Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Monday, August 31, 2009

.kerteh - melaka.

alhamdulillah, harapan nak balik rumah, berpuasa dgn family tercapai. bersahur, berbuka, berterawih, sume bersama. perkara yang ak sgt rindukan nk buat bersama bila ramadhan. sbb, ak xdpt buat ni sume kt tmpt ak sendiri.

kt tmpt sendiri, ak pernah berbuka seorang diri, bersahur pon, kadang² bangun, terawih lagi laa. masjid yang xbrape nk dekat + ak xde transport sendiri. so, balik rumah tmpt ak lepaskan hajat ak sbb ak boleh buat apa yg ak selalu buat bila datangnya ramadhan.

3 hari 2 malam dirumah, mmg la xcukup. tp, atleast, ak dpt lepaskan rindu pada keluarga. plus, jumpe si azreen, dh setaon 6 bulan, tp, mulot pot pet, yg paham apa dia ckp hanyalah si mama. bila kita eja, dia tau untuk menyebut penuh perkataan yang dieja. yg paling suke, dia xpggl i atiii da, tp, aunty! berbunyi dah nnn tuh. :)

kejap lagi, dlm pukul 11 dah nk gerak balik melaka suda. mcm nk nanges pon ye, tahan tahannn. hehe. xpela, bukan lama sgt. 18 hari lagi, balik umah balik. raya! raya! :))

p/s : korang tau x, if lesen P dh mati, nk tukar pada lesen betol, brape lama tempoh max boleh kite delay sblm tuka lesen btol tu? yela, ak lesen P before ni, jgn byk tanya. umur ak xmengizinkan kot dulu nk belajar kete afta abes spm. :))

Saturday, August 29, 2009

.kerteh, i datang ni, :p.

alhamdulillah, selamat sampai kerteh 1240 tgh hari. gembira, nk nanges peluk ibu. ibu pon sama kan, kan? olololo. tunggu ayah plak balik kerja petang karang. suke². :D

bukak puasa nnt, ibu nk buat udang masak lemak cili padi + rebung. hope along pon dtg nnt ptg. dh lama kot xjumpa ramai², lagi² azreen terchenta, sonok!!! :))

nota kaki : aritu tgn kanan gatal² plak, mana kamu duittt? sape nk kasik duit raya awal sgt ni?? jgn buat ak tertunggu, pffhhh.

Tuesday, August 25, 2009

.xcited!! i sahur ya.

yeay! ak berjaya sahur bersama si adza kol 445, bangun goreng telor 2bj, n buat budu. even sekadar bersahurkan nasi + telur mata + budu / kicap, atleast, sahut tu! xcited! :))

b4 nih, susah kot nk bangun. 1st day, sahur mcD tgh mlm, 2nd day, terlepas n aser sedih sangat. 3rd day, smlm, smpai xdgr bunyi alarm, snooze smpai ke pagi, n arie ni. hehehehe`. ok, no more lapar2 dlm kelas, insya allah.`

yeay, xsbr nk balik kerteh. leh sahur ngn ibu, ayah n alif. :))

p/s : mata kanan ak bergedik dr smlm lagi. gedik xhengat. sape rindu ak nih? sape yg bakal ak tgk nih? :p

Monday, August 24, 2009

.cinta dewasa bukan seperti puppy lover.

"awk, sy akan sentiasa bercakap tanpa henti, tetapi, if btol awk chenta sama diri ini, awk akan paham apa sebenarnya yg sy omongi!"

kalau dahulu, lelaki itu bergaya seolah dia cinta dan sayang pada si gadis. si gadis cuba menerima dan sampai satu ketika si gadis sayang kepada si lelaki. slps itu, si lelaki tidak bersikap begitu lagi, seolah penting xpenting shj. si gadis menyedari, hampir 2minggu lamanya, kemudian si gadis mula pasang niat untuk bawa diri.

teman kpd si lelaki, bercerita konon, impian si lelaki sekadar mencari stok bini. terkejut dgn istilah "stok", si gadis mula menjauhkan diri. lu bajet lu sape bro, stok bini? ape lu hebat sgt?? haisyooo~! si gadis merasakan, itu yg terbaik pernah terjadi kerana, si lelaki pon, xde tunjuk sikap macam mencari.

beberapa hari lalu, si gadis ada post something di blog ini ttg sikap si lelaki, konon sengaja melakukan itu dan ini supaya si gadis melepaskan si lelaki. si gadis dh musykil, xde angin, xde ribut, hujan tibe2 datang di malam hari. n hari ini, si gadis ketemu sama bukti!

si lelaki rupanya sudah punya pacar si dewi sejak berbulan dulunya lagi. so, si gadis musykil, awat si lelaki behave spt single ketika berYM tempoh hari. abes berteka-teki, si gadis dan lelaki beromongan di YM untuk kesekian kali. ya, nk kata dh settle, mayb xlagi.

tp, xpelah. asal si gadis harap si lelaki tahu dan coba utk faham maksud kata2 si gadis. yelah, sibuk taip msg, smpai xbc ayat si gadis kan. tp, si gadis relax je rasa diri ni, sbb, baguslah, alhamdulillah, finally, si lelaki dh berjumpa jodoh hati. cuma si gadis harap perkara ini xberulang lagi pd another dewi. :)

nota kaki : andai entri di baca si lelaki, si gadis mau si lelaki tau, tipulah si gadis xsayang sama si lelaki. tp, si lelaki xharuslah menyalahkan si gadis atas apa terjadi, kerana si lelaki pon byk ignore2 kan diri tempoh hari.

cuma, if si lelaki nk tahu juga ttg perasaan hati ini, si lelaki harus tau. bila si gadis menyayangi dan mencintai seorang lelaki, si gadis xkan berikan hati tapi prinsip diri. dan sekali si gadis menyebut ttg prinsip diri, itu bermakna hubungan kita xkn lama lagi.

sila lah tanya pd bekas teman lelaki, gimana caranya si gadis membawa diri ketika menjalinkan hubungan bersama mereka ini. berbeza sih! dan tanya mereka lagi, bila si gadis mahu membawa diri, perkara apa yang pertama kali akan dikatakan di bibir, hanyalah PRINSIP DIRI.

kerana apa prinsip? kerana si gadis tahu, sudah sampai masa si gadis harus bertindak sebagai diri sendiri, tanpa perlu memikirkan orang lain punya hati! sudahla si lelaki, kamu suda punya dewi, usah di ungkit kesah chenta dulu hari, sy tetap bawa diri dan kamu jg tetap bersama si dewi.

lihat, lihat, masih ada senyuman di bibir ini! final say, u mean nothing. :))

Sunday, August 23, 2009

.puasa datang lagi dengan ...

semua balik berjumpa family untuk meraikan 1st day ramadhan bersama. ak di sini, mujur ada si angah merajinkan diri turun ke melaka, menemani si adeq. 1st day pose, tadehal krn sempat bersahurkan doublecheese mcD dan berbuka dgn lauk cekik darah pny penjual, tp, seb baek sedap, n alhamdulillah.

untuk 2nd day [hari ni], berangan, bercita bkn main, beli ayamas drumment & chic wing, sosej, telur, milo n bagai mcm, [nafsu pose kannn]. alih2, bukan bangun sahur pon. si pesa dah call kejut, ak lak mamai xmamai, lelap balik, tp dan gak pk, kot si angah yg bangun jap g. sedar2, kol 6:10 dah weiii!

nk xnk, smbg tido, bangun kol 9 lebih, perut dan start terasa lapar. dan akhirnya, nak xnk.... smbg sendiri ayat eh! :))

Friday, August 21, 2009

.salam ramadhan.

Dear all of u

Hope you forgive me if i have mistake. begging ur apology, as the fasting of Ramadhan 1430H begins. i do pray people of all faiths may come to appreciate this precious wisdom of the Qur'an. and when next month's moon appears, and the muslim world celebrates Eid Fitri, we may also celebrate the revival of our hopes for peace throughout the world.

regards,
fatin nabila bte baharum

---------------------------------

"bila tuhan cepat mengabulkan doamu, maka DIA menyayangimu. bila dia lambat mengabulkan doamu, DIA ingin mengujimu. bila DIA tidak mengabulkan doamu, DIA merancang sesuatu yang lebih baik untukmu. oleh itu, sentiasala bersangka baik pada TUHAN dalam apa jua keadaanmu, kerana dia lebih mengetahui segalanya, lebih pada kamu."

Thursday, August 20, 2009

.fitnah & hipokrit.

sama teruk, sama menjengkelkan! kenapa harus bercerita sakan ttg seseorang,, walhal seseorang itu lgsg xmengenali sama anda. kenapa nk kena berfikiran mcm minah indon dlm sinetron yg ntah pape tu, sdgkan anda dihantar ke sekolah, belajar tinggi, tapi masih mengekalkan fikiran yg bodoh begitu.

menjadi hipokrit pula, perlu ke. bila bersama orang mcm ni, behave mcm ni. org mcm tu, behave mcm tu. harus ke show off? xperlu kot. tidak punya identiti sendiri, berlumba ke arah sesuatu yang xmendatangkan faedah. xada guna utk show off andai xpunya identiti tersendiri. ak hormat kamu? mestilah tidak, ak makin nyampah sama kamu.

ak perlu kamu? hello, tolong sikit, langsung tidak oke! tanpa kamu, ak boleh hidup dengan aman dan damai. apa ak kesah andai ko tiada, ak masih punya family, punya kawan baik yg gile punya kentang dari dulu sampai skrg, bersusah bersama, bersenang bersama. andai kau rasa, ko harus berada di level sekian2, silakan. sikit pon ak xterkilan!

jgn lupa, fatin nabila kan punya hati kental. apa org buat, buat la. taburlah fitnah andai anda rasa bersedekah pahala itu bagus. dan jadilah hipokrit, show off la selagi kau mampu, asalkan pelajaran ak lebih bagus dari kamu.

p/s : apa kelas berlumba menunjuk harta benda, sdgkn ko xtau ke, ak berbangga kerana tahap pendidikan ak lg tinggi dr ko?? ak BUKAN BERLAGAK, tp, utk menyedarkan ko, HARTA BENDA XBERNILAI PADA MATA AKU KECUALI HARTA ILMU YANG KO ADA! stkt nk berlagak pkai itu ini, xkesah oke! ak lg respect kwn2 ak yg pentingkan pelajaran dr rete mcm ko!

Tuesday, August 18, 2009

.birthday along & alif.

birthday si along & si adeq.

18.08.82 - di mana ada along di situ ada azreen.



18.08.95 - si adeq. latest pic dia, time convo ni je kot.


happy birthday. god bless both of u. :)

Sunday, August 16, 2009

.entry paling panjang!.

3 perkara yang membengangkan aku yang dah sedia bengong hari nih.

PERTAMA menerima call dr si madam ai ai [penjaga area umh ak nih merangkap bendahari, kot?], mahu ketemu katanya. ak turun & turun tangga, amik ko. ayat dia sedap je ckp. mcm mana? nih, mcm nih.

dia : itu hari aa, u kasi sama landlord 1 bulan shj deposit ka?
aku : yes. he ask me to give him 1 month deposit, 1 month payment ini bulan and deposit api air. total rm1500.
dia : dia call sama sy baru td. dia nak u bayar deposit lagi sebulan. mana ada deposit 1 bulan, biasa kita collect 2 bulan maa.
aku : haiya. mr tan didn't say anything pon. he text me saying that only 1 month deposit. i dah bayar, then dia bagi resit lg, xada ckp apa2 pon, xckup ka, apa ka.
dia : deposit api air u kasi dia berapa?
aku : rm300.
dia : yg itu dh ok la. skrg ni, kita mau u bayar lagi sebulan deposit, another rm600. u duduk berapa orang?
aku : 3 orang, y?
dia : if u duduk lg ramai, lebih dari 6 orang, kita mau kasi naik sewa.
aku : before ni, mmg 3 orang pon. don't worry la bout that.
dia : i bagi u tempoh, u kasi bayar lagi 1 bulan deposit. if u byk prob, landlord mau u all keluar dari rumah tu.
aku : i pelik la. why don't landlord call me? he did have my number. if anything, u better ask him to call me la, contact me personally. i yang sewa rumah dia, dia tuan rumah.
dia : ya la, skrg, tadi dia call, dia kata suruh u deal dgn i sj. mcm ni, bila u dh cukup duit, u bg duit tu pada i, nnt i kasi sama dia.
aku : nnt2 la.
dia : u jgn nanti2, nk cepat.
aku : yela, i kena confirm juga dgn landlord, is it true dia nk another 1 month deposit.

xxx perbualan bersama landlord, mr. tan terbaik! xxx

tan : hello. yes miss fatin. ada apa?
aku : u ada apa2 mslh psl rumah nk ckp ngn i?
tan : u duduk rumah, mana i tau apa mslh rumah.
aku : i mean, byrn deposit semua ok? any prob? ada xckup?
tan : i suda kira dpn u aritu, cukup2 aa miss.
aku : td, ada chinese lady kt bwh tu, mintak i byr deposit lagi sebulan.
tan : oo, madam goh aa?
aku : yes. goh.
tan : dia mtk deposit sbb dia mau itu commission.
aku : commission ape?
tan : itu hari, dia introduce u dkt i sewa umah i. so, dia mau commission. i xkasi lg sama dia. i kata u byr deposit sebulan shj.
aku : owh. if mcm tu cerita, that's not my problem. i dah bg u mcm yang u mintak.
tan : xpa, xpa. dia cari u ka?
aku : yes. dia suruh i jumpa dia kt office. dia kata u suruh dia mintak. dia kata, byr a.s.a.p.
tan : itu macam ka? hmm. apa2, mcm ni la. u tunggu i call u. u deal dgn i.
aku : mmg i nak mcm tu. i penyewa, u landlord. ada apa2, i nk deal ngn u sahaja. i xnk ckp @ deal dgn org lain kecuali u.
tan : oke2. i paham2.
aku : lgpon, i student mr tan. i bukan dh kerja. senang2 tgh bulan nk mintak i byr deposit lagi. belajar pon family tanggung. i xamik pinjaman mcm yang u kata budak2 uitm lain yang kaya tu. [kaya ptptn wei dieorg tuh!].
tan : ya ya, i paham. u all student lagi.
aku : i hope u boleh consider la. jgn la keep asking for money.
tan : ok2 aa, i paham. xpa, xpa. nnt apa2, if dia call u lagi, u call i bgtau aa.
aku : ok. thank u so much mr tan. god bless.

conclusion : madam ai ai, pandai2 mintak duit dgn ak, padahal ko nk duit komisen ko kan! suka2 hati, nk bg lecture kt aku psl umah. woi, ak sewa umah ko ke? ko tuan umah ak ke? ko xdpt komisen ko, deal ngn mr tan boleh? bukan dgn ak. ak bukan cop duet, ada paham? i'm not stupid enough to believe u wahai madam ai ai @ goh!

KEDUA dengan kesempatan broadband yang ada, ak mengconnectkan ym bermula di petang hari. dan2 je time maghrib nk sampai, ada manusia ber'id' fiq_ato [sila add ye kawan2 sume jika anda gersang], berlucahan di ym ak. gila? ak rasa ya. dia tido di petang hari, bangun menjadi gila. haih, selamatkanlah manusia bernama Ahmad Taufiq Osman itu. entah btol or tidak, kesian la mak bapak ko lahirkan, besarkan, dh besar, mcm ni jadi. xpercaya? moh ak upload coretan barang sepatah dua kata ketika di berlucahan tadi.


KETIGA di kala point ini ditulis, ak masih menerima msg2 di ym dari seorang lelaki ini. ak musykil. ak xtau la dia ni manusia yang mcm mana. dia suka misscall ak di waktu yg xsepatotnya, time ak tido = time anda sume pon aser xpatot diganggu! ak menegur, dan menegur, n ayat dia buat ak terbahak. jap2, lihat di bawah, ak kasik upload pic lagi.! :p


ak pelik weyh! ak bukan la mcm pompuan lain, yang terhegeh nk angkat phone call, reply msg, comment kt friendster mcm pompuan lain. aser megah la tu, konon, bajet ramai orang minat? tp, ak xkesah. itu hal ko. yang penting, ak xtermasuk dlm golongan pompuan2 tuh. ak idup dgn cara ak, ak biarkan tuhan tentukan apa yang akan jadi n seboleh mungkin ak nak jalani kehidupan normal, tenang, aman tanpa sebarang gangguan. ke ko bengang ak xberapa excited berkawan dgn ko mcm org lain? ngeh ngeh ngeh

secara keseluruhan, boleh paham x aku bengang nihhhh?? kuat btol dugaan ak semester ni. dari minggu pertama masuk, xpernah sudah. ak penat oke, cuma ak xtau nk luah mcm mana. ak xsuka bercakap ikot mulut andai ak penat belajar. ak pnat, ak pnat, n ak pnat sangat! ak sedih..!

economy, dh sebulan lebih belajar, satu xmasuk kepala. quiz pon, jawab xjawab je. account, ak xtau apa ak buat kt kelas. menonong tgk si lecturer conteng2 papan putih tu. langsung ak xtau, mcm mana boleh jadi itu dan ini. public speaking, ak lgsg xhafal sepatah haram, esok present. s

.entry sabtu tersalah set publish ahad.

nasib baik si angah merajinkan diri walaupun kekontangan di tengah bulan, menjenguk si achik yang keseorangan di melaka. ditinggalkan oleh 2 orang teman serumah yg masing2 pulang kerumah menjenguk family dan dan dan ... entah~

berbreakfast pagi dgn 2biji telur separuh masak. terasa mcm sedap, sbb, dh lama kot xbuat mendalah nih. hari ni baru menjadi, if x, telur terlebih masak dh boleh buat telur org kawen da. hari ni, dan2 je, tau ak sorang kan, xbuat psl pon, good egg. :p

masih menunggu duit yang entah bile nk mengunjungi ak. ak nk beli tilam oke. katil beli suda, tinggal tilam n langsir bilik ni je. duduk umah bekas non muslim duduk, nk pegang langsir, euww, geli ya kawan2. ak asyik dok terbayang je, mamat tu balik mabuk2, then berpaut kat langsir + kot ada cairan kuar dr mulut elok melekat kt langsir tu, ko boleh bayang? hehe.

assignment byk gile menanti. uitm, jgn gatei nk cuti, ak penat oke delay2 assignment [bajet buat la, haha]. ak nk present speech ni [konon!], pastu nk antar assgnment eco lg nih, biarpon tiap kali masuk kelas eco je, ak tido. nk ngadap muka pm razak sbb acc peberet subj oke w'pon ak jarang salin pe dia ajar + tgk sample jwpn je dr si senior, hehe. n mcm2 lagi, ak syg uitm nih, xtipu wei!:)

nota kaki : ada satu part dinding bilik ak pecah2 gitu. owner tutup dgn lekatkan tikar gotah kt bhgn tu, tp, ak cabut sbb dia kuarkan bau. tp, bila dh cabut, terserlah betapa xmenawannya dinding itu. xkn ak nk plaster balik kot dinding tu, mak xkuasa nyah! tutup dgn wrapping paper, aci?

Saturday, August 15, 2009

.udah le tu berchenta'ik.

lately, si kawan A dan D, bercerita ttg masalah hubungan mereka. si kawan D dh selamat da berputus hubungan dengan sang chenta. tinggal si A pula, masih terpinga2 mungkin, memikirkan jalan yang terbaik utk dirinya. kalian mahu join da club ke hape wei?

ak? dengan jalan ak sendiri. buat hal sendiri, kerana ak aser itu yang terbaik. memilih itu perlu, sbb ak serik dgn pengalaman dahulu. kenapa nk terlalu cepat dlm mencari, ak biarkan dia dtg sendiri. even dh setahun 4 bulan, ak bersyukur ak masih punya kawan yang sentiasa di sisi.

weekend plak dtg lagi. untuk sabtu & ahad, ak keseorangan. phh, ayat xhengat, geli2! :p. 4 sure, xsbr menunggu bekas tuan umah refund deposit api air rm180, ko boleh kasi? :)

Thursday, August 13, 2009

.cuti lagi?.

uitm nk tutup lagi?
tolong, uitm melaka jgn tutup boley?
xdaya la main xtend2 nih..
lemau oke. penat nk smbung balik belajar.
cuti byk agak menyusahkan..
sana sini kelam kabut, mcm cicir sana sini..
uitm student, jgn dogil..
org kata pkai mask tu, pakai, reti? bajet ak pkai, :p
pihak pentadbiran, jgn kasik auta boleh?
asyik nk cover sana sini..
"keadaan terkawal" , "xnk menimbulkan suasana panic"
cuba ckp kasik clear. if dh teruk, gtau terus.
xla budak main2..
semua dh besar, bkn bdk tadika nk menjerit sana sini..
susah susah.. lemau ah.!
menyinggah blog tanpa meninggalkan sebarang jejak?
no need utk bersorry mory. langsung xkesah, sumpah!

ak jg merupakan seorang stalker yang berjaya. :p

Wednesday, August 12, 2009

.toink.

blog, paper, rmai dok risau psl h1n1. aku? selamba ke badak buat hal sendiri. tgk movie [time berduhit], jln sana sini. still mkn kt luar, masak? meh antar puyok koli + myk msk + kt umh ak meh. beras skali if baik hati. if xnk kasik beras, well, kasik antar nugget sosej n segala bagai makanan sejuk beku, oke da. :p

tp, alhamdulillah. dh xde demam, sakit tekak, batuk, selsema. sume tu, ak dh aser before. pakej kasik lengkap. sume ada. cukup 4 botol stgh ubt batuk, ubt selsema abes sepapan, panadol stgh papan, ubt sakit tekak termasuk strepsils berpapan papan, ilang sume sakit. :)

ak xupdate? well, keadaan xstabil. emosi terganggu dr byk hal. ko boleh? mestilah tidak.

Wednesday, August 5, 2009

.rumah baru.

seperti yg ak pnh cite before, ak akn berpindah ke rumah baru. yelah, umah ak di beli orang. :p. tp, mak dh xkesah skrg nyah, biarkan aja. hari ni, mereka bahagia, esok lusa, merana la no. kami perlu kuar dari rumah tu secepat mungkin before weekend ni, sbb, ada org lain nk masuk umah.

alkisah, smlm, kami meminta kunci [umah baru] dr si owner. tujuan asal, menjenguk sebarang dua semut or lalat yang ada dirumah itu. masuk², boleh buat ak berzikir bermunajat panjang la. 2 hari 2 mlm, 2x call, si owner asik duk ckp, "itu umah ha, saya suda kasi kemas o. suda kasi cuci. tp, if u olang xpuas hati, u olang kemas sendiri oo".

kemas hotak ko tuan umah. dgn barang penuh lg dlm tu. tilam bercadar, bantal 5 6 ketul, bolster lg, sarung cushion dh xde kaler, lantai xde rupa mcm tile suda. hasil usaha ak, adza n didiey, kami menyenttal balik lantai + basuh tingkap + lap kusi meja. gile geli oke!

bukan ak cerewet. ko bayang penyewa sblm ni, yg bukan la bangsa melayu, duk tinggal pakwe makwe dlm tu. minum arak, buat tutt [korg dh bsr, sendiri phm oke!], tgglkn rete dieorg dlm tu, nk kasik ak pkai. gile hape. kasik kuar la sume brg. igt ak nk sgt pkai bekas korang tuh??

buduh sungguh. hapak, busuk, berkepam, masam! if de perkataan lain, boleh la tambahkan sbb mmg sewaktu dgnnya la tu. hari ni, ak mau jumpa tuan umh. kemas konon, batuk + bersin dpn muka baru tau. hambik ko.

Tuesday, August 4, 2009

.si kawan bernama pesa.

xde kaitan pon tittle tu dgn entri ni. sj, meng'glam'kan nama si kawan. lol`.

nway, berkenaan entri sebelum ini, 1st anniversary, ramai yang anggap tu special letter utk si boyfriend. holloh holloh holloh`. kn dh terang lagi bersuluh ak de link kn add blog ni kt perkataan "sayang" & "u", bakpo la demo tok napok nih? beghak lah hah hah..

ak buat blog ni, last year, 31/7. dkt blog ni la tmpt ak luah perasaan, menulis ape yang berbuku² dlm hati ni. blog ni tmpt ak menyumpah seranah + memaki hamun org tanpa menyatakan nama org dimaksudkan. blog ni, mana pnh nk lwn ckp ak, kecuali la, internet uitm buat bengong dia xnk kasik ak hapdet. lala`

kdg², ade certain hal, kwn ak sendirik ak xcite. tp, kt blog ak cite. dulu tujuan asal ak, blogging sbb nk dpt pandangan ttg certain hal dr kenalan ak [org yg ak xknal dia + dia xknal ak]. tp, lama² ak aser, ak xdpt realisasikan impian ak tang tu, sbb blog ni juga dibaca oleh orang yg mengenali ak.

alang² org dh tau, ak publishkn link blog ni di friendster & facebook, dgn tujuan lain, ak mls nk msg² org [ngabeh cred!] tny khabar @ menjawab khabar org spt "ak study ktne skrg", "ape ak buat skrg", "ak dh de boipren ke blum". blog tmpt ak menulis ttg kehidupan ak @ org lain yang berkaitan dgn ak.

ak sayang blog ak ko tau. so, kepada si ANONymous, if rasa nk mencapub menulis barang sepatah dua kata di ruangan komentar, pastikan nama anda ditulis dibawah. kerana, ak dh lama nih, nk gak tau, anon² yg menyemak nih sape. dh sminggu 2 entri tu ditulis, br brani nk komen & ngate bagai. tp, ada ak kesah? mestilah tidak wahai ANON! ai xkesah, xkesah, xkesah!`

Sunday, August 2, 2009

.oh obat.

esok, pulang ke melaka bersama si angah. alhamdulillah, di saat genting [konon] dgn ketiadaan tiket bas utk pulang ke melaka, si angah merajinkan diri [poyo, :p] pulang ke kerteh walaupon xkn smpai 24 jam punggung dipanaskan di rumah ini sblm bergerak ke melaka semula.

malas! malas! malas! malas! malas! malas! malas! malas!

sem ni, ak xaser mcm nak belajar lagi. pg kelas, mcm makan angin melihat lecturer menyonteng papan putih esp si pakcik eco [gile jht, ak pggl lect eco ak pakcik, :p]. ak xtau la nape jd malas sgt. ak aser mcm mmg btol² masuk tinge kiri kuar tinge kanan.

anda ada obat? saya mau obat!