Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, February 28, 2010

1 Nation 1 Voice

pg konsert 1Nation 1Voice sekadar nak tgk faizal tahir, boleh? xleh bukak baju, jacket pon jacket lah. before ni, minat dengar lagu Mahakarya Cinta je pon, tp pasnih leh la, dengan dia2 ak minat :p. just, ak aser artis cina lagi ramai kot, lg banyak lagu nyanyi, mayb sbb Melaka ramai cine, kot? seb baek artis cine tu, ad yang handsome, kau dok chong ching chang kat depan ak dah xamik kira, xpaham pon xpe, yg penting, mata sepet kau sexy, haha.

if kira persembahan yang btol2 menimbulkan semangat 1Nation, thumbs up to Aseana Percussion Unit. aku suka. :)


sedang berusaha download lagu faizal tahir kat itunes. :p

Saturday, February 27, 2010

let's get naked!

relax, bukan entri lucah pon, :p. itu 3 magic words dalam film Valentine's Day. omg, Eric Dane serious, SEXY! sampaikan time dia pakai towel baru kuar dari toilet, time dia button jeans, pompuan dalam panggung boleh plak dok "auww", "arrghh", "slurp slurp". tu pompuan2 di kiri2 ak sbb ak dok kat ujung belah kanan. ak? ak jarang lah kuarkan suara untuk bunyi2 xsenonoh ni, if ngaji ke, betol lah, tu suara ak. cett, poyo! (T_T)

sebab boipren pon xtau pg mana, duduk celah mana. pg satu rumah, bertiga, dydy n adza. duduk asal2 asing sebab hall lebey kurang full. atas ehsan aweks-datang-sorang-diri mengalah kasi tempat, boleh la duduk dgn dydy. movie valentine's day, not bad. n bg ak, alahai, so sweet. just sgt xbley blah bila bradley cooper letak tangan atas kapla eric dane, terus kecewa nak mati, nanges berlagu2!

1 quote yang ak suka :

"When in a relationship you have to learn to love more than just the easy things to love, but the bad things too"


dey, ak tgk cite ni 2 hari lepas la. rabu malam. bukan semalam.

Monday, February 22, 2010

hye & bye :)

kau tau gila talak tu ape? maen sebut gila talak, maksud xtau. tu la masalah orang pandai bercakap. cakap je la kan. perempuan, jaga la mulut. xkesahlah macam mana pon kau, mulut tu jaga la jugak. kan orang cakap dah, sebab mulut badan binasa.

binasa ap? yela, yang tutt mmg lah dah binasa kan, kann. ak tau jgk la, jgn nk deny. tp xpe, tu bkn mslh, selagi xde kaitan ngn ak, ak layankan ajo. tp, paham lah. kau pon tau sikap kau mcm mana kan, so, jangan lah buat kat orang.

kesian. if dulu kau buat kat orang, kau kena ingat, orang boleh jugak buat kat kau. kau kena ingat, kau kena perasan, xsemua orang yang kat sekeliling kau tu, kawan kau sorang. kawan kau, kawan ak. paling penting, boipren kau? dot dot dot ak. :))

if kau maen cara A, ak maen balik cara A. kadang2, kau maen je A, ak maen balik, A+ punya. kau tau 1 benda, ak tau 10 benda. kau merapek 5 ayat, ak kerepek kan balik semua tu jadi 10 ayat. baru sikit skrg ni, nnt ak bayar lebih, kau nak? :)

jaga diri. jgn uat hal atas padang rugby lak. dulu ye la, save budget kn lam pantai pon jadi. oh lupa, mayb lam kereta plak kot skrg. oke, xsusah nak dapat no. plat. once uat hal, say bye bye la kat kereta. :)

Sunday, February 21, 2010

xmalu ?

jangan la jadi manusia yang serba2 serbi terkejut. if hari ni kau bahagia sbb kau kat atas, kau kena ingat, esok ad lagi. lusa pon ada. xpon tulat, pastu tubing, then anak rusa berak nonggeng. pffft, lari topik.

smbg alik. dulu time kau kat atas, kau lupa asal usul. kau lupa kau sape. kau lupa sekeliling kau ni kawan. bg kau, asalkan kau gembira, ad semua, ko ape kesah, kan, kan?? skrg, dah sampai tahap kau jatuh, kau start balik carik semua kawan kau, time ni baru kau ingat, sape kawan sape lawan.

skrg jgk, bila kau jatuh, kau start salahkan orang. bg kau, naik turun idup kau, semua ad sangkut paut dgn orang sekeliling kau. kau lupa, watak utama dia kau sendiri. kau yang maenkan semua peranan, jadi pape pon, patot ko salahkan diri kau tu dulu.

dulu, yelah. kau megah. ad kau pk hati perasaan orang laen. besar @ kecik hati orang, kau pk x?! xpk langsung kan. bila jadi pape, baru kau carik orang. skrg, kau tayang muka innocent, mintak belas kasihan. pelik lah, kau kenape? xde rasa malu ke? masalah!

Tuesday, February 16, 2010

har har tis!


terima kasih. saya memang artis. relax, relax. jangan kecoh². nak sign sila beratur. susah² je kan nk search², kat google mmg xkuar direct link blog ni, mmg xdapek la nak nolong. kat yahoo, boleh la. kasi chance kat situ.

meh la, datang umah mtk sign. 1 sign, paling murah afta bagi discount, RM250 la. harga member² RM 225. harga member² ni dibuka sekali je peluang untuk orang² BESUT tu. member laen, poreber and eber lah.

orang sungai petani nih, ce msg je mintak link blog. bukan susah, kannn. :p

Sunday, February 14, 2010

rumah. kerteh. hidup

alhamdulillah, selamat sampai KERTEH afta 5 1/2 jam meleperkan ontot di atas seat kereta. sangat bersyukur dapat jumpa family. xde perkara yang paling indah selain dari jumpa family sendiri. hilang sakit kepala, tension semua. bila depan² xde la salah faham, boleh cakap direct. part paling best, dapat MAKAN! rindu kot nak makan ibu sendiri masak.

1st night at home, seronok jumpa bantal sendiri. mcm nak cium2 je. tp, xdan cium mulot bantal tu, air lak yang cium bantal. xpela, dugaan. if tu la sacrifice yang patot ak buat, ak try utk bertahan. de hikmah dia, kesabaran di uji, ketahanan mental pon kena uji sama. it's okayh, i'm 22 already. cliche statement, kesabaran ada batasnya.

kadang² kita tak boleh jadi selfish jugak. ak cuba untuk fikirkan jgk hal orang laen n ak selalu mengharap benda yang sama. ad orang pernah buat salah lagi teruk dari ap ak buat, tp, org xkan pertimbangkan yang tu, dia akan pk salah sendiri jgk. bukan ak xpnh buat ap org suruh, dah ak buat da pon, tp, orang yang xprasan. hmm, ak just doakan, someday orang perasan la yg ak pernah beralah. ak faham, orang bila nak marah, cakap ikut sedap mulut, xde pk hati orang lain.

rindu nak jumpa azreen. sangat! dapat msg dr along, dieorg xde kat rumah sbb de hal laen. cuti seminggu, dapat jumpe azreen, siap la ajin kena ganyang ngn aunty eh. :)

Thursday, February 11, 2010

thanks :)

sangat hebat, bg ak la. dah macam budak sekolah. pukul 10 dah masuk tidur. bangun? 630 pagi! ingat senang nak bangun pukul 6 dengan rela hati. xpernah2 dibuat sepanjang puluhan tahun hidup. bangun2, baca msg yang sangat menyenangkan hati. sejuk kejap. :)

lumrah idup. masalah datang. pernah try nak imagine, masalah tu datang sekaligus, tp, hasanah kata, kang datang sekaligus terduduk tak boleh bangun. itu mmg dahsyat. so, xpelah, biar je masalah datang, kang xde masalah, bosan!

still dalam mode counting. nak balik KERTEH! rindu gila oke KERTEH! xpelah, KERTEH xmacam KOLUMPO, xpe, xheran, xde jeles langsung, xkecik atie org kata KERTEH xde pape sbb bg ak, KERTEH tu just like heaven, boleh? :))

Tuesday, February 9, 2010

don't don't disturb

dear diary, baru ad mood nak menaip sepatah dua tiga barang kat sini. semalam cukup buat ak hangin. last hangin yang btol2 top, 3 taon lepas, means 2007. hangin sebab? ad la. masalah sikit. then smlm, datang balik hangin.

ak paling xsuka bila orang persoalkan status fb and blog. ak xske bila orang non stop nasihatkan ak konon beware bila menulis or wutsoever. jap, nasihat ak terima. marah2? sorry naek lori. langsung xterima.

pasal blog. tolonglah, ak menulis sendiri pny life kot. reti kan lah bezakan, blog ak ngn blog org bercakap politik. xkn blog sahampeh mcm blog ni pon nk kena tangkap dek polis? pk la, pk. same goes with fb. punyala buat fb, nak larikan diri dari friendster yang sah2 mmg dah xde privacy, tup tup, kat fb, kne sound jgk.

ak xpernah plak meninggi suara ngn orang tua, bercakap non stop dengan nada yang tinggi, n semalam, ak buat benda tu. geram kot. ak sekadar berborak dengan adik beradik sendiri bercakap psl status ak nak balik kerteh, balik umah ak sendiri sempena cuti raya cina ni, itu pon jadi masalah ke?

ak xde kaitan dengan masalah cinta orang lain. ak skdr ckp ak yang nak balik, bukan ak hebah kata ad orang yang nak balik mlc. if xsuka, ckp direct la. bila ak ckp camtu, boleh plak ckp, kena jaga hati orang lain, jgn buat orang lain terasa. ha, tau pon, ni hati fatin nabila nih, terasa dari dulu lagi lah, ce jaga sket.

suh monitor orang itu spy jgn kawan ngn si anu, monitor si anu tu plak jgn kawan ngn orang ini. haih, ak kat melaka ni belajar kot, bukan berpoya2. ce angkat fon call sendiri orang yang nak dituju. cakap sendiri, jgn thru ak, xboleh? yang sorang lagi tu ad je depan mata kan, ce marah depan2. ak yang jauh diperantauan ni pon nak kena bg tugasan ke?

tolonglah. banyak benda ak nak buat kat sini. ak tengah belajar kat sini. bukan berpoya2. banyak benda nak pk selain masalah orang lain. masalah orang lain, tu hal orang. bukan ak selfish ke, xnk amik berat hal orang lain, amik berat sket2 boleh, tapi dah banyak sangat, sory, TAK LAYANNNNN !!

Thursday, February 4, 2010

miss you :)

selalu xdapat ap ak nak.
normal.
dydy pon ckp, lg awk nk, lg xdpt.

selalu aser mcm kne pk hati orang.
normal.
tp, ekin ad tny, hati kita sape nk jg?

selalu aser mcm dipersimpangan.
normal.
ak kata, kurang pandai ! pilih je lah kiri or kanan.

ak xnk ulang benda lama. even bukan silap ak yang lepas, ak ttp xnk benda yang mcm tu jadi balik skrg. sacrifice diri? xpelah, bukan selalu. kita happy2 je. sampai masa, baru ak akan bukak mulut. tp, alhamdulillah, setakat ni, ak aser ad yang paham maksud sebenar. thanks.

sebab tu la ak ckp, JUST DO WITH LOVE. kau boleh? :))

Wednesday, February 3, 2010

ada apa dengan Novermber 2009 ?




ni yang sempat di save. ni record untuk 2 hari. 3 hari lepas pon sama jugak. sebelum 3 hari pon ad. ni kenape sebenarnya nih? ap ad dengan entry bulan november nih. apsal rajin nk belek entry november? ad isu sensitip yang menyentap jiwa raga sape2 ke november lepas? macam tak ada. haih. kang, ad yang ak uat rajin selongkar ip orang yang rajin membelek ni jgk kang. cari exact location terus, boleh gak tanya, ape masalah kau?

you're not sorry

you don't have to call anymore
i won't pick up the phone
this is the last straw
there's nothing left to beg for

- taylor swift -

Tuesday, February 2, 2010

kau kenapa?

tau la pompuan. mulut confirm bercakap. tapi, agak2 la. dah besar kan, byk entri ak ske sebut, "DAH BESAR KAN", means, patut sedar la dah besar. kau jumpa ak pon jarang sket skrg, borak apetah lagi. setakat dengar ak bercakap 1 ayat, xpayah la nak mengkitar olahkan semula ayat tu menjadi satu statement yang hebat.

yelah, kau sorang la hebat. kau la yang boleh itu, boleh ini. ak xpnh pon condemn kau before. xpnah pon nk kate2 blkg psl hal kau before. kau plak lebih2 dok bercerita sakan bagai nak rak kat orang laen.

haih, ce bawak sedar ke diri sket, if kau tu xde pape, orang pon xkawan tau x. sebab kau ad la orang duk kawan. pastu megah sebab dikelilingi kawan. cittpodah. kang kau xde pape, kau tgk la mane 1 kawan, mane 1 lawan, paham.

nk ckp pon susah. since dulu lagi pon, xkn nk tunggu ak sound direct kot. ayat kiasan dah madai kan. tp, tu la, dari dulu jugak, kau xpnh nk perasan kot ak sound ko. 4 sure, xyh nak mandai2 jaja cite bercakap sana sini kat orang if kau sendiri tak tahu sahih or x benda tu.

if jeles sangat, meh tolong ak berniaga meh. kurang pandai, huh !

Monday, February 1, 2010

ja wau DOH

jodoh kat tangan tuhan. redha, sabar. ad baeknya.

percaya la tuhan. benda yg kita xjangka kadang2 boleh jadi.

tuhan xkan uji benda yang diluar kemampuan hambanya.

err, agak insaf di sini. :)