Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, April 27, 2010

monorail melaka

paper HR tadi, yeayyy ! <- DISASTER ! tsk tsk :(

baik bukak tingkap bilik, tgk mendalah ni gerak lagi bagus.

DON'T TRY TO COPY MY PIC !




latest -> monorail melaka rosak click

DON'T TRY TO COPY MY PIC AND MAKE IT AS YOUR OWN ! 

Monday, April 26, 2010

i/c 4 tahun lepas!

dulu, time taon 2006, awal taon la, 1st year diploma kat dungun, ak pernah kehilangan wallet ak. dlm wallet tu mcm bese sume ad la, ic, bankcard n duit. time tu, yg ak paling terkilan wallet tu yang ilang, wallet tu si along hadiahkan sbb nk masuk univ kan, satu untuk angah, satu untuk ak, tp, ak pny ilang, :(.

wallet tu ak letak bawah meja time final xm xslp, xpon, kire mcm ad test la camtu. then bila 3 4 min kuar kelas br ak prasan ilang, trus ak berlari balik, tup tup, wallet dah xde, yg ad, cleaner 2 org duk menyapu. carik pny carik xjumpa, then kira pasrah la dah xde, trus uat report polis, uat ic lain, bankcard lain, sume lain.

itu cerita 2006 la kan. ingat kawan2 2006! skrg kita di taon 2010 bermakna itu cerita 4 taon lepas. alkisah smlm, si ibu call, katanya org JPN call umah mencarik ak nk tny psl ic. encik taufik tu kata, ad lecturer uitm dungun hantar ic ak pg JPN dungun, yelah, ic yang ilang 4 taon lepas tuuu.

si ibu sampai naik heran, benda tu dah hilang 4 taon lpas skali ngn wallet2, if org curik sbb nk duit, confirm la duit tu dah selamat pakai wallet skali ngn benda lain masuk tong sampah kan. ape jadah lecturer yang jumpa ic ak tu? 4 TAHUN, 4 TAHUN OKE! tempoh 4 taon sepatotnya dah luput dah ic, tercabut dah gamaknya plastic2 cover tu.

then, borak pny borak, kononla pk positive. kot la i/c ak tu terselit kat mana2 kan selama 4 taon, then lect ni jumpa, yelah. tp, sepanjang 4 taon ad la benda2 pelik yg jadi jugak.

time diploma ak buat pinjaman ptptn. ptptn akn byr thru bank islam. sepanjang ak diploma, ak xpnah uat bankcard bank islam, kad bsn ad. if masuk je loan, ak trus draw sume skali esok harinya, then duit tu trus masuk asb buat pekasam. nk draw pape pon, gune buku! buku ye kawan2, dah mcm style zaman dolu2 dah ha, xmaju langsung usung buku biru gelap, isi borang nk draw duet, agaga.

smpai 1 thp, ad mslh ngn ptptn, ptptn xbank in kan loan utk sem 2nd last. so, mmg x pg la bank nye sampai la penghujung sem akhir, terasa nk check kat epay, tgk balance ptptn, upenye ad masuk jgk loan. dgn semangat membara, trus pg bank islam dungun hapdet buku nk draw. hapdet pny hapdet, berkerut kening org sana siap pggl member lagi tunjuk buku ak. kau tau pe jd?

acc ak dah jadi mcm akaun org tumpang sepanjang setaon ak xaktif kan acc bank islam. nth dari mana datang duit 5 ribu lebey, 4 ribu lebey, smpai puluh ribu la, skali ngn sen2 dia masuk, pastu suke2 hati draw duit tu balik dgn amount yg lain2, sume duet tu. org bank tny either ak pkai kad or x, alahai, logik la sayang oi, mana ad mesin atm boleh drawkan xxxx.51 sen. xdenye mesin ley kuar duit skeleng nok!

itu antara keganjilan yang ad la. 4 taon, 4 taon tu tempoh yang lama. nth ap org uat nth kan guna i/c ak tu. nk g amik balik kat jpn, org tu xkasik sbb kena lupus. mmg la, mana ley de 2 i/c kan dlm satu masa kecuali orang SUNGAI PETANI tuuuuuuu :p.

xpela, if dah lupus, lupus la. tp, still pelik, kenapa afta 4 taon ek?

Saturday, April 24, 2010

shourtcourse

nak buat ke tidak, nak ke xnk? no no no no, i xde repeat paper, alhamdulillah, setakat ni xde repeat. uat shortcourse utk subject part 6 nnt, kire amik advanced paper, subj business law. konon, ley la kurangkan beban nnt last sem, ley focus nk naikkan pointer. tapi, em, banyak tapinya..

1 - rindu gil kat family. jarang dapat jumpa lama. if family blk mlc pon, afta kelas jumaat tgh hari baru dpt balik umah. sabtu tgh hari family dah nak balik kerteh balik. see, brape jam je dpt abeskan masa if jumpa family. sama jgk if balik kerteh, kejap je kot jumpa adik sendiri sbb ahad dia skolah.

2 - shortcourse utk subject business law, 45 orang dlm satu kelas. aiono. berbaloi or x agak2 belajar dlm keadaan mcm tu? aser2, baik balik umah, duk ngn family, hari2 tgk wajah kesayangan, tolong pe patot, gelak ketawa bergumbira dari stress dgn keadaan camtu. bg ak la tu.

3 - if uat shortcourse pakai duit lebey. nk bayar bil letrik lagi. belanja makan minum seharian lagi. so? baik xyh uat shortcourse la kan, jimat sket. duit yg ad, ley uat benda lain. belanja adik ak ke, belanja diri sendiri ke, :p

4 - aser baik gunakan masa cuti yg ad utk relax2. ala, subject tu, nnt part 6 amik la. ap org ckp? follow the flow. xyh nk menggeteh TAMAK nak amik itu, amik ini, last2? result ad chantek? masa yg ad sebulan nk belajar byk chapter, hari2 pg kelas, oo, no no no.. bab2 result ni, mesti terbayang muka encik baharum ngn pn zahara kepenatan, focus focus.

5 - belajar dr pengalaman! pk positif. abaikan ap orang ckp, rugi xamik ke, ap ke. if ad org ckp, "rugi tin kau xuat shortcourse aritu", "sonok sgt uat shortcourse", "ak uat shortcourse aritu, si anu tu yang ajar, best!", abaikan je dieorg dok ckp gebah2 camtu. ayah ibu dah pesan kan, nk uat pape, uat slow2, jgn gelojoh. dgn pesanan orang tua lagi bagus dr dgr ckp mulut busuk org kan? :)

6 - yang paling utama - baik balik umah rehatkan mata, mulut, kpale dr melihat, bercakap, berfikir ttg manusia yang WANGIIIIII hatinya. sape lagi, DRAMA QUEEN itu la. masalah bila dikelilingi drama queen ni, xpsl, ak kena mendramakan pandangan dan hati ak kan, nyampah la nok! :p

moral of the story? balik umah la kan, kot..? cuti la sebulan setengah, xyh paksa2 diri belajar, melainkan terpaksa buat. mintak2, exam kali ni, xde ap masalah. emm, tolong saya tuhan.



Tuesday, April 20, 2010

'touch' reset button!

adoi, ape garang2 ni, nak exam kot. reset balik behavior. xnk marah2 orang dah, membazir masa, buat sakit hati diri sendiri. focus, focus. study penting. orang nk buat perangai ap pon, buat la. org nk sakitkan hati kita, xpelah. yg penting, ak kena belajar rajin2, nnt tunjuk kt orang result kita bagus dari dia. lyn kerenah org skrg, ap dapat. baik, ak pk masa dpn. nnt time tu, kte tgk kerenah sape lebih menguntungkan. :)

final exam?

22 April - Policy Analysis
27 April - Human Resource Management
29 April - Management Information System
2 May - Ethics in Administration
7 May - Quality Management

exam exam exam. pejam celik dah hujung sem. lusa dah start 1st paper, tp, if kira tolak masa itu ini, less than 24 hrs da. mcm xnk tido start mlm ni pon ad. macam xbese kann, bila nk exam, start la mata berjaga lebih dr 30jam, sampai la abes jawab paper, baru balik tido! haihh.

nway, good luck kawan2 uitm! :)

hai orang tua, please lah

sebab duduk rumah, xde pg kelas, nk study kejap2 tido, tangan start la merapek nk taip itu ini. if hari kelas mcm biasa, jgn harap rajin menaip rapekan ni semua xcept layan fb, :p. owh, exam dah xlama. duh, lusa ad 1st paper! yang, u pny paper esok, lagi la dahsyat! nth ye ke tidak bangun kol 6 pagi td study, if xbgun, mmg membazir credit kejot je dia nih, :p.

kdg2, bila nk study, kena amankan kpale. xnk pk srabut psl kerenah org or ap. tp, xtau la, setakat ni, online fb je, mcm taboley bla dgn kerenah someone2 ni. kau dah tua kot, bukan sebaya ngn ak, awat nk maen tipu2 ni? please lah, orang kat keliling ni semua dah 20++ kot umur, bukan 2 taon boley tipu.

kurang2 kan jadi penipu yang hebat. act, xhebat la bila org lain dah tau yg kau menipu. kire dah xjd penipuan la, mcm lakonan yang xhebat langsung! pretend xbuat itu, xbuat ini, sbnrnya? kau buat je, orang boleh nampak, boleh rasa. kau ckp xonline, tp, bila tgk kau comment kat page anu2 itu, "10 minutes ago". ape jadahnya yg ak nampak tu mek? xonline nama dia tu?

if btol xonline, yela, nk kata hantu kau onlinekan (gile moden hantu kau kan), jgn nyusahkan org la. nk berlakon, berlakon sensorang, xyh nk nyusahkan org lain, ganggu masa, idup org lain. kau pernah sebut nyampah kan? so, org pon naik nyampah kot dgn kau! patot baya kau tu, dah pk matang, bkn prangai kolot camtu! ap? bajet boleh jd muda la if buat camtu? duh, kesian kau..

oke, oke.. dah luah perasaan. otak dah start clean & clear. pesanan penaja, berani buat, berani tanggung la. jgn salahkan orang lain, paham? cehh..

Monday, April 19, 2010

sampah internet

haha. kes serabut dgn banyak hal, serabut nk study xdapat2, xpsl2, srabut mandang status yang dok hapdet kat facebook. srabut tgk selang sejam or 2, ad je status merapek, post pic merapek kt facebook. nk delete xsmpai hati, mmg sekolah menengah dulu, last2?


bosan! lpas ni, xcomment, xlayan, jgn dok marah naa! serabut mak tau x.. bukan budak kecik xley nk pk mana 1 patot letak, mana satu idak.. dah tau kan sume yang duk publish tu kuar kat homepage org laen. if application, game, ak accept sbb kdg2 mendalah tu once dah maen dia jd auto generated even benornye bley je nk disable apps tu, ni merapek dgn gmbr bajet cun, bajet hot, tersengih sana, tersengih sini.. haih, kenape lah ak kenal org macam kau ek, gelimat tol!

Thursday, April 8, 2010

(-.-)

PENAT

penat dgn itu dengan ini. penat dgn si anu n si ani. penat buat itu n buat ini. penat dgr rapekan A n rapekan B. sebenanrya, ak pon penat la nk tengok hari ni. eh, rewind cpt, balik mlm tadi, boleh tido lebey lagi. :)


KERING

ni lg hebat. kering bayar itu, bayar ini. smpaikan nk buat A & B, kena tangguh lagi. ap pon plan yang dah buat, sume, xjadi. lemau la if hari2 aser camni. apply ptptn pon, dpt pakai celah gigi, yg laen, jadi simpanan hari tua nnt. beghak la gini. ad x yang bermurah hati mau belanja sy berjoli? hehehe..

SAKIT

sakit blkg menjadi2. xboleh lama berdiri, duduk apetah lagi, option paling best, baring! lpas pusing kanan, pusing kiri. pastu, menerjah alam mimpi. bila nk belajar lagu ni? exam xlama dah ni!

ha, layan la ap ak merapek, lama2 korang jadi kerepek ! em, bestnya kerepek ubi yg pedas2 tuh..