Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Saturday, April 18, 2009

.away for exam.

balik malacca esok. 1045 - sy naik bas lagi, :) - mara liner. pulang untuk menghabiskan sisa bakian semester ini dengan final exam. even exam itu sesuatu yang membosankan bg sy, tp, i'allah, i'll try my best.

21 April 2009 - Ethnic Relation
30 April 2009 - Principles of Management
4 May 2009 - Business Statistic
8 May 2009 - Malaysian Legal System

# sebab kenapa exam itu membosankan - gap gile lama, mau lemau tengah² tu nk tggu nxt paper. hehe. nway, doakan sy cemerlang exam ea & sorry andai ada salah silap yg buat si pembaca terasa even ai xtuju kt kamu pon. (^_^)

Friday, April 17, 2009

.Cik B vs En. F.

disini ada satu cerita. tuan punya cerita mahukan pendapat dari para pembaca. tuan punya cerita ingin tahu sekiranya tanggapan dia betol or x.

alkisah, petang tadi, Cik B ndw ke satu mall. then Cik B tgh dok Q nk cari parking kete, Cik B prasan, selang 2bj kereta, ada satu kereta V. usha plat no, Cik B kenal sgt, itu kepunyaan En. F, >< bekas Cik B. Cik B usha lg, dalam kereta tu, ada Pn. P, isteri kepada En. F.

then, kereta Cik B dpt parking kemudiannya, manakala kereta En. F ada dibelakang lagi. Cik B cepat² kuar dr kereta, sbb Cik B rasa mcm geram je bila nmpk En. F, maklumlah xpuas nk lempang En. F dulu. then kereta V kepunyaan En. F pon lalu, xtau la dia nampak ke x, tp aser mcm nmpk je kan, tp, dia buat² xnmpk. *wink*

kereta En. F terus laju meluncur kuar dari kwsn mall tu ke arah jalan besar n, pulang ke rumah rasanya. Cik B dlm hati dah terkekek² gelak, penakot la En. F nih, harap nama je jantan, gile penakut. bukan nk ckp la, tp, Cik B tu pernah dengar En. F melalak sakan, mcm nk tersemput pon ada, time takot kantoi dgn Pn. F (sebelum mereka berkahwin).

so, Cik B rasa, En. F ni penakut, mmg terbukti En. F ni takut sbb byk sgt salah dia kat Cik B. ada beberapa janji yang En. F xkotakan lg, so, anda rasa, betul x tekaan cik B itu?

Wednesday, April 15, 2009

.cuti - rumah.

bermalas²an di rumah sangat la menyeronokkan, sampai saya hampir lupa, 21hb depan dah start 1st paper final xm. itu yang susah bila mempunyai motto dalam hidup, "cuti ialah cuti, cuti harus bercuti".

19hb pagi, baru sy akn balik ke melaka. ai naik bas lagi u, ai dh xtakot dh skrg, :p. tp, kdg², feel risau ttp ada, sbb bila mood naik bas datang, mula la ada tragedi bas xcident, seriau ttp ada.

paling seronok di rumah, bila hari² tgk muka si azreen. dh 2bln xjumpa dia, mula jumpa mmg nampak dia xberapa kenal. hari ni sy dgr dia panggil sy "tiii" yg bermaksud aunty. bkn sengaja nk memodenkan panggilan, tp, if suh panggil "achik" nnt dia igt ai "nasik", lgsg dia xmau dtg dekat nnt.

sekarang tgh ujan, bantal melambai² panggil suh tido. emm.~ haha

.bila si azreen layan upin & ipin, :p


.bila si azreen cari choc.

Sunday, April 12, 2009

.bas.

alhamdulillah, selamat sampai kerteh 3 pagi 11/04. percubaan naik bas kali ni berjaya tanpa sebarang masalah terlajak berhenti @ tido mati, :p. i'allah, nak balik melaka ahad nanti naik bas lagi.

pengalaman naik bas, seronok, tapi hari tu agakla serabut dengan sekumpulan 14 student + teacher mereka yang xreti nk duk diam, memekak 24 jam atas bas. sy fhm, bas tu PUBLIC transport, tp, mrk harus amk kira ttg penumpang lain jg kerana itu bas utk semua, n bukan bas sekolah mereka.

atas dsr menghormati si teacher yang tua dari sy, sy beralah utk pindah tmpt duduk utk memberi laluan kpd si anak murid FORM 5 yang nak duduk di sebelah teacher, lagaknya spt anak kecil yg risau duduk sblh org xdikenali. sy beralah sbb mls nk dgr suara si teacher yg request byk kali, kesian kn.

perkara yg buat sy tambah serabut, bila si student yang di depan dan blkg sy xberhenti² mkn, mee goreng, burger, nasi goreng, dan semua jenis gorengan yg buat sy rasa mcm nk muntah + nk sound je budak² ni. tp, disebabkan sy set minda, "ok la, budak²", sy pejam mata nk rehatkan diri.

n perkara yang paling buat sy hilang sabar, bila si student di depan, tgh sy sedap pejam mata, tepuk² lengan, suruh tolong passkan makanan spt chachos kepada rakan mereka di belakang. mula² sy skdr ignore shj, ttp, si student mmg xde rasa nk hormat orang lain, xhenti² hulurkan chachos kt sy suh pass kt member² dieorg.

dan kesimpulan sy boleh buat, student SEKOLAH SULTAN SULAIMAN, KUALA TERENGGANU x ada adab! kpd bekas penuntut sek itu, sorry if terasa, tp, kita harus fhm peribahasa melayu, "Kerana Nila Setitik, Rosak Susu Sebelanga". well, ;)

Friday, April 10, 2009

.balik, balik, balik.

2030, 10/04/2009.
transnasional.
melaka - kerteh.

doakan perjalanan sy selamat sampai & jumpa family.

**takot + gigil²**

Monday, April 6, 2009

.homesick!.

sedih sangat².
sangat la rindu nak balik rumah.
macam nak balik sekarang je.

dear future husband, tolong munculkan diri sekarang boleh untuk hantar ai balik rumah.

Friday, April 3, 2009

. no .

* astaghfirullahalazim *
* astaghfirullahalazim *
* astaghfirullahalazim *

entri di bwh, sy xkn del, sbb itu hakikat tahap kemarahan sy petang semalam. sy doakan si lelaki, jumpa jalan betul, di ampunkan tuhan dosa. n juga sy, diampunkan dosa oleh tuhan.

.JANGAN KURANG AJAR!.

ini e-neraka.com, jgn cuba untuk scroll ke bawah jika anda mengharapkan untuk membaca e-dunia.com @ e-syurga.com

----------------------

03 4045 1147


itu public phone pny no. xtau jantan celake mana pny la kimak otaknya call hp si ayah then maki2 mention my name. mmg babi sial pny manusia, bkn skali, dh berkali2, kalo dh nama bodoh + bengap + bebal tu, jgn la tunjuk sgt, sangat la setan xley nak bezakan nombor ak dan nombor ayah ak.

pengecut + penakut, telepon xnk gtau sape nama, terus terjah maki. ko ade te*o ke xde? mcm shial. setakat call, then ckp xsmpai seminit, anak buah ak azreen yang setaon 2bln pon bley buat cmtu la.!

call gune no. public, if berani, call la gne personal no., cari no. hp ak smpai dpt if ko btol2 berani, anak jantan, jgn setakat berani call no parents, sbb bila ko buat cmtu, lg senang ak nk detect sape ko.

berapa kerat je ada no. ayah ak, ak xbodoh, ak ade otak, ak bukan br lepas xcident then ilang ingatan. ak igt lg dgn sape ak pnah pkai no. ayah ak untuk call "LELAKI". n ak xtau either ko bc blog ak ke x, tp, ak tau, salah seorang @ dua org yg ada no my parents, tau psl blog ni. jgn auta, ak dh ckp, ak xbodoh.

KEPADA KAMU JANTAN, JIKA KAMU YANG BUAT PANGGILAN ITU, DAN KAU BACA INI BLOG, CALL AK PERKENALKAN DIRI KO DAN BGTAU APA MASALAH KO, CUBA MENJADI JANTAN YANG SEPATUTNYA, BUKAN PENGECUT!

n kalo kamu xde no.hp ak, em, mmg kesian kn, hantar la kt email ak, memane e-mail yg ko tau, n tulis SUBJECT, if email bodo tanpa subject, AKU BIASANYA DELETE. amk kesempatan yang ak bg utk ko tulis apa masalah ko sbnrnya, either ko mental disorder or hape?

bila ak dh cukup bukti, jgn ckp ak xwarning, sbb, instinct ak kuat mengatakan, ak kenal suara itu, n kakak ak pon ley cam suara tu, n jgn terkejut if ak ckp, ak ada rakaman perbualan itu, xpercaya, better ko percaya. xpon, bila ko upah lg kwn suh call, lg la PENGECUT!

n if ko nk bg comment, silakan, ak on annonymous pny status, tp, if ko anak jantan, sila letak nama ko dibawah comment itu, if ada te*o la, if xde, xpela, ak fhm la, kategori PENAKUT serba kedayusan.

WARNING 1 : Jgn pernah call lagi ayh ak, n seandainya ak terima lg call yang sama, ayat yang sama, salah orang ko cr psl, xde orang yang pernah kenal siapa ak dgn sedalam-dalamnya, ak akn uat sedaya mungkin utk balas balik org yang ganggu idup ak & family ak.

WARNING 2 : Jgn pernah kurang ajar dengan ibu ayah ak. ak xpernah berkurang ajar dgn mereka, apatah lagi bercakap kata makian dgn mereka, ko dajal mana yang berani buat cmtu? if lg skali ko call, then ayh ak yg mengangkat, then ayh ak yg dgr makian itu, i'll kill u.! meraka ibu ayah ak, bukan mak bapak ko yang ley ko kurang ajar, INGAT!


---------------

jgn ingat ak berlembut, ak uat dunno, ak diam means aku lemah. AKU X SELEMAH ITU oke!