Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, March 31, 2009

.hari yang lepas.

Sekadar beberapa hari yang lepas..

semalam tgk Kami The Movie, best jugak. Cerita ni dah lama, tp, br nk tgk smlm, sangat ketinggalan, tp xpe, xdosa & xde sangkut paut ngn markah study, hehe.` Siapa xtgk lagi, sila tgk, boleh la untuk isi masa lapang. :)

Earth hour yang lepas, agak menarik. satu hostel bergelap untuk menyokong menda alah ini. :) Sejam je pon, xkn nk berkira, kn? ;)

Wednesday, March 25, 2009

.ptptipu.

sy xfaham kenapa dia xley nak consider dengan student yang tgh further study. kami kan still study, so, xkn skrg jgk nk kena byr loan time diploma dulu? kos pentadbiran dh masuk tiap2 bulan, evry month 30++, cukup abes degree 2 taon stgh nnt, dh jadi 1000++.

itupun kiraan secara kasar. tp, phm la, baik atie sgt la if dia xnaikkan interest, afta setahun, naik lagi, bdsrkn pd balance penghujung taon tu plak. ishk, apa nih?

kami bukannya dah kerja, bukannya ada gaji bulanan tiap bulan nk p byr skrg. ni pon belanja hasil tajaan fama. adoi, sy geram btol la.

yg penting, baik xpyh kuarkan "surat penangguhan bayaran" kalo sekadar nk tangguhkan hantaran surat suh bayaq sdgkn caj kos pentadbiran yang masuk jgk tiap bulan. bila org antar surat penangguhan, phm² la, means org nk gtau org tgh blajar, bkn dh keje.

dear husband, tlg bayarkan PTPTipu ai boleh?

Tuesday, March 24, 2009

.manusia itu buat saya ...

kadang², org boleh salah faham dengan apa yang kita cakap. dengan kata lain, bukan semua orang boleh faham apa yang kita maksudkan. simple, 'ak ckp laen ko phm laen!'

sama jgk dgn perbuatan, xbermaksud apa kita buat tu selari dgn tujuan sbnr. ada masa skdr nk sorok perkara sbnr, kdg² utk alihkan perhatian buat sementara waktu b4 reveal yang terang. @ sekadar ngabeskan masa untuk sesuatu perkara.

orang pulak ada mcm² org, mcm² prangai, mcm² jenis snang cite. ada yg baik, yg kurang baik, tp, baik ke dia tuh? baik la sgt, wekkk! tp, yg sy fhm skrg, rmai jenis ckp xsrupa bikin, buat sparuh² sesuatu hal, then last² apa pon xjd, hilang nth kemana.

bg sy, kalau cmtu la gaya, jgn munculkan diri dr awal, skdr nk masuk campur dlm hidup orang buat pe. buat hal masing², so xde la kemudian hari org akan terpk psl diri kamu. sy teringin nak tau apa ada dlm kpala otak manusia mcm ni.

em, sy pon xfhm apa sy nk ckp, cmne sy nk ckp, or cmne nk bg org fhm, n cmne nk kasik org tahu maksud sbnr, sbb cara sy tulis skrg pon xde gaya mcm nak kasik org phm sdgkn niat sy nk mintak pendapat org ttg sesuatu yang terjadi kpd sy uat masa ni.

abaikan. yg penting, skrg, sy dh fhm ttg sesuatu mengenai manusia itu. even secara kasar, sy dpt agak, n sy rasa, fahaman sy ttg dia xslh, n dia mmg cmtu, he's nobody, sbb sy yakin, kata2 dia xberguna & perbuatan dia xbermakna.

sekian, terima kasih.

Sunday, March 22, 2009

.air kotak.

sy peminat setia air kotak soya. sy jrg beli air lain selain air soya. if beli brg nk bwk balik hostel, air kotak soya benda wajib sy amik. tp, skrg, sy jadi was² utk minum. walaupun cerita yg sy dgr itu, kata pencerita adalah kisah lama, tp, ada bwk sikit kegelian kt sy.

alkisah si lecturer sedang mengajar topik law of negligence, afta explain ttg contoh case, ada terkeluar cerita ttg kwn si lecturer yang nasibnya xberapa baik ketika sdg minum air kotak.

disedutnya straw itu byk kali, tetapi air tetap xkuar sdgkn bila dikocak byk lg airnya. then, atas nasihat, si kwn lect bukak kotak tu, then nmpk separuh bdn ulat yg agak gemok tersekat kt straw itu.

skrg, bila sy minum air kotak, nth nape, bila nk telan, mcm berhati² sikit, takot ada ulat. geli mmg geli, tp, dh, soya tu minuman rutin harian, nk buat cmne. if nk buat air sendiri, em, xbrape rajin la, :p.

even smlm (sabtu) sgtla membosankan, nasib baik faten si housemate sudi meneman sy berjalan ke jusco & dataran pahlawan. sekadar ngabeskan masa, beli sikit² pe patot. sonok, tp 1 yg sy risau, sbb sy langgar traffic light merah sedangkan camera terpacak kt sblh tu.

well, ai xsempat brek, xkn nk brenti tgh medan lak, lala`. shh, jgn gtau ibu ayh sy :p


----------------

attn to nurul nadia baharum, kamu xnk kasik adq kamu bc blog kamu ke? inikah birokrasi? inikah parlimen? mentang² ketua menteri anda ... oke, ai bg balik ayat kamu, haha, tp sy xemosi. :p. ngah, invitela achik mu ini cepat.. xaci laa cmni..

Friday, March 20, 2009

.rumah & hostel.

dari jumaat - rabu, sy bersama family sy. makan, tido, mandi, n bagai mcm buat kt rumah sendiri sgt menyelesakan sy. sikit pon xrasa tension sbb, nama lg duk umah sendiri, kurang² ada jugak tv, boleh relax. balik je hostel, 1st sy buat, nanges, sbb rindu + xselesa.

if refer pd previous post 'semak itu menyemak', keadaan dia tetap sama. ikut nasihat, si housemate sorang lg dh tolong kemas benda menyemak itu, tp, dia mcm xfaham² plak sedangkan mmg sgt² berbeza before kemas & afta kemas. kdg² ada bg hint ttg benda² bersepah, tp, mayb, dia mmg camtu agaknya, xley nk uat pe, dia mmg xreti kemas.

semalam, atas sebab kebosanan melampau, sy + zed + adza decide pg mbo tgk dragon ball, n, bg sy, ok laa. yang penting bkn jalan cerita, tp, si watak utama yg boleh tahan handsome, hee.. :)


. itu adq sy + si achik yang 'sangat la bahagia', di rumah aunty :) .



.si kecil azrene.

Friday, March 13, 2009

.single lagi.


kebaikan single : anda xperlu membazir duet utk top up akibat bergayut dalam jangka masa yang lama @ sms tanpa henti dengan si dia. :)

sy benci si-ex yang sorg ni, dulu asyik paksa sy msg dgn dia @ call, smpai esk sy nk final xm, dia buat mcm tu lagi. u buat ai tension, smpai ai xley nk concentrate, rslt ai jatuh gile bab time final sem kt uitm, tp, alhmdllh, cgpa ai xjejas dgn teruk sgt2 sbb previous pny sem rslt ai oke sket + cover dgn rslt practical.

ai tau u akan bc sbb u mmg tau psl blog ai, so, ai mmg nk u tau, ai benci sgt dgn cara u dulu. ai mls nk cari cara nk bls dendam, yg ai tau, biar masa, tuhan balas. nnt masa akan datang, bila kena kat anak² u, dpt anak perempuan ke, then anak u yg kena mcm tu, br u tau, br u rasa. skrg ni mmg u xkn rasa, sbb u igt u muda lg, tp nnt bila dh terbongkok, mata dah kurang, telinga dh pokak, ayokk, tau la nasib. :p

bila smpai masa tu, u cari la ai smpai dpt nk mintak maap dgn ai sbb smpai saat ni, even org ckp nabi ampunkan umat, ai xdpt nk maafkan u, xdpt nk terima u sbg kenalan pon, sbb ai btol2 sakit hati gile babi dgn u, ai siyes ni, lala`.

pesanan 1 : kepada anda yg bercouple, xslh pon if nk gayut lelama @ msg tanpa henti, hak masing², cuma 1, kite kena igt, bf ttp bf, bkn suami, jgn di ikut sgt kata2 bf kecuali yang membawa kepada kebaikan.

pesanan 2 : kepada lelaki yang dah berkeluarga, tolong sedar diri sikit anda dah ada anak bini. kot ye pon nak berpoya2, laen kali jgn kawen awal, gi poya2 dulu sepoyo2nya anda, n if umur panjang & idup lagi, g tobat dlu, then br kawen, boleh!



family ai nak dtg, kejap lagi smpai, selama seminggu > sy akan bersama mereka, sonok! :)

Tuesday, March 10, 2009

.ex-bf.

dulu couple, skrg xcouple. xsalah rasanya if berkawan balik dgn ex-bf / ex-gf. sebelum jadi couple pun, sure start dari berkawan dulu, tp, semua ni bergantung atas individu itu sendiri, sbb cara penerimaan seseorang itu berlainan antara satu sama lain.

ada orang, afta dh clash, ada yang xnk kawan dh, xleh tgk muka, xleh dgr suara, n ada yang kalau boleh xnk dgr lgsg nama ex disebut walaupun org yang dimaksudkan adlh org laen, nama je sama, terlalu menyampah, mungkin. tp, ada yang jenis sebaliknya, afta clash ada yang jadi lebih rapat sbg kawan n lebih gumbira.

sy amik contoh kwn sy, si adza. weekend lps sy kerumahnya, sy ada teman dia jumpa sorang ex dia ni, n sy tgk, dia n ex okay je. even xde pape relationship, mereka still boleh berkawan. lgpon, if gado, buat sakit atie je, mcm aser xsenang.

bg diri sy sendiri, ada antara ex yang sy still kawan smpai skrg, n ada yang langsung x. tp, kdg2 serabut bila si ex msg2 @ call, then bila kte jwb ala kadar, kte blk kne mrh, then uat² majok, sy xbrape nk lyn, tu kira slh sy or mereka? sdgkn bg sy, mrk² bkn bf sy, so, xkuasa mak nk layan eh!

stay single itu happy, i don't lie. time jumpa mat chemz beberapa hari lepas, 1st skali dia buat afta nmpk sy bkn nk bg slm ke hape, tp, kembung2kn pp sbg isyrt nk gtau sy ni bolat. mmg mcmtu, bila org jumpa je sy, sure akan pk sy bahagia, senang hati, ada bf bagai walhal sy single je. dgn keadaan double triple chubby, i dun care as long as ai happy u. :)

Thursday, March 5, 2009

.(-.-)

perasaan yang dah lama xdatang dalam diri.
semalam dengan sebotol minyak ostrich + air mineral sy cuba utk lelapkan mata. sakit ai tell u.
sy sedang mencari botol air yang tahan utk letak air panas.
botol sy dh kecut, so, xleh nk buat peluk. :(

Monday, March 2, 2009

.semak itu menyemak.

sy xfaham apa ada dalam kepala otak si perempuan ni yang xreti nk kemas katil dalam bilik + meja study di luar. kalo sy, sy sgt la xreti nk berada dlm keadaan tenang bila mata xrasa aman, tp, si perempuan ni, bahagia gamaknya.

nak kata lepasan stpm, xjugak, yela, lepasan sekolah maybe ada problem sikit tang nak kemas mengemas ni sbb dh biasa kat rumah. tp si perempuan ni lepasan diploma jgk, dh pernah duduk hostel 3 taon, tp, gilak pengotor.!

sy rasa sangatla serabut, balik rumah dlm keadaan penat then tgk sepah sana sini. dahla pe'el si perempuan kaki nyendeng, xleh nk tgk orang bersenang lenang, kaki 'nyepa' sungguh!

kalo sy sepak dia, aci?

Sunday, March 1, 2009

.modul.

currently - mode modul..
dulu modul diploma, skrg modul degree..
bezanya, if dulu, member leh tlg sign²kn attendance, skrg, pg sendiri, :(
tp, alhamdulillah, xde rasa bosan sgt..
tp, ada part, agakla bosan jugak, kot?
ishk..