Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, September 29, 2009

.merananya hati aku.

terlalu baik, terlalu menolong orang maybe bukan sesuatu yang bagus untuk dilakukan. tp, bila terlalu membongkak, terlalu kendekut, kelihatan seperti bajet bagus sangat la pny orang. kesimpulan, apa yang harus dinyatakan? berkata A salah, B salah, apatah lagi C, D, E hinggalah Z!

orang memerlukan pertolongan, kita hulurkan bantuan. kita harapkan, baik punya balasan yang akan diberikan. niat di hati, oke la, bantu kenalan dan kawan, mereka kesusahan, tiada tempat perlindungan. skrg, apa ak harapkan hanyalah kebaikan, tp ko tau apa ak dpt? harammmm!

lihat luar, lihat dalam, bagaikan orang senang. tiada apa yang murah, hanyalah mahal. tetapi, masalah yang timbul, xsesuai la bak kata orang. orang percaya @ tidak, itu masalah korang, yang penting, ni ha, ak n adza yang bengang!

lepas satu, dua, ak nantikan yang tiga, empat dan lima. silap hari bulan, lama², sehelai sepinggang dibuatnya. woi, bawak barang sendiri tak boleh ke? tang perhiasan dia, semua la nak berharga, tang benda kecik, guna orang punya. mek, ko reti x jaga orang lain punya jiwa raga?

haih, nasib baik dah nak habis ini semester. if x, mau jadi gila. paling tidak, hambik ko penampor kat muka. moral of the story, jangan baik sangat dengan sape², kelak meranaa!

.rindu & benci.



RINDU UiTM DUNGUN


BENCI ECONOMY

ko boleh?

.demand lagi dan lagi !.

2 b honest, entry ni dah publish, draft, publish, draft, then ak alter. untuk kebaikan ak, dan orang lain. ai kan ramai stalker. :))

----------------------------------------

bila lelaki yang xberapa nak handsome berduit, confirm akan menjadi kegilaan. kadang², benda ni bagus juga, sbb, yang handsome + duit sedang² akn terpinggir, boleh jgk dipandang², disenyum²kan, :p.

ye, anda betol. hal yang sebenarnya, ak mmg demand, sbb tu ak menyingle hingga ke hari ini., tp, xkesah pon. ada 1 benda yg mmg ak demandkan untuk mencari next cowok, yang sangat ak tekankan. apa yang ak demandkan? oke..

♥ educated pny orang

ak perlukan orang berpelajaran berdasarkan pengalaman sebelum ini. ak penat untuk berhadapan dengan orang yang kurang pendidikan, kerana apa? kerana bagi ak, orang kurang pendidikan kurang memahami manusia lain, pemikiran yang berbeza + penjagaan mental pasangan yang kurang. penjagaan mental amat penting bagi ak, kerana, sebelum² ini, bila couple, confirm, mental akan terjejas. bergaduh benda xpatot, bercakap tanpa berfikir, bertindak melulu, ko kenapa wei lelaki?

dgn keadaan ak skrg dlm proses menghabiskan degree, sangat² nk pastikan, kehidupan time degree better dari diploma. sebelum ini, majority bf ak, orang biasa², dulu ak sangat open, tidak memilih, asalkan cukup menjaga hati ak dan menyayangi ak [cet, geli pny ayat, haha!].

ttp, sepanjang diploma juga, orang begini kurang memahami ak. ak busy assignment pon diganggu, esok nak exam pon ak xdiberi masa untuk ulang kaji. apa punya orang macam ni. itu baru sikit ak reveal, hakikat dia banyak lagi. ak penat deal ngn manusia macam ni. ak bukanlah manusia yang kejam, sekadar mencari manusia yang ada hati nurani.

pengalaman ak, semester akhir diploma, sentiasa ak sebut, kerana itu tempoh paling ngeri bagi ak. itu yang paling ak khuatir if one sweet day, benda tu berulang jadi lagi. siyes, i hate it!

Sunday, September 27, 2009

.sedih xpatot !.

esok dah nak balik melaka, hari ni still blur². bukak lemari, tgk baju, tutup balik, seret kuar masuk bakul baju bersih, xpon aser nk kasik masuk lam beg. barai² kan tshirt selai dua, konon nk lipat kecik² kasi muat lam 1 beg, then, sepahkan balik.

itu petanda, fatin nabila mmg seorang yang pemalas, :p. lagi² ak dalam keadaan perut tak ubah seperti si along tgh pregnant lima-bulan! kehulu kehilir, membawa perut memboyot, penuh dengan muatan nasi dan lauk pauk yang amat cemerlang gemilang terbilang lazatnya! hehe`

tadi, kot ak jela terlebih perasan, sbb, ak kan, mmg mcm tu, selalu pk melampaui batasan, haha. ak aser mcm si ibu sedih je tadi. ak yang sepatotnya pack baju, elok ngadap com nk beronline. slow je sore si ibu, "kemas la baju chik, nnt esok, jgn gerak lambat sgt, kang nnt ada barang tinggal". then, si ibu kuar, iron baju sekola adeq, tunduk je, pp tu merah je macam udang baru lepas kena panggang [shh, jgn gtau ibu ak! :p].

untuk esok, ak harap la, mata ni xla bergedik² nk limpahkan air. tau la, seminggu cuti raya, bergelen² air masuk dlm badan, tp, entahla, duamenjak tigamenjak nih, ak sensitif sket kot bab² family. asal berpisah, nak nanges, haihh, xpatot².

ishk, btol lah, mmg xpatot nanges. sbb, ujung minggu kang, ak jumpa balik family ak. berpisah 5 hari je kot, then family dtg mlc balik, hahaha.

Saturday, September 26, 2009

.padanla kosong!.

siyes, igtkan kot la com lab lembab @ com cc xckup ape yg patot utk loading blog ni, rupenya, sume list lam blog ni ilang, patotla kosong! if prasan, link belah kiri ni, yang family, friends, uitm, scippian darlings + bloggers kosong, benornya, dh xde add utk setiap link tu.

siyes skali lagi, terkejut oh! adeh, ampun utk semua, lama xview blog korang, sbb, xtau nk tekan add pe. xpe, slow² ak update balik, isi balik link kosong kat sebelah nih, haih.`

conclusion : kalo leh lempang blog ni, lama da bersepai gg. wei, ak garang oke! :P

Saturday, September 19, 2009

.raya! raya!.

i wish you all, a very happy and peaceful eid. may Allah accept your good deeds, forgive your transgressions and ease the suffering of all peoples around the globe. may that eid day brings lot of happiness and joys in your life.

salam aidilfitri, maaf zahir & batin. :))


regards,
fatin nabila baharum

Tuesday, September 15, 2009

.baik & buruk.

semalam, dua perkara baik & buruk berlaku. oke, start dengan yang baik.

baik : 2 dari 7 topic diterima oleh madam. thanks for those yang bagi comment, tp, yang diterima adalah "effect of eating pork" & "choosing a new pope". dua topic ini agak sensitif sbb melibatkan agama. classmate ak ada yang bukan beragama islam. so, bincang pny bincang, madam dah alter² sket tittle tu spy kelihatan lebih pasif.

ak bercerita kedua² ini dari sudut science, di mana pork tu sbnrnya berbahaya untuk dimakan oleh manusia. topic psl pope tu, sekadar nk tambahkan pengetahuan orang, knowledge, bukan bercerita ttg agama dia, tp, skdr prosedur memilih pope yang kita xpernah tau caranya. kedua² topic ni memerlukan ak buat research.

even nmpk mcm, "ele, ape pny topic la", tp, ikot ak la. lect da approve, ko nk ckp pe lagi? bukan ak mandai² pilih, dia yang pilihkan. yg bagi markah si madam, bukan ko yang dari dulu smpai sekarang, reti nk kritik je pe ak buat, sket² "ishk", sket² "ngarut la ko nih", xpon buat muka., nyampah oke!

tp, yang buat ak gedix, ak aser gatal nk tukar topic pork tu, dgn coke. sbb, if ckp psl coke, de kaitan ngn pork jugak. de byk contoh pasal effect coke ni, combination of coke & pork, coke & mentos, coke & & & & .. nnt i uat research lagi, k..

buruk : si adeq accident, genap 7 hari sebelum hari raya. dah la satu²nya adeq ak ada + satu²nya lelaki dlm family ak [kecuali si ayah], terkejut gile bab ak dgr 10 min before bukak pose smpai makan sekeping kopok lekor je, terkejut gile.

kata si ayah, si adeq cuba untuk memotong lori, tp, alkisah, nasib xde, xsempat abes potong then ada kereta dari arah depan. tp, alhamdulillah, umur panjang si adeq, selamat lagi, cuma kata ibu, kaki berjahit, muka bengkak + luka yang banyak. alhamdulillah sangat². ak jadi aser, nk balik cepat sgt, tp, kenapa la minggu ni jugak 4 test berderet nak datang nih??!

wahai adeq, akak² ko nih dh beli baju raya da utk ko, cuba buat prangai elok sket, nk raya kot. jgn la tergedix sgt nk beli mercun, mmg tuhan xkasik la tu ko beli mercun banyak². nk bg jiran ko pokak ke ape bakar mercun byk² tu. kang, suh doc jahit kaki ko kat moto terus baru tau. 3 arie lagi balik, mmg nak kena kasi lecture 28 jam kat ko nih. sume sayang kot, berderau darah + menanges achik dengar ko accident tau x!

harapan : perkara baik sahaja akan datang nanti. sangat² berharap.`

Saturday, September 12, 2009

.application @ fb.

ak suka facebook sbb ak peroleh sedikit keprivasian di situ. sikit jela, xla banyak. tp, keadaan kat situ lebih baik dari friendster. mcm ak pnh story mory b4, facebook tu, ak kawal ketat sket kan, yg berkenaan sahaja boleh access, nk elakkan masalah, terpaksa oke, bukan bajet artis.

friendster x, dh terlambat, jeboq2 manusia dlm tu. skrg pon, dlm usaha mendelete balik manusia2 xberkenaan dari friendster. well, ye la, friendster tu bukak since 2003, hambik ko, 6 taon lepas, form 4. time baru nk naik, budak2 lagi, org add, kite kasik approve saje, xpk pjg mana, galok kang! haha.

tp, 1 ak lemah sal facebook. awat la byk ngat application. xkesah if org nk maen, maen la. tp, xpyh la invite2 suh maen skali ke quiz tu, or join pape, xkuasa la nk approve nyahh, byk sgt. if sesekali xpe, tp, if dh nmpk gaya mcm ak xapprove tu, means ak xnk la tu, xyh la nyah anta byk kali kat mak, mmg mak xnk approve nyahh!


if ak clean balik sume request, xsmpai 2 hari, full balik 100. hadoi. ni skrg, kes funcheck n pickupfriends tu, xyh tagged boleh yang 2 tuh? nih pon, dh berjaya meremove mana2 yang agak nth pape. bkn ke, ada yang perasan konon ak admire dia. hallu, ak xvisit mana kot page ko, so, pelik la cmne nama boleh jadi top 5. moral of the story, tok sah caye la facebook tu sejibik2. nawok ke mu jah tuh, halloh laa.`

Wednesday, September 9, 2009

.help me !.

topic untuk 2nd speech ak direject. 5 topic ak anta, satu pon x di approve. cantik bentuk pangkah si madam letak kat tengah2 kertas ak, adoiyai. wahai subjek public speaking, kenapa anda menyulitkan lagi keadaan, susah tau nggak?

ni 5 topic yang ak kasi antar kat madam, tp, sume kena reject, aionoo..`

♥ student dishonest, a way to survive
♥ soulmate; do we have to demand?
♥ does look counts?
♥ dslr or just-point-and-shoot camera?
♥ mentality intelligences

ak xreti nk reka2 tajuk bila sampai bab buat speech ni. siyes, ak xreti nk buat2 cerita @ bercakap benda yang ak kena hafal. syumpah, ak susah nk menghafal. ak lg suka benda yang ak mmg dah tau, so, if ak bg speech, ak boleh bercakap tanpa perlu tgk kertas sgt & if lupe apa2 point pon, xkesah sgt sbb ak tau apa ak patot cakap seterusnya utk cover part yg ak lupa, [xcept certain terms yang ak mmg terpaksa sebut la].

sbb pe? ak boleh elakkan feeling nervous + tergagap mcm org-tua-baru-sudah-mandi-air-perigi-di-pagi-buta. ak aser, apa2 pon, sebenarnya benda tu simple je. so, kenapa nk buat dia jd complicated? musykil ak. nk topic benda yang interested orang nk tau. if ak nk, boleh je reka2 anta tajuk mcm "the best moment in my life" ke hape ke, tp, ak xminat kot nk cite hal personal, melainkan mood itu tiba2 datang.

haih. korang pernah ambik subjek public speaking? yang kena bagi speech lebih kurang 1o min, kot? topic speech xmemerlukan credibility ak sbg penyampai. if ada cadangan, bg eh, topic yang boleh buat orang BERMINAT UNTUK MENDENGAR. contohnya : kenapa wedding ring orang pakai di jari manis. haa, gitu la lebey kurang topic yang madam ak berminat.

sekian terima kasih.

.bila ex sudah berbini.

ya, mari kita ungkit kisah lama!! bukan saje2 nk ungkit, bersebab la kan. if ko prangai baek, xannoying, xde makna nk ungkit2 ni. if nk buat lagak bagai hero malaya terhebat, buat btol2, jgn smpai org nmpk ko mcm hero saregamapa, oke!

alkisah, ndw balik mlc tempoh hari, still dlm area kerteh, elok pulak queue kt traffic light, b'sblhn dengan unser co. minyak tuh. skali pandang sblh, oke, ak knal dua2. si pilot ialah bekas jiran, si co-pilot pula my ex. ak, buat xtau suda, ape heran.

yg kelakar, si angah dh prasan, "uits, dia nmpk ah", bila ak pusing, eleh, buat2 bz aaa, pndg sblh lain, tekan hp or pe bagai, kiki, lawak! ala, ada ak kesah? xpon. ilekla, ko mcm hero hindustan je, ak ni miss world, xkesah sgt la. acececeh`

eh, kesah jgk, ada yang ak herankan jgk. sbb sminggu sblm tu, ko sibuk call ak, sibuk msg ak. tibe2 rajin nk call tny khabar, rupanya ko nk pg seremban ada meeting ya. dahtu, pg jelah, yang rajin call ak bgtau date, bgtau dh smpai kt sekian sekian, ko pehal, nk jumpa? sorrryyyyy, xkuasa nk layan ko nyah,

ko tau kan, skrg ko dah bertittle lelaki orang, so? cuba jgn kacau idup ak lagi, boleh? ko buat hal ko. ko dh ada bini, anak, ak dh xheran pon. kisah kita dah lama abes, since bulan 4 2008. ko pon dah ada kehidupan ko sendiri, dah bahagia, xyh la cari ak.

ak xhingin + xjeles langsung dgn kehidupan ko, buat apa ko nak. sbb, ak yakin, kalau ak bersabar, ak teruskan idup ak dengan cara ak, buat yang terbaik, insya Allah, hidup ak akan lebih baik, diberkati + dirahmati TUHAN.

msg for u : dear shinbei, let by gone, be by gone. kisah kte dah habis. i cakap cara baik, u bukan budak kecik, u dah besar. u kena hormat family u. dulu yela, kita bercinta, skrg dh x kan. u dah ada wife da skrg, ada anak kecik lagi, u kena igt 2. jgn pk psl i, kehidupan i better skrg ni, if ada prob pon, i mmg XKAN cari u. take a good care of urself, k. :))

Monday, September 7, 2009

.21.


special thanks for those yang wish :

♥ family
♥ bff
♥ scippian darlings
♥ uitm members
♥ bloggers

:))

Wednesday, September 2, 2009

.kenapa student harus mengeluh?.

kita student, buat cara macam student. if kite orang bekerja, buat cara macam bekerja pulak. if kita bini orang, or laki org, kita buat cara mcm bini orang dan laki orang. [oops, lari topik sket, :p.]

balik pada asal, dah nama student, normal la if banyak assignment nk submit dlm masa terdekat, banyak quiz n test, presentation bertimbun2, itu normal kan, nama lagi student, so, kenapa nk kena kecoh2 bagitau sume tu, kenapa nk kena bising2?

dah nama lagi student, apa lg seorang student harus buat? penat, tension, NORMAL oke! itu life sebenar as a student. dok memekak, berkecah sana sini psl byk itu byk ini, annoying oke. boleh buat orang nyampah lak. ingat ko sorang ada sume tu, orang lain pon ada wei, cuma orang lain xkecah mana je.

pesanan : if xnk penat2, xnk tension2, xnk sakit2 atie, pg Quit la terus. senang, duk umah, makan, tidur, tengok tv, online, buat suke2 atie, senang, xdela kije menanti kannnn..