sekali, hmm.. it's okay, xpatot tulis sini, syg sy jgk.. ni pon, dah brape minggu dah, selalu dok google pasal ulu legong.. em, tau ulu legong ? Pusat Rekreasi Air Panas Ulu Legong @ Baling, Kedah.. memang betul signal MAXIS xde kat sana ?

MAXIS ya, MAXIS.. sebab, macam.. em.. xpela, if ad tau, kasi respond la meyh .. chatbox ad sana..

Sunday, August 29, 2010

marriage :)

When I got home that night as my wife served dinner, I held her hand and said, I've got something to tell you. She sat down and ate quietly. Again I observed the hurt in her eyes.

Suddenly I didn't know how to open my mouth. But I had to let her know what I was thinking.

I want a divorce. I raised the topic calmly.

She didn't seem to be annoyed by my words, instead she asked me softly, why?

I avoided her question. This made her angry.She threw away the chopsticks and shouted at me, you are not a man! That night, we didn't talk to each other. She was weeping. I knew she wanted to find out what had happened to our marriage. But I could hardly give her a satisfactory answer; she had lost my heart to Jane. I didn't love her anymore. I just pitied her!

With a deep sense of guilt, I drafted a divorce agreement which stated that she could own our house, our car, and 30% stake of my company. She glanced at it and then tore it into pieces. The woman who had spent ten years of her life with me had become a stranger. I felt sorry for her wasted time, resources and energy but I could not take back what I had said for I loved Jane so dearly.

Finally she cried loudly in front of me, which was what I had expected to see. To me her cry was actually a kind of release. The idea of divorce which had obsessed me for several weeks seemed to be firmer and clearer now.

The next day, I came back home very late and found her writing something at the table. I didn't have supper but went straight to sleep and fell asleep very fast because I was tired after an eventful day with Jane.

When I woke up, she was still there at the table writing. I just did not care so I turned over and was asleep again.

In the morning she presented her divorce conditions: she didn't want anything from me, but needed a month's notice before the divorce. She requested that in that one month we both struggle to live as normal a life as possible. Her reasons were simple: our son had his exams in a month's time and she didn't want to disrupt him with our broken marriage.

This was agreeable to me. But she had something more, she asked me to recall how I had carried her into out bridal room on our wedding day. She requested that every day for the month's duration I carry her out of our bedroom to the front door ever morning. I thought she was going crazy. Just to make our last days together bearable I accepted her odd request.

I told Jane about my wife's divorce conditions. She laughed loudly and thought it was absurd. No matter what tricks she applies, she has to face the divorce, she said scornfully.

My wife and I hadn't had any body contact since my divorce intention was explicitly expressed. So when I carried her out on the first day, we both appeared clumsy. Our son clapped behind us, daddy is holding mommy in his arms. His words brought me a sense of pain. From the bedroom to the sitting room, then to the door, I walked over ten meters with her in my arms. She closed her eyes and said softly; don't tell our son about the divorce. I nodded, feeling somewhat upset. I put her down outside the door. She went to wait for the bus to work. I drove alone to the office.

On the second day, both of us acted much more easily. She leaned on my chest. I could smell the fragrance of her blouse. I realized that I hadn't looked at this woman carefully for a long time. I realized she was not young any more. There were fine wrinkles on her face, her hair was graying! Our marriage had taken its toll on her. For a minute I wondered what I had done to her.

On the fourth day, when I lifted her up, I felt a sense of intimacy returning. This was the woman who had given ten years of her life to me. On the fifth and sixth day, I realized that our sense of intimacy was growing again. I didn't tell Jane about this. It became easier to carry her as the month slipped by. Perhaps the everyday workout made me stronger.

She was choosing what to wear one morning. She tried on quite a few dresses but could not find a suitable one. Then she sighed, all my dresses have grown bigger. I suddenly realized that she had grown so thin, that was the reason why I could carry her more easily.

Suddenly it hit me, she had buried so much pain and bitterness in her heart. Subconsciously I reached out and touched her head. Our son came in at the moment and said, Dad, it's time to carry mom out. To him, seeing his father carrying his mother out had become an essential part of his life. My wife gestured to our son to come closer and hugged him tightly. I turned my face away because I was afraid I might change my mind at this last minute. I then held her in my arms, walking from the bedroom, through the sitting room, to the hallway. Her hand surrounded my neck softly and naturally. I held her body tightly; it was just like our wedding day.

But her much lighter weight made me sad. On the last day, when I held her in my arms I could hardly move a step. Our son had gone to school. I held her tightly and said, I hadn't noticed that our life lacked intimacy. I drove to office. Jumped out of the car swiftly without locking the door. I was afraid any delay would make me change my mind. I walked upstairs. Jane opened the door and I said to her, Sorry, Jane, I do not want the divorce anymore.

She looked at me, astonished, and then touched my forehead. Do you have a fever? She said. I moved her hand off my head. Sorry, Jane, I said, I won't divorce. My marriage life was boring probably because she and I didn't value the details of our lives, not because we didn't love each other anymore. Now I realize that since I carried her into my home on our wedding day I am supposed to hold her until death do us apart.

Jane seemed to suddenly wake up. She gave me a loud slap and then slammed the door and burst into tears. I walked downstairs and drove away.

At the floral shop on the way, I ordered a bouquet of flowers for my wife. The salesgirl asked me what to write on the card. I smiled and wrote, I'll carry you out every morning until death do us apart.

That evening I arrived home, flowers in my hands, a smile on my face, I run up stairs, only to find my wife in the bed - dead. My wife had been fighting CANCER for months and I was so busy with Jane to even notice. She knew that she would die soon and she wanted to save me from the whatever negative reaction from our son, in case we push thru with the divorce -- At least, in the eyes of our son -- I'm a loving husband ...

The small details of your lives are what really matter in a relationship. It is not the mansion, the car, property, the money in the bank. These create an environment conducive for happiness but cannot give happiness in themselves. So find time to be your spouse's friend and do those little things for each other that build intimacy. Do have a real happy marriage!

If you don't share this, nothing will happen to you. If you do, you just might save a marriage. Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up.

your smile is a beautiful lie

when you're gonna stop breaking my heart
i don't wanna be another one
paying for the things i never done
don't let go

i can fix all those lie
i run but i'm running to you
you won't see me cry, i'm hiding inside
my heart is in pain but i'm smiling for you
 
i tried to make the things right
i need you more than air when i'm not with you
please don't ask me why
my only dream is about you & i

Tuesday, August 24, 2010

hina ke jadi orang susah ?

orang susah tak boleh kawan dengan orang senang. nanti orang senang sindir. orang susah je faham keadaan orang susah. orang senang dia anggap orang susah menyusahkan. terima kasih orang senang. semoga tuhan sentiasa menyenangkan kalian. saya orang susah. kalau saya kena sindiri takpelah, saya terima, terima kasih.

orang senang pandang orang susah semacam. orang susah nak rapat ngan orang senang pon segan. orang senang mmg hidup senang, boleh buat ap sahaja nak. orang susah ? buat benda standard orang susah boleh buat, boleh la.. tp, nak lebih-lebih, mmg rupa menagih simpati. tapi, kalau dah terdesak, orang susah terpaksa tebal muka jugak.

bila orang susah bawak diri, orang senang label orang susah kerek, poyo, sombong. tapi, bila orang susah dekat ngan orang senang, orang senang sindir. orang senang cakap, orang susah menyusahkan. tapi kat belakang, orang senang cakap "aku xkesah tolong kawan2", tp, depan orang susah, orang senang sindir. orang senang semua nak kira duit.

terima kasih orang senang. insya allah, suatu hari nanti, saya akan berjaya grad. sy mohon, saya dapat kerja time tu. gaji xlebat macam mak ayah orang senang semua xpelah, asalkan saya boleh hidup dengan duit hasil usaha saya tu nanti. insya allah, bila saya senang, saya nak pastikan adik saya senang, anak-anak saya nanti senang, keturunan saya senang.

bukan saya nak mewahkan orang bila saya senang. tp, sy akan ingat keadaan saya bila saya susah xde orang nak tolong @ orang tak nak tolong, saya tak nak nanti keturunan saya kena sindir-sindir, orang pandang rendah, xnak keturunan hidup susah nak cari bekalan xdapat.. dalam masa sama, saya akan pastikan keturunan saya tak buat benda yang sama orang senang buat kat saya sekarang, saya akan bgtau dieorg, betapa saya dihina bila saya susah. insya allah.

terima kasih semua orang senang. berbahagialah. saya tahu, nanti pon anda akan senang sebab keluarga anda senang. so, xpelah. terima kasih. enjoy.

Sunday, August 15, 2010

5 ramadhan

tiba² hati jadi sayu, sedih. orang lain maybe tengah berbuka puasa sekarang, aku ? menulis blog, pandang kuey teow goreng + hp dengan penuh rasa sayu. menangis tanpa sebab. terasa macam alone. ke sebab semalam berbuka si angah ada lagi, hari ni ? sorang pon xde kat rumah. 

sedih lagi, macam terbiar je rasa. xde orang nak peduli ke ? sedihnya.. tak terasa lapar, air putih dah ak teguk, cukuplah.. lebih baik tido dari menangis bukan-bukan time orang tengah bergembira makan selagi mana berjaga ni.

salam.

Friday, August 13, 2010

saya buat pjj

kalau dah pjj, ni lah gaya dia. nak buat macam mana. haih. nk gelak pon ada. :)

hehe. skrg mky dah beli webcam. bukan, since 2 3 hari lepas lagi. so, dah jadi rutin harian sekarang, tido bukak lampu, sebab ? sebab nk webcam lah sampai tertido. plus if dah ngantok, memang la malas nak bangun pg tutup lampu. kesimpulan, tido dgn mata ter bu ? kakkk.. :)

ad baek, ad buruk jgk pakai webcam ni, haha. sebab, mky mmg mata hantu btol, penat keje smpai 12 tgh malam pon boleh dia berjaga nak maen game semata-mata. dah dia maen game, xkan ak nk join da club kan, confirm la tido. tido mestila dia nampak muka kan. so, buruk dia, confirm mky pernah nampak ak tido mulut ternganga ke, mata terbukak sebelah ke, ahhh, nasib baik xpengsan kan ? hah hah hah ! :D

1st day

bercinta sangat dengan DOTA ! huh

2nd day

HAHA. dalam rumah pon pakai spec ea ? kesiann, silau yeeee !

semalam. bukan, pagi buta tadi..

sedih mky ? :)

pagi tadi, dia nampak ke idak ntah muka ak merenyuk mengamuk orang kejut sahur kan. tekpong, sahur doh kang pkol 12, minum soya sekotak. oke dah tu. muka confirm uduh gila menyeringai amik air sebotol minum, tarik bantal, tido balik, HAHA. sorry :))))))

Wednesday, August 11, 2010

1st puasa

yeay, lepas 1st day puasa. dengan bersahurkan sekotak air soya, kurma 7 bijik, air putih segelas, layan je sampai ke bukak pose. then, nak bukak puasa pon, punya la ramai orang kat bazar ramadhan, nak jalan pon, macam, damien merangkak kensot bontot pon lagi laju kot dari jalan semalam. nak berhenti kat gerai pon susah, jalan je non sto ikot flow sampai la ke hujung skali punya gerai..

sempat beli tauhu bakar. pusing 1 round lagi patah balik, punya terkejut, dalam masa, kejap je kot, ad beberapa gerai da siap tutup, dah abes. wallawei. ni confirm semua rindu nak g bazar ramadhan, rindu nak makan makanan jual kat bazar, cepat na abes.. dah pusing abes, pk nak beli makan pe. dengan si ♥ lagi call, last2, ad makcik dah nak tutup kedai tinggal 1 tupperware bihun, ak beli la bihun. semangat dia kasi letak dalam polystyrene, nak abeskan jualan kot.

balik umah goreng telur mata sebijik, settle lauk bukak puasa. yeay, alhamdulillah. :)

xpaham tol apsal la pic sume ni, sekarang ske2 atie rotate jadi laen, haih !

thank you housemate

hari sebelum-sebelum ni, selalu hujan pagi hari, xkira jugak, petang pon kadang-kadang dia mari. selalu, pagi start pukul 2 3 pagi dah bunyi kilat dentum sana sini, eh, bukan, petir, guruh. hehe. arini pulak, 1st ramadhan, elok je, panas dari siang tadi. adoi. dugaan betul la macam ni. nasib baik cuti, duduk rumah goyang kaki. esok dah start kelas nanti, camne la nanti nak jalan kaki..

cerita pasal hujan. teringat semalam. pagi lagi bukak tingkap hujan tengok hujan tak berhenti. pg iron baju, mandi, ingatkan kejap-kejap lagi hujan dah xde lagi. alih2, sampai pkol 730, still hujan. dah risau, payung besar xde si kakak dah amik, payung boipreng kasik sesuai pakai untuk lindung dari terik panas matahari semata. if hujan camni, mmg xdapek nk nolong la. pk-pk lagi, txt si housemate kot ye ke dia xde kelas pagi ni.

then, housemate reply [padahal bilik sebelah je, haha] kata kelas tengah hari. terus siap cepat seboleh mungkin takot ujan tambah lagi lebat. tetibe, si housemate ketuk tanya ada kelas ke tidak, then nak tolong hantar. auw, bersalah pon ada, msg ak tadi buat dia terbangun ke. then, nk tolak, pk gak, ujan lebat, nk ikot segan lak. aritu dah try pakai payung boipreng kasik time ujan, mmg xley nk uat pe la, sama macam xpakai payung, pastu sesak nafas sampai kelas, sejuk sangat plus baju basah.

hujan xde lebat sangat sangat sebenarnya, pic ni over pon ad :)

thank you housemate, cik adza !

salam ramadhan :)

tahun2 sebelum ni, ak xkan pernah miss ap nama, pengumuman esok nak puasa. raya lagi la, confirm bertepek depan tv nak jugak tengok sapa nama da dia tu umum. tetiap taon, dapat tengok muka yang sama. taon ni, xdapat la nak tgk muka dia. then, xde benda nak ditengokkan, usha pic lam hp ni.. sekali.. jeng jeng, terjumpa 1 pic, then pk, bila la budak ni boleh bercakap eh, nak suruh dia jadi penyimpan mohor besar la, buat announce nak raya ke, pose ke, cam comel je :))))

sungguh berlipat-lipat perutmu damien :D
tadi, before abes kelas socso, sir bastiyan ad cakap pasal mintak maaf dengan orang sekeliling before puasa sebab malaikat ada doa untuk abaikan puasa umat muhammad if xmintak maaf dulu dengan orang sekeliling. ak biasa prasan, sblm2 ni nak ramadhan banyak orang tulis statement sorry bagai, n aku ikot sama, tapi xtau plak mendalam. duh, teruk betul ilmu pengetahuan aku ni. then google, jumpa la yang ni..

 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut :

  • Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada)
  • Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri
  • Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

conclusion, sorry  for any wrong doings and sayings from my side. al maklumlah, blog ni bespreng, kadang-kadang bila menulis mmg ikot cakap hati, apa yang terlintas, yang tu la tangan bergerak xhenti. kadang-kadang, cakap laen, tapi orang laen pon boleh terasa hati. kiranya, nak cakap, SORRY ! :)

Tuesday, August 10, 2010

ujian sebelum 1 ramadhan

belum lagi 1 ramadhan. kesabaran ak diuji dengan hebat. menulis bukan untuk mendapat simpati, mendengar pandangan saudara saudari jauh sekali. memang betol, semua manusia diuji, dengan aku sekali dapat terima dugaan ilahi.

1st, belum ramadhan bermula, si kakak terima ujian yang sangat menguji, bila hubungan bersama cinta hati dinganggu oleh pekerja kontrak sime darby. ooh, sorry. ni sekadar luahan hati. bukan cakap membuta tuli, tapi punya bukti. segala msg, email dah siap disimpan bercopy-copy untuk tujuan backup diri kemudian hari :)

xabes dengan kesah kakak, aku pulak yang bersedih hati. kali ke-4 yang terbesar dugaan dlm hubungan terkena diri ni. tak berniat untuk menghebah apa yang jadi, sekadar, ingatan mana tau akan jadi lagi, mintak-mintak dijauhi. terbaru, kisah waiter yang mengedik-gedik, tapi bila bercakap, aku pulak yang dimaki.

aku bercakap gaya ala-ala YB. sepatah dua kata diberi. tapi dia ? tengking, sindir, macam aku ni sudah lama dia kenali. oh, siapakah saudari ? kisah bermula, bila bf waiter mc, waiter tergedik-gedik mendekati si boyfie, cuit lengan sana sini. setelah lebih dari sekali si waiter mengganggu, boyfie memberitahu waiter ayat yang sudah ak ajar berhari-hari, "gf sy marah". nak tau apa yang keluar dari mulut waiter tadi ? "ada aku kesah"

kali pertama, aku tabahkan hati. kali kedua, si waiter berkata lagi, ayat yang sebenar sudah aku lupai, tapi sikit punya iras bunyi macam ni "gf awak jauh, ntah-ntah dia ada boyfriend lain". akibat ? ak dah boyfie berperang separuh mati. sungguh meruntun jiwa ini.

kebetulan, kesempatan tadi ada, aku berbicara bersama waiter tadi. seperti aku katakan tadi, aku berkata-kata seperti YB. ap yang ak katakan hanya 1 ayat yang diulang berkali-kali dengan nada seorang YB "tak, saya nak tau je nape akak cakap saya ada boyfriend lain". tetapi, si waiter tidak menjawab soalan, yang ak dengari sekadar "nih nama pa pon aku xtau ni" "hey, hang nama apa?" "apa masalah hang ni, susah la kalau kat tempat kerja tak boleh nak borak, satu tempat kerja" "hey, hang pg kawen la cepat, hang frame laki hang, xyah suruh dia p kerja" "silap orang la hang nak cari pasal"..

bertubi-tubi si waiter bercakap tanpa henti. oh, hebatnya saudari. tinggi nilai adab sopan budi bahasa akak ini, apa ni orang sungai petani ? tak, dia tak tua mana, beza setahun dua sahaja tetapi lagak bagai orang muda. eh, sekarang dah trend kan perempuan berusia mencari lelaki muda. so ? aku sekadar berwaspada, tidak mahu kisah cinta menjadi bahan jenaka, oleh itu, lebih baik jika aku berjaga-jaga. tak salah bukan ?

kembali pada persoalan asal. oh, dia sungguh tidak menjawab soalan. aku tanya A, X Y Z yang di jawabkan. aku xkate xboleh borak, ak tanya satu hal semata. sebab 1 statement dia dah buat aku tertekan akibat gado bla bla bla sampai nak pg kelas pon xde nyawa ! aku tau dia dah ada boyfriend, tapi nape, dia gedik-gedik time boyfriend dia xdatang kerja ? 

mana silapnya kat situ ? silap aku or sape ? alhamdulillah, ak punya teman yang sangat jujur, even perit, sakitkan hati, dia still bagitau aku apa sebenar yang jadi. dia xpernah takot untuk bgtau benda sebenar walaupun dia tau, akibat daripada jujurnya dia, akan terima la panahan petir kat telinga kiri tembus telinga kanan. syukur ak ad teman yang selalu ad dgn ak susah dan senang, terima ak sebaik mungkin, sokong ak dalam segala hal.

ya allah, ramadhan bulan yang mulia, bantulah kami. tabahkan hati kami. jauhkan lah kami dari mulut-mulut jahat yang sentiasa cuba untuk menyakitkan hati kami. sesungguhnya tuhan, kau lebih mengetahui setiap apa yang tersirat di dalam hati hamba-hambamu ini. kau tenangkanlah hati yang gelora, kau senangkanlah jalan yang susah, kau tunjukkanlah mana yang tersirat, kau berikanlah mana yang benar, kau permudahkanlah hal yang sulit, aku mohon ya allah. bantulah aku menikmati bulan mulia ini, aku mohon...... :(


fatin nabila, bersabarlah.. tuhan ada kan, tuhan tau niat sebenar.. tuhan ada, tuhan tu boleh dengar, dia tau tadi ape sebenarnya dialog perbualan tadi.. tuhan ada fatin nabila, jangan sedih, dia dah tetapkan sebenarnya semua ni, tuhan tu maha mengetahui.. sabarlah ya.. jangan susah hati, tuhan ada.. ingat, tuhan ada..

Monday, August 9, 2010

jusco's clock

before family gerak balik kerteh, singgah kejap jusco ayer keroh, jusco lama.. ibu ayah mmg xberkenan pg jusco baru, bukan pe, sebab besar, penat nak jalan.. biasalah, umur dah banyak kan, xkan nak active macam orang muda dak.. 

then, time nk parking tu, cakap2 la yang jusco ni dari aku n si angah kecik lagi dah wujud.. situ la tempat cari barang pon if dulu-dulu.. terus teringat, kat jusco ni, ad satu patung mcm clown melekat atas jam besar.. if jarum dah nak sampai kol 12, mesti berlari-lari nak jugak tengok..

masuk dalam, terus si angah ingatkan snap pic mendalah ni, buat kenang-kenangan. ayah pon cakap, pantang jam tu bunyi, nak tengok, ad ap ntah <- ayah la bebel. hehehe`.. ntah, xtau la ap special psl ni.. sbb suka kot tengok clown tu gerak kan something kat tangan dia macam gear camtu, then bila jam tu dah bunyi ckup kali dia, clown tu tido alik..

skrg, jam tu dah rosak.. kepala dia pon, blkg kpale dah xde.. alahai, rindu zaman kecik-kecik dulu.. nape la xrepair jam ni, if x, boleh tengok dia bunyi "tong" "tong" "tong" lagi :)

bunyi la lagiiiiiiiiii .....

Sunday, August 8, 2010

along : "kelas itu duniawi"

khamis lepas sengaja ponteng kelas sebab nak buat proposal research. tup tup, emergency, jumaat pon ponteng, tapi bukan sengaja, tapi cousin meninggal. al-fatihah. bak kata along, xpayah pergi kelas, kelas duniawi, baca yasin untuk orang meninggal akhirat punya counting. terus ! nyah amik kira falsafah along :))

then, unsangkerable, jumpa along n family kat gadek. dah ndw ke kl, terus melencong mlc bila dpt tau khabar berita tu. time tu, lupa kejap nak sedih, sebab nampak peberet dua orang ni.. :)

haha. ajin kena buli, susah sgt nk snap pic ngn aunty, amik kau :)
damien sukaa sangat ea lentok kat bahu.. asal dapat lentok pp tu, jadila kann..
see, see.. damien fav place, bila org dukung, confirm happy.. if x..
hambik kau. nanges ! HAHAHA !
ajin lak last min baek je, sebab nak maen game chicken, kan kan ? hehe
ajin dah besar, dah jadi budak dah.. muka dia pon dah xcam baby dah, mmg dah jadi nisa jr ! :).. ajin kelakar sangat.. nak maen iphone aunty, then bat low, aunty off display, buat2 nanges, ajin cakap "jangan la, jangan la" sambil tepis2 rambut aunty.. then aunty gelak, ajin gelak sakan, tp time2 gelak, mak kocek bg salam, sempat lagi dia jawab salam then sambung gelak, siyes taboley bla ngan budak ni la.. gelak dia time tu bunyi "hak hak, ahak ahak, om alam, hak hak, ihik hik hik:" .. 

alahai, rindu ajin la.. nnt aunty beli buku kaler2 mickey n pooh plak la ea.. xpon cari barbie plak ke.. okeh ? :) damien .. damien.. damien.. damien ske geget sume benda la, kang tarik, nanges.. manja btol budak laki ni tau.. kakak gangster, adik manja, aduh.. dahsyattt...

Thursday, August 5, 2010

cinta poker :)

bersyukur rasanya sebab sehari dua hari tiga hari ni, bahagia sangat.. if bergado sekalipun, ss (supersaver) seterusnya, confirm baik balik, heh heh heh. penat macam mana pon, ♥ mky still uat ss, rutin harian sejak dahulu kala lagi kadang2 sampai 4 5 ♥ akan teman sampai la si buntal ni tido. n if kebetulan online, berwebcam, bersama si ♥, bukan webcam buat muka comel mana pon, tapi si ♥ tgk muka kesayangan dia (sayang ke ? haha) tengah tido. silap hb, confirm si ♥ pernah tgk aku tido dengan mata tak tutup rapat plus mulut nganga, duh. malu ! 

semalam. xde pon on phone berejam2 berjiwang karat ape. tau ap kitorang uat ? yeah. ♥ ajar ak macam mana cara nak maen poker. dulu ad maen skali, tp, siyes xreti. kali ni, sejam diabeskan semata-mata nak ajar aku maen poker ape gaya.. HAHA. mmg lawak okeyh. then bila silap taruh duit, silap bg advice, if muka nak marah, mmg xleh nk cover, terpampang jugak kat webcam. even benornya, lupa webcam tgh on. agaga`.

eleh. tapi i kan hebat, mmg boleh lawan tokey la. ape ni, beginner lagi hebat dari "expert" :p


see. see. i told u. beginner lagi punya luck lebih dapat card sama :)
:)))))))))


moral of the story ? fatin nabila hebat ! yeah ! pss.. yang, mehla, i ajar maen Sally Spa's nak ? ada buat facial, pedicure.. oke ap :)  customer dalam sally spa's pon, ramai ad lelaki.. nak massage la, nak mandi dalam sauna la. hehe.. i ♥ u mky :)

Wednesday, August 4, 2010

justice for baharum's

hai awak dari wordpres / jb / hulu langat / sde / sony / nokia / anon

sudah-sudahlah stalk page anak encik baharum.
sudah-sudahlah cari pasal dengan kami anak puan zahara.
sudah-sudahlah nak carik belog kami adik beradik dengan search engine tu.
sudah-sudahlah tipu kat semua orang, jaja cerita si kakak.
sudah-sudahlah ganggu hidup si kakak plus sy yg terima tempias jgk.
sudah-sudahlah nak buat propa dalam blog / facebook / msg hatta.

xckup lagi ke hancurkan hubungan orang ?
xpuas lagi ke sakitkan hati orang ?
xrasa ke buat macam tu nanti kena balik kat diri sendiri ?
xpk ke kehidupan anak cucu jadi macam mana nanti ?

bukan salah gf baru if dating dengan ex-bf sendiri.
bukan salah gf baru if ex-gf tinggalkan bf dulu sebab gila besi.
bukan salah gf baru if nak protect bf yang dia ad dari gangguan minah sawan ni.
bukan salah gf baru jgk if nak selidik perkara sebenar yang terjadi even melanggar tatatertib orang it :)

yang sebenarnya, kami adalah para expertise. HEHE

hope tuhan melindungi all of the hassan's & suffian's :). xhabis2 kan. the baharum's, even cakap banyak, tp mmg  100% percaya dengan tuhan. ajal maut jodoh pertemuan tangan tuhan. kalau dah xde jodoh, let go, sahaja bukan bersumpah setia akan still ganggu hubungan orang sampai bila-bila. itu sumpah kafir dah tu, xpercaya pada ketentuan qada' & qadar yang mmg xboleh nak lawan.

tak apa lah, 4 sure, allah s.w.t yang tentukan, bukan bermaksud kalah sekarang tandanya ap, tapi kemenangan kemudian hari.

sudah-sudahlah, oke ? :)

oooh my.. oh my !



taboley tahan. sabar, sabar. iphone elok lagi kan. 
plus taon ni punya guna duit dah maximum. 
2 taon lagi lak ye.
er, 2 taon ?
tsk.
HANTARAN TERUS LAH, BOLEH TAK MKY ? hehe` ♥

Tuesday, August 3, 2010

bertuahnya saya :)

walaupun semenjak dua tiga empat menjak ini, kehidupan dikelilingi dengan manusia yang banyak punya pe'el seperti :
  • manusia yang kurang mengamalkan kebersihan
  • manusia yang kurang punya rasa hormat pada orang lain
  • manusia yang bermulut celapu bercakap tanpa hala tuju
  • manusia yang suka meninggalkan jejak tanpa dijemput
  • manusia yang cemburu sama aku, auwww
  • manusia yang tidak mengaku kesalahan sendiri
  • manusia yang berpura-pura mengambil berat walhal penipuan semata
  • manusia yang bermulut bising
  • manusia yang terlalu keinternationalan baboon
  • manusia yang angkuh, berlagak dan sombong
  • manusia yang tidak menghargai kehidupan senang sendiri
  • manusia yang riak dengan kehidupan mereka
  • manusia yang menghina kesusahan orang laen
  • manusia yang riang ria memberi kenyataan memalukan pada orang lain
  • manusia yang kendekut dalam segala hal
  • manusia yang menyatakan ingin menolong walau hakikat lakonan semata
  • manusia manusia manusia manusia manusiaaa..
tapi hakikatnya, aku rasa BERTUAH sangat-sangat. alhamdulillah hidup aku dipenuhi dengan manusia yang banyak jenis macam ni.. kalaulah hidup aku tak jumpa orang macam ni, haihh, confirm, xmembesar la akal fikiran aku.. :)

oh, aku semakin rasa BAHAGIA sekarang.. sebelum ni bahagia jugak, tapi, hari ini, aku rasa OOOH LA LAAA yang amat.. 

mky ! :)

Sunday, August 1, 2010

keberatan

smlm, pg la consult macam biasa dkt tutt tutt. check2 berat, aritu dah turun almost 3kg, smlm naek balik 900gram, ala senang cite, naek sekilo la. then, assistant tu tny la either nk period ke or camne, sbb if period mmg berat naek sket, kandungan air dlm badan naek, so, lega la sket..

then, afta abes treatment, berat turun balik 2kg @ sekilo je la if tolak balik dgn berat naek tu. consultant tu pon cakap "u kena beli product ini ini ini, ini untuk support u pny internal, metabolism u rendah, dat's y fat burn you slow, bla bla bla". ak tny la, if beli brape "seribu lebih la, tp bukan 1 kotak, ad byk kotak". terus ak ckp "ha, xdapat la tu, xpela, nnt hari2 i datang ek" :))

pandai la kau. ak dh byr banyak da utk 10x, ni br 2x, if brat naek blk, nk buat camne, bkn ak nk. bkn ak kedarah steak ke, burger ke, sehari sekali je makan, tu pon soto ayam pagi hari. lpas tu x dah. sorang ckp sbb nk period, sorang jual barang. ak lepuk gak amoi2 ni kang.

balik je treatment, kepala pening, pk cmne nk drive alik. kaki plak sengal sbb sawan lama sangat machine tu buat, 40min kot kaki tegang terangkat, dahla sengal belah kanan je sbb kanan pny lebih2, haih, mmg sawan la. hehe. balik, minum air sebotol, basuh baju, uat pe patot malam tido.

bangun pagi ni, hahaha. ambik kau, lapa gil. tetibe rajin buat air utk detox tuh, lemon xde ku ganti dgn limau, tgh hari biskut kosong seploh keping, dah agak2 macam kebulur, ak masak jugak bubur, cukup2 1 plate je makan ! haha.


nk uat bubur kosong bosan kan. then google resepi bubur, ad la sorg ni uat dia ltk ayam spicy ayamas tu. kbtln stok ayam mexican bbq yg 5star pny ad, masuk kan la sket ayam tu, macam bese taruk garam, then letak serbuk blackpaper, sos nando's yg peri essence tu, then.. siap ! then, tetibe aser macam sedap, xtipuuu , :p

:( + :| + :O + :/ + :\ + :[ + :) + :* = BOSAN GILA

tadi tgh hari ibu call, ibu n yang laen beronggeng-ronggeng cari baju raya untuk ayah n alif, yang dah siap punya la. yela, puasa dah dekat, time puasa, xde makna eh nak berjalan, confirm, malas ! hehe.. 

ni, tetibe plak teringat.. flashback balik zaman kecik2..  kat mana ibu selalu carikkan kain baju kurung buat raya.. dulu xla senang macam sekarang.. ala, normal la, semua zaman dolu2 mesti la ad susah if nak compare ngan sekarang kan.. tp, teringat la..

bila teringat, buat lagi pk.. even semua dah senang sikit skrg, teringin la nak kerja.. someday nak carik plak baju raya untuk ibu ayah.. sigh.. skrg pakai byk btol duit.. adoi.. cepatla abes belajar.. sedihnya, nak nanges if ingat apa ibu ayah dah buat untuk kita.. ;(

ni la masalah if bosan sangat xtau nak uat pe.. pk banyak benda.. bf pon busy manjang, ak pon xpaham kenapa.. ak pon if time bz, ad gak sikit masa tu.. kalah YB btol la.. haihhhhh !!!!!!!!!!!!!!!