Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, February 24, 2009

.sexy ke?

dlm minggu lepas, 2x jgk bila sy dgr radio, ada 1 segmen yang duk cakap lebih kurang psl lelaki. ada yang cerita psl tunang dia, boyfriend dia, n ada juga yang bercerita psl husband dia yang sexy tang dada dan ada bulu sikit². jauh sudut hati, haih, patut ke cakap topic tu? erk..

smlm, sy n si housemate dok bercerita jgk hal ni, n ada jugak la persamaan pendapat tu. kami berdua lebih gemar tgk lelaki [muda, oke!] yang pergi masjid pakai kain pelikat + baju melayu, dan saya rasa, itu lebih sexy, kot? :p

bukanla nak kata sy ni baik, xpon, byk sgt kurangnya sy, tp, sy rasa mcm tu. paling xbley bla tgk lelaki yang pkai kemeja then bukak butang sikit² tyg dada ada bulu, if nk tayang, tayang terus la, xyh pakai baju terus, jadi mcm model lam magazine tu, haih..


entri sy kali ini, agak jujur, kot? :)

Saturday, February 21, 2009

.bahasa annoying.

Isu ini pernah dikeluarkan di blog teman2 blogger sebelum ini ttg penggunaan perkataan oleh beberapa individu yang agakla tidak berapa menyenangkan/boleh buat orang meluat, seperti satu contoh ayat, "hyeee, boo-what apeww tuewwww."

Sy sudah pun kenal pasti ttg individu yang menggunakan 'bahasa' spt ini, dan lebih buat sy meluat, dia bukanlah seorang budak sekolah rendah / belasan tahun pny org, ttp, org dewasa++. if budak sekolah yang buat, kita boleh la ckp, "biarlah, budak baru nak naik", tp, if si dewasa yang guna, pd pandangan sy, agak xsmonggah jgk la.

mmg sbg seorg rakyat malaysia, sy harus menghormati kebebasan orang lain untuk berkata selagi tidak berniat jahat, ttp, bila ia melibatkan penggunaan bahasa, sy jadi menyampah. sy langsung xkisah bila ada blogger yg guna bhs inggeris, mandarin, french sbg bhs tulisan mereka, terpulang kerana itu kelebihan mereka ada, dan yg menggunakan bhs melayu spt sy, mmg ada shortform yg akan sy guna, ttp, atleast shortform itu semua org guna, bhs annoying tu, berapa kerat je yang guna.

selalu sy dengar, orang dewasa ckp, remaja skrg penggunaan bhs teruk esp bahasa sms, byk shortform yg susah utk difahami, ttp, dlm kes yg ingin sy story kat sini, bukan remaja oke, orang dewasa, bkn setakat shortform, malah bhs gedik tu. x seiring langsung dgn usia si dewasa yang dah 30-an pun.

majority teman blogger sy, semua dlm lingkungan 20-an, setakat ni, sy tgk, xde pula yang guna bhs gedik tu, if ada, still boleh ckp, mereka ini "budak", tp, entahla, sy xboleh terima plak si dewasa ini, mcm mana la dia boleh ada keinginan untuk menjadi gedik begitu, lelaki pulak tu, dgn budak mana la dia kwn smpai dia jd mcm tu, haih.

papepon, i'm so sorry andai ada yang terasa. sy bercakap scr general, bukan semua orang dewasa mcm tu, sikit je bilangan dia, tp, yg sikit tu la boleh mencalarkan imej orang dewasa. n if ada antara teman blogger sy yang mcm tu, frankly speaking, sy xperasan lg ada yang guna setakat ni, kecuali di fS, ada la budak yang guna, tp, sy boleh terima kerana sy faham status mereka sbg "Budak" dan xberapa matang lagi.



nota kaki

antara bahasa2 gedik yg digunakan oleh si dewasa itu

* budak -> boodark
* kita -> kiey-teww
* suka -> cukew

Tuesday, February 17, 2009

.study.

cara pembelajaran setiap orang xsama. sy berani jamin, tekaan sy itu tepat kerana sy tahu, manusia itu berlainan sifat dan jiwanya. ada yang gemar untuk belajar dan mengulangkaji pelajaran setiap masa, ada pula yang suka study last minute, ada pula yang jenis xtetap.

sy pula tergolong di kalangan orang yang sukakan sesuatu yang relax, sy xnk ada 'rush' dlm apa sj yg sy buat esp hal² berkaitan dgn study ni, n, boleh kata, sy gemarkan keadaan study dlm kelas. even sy tau, sy xsama dgn org lain, n sebaliknya, sy xpernah mempersoalkan tentang perkara² begini thdp mereka, n sy menghormati corak hidup orang lain.

cuma, still dlm mode terkilan apabila cara sy dipertikaikan oleh beberapa pihak. sy xmungkin akan korbankan diri sendiri semata² nk sy follow cara hidup org lain. sy xkn ikut cakap orang if semua tu xkn bg apa² benefit kt diri sy. sy lebih gemar untuk ikut flow yg dtg sendiri dlm diri sy, sy xpernah rasa nk grad cepat² sbb sy takut pointer sy xkn berapa menarik pd akhirnya nnt.

jgn risau, ni bukan kali pertama sy masuk "tempat belajar". sy pernah pg tadika 1 tahun, 6 tahun sekolah rendah, 5 tahun sekolah menengah, dh tamat diploma 3 tahun, n sekarang degree. xperlu susah² nk susahkan kepala & mulut utk bg suggestion, nasihat or pape. sy bkn degil, tp, kdg², agakla fed-up dgn golongan mcm ni.

Monday, February 16, 2009

.sukan.

semalam sy bersukan, hehe..
1st time, ai main tarik tali tu..
skrg muka kalah minah bangla.. :p
4 sure, sukaneka itu sungguh la oh lala, ;)


---------------------------

pic ketika birthday si azreen, 0802, sy copy dr facebook along.

.with her abah & mama.

.azreen with ibu.

Tuesday, February 10, 2009

.makanan kg vs makanan bandar.

dilahirkan di KL, zaman kecil di Melaka, bersekolah rendah di Kerteh, 5 tahun di Kelantan kemudiannya menyambung sesi sekolah menengah, kembali ke Dungun untuk Diploma dan kini di Melaka kembali menghabiskan Degree.

Rentetan perjalanan hidup di tempat yang lebih dari 1 membuatkan sy menjadi lebih terbuka dalam segala hal, baik dari segi penerimaan loghat @ makanan, dLL. Budu, Sambal Belacan, Tempoyak, Cencaluk, dan ulaman lain, xsusah untuk saya telan. Sy senang untuk menerima dan belajar mencuba jenis masakan yang ada di depan mata.

Sedikit terkilan apabila ada orang seakan jijik dengan nama makanan² itu, bukan setakat muka yang agak menjengkelkan itu, tp, nada xley bla sungguh.! Bagi sy, kepelbagaian makanan itu normal, if ada satu dua jenis je, bosan la hidup ni kan, dan terpulang kepada individu either nak makan or x. Cuma if xmkn, diam suda la, hormat la kepada orang yang makan.

Contohnya budu, di Dungun baru sy belajar + aktif untuk menikmati apa itu Budu. 5 tahun di Kelantan, sy xmkn Budu, sy sekadar lihat + dengar je cerita classmate tentang Budu. Seperti satu blog yang selalu sy lawati, by Sue Anna Joe, sy sokong dengan tittle blog dia, "Budu dan Belacan, baunya busuk tetapi sedap!". =p

Sampai sekarang, sy masih lagi ingat tentang kisah seorang perempuan ni, yang cultural shock maybe bila keluar dari negeri Budu ni, bila cakap, serba serbi, semua tak suka, itu "ishk" ini "ishk" jg. Sikit² sebut steak bagai. Pehal lu bai, igt xde sedara mara ke kt sini? Semua tau, balik umah, dengan ayam pun lu tibai makan cicah Budu, lagi dahsyat oke!


------------------------

Sy aser tension + penat sangat hari ni.. Sedih ai tell u..! ;(
&
HAPPY BIRTHDAY TO LIL AZREEN..! SWEET 1, (^_^)
aunty kamu ini rindu sama kamu, tau!

Friday, February 6, 2009

.my heart.

u'll never see it my way because u're not me




I'm not the type to get my heart broken
I'm not the type to get upset and cry
Cause I never leave my heart open
Never hurts me to say goodbye
Relationships don't get deep to me
Never got the whole in love thing
And someone can say they love me truely
But at the time it didn't mean a thing

u'll never see me cry, ;)


EDWARD CULLEN, WHERE ARE YOU DEAR! (-.-)

.hutang tagged part 1.

hutang tagged from ynna.. tp, sy jwb scr simple, atleast, "hutang" berbayar jugak kan, :p

----------------------


7 ciri-ciri lelaki idaman anda
.(^_^).

7 ciri-ciri lelaki yang anda tak suka
.high maintenance, haha!.

7 orang yang pernah anda minati sepanjang hidup
.more than 7, ;).

7 perasaan sekiranya keluar dengan orang yang anda minati
.belum pernah, :p.

7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan
.situ sana nun.

7 barang istimewa yang akan diberikan kepada pasangan
.sy xjmpe + xtau + knal si dia lg.
.
7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan kepada pasangan
.(^_^).

7 orang yang anda ingin tagged
.sorang je, puan normawati..! =p.



:: mmry, a night b4 Terengganu Splendour ::
:: ynna, naniey, mimiey, me ::

Monday, February 2, 2009

.lelaki high maintenance.

selalu dgr org cakap, perempuan high maintenace..
tp skrg, sume sama..
lelaki pon ada ai tell u..
bkn sikit, ramai kot, hehe`..
xtau nk tulis yg mana, byk..
bila igt, pk² blk, nth pape je..
kesimpulan, lelaki & perempuan, same je.. ;P

owh, td terjumpa 1 sticker kt kereta yang ada dlm kwsn hostel uitm..
sbb, cam dh hntr balik rumah xdpt nk snap..
4 sure, ayat kt situ menarik..
ayat dia mcm ni..

IDEAL HUSBAND

DOESN'T SMOKE
DOESN'T DRINK
DOESN'T FLIRT

DOESN'T EXIST

--------------------

sy xdemand, tp, si kamu² yg kekurangan tu, xyh la nk demand nth pape, oke! lala`