Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Friday, October 31, 2008

.maaf.

amaran : entri ini mengandungi unsur sesudu kenyampahan, sedikit kekasaran, dan secubit kejiwangan dan ke entah ape² an secukup rasa

-------------------------------------------


suatu malam, seorang gadis call kwn lelakinya sambil nanges²..

kwn lelaki : apsal nanges ni? story cepat!
gadis : sedeyy..
kwn lelaki : tau dh, sbb sedey la nanges.. apa yang buat sedey ni?
gadis : chenta..!
kwn lelaki : online x ni?
gadis : on9 la, nmpk ko, ak invi.. nk chat boley, jgn buzz, tenet slow ni, nnt hang`

--------------YM-------------



kwn lelaki : buzz!
kwn lelaki : buzz!
gadis : gila gila gila!
kwn lelaki : hehe, jgn marah.. smbg story td ok..
gadis : bla bla bla bla bla...
kwn lelaki : hmm, kali ni, story pe plak buat ni?
gadis : kuat berjalan, jiwang terlebih, hehe`..
smbil continue nanges
kwn lelaki : jiwang? ko mmg jiwang.. berjalan mana plak kali ni?
gadis : mcm², pg situ, sini.. rock the world tempat terbaru..
kwn lelaki : hahahaha! rock the world.. hahahahahahaha! lawak bodo!
gadis : oi, org sedih ni, igt lawak ke.. btol la! tgk lam bilik tv after spm, cd asha, tgk gak tu!.. gile, gelakkan org je tau..
kwn lelaki : byk² story, rottw jgk yg ko sebut, lawak sial!
gadis : ikot ko ah, gile!
kwn lelaki : confirm dia blah lepas cerita ni?
gadis : ye kot.. tu last ckp fon pon ngn dia, lepas tu, ptg, msg kejap², mlm x, sampai esok hari
kwn lelaki : yela tu kot, effect tang tu, haha!
gadis : ye kot, ok jgk, tepat kene, hehe`.. gurl yang dia 'nk' nmpk mcm baik
kwn lelaki : nampak je? pakai tudung?
gadis : pakai..
kwn lelaki : ala, kalau ak la, pakai tudung ,bkn bleh pcaye, konon control lebey, silap² yang tu lg dajal..
gadis : dey, tukar topic dh ni, balik, balik!
kwn lelaki : ahahaha`.. biasa after story, happy, yang ko nanges, motif?

gadis : entah.. well, sblm ni nanges gak sket², tp ak ni, kononla jiwa kental!
kwn lelaki : ko mmg, ak kate bengong, ko marah, kate gile, mrh jgk, tp, ko mmg bengong + gile!
gadis : *&^*%$$%! hehe`
kwn lelaki : sudahlah, ni last ko auta² ek? sampai bila.. x penat ke?
gadis : penat.. hatiku hancur mengenang duka, berkeping-keping jadinya..

kwn lelaki : nyampah, mana ko blajar lagu² lama ni?
gadis : well, i mmg minat, nama lagi jiwang kan, hehe`.. tegar tuu..
kwn lelaki : dahla.. serius ni, stop ok? ni last.. xske la kwn ak buat cmni.. sedih², buat sakit hati diri sendiri kn?
gadis : if xnk stop?
kwn lelaki : ak jauh hati la ngn ko..
gadis : hey kawan, jgn laa..
kwn lelaki : promise me?
gadis : insya allah..
kwn lelaki : promise la minachi!
gadis : yela, insya allah, xberani janji², insya allah, xnk buat dah.. kang janji, tetibe x sengaja terbuat, mati la ak!
kwn lelaki : eleh, bkn bleh kire ko ni.. tp,ak pcaye ko.. mcm ak xknal..
gadis : heh heh heh.. tau xpe..
kwn lelaki : publish lam blog ek? :-p
gadis : alaa, sibuk, nk jugak..
kwn lelaki : ala, bukan selalu.. ak ni low profile kan!
gadis : yela, nk buat ni..
kwn lelaki : 2 ak syg ko nih! hahahaha`..
gadis : ko gile!

saki baki perbualan, tidak dapat di publishkan, terlalu kuang asam, maybe? lol

-----------------------------------



okay..
atas permintaan kamu my friend -
**

sy fatin nabila mohon maap kepada si lelaki yang sudah di auta dgn cara cerita benda palsu ttg sy kpd anda.. sy bukanlah seorang alim, tp, i swear, dey kici, i xbuat itu sume daa..` tp, sy xkesah pon if anda semua xnk percaya, ada bagusnya..

ini kerana, sy harapkan anda tiada di sisi saya.. sy pasti cara itu berkesan kerana sebelum² ini, cara ini berjaya.. sy xheran, mungkin anda sudah bertan² menghebahkannya.. buat la dey, i xkesah.. hehe`

sy sudah janji pd kwn sy, biarlah si anu itu yang terakhir di auta.. sy bukan ape, risau je takut orang terasa.. haih, xkesahla..

minta maaf ya lelaki..

sy doakan kamu semua si lelaki + teman baru mu bahagia hendakknya, or yang masih tiada teman, insya allah, nanti someday, jumpala ya..

-----------------------------


p/s : si anu yang terakhir : terdetik jgk kt hati ni sayang akan kamu, n mau pergi jauh, tp, sy tiada daya kerana sy tau, kamu lebih menyayangi si dia walaupun kamu sering katakan, "she's my friend".. sy xkesah undur diri, sbb sy xnk sakitkan hati sendiri even sy menangis lagi.. kerana sy tau, lebih baik sy menangis sekali dr berulang kali.. mohon maap ya pak! ;)

Thursday, October 30, 2008

.brain works.

boring² kt umah, dr asyik makan, ptg td, tiba² rs nak maen game yang ada lam com ni. salah satu, iq test.. maybe orang lain dh pnah buat, tp, biarla, i br nk buat oke! lalala`

hasil ujian nya, print screen sj la ea :


.nehi, xbalance guna otak kiri + kanan ke ak ni?.




even xbalance left & right, sy waras lagi.. hehe`..



maybe sbb sy penat, esok ada uat makan² sket kt umah utk kwn² ibu n jiran terdekat.. ye, agak penat.. menu esok, mee kari, nasi himpit, smbl ayam, rendang, air bandung.. haih, sehat tol sy kt umah.. xpe, belum bln 11 lg, aim nk start diet, 1/11.. lala`.. n yang penting, hari ni, 1st time i basuh ayam u tau.. i bersihkan ayam tuu.. smpai ibu ckp. "bertuah pny budak, smpai putih ayam ko bersihkan".. ye ibu, kate suruh bersih, mmg la semua lemak + kulit kt peha ayam sekalipun sy buang, yang tukang ajar pon si angah! salahkan angah buuu! hehe`.. n 1 lg, ai masak sayur kacang tanpa pertolongan n ditemani sesiapa tu.. even hanya sayur kacang, biarla, ttp nk riak! riak! riak! :p

.meet lil'azrene.

ahad lepas, genap 8 bulan 10 hari, br jumpa bby azrene..`

comel, dh besar..


.bulu mata sangat lentik, chantek!.



.dah pandai tatih sket².

next time, i'allah, jumpa lg ea azrene`..



kpd pembaca : diam² ya mengenai post ini.. :)

Tuesday, October 28, 2008

.tag tag tag.

Tag By Cik Cookie-Suria..

1.Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
.diri saya.

2. Apakah benda terakhir yang anda beli dengan wang sendiri?
.sume duet ibu ayah, ahaha`

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan anda?
.italy, nama lg impian kan?

4. Berapa lama anda rasa hubungan anda akan berkekalan?
.sy yang kedua, no comment, ahaha`.. [bukan laki org, oke..!]

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
.ayat celeb - "oh, no comment"

6. Dimanakah restoran terakhir anda makan malam?
.pizza.

7. Namakan buku terakhir yang anda beli?
.magazine oke, cosmo.

8. Apakah nama penuh anda?
.fatin nabila baharum.

9. Anda lebih senang dengan mak atau ayah?
.dua² boley.

10. Namakan seseorang yang anda ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
.fahrin ahmad. haha``

11. Christina atau Britney?
.si britney. - pujaan di zaman kanak²

12. Adakah anda mencuci pakaian anda sendiri?
.mesin tolong.

13. Tempat yang paling seronok anda mahu pegi?
.langit.

14. Pelukan atau ciuman?
.er..

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag anda
.ex roommate since f1-f3.. c1-2
.agak manja, well she's da youngest one..
.siyes, dia rajin berkenalan..
.if demam, mata lebam kaw²
.kaki gusip, ahaaa`

16. 8 perkara yang amat saya gilai
.8
.je
.ke?
.lebih
.lagi
.x
.boleh
.ek?


17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
.bley?
.owh.
.ntah.
.x.
.em.
.alaa.
.dey.
.zikir, :)

18. 8 buah buku yang paling terbaru di baca (include magz)
.cosmo
.in trend
.cleo
.remaja
.diary sy
.buku kete adq sy, name buku, ntah`


= sy kurang membaca buat masa ni, ahaa`

19. 9 lagu yang boleh saya dengar berulang kali
.avril lavigne - tomorrow
.mandy moore - a walk to remember
.bryan adams - everything i do
.leona lewis - better in time
.daughtry - what about now
.pussycat dolls - when i grow up
.david archuleta - crush
.chris brown - with you
.duffy - mercy, lalalala`

19. 8 perkara saya pelajari tahun lalu
.every cloud has its silver lining
.bf comes & goes but friends is forever
.hormati diri sendiri
.menerima pandangan orang lain
.makan budu, haha!
.tidak cepat kesiankan orang
.memandu secara sah!
.jgn nakal time exam! :p


20. Mangsa tag seterusnya
.semua yang ada kat list except scippian.. kerana cik suria sudah tag anda, ahahaa`..

Saturday, October 25, 2008

.mencari cinta.

saya mencari cinta
setelah hati ditutup sekian lama, sy cuba untuk memberi peluang, lantas membukanya
tetapi, adakah sy silap?
adakah sy harus menutup dan tidak membukanya hingga sampai saatnya?

sy lemah kerana sy insan biasa..
ttp, sy juga manusia berperasaan, ingin berkongsi suka dan duka..
mungkin kerana kisah lampau dan akibat sikap sy yang terbuka, membuatkan sy takut, malahan sentiasa berjaga-jaga..

oh lelaki, kenapa tidak shj anda hentikan sikap mempermain²kn jiwa..
sedarlah, anda sedikit sbnyk menyeksa sy..
sy x meminta apa², cukuplah sekadar menyayangi, memahami & jujur apabila berkata-kata..
susah? barangkali..

sy ingat, anda lain dr yang biasa.
n mampu membuat sy senyum kembali smpai bila-bila..
tp, mana silapnya?
atau sy yang tersilap kata?
habaq mai, apa dia.. yada

kamu tau, sudah lama sy tidak membuka kilang air mata..
tp smlm, ye, kamu berjaya membukanya.
adakah kejayaan itu membuatkan kamu berbangga?
oh, kasihannya saya...

--------------------------


dear my prince charming, where r u..
jgn la maen nyorok-nyorok..
yada yada..`

--------------------------

oh tuhan, terangkan hati dalam sanubariku
untuk menempuhi segala hidup penuh cabaran ini
oh tuhan ku berserah segalanya kepadamu
agar jiwaku tenang dengan bimbinganmu, selalu..


Ya Allah, mohon tabahkan + cekalkan hatiku melalui semua ini, kuatkanlah..

.october 23.

tidur 3 pagi, bangun 6 pagi..
sejuk², bangun mandi..
siap², balik uitm lg..

--------------------

previously, enche latep kate 9A3..
tunggu², haih, manenya..

then enche latep call, "tukar tempat, 10A2"..
ishk, malu amat sy pny muka..!
kenapa? sbb b4 tu ada lect tanya..
"awak nk guna ke bilik ni? ada kelas? sape lecturer?"
dgn yakin diri, dipendekkn ayt, "nk present report practical, dgn cik latep, ye², mmg nk gne!"

--------------------

patot turn no. 2, alih², "ok, awk start dulu.. "
gigil gigil, afta 15 min, "that's all from me, thank you"


si teman yang ke'capek' an menunggu si rakan yang syok present kt dpn

--------------------

gumbira hati ini, dh abes sume skali..
harap², sem ni, result lebih lagi, aminn.. (^_^)..

--------------------

pic ini diambil di blok 7..
bkn pe, xpernah nmpk "taman" ni..
pk², sapela org uitm yg "kreatif" ini? hehe'



oh, si perempuan ini perlu berdiet kembali
tp, apakan daya, dia malas lagi!

Friday, October 24, 2008

.entri untuk Oct 22.

ke uitm, misi utama bertemu koordinator enche pian pujaan hati.. lol
dengan tujuan, well enche pian, u know me, ade benda nk story..
tp, dr pg smpai tgh hari asyik bz, meeting je cik pian ni.!
marajuk [koya] membawa diri besama sufy, beralih arah ke cc..
menyaksikn drama pendek lakonan sufy + ex-bf, hehehe`..
yg sy tau, gelak je dlm hati, lalala`..

dh pnat check itu ini, singgah bilik yanty..
ala, poyo la junior² ni..
di bilik rin menyemakkan diri..
haa, sukenye hati..
pny la lama cr, dh jmpe lgu fav pny copy..

bile dh tgh hari, perut nyanyi²..
berdua lagi kami, berjalan ke dining spy perut ini di isi.. :p
tgh pjlnn, nampak abg lik, yeay, kami dpt mkn free!

dh kenyang, call lagi pujaan hati, haih, mcm bz lg..
oke, mrajuk ni, nak bawak diri ni, enche pian, hbgn kite hny stakat ni..!
ahaha`.. joking only laaa..`
enche pian itu lecturer kami, mana mungkin sihh`

pk² dgn sufy, pe nk buat ni..
perut xreti knyang, bunyi ade sket lagi..
last², oke, jom pg secret recipe..

bodek kanan, bodek kiri, abg piq bg 1 hour free..
ganti kpd duit raya, aminn, doakan kamu panjang umur murah rezeki..
smpai² dh ptg hari, makan lg..


sy cheese choc + green apple kasturi..
dia lemon cheese + ice lemon tea..



teman suka + duka - si sufy
[dlm beg tu tidak ada cam oke! tp, ada ... yada² :p]



n sy, setelah sekian lama..
sy suda reti + boley kembali happy, (^_^)

Tuesday, October 21, 2008

.velvet + roses.

-----------------------------------

currently @ uitm dungun..
new experience : sy suka naik mazda sufy, i loike! :p

----------------------------------

esok pg sy present..
dengan enche latep plak tu..
oh, takutnya.. (-.-)

---------------------------------

skrg, sy mcm rindu someone, lol

------------------

_ kalaulah kalian tau, betapa susah menjadi fatin nabila _

Monday, October 20, 2008

.report, report, report.

.alhamdulillah, report sy utk present khamis ni dh siap..
.cuma, ada sket² lg nk siapkan utk slide.
.esok ptg, insya'allah, nk pg dungun.
.duk sekejap kt rumah piey, until hari nk present.

.saya senang hati bc comment dr cik nomie regarding previous entri tittle drama ramadhan.
.siyes, mmg gile best itu cerita.

: ayat-ayat cinta :


:: lalala, saya mmg ade perangai jiwang! ahaaa` ::

Sunday, October 19, 2008

.kisah hati.

.hati sy terusik lagi.
.setelah sekian lama, sy hampir terlupa ttg satu ayat ini.
.sy hampir lupa, maksud ayat ini.
.dan juga kaitan diri sy dgn ayat ini.
.tp, beberapa hari lepas, setelah ditanya oleh somebody.
.akhirnya, sy menyebut ayat itu, saya tak dihargai.
.dan sehingga hari ini, sy teringat kembali itu memori.
.saat ini, sy kembali ingati dan merasai, peritnya disakiti.
.seriously, skrg ni pon sy rasai perkara itu lagi!
ishk, mau lupakan itu, pergi..
`
------------------------------

td siang, atok busu n family datang.
.then kemudian, selepas mereka pulang, pergi berjalan².
.singgah ke kedai, membeli kad tambah nilai.
.setelah di tambah, senyum + mengilai².

----------

Balance : 30.50
Expiry Date : 18.10.2010.
SMS Bonus : 2000

-----

* bOo! ak tipu *

_ lol _

Friday, October 17, 2008

.hari hari terakhir sbg trainee.

smlm, berakhirlah status sy sebagai trainee @ Intra Naluri Sdn Bhd..

feel : happy sgt + sedih sikit jela sbb aser dh last² br rapat dgn staff esp cik pah..`

n, like enche adi said, "hari ini dlm sejarah", trainee diraikan pada hari terakhir.. :p`

lunch hour, kami beramai-ramai mkn di pizza..

kenyang, alhamdulillah..

special thanks to both top & lower management of insb..

:: intra naluri, i think , someday, i'll miss u, hehe ::

Thursday, October 16, 2008

.award.

award? oh, terharu..
si angah memberikan award pd sy even sy br sebulan jagong, ahaa.`
well, i kan adeq dia, xbg, mau kne bantai, lol..

ini awardnya :


Rules utk tag ini..

1. Bagi just kat orang yang dirasakan GILA-GILA / BEST
[ oh, angah, achik gile ke? hehe`.. ]

2. Bagi kat 5 orang sahaja

3. Link orang yang terima award ni

4. Sesiapa dapat Award ni DiWAJIBkan buat POSTING sebab dia dapat award ni kat blog dia

5. Beritahu orang yang dapat award ini kt blog dia ok !
(buat trackback sahaja pun sudah memadai)

award ni, nak bg sape ek?

em .. em.. em..

pk sat dlu ea, hehe`

Tuesday, October 14, 2008

.mesra mall.

itu mesra mall yang terletak di kemasik sudah dibuka pada 10-Oct yang lepas..
manusia di situ? adeh, agakla ramai.. sehingga mengambil masa lebih kurang 24 jam untuk menghilangkan kegelian, ngee.. kedai disitu, ok la, yg penting, giant! senang nk beli brg!

perginya sy pd hari itu, menjengah² di kedai Toys r Us.. nasib baik si adeq ni dh besar, besar sikit la, so, xde la demand nk itu ini.. yang kami beli, hanyalah Jumbling Tower yang berwarna pink atas permintaan sy, ahaa`.. ya, sangat menarik bermain dgn nya, apabila sampai shj di atas, ia runtuh begolek² kepingan kayu itu, :p..

tp, smlm, dan 2 hari lepas, sy n adeq mempunyai cara bermain baru menggunakan wooden pieces itu.. walaupun, hakikatnya, jumbling tower itu bermain dgn cara lain, disebabkan frust akibat x pernah nak dapat habiskan game itu, sy n adeq, membuat onar dgn wooden pieces itu..

hasil mainan kami :


- itu rekaan tower bersama pedang rm5 kesukaan yang dibeli di cempaka tatkala sehari sblm raya -


perasan pny version : cantik jgk kn? ahaha`..

Sunday, October 12, 2008

.kisah skittles.

suatu hari, seorang budak perempuan ini yang seronok kunyah gule² skittles yang ditinggalkan kakaknya di dalam handbag, dikejutkan dengan email yang ditunjukkan oleh rakan kerjanya..

alkisah itu bermula apabila si perempuan ini mempelawa si sharifah untuk makan sekali gule² yang berasa masam + masin + manis..

si sharifah yang agak peka dengan makanan yang hendak dimakan, membelek bungkusan berkenaan dan seraya seperti terkejut berkata

" ey, ni tak bley makan laa!.. ni produk china ni.. meh nak tunjuk"

kandungan email berkenaan :

----------------------------------------

How to know if the milk products made in China or Taiwan

With more and more milk products from China and Taiwan having problem. We really got to check where the things are produced. Here is a way to differentiate Taiwan made products and China made products : by looking at first three digits of its Bar Code.

If the 1st 3 digits are 690,691 or 692 - China Made
If the 1st 3 digits are 471Taiwan Made



----------------------------------------

si perempuan : ooo, china ke ni.. dah tu, xleh mkn la ni? alaa..

dek kerana sayang mahu membuang gule² itu + mulut si perempuan mmg x sedap + boring kalo x mengunyah, si perempuan lantas, mengambil lg sebiji n sebiji n sebiji lagi sehingga habis gula² itu..

dalam hati si perempuan : oke, dh habis, br puas hati.. nk buang membazir, haha! lepas ni xyh beli dh.. :p

Thursday, October 9, 2008

.duit raya.

duit raya?

ye, semua suka..

tahun ni, me? alhamdulillah, dh umur 20, dpt lagi duit raya..

seperti damme cakap :

part best, budaya family malacca, makin besar makin masyuk as long as still study, x kije lg!
hehe`..

special thanks to sedara mara yang memberi, semoga kalian panjang umur n dimurahkan rezeki, aminnn.. (^_^)


.perihal pasangan bertunang.

orang bertunang panas bontot? rasanya mmg betul.. tp, sedikit rasa kesal dgn sikap segelintir orang yang selalu buat hal time bertunang.. buat masa ni, sy lihat, golongan lelaki yang banyak cari pasal time bertunang.. bukan nk ckp perempuan itu baik, ttp, pd pndgn sy, perempuan ini senang utk setia pd yang satu, ttp lelaki lebih suke meliarkn pandangannya thdp yang lain..

bukan xada perempuan buat hal, tp, maybe, total dia, kurang dari lelaki, kot?

--- kandungan asal entri ini di padamkan atas permintaan sy sendiri, ada logik? ---

petikan doa dr blog cik dayah surea.. (^_^)]

Ya Allah, jika benar dia adalah jodohku, kekalkan lah kami bersama dan jauhkanlah kami daripada perlakuan maksiat. Dan benihlah kasih sayang kami keranaMu Ya Allah, Pencipta kami. Berikanlah rahmat Mu pada kami. Sesungguhnya Engkau Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Tetapi Ya Allah, jika dia bukan untuk ku, jauhkanlah kami. Sesungguhnya aku takut jika hubungan ini membawa kepada kemaksiatan padaMu Ya Allah. Sesungguhnya aku tahu, siksaanMu sangat berat. Ya Allah kabulkanlah doaku, sepertimana Kau kabulkan doa-doa orang yang beriman. Amin.

entri ini sekadar hiasan.. sy belum bertunang, tp, suda pening dgn mslh org bertunang, menyampah ok!

.pulanglah.

.kalau perati kn, pelakon² veteran kt malaysia ni, selagi dieorg sehat, x uzur, selagi tu orang x pernah appreciate dieorg kn..

.byk dh contoh, bila dh sakit, or dah tiada, br la bg award sbg kenang-kenangan.

.bg sy la, kdg² rasa kesian tgk untung nasib pelakon skrg.

.sy plg ske fauziah nawi bila berlakon, mmg berkesan.

.esp, cerita time bulan puasa, smpai boleh menangis if tgk.

.latest slot drama yg sy tgk, cahaya ilahi if x silap, ada kt channel oasis, xpon, prima, lupa plak.

.fauziah nawi bawak watak ibu yg tahan je dgn sikap anak walaupun anak dia kurang hajar yang amat, sanggup tolak ibu sendiri smpai jatuh, tp, still tunggu anak itu balik, sampai la saat dia mati.

.honestly, sy nanges tgk cerita itu, sama jg dgn ibu sy, ibu pon nanges.

.tp, bila pk², igt² balik, fauziah nawi ni selalu ke dpt award? rasa tiap² taon, ada je lakonan dia yang berkesan, mcm xpernah dpt je - correct me if i'm wrong ok?

.yg pentingnya, kita as a viewers, bila tgk tv, mana cerita yang elok, bagus, ambil la pengajarannya.

.kadang², apa yang ada dalam cerita, dlm iklan, mmg ada terjadi atas dunia ni.

.insaf-insafla ya semua.. skrg ni, still dlm bulan syawal.. so, sempat lagi untuk sesiapa yang x balik lagi jenguk ibu bapa tu, pulanglah.

HULURKAN TANGAN SELAGI DIA MASIH MAMPU MENYAMBUTNYA

iklan TM itu sangat menarik.. kpd kamu, faham² la.. sy xmampu utk msg kamu suda, takot disalah ertikan, cukupla, dgn iklan² di TV, faham² la ya.. (^_^)

Monday, October 6, 2008

.sy gemok!.


gile sehat ini budak kn?? !


iye, tentunya!
sape kate poser itu bleh kurus?
itu tipuu..`

nasi

hari biasa : nasi sehari sekali - lunch
bulan puasa : nasi 2x sehali - bukak puasa n sahur..

result : badan membulat

air

hari biasa : xla byk sgt telan air, mana perlu je..
bulan puasa : melantak air mcm sebulan x minum tiap kali nk bukak puasa

result : perut kembung

waktu tidur

hari biasa : xla penat sgt, tidur time malam je
bulan puasa : asal ada time free, tido je kije

result : pipi kembung

byk lagi ni! tp, kesimpulan, sy makin gmok!
haih, nk kne diet alik ni, ;P

Sunday, October 5, 2008

.sob sob.



.semalam, 0310 - hantar angah balik..
.uwaa, sedih..
.tinggal sy n adeq berdua suda kt umah..
.alif nanges, mcm bese la kn, manja kededek sket..

.me? hehe..

.hari raya.

hari raya, happy, ;).. berapa pun umur kita, banyak mana pun duit raya kita dapat, or kalau xdpt sekalipun, kita patut hargai hari raya ini, ;)

yang penting..

"HULURKAN TANGAN SELAGI ADA YANG MAMPU MENYAMBUTNYA"

1- Batu Berendam, Malacca

pic terpaksa dikuarkan, hehe`

2 - Tanah Perkuburan Batu Berendam [ Al - Fatihah to Nenek Birat ]

3 - Rumah Pak Ngah @ Bachang


4 - Tanah Perkuburan Gadek, Alor Gajah [ Al - Fatihah to Allahyarham Hj Abu Mansor & Hjh Limah ]


5 - Rumah Mak Kocek @ Kg. Gadek



6 - Rumah Makcik Minah [ ala, blkg umah mak kocek je ]


kain di perut sy berlipat oke!

ayam panggang masak lemak ini sangat sedap!



7 - Rumah Pak Itam @ Menggong


Then pg Rumah Pak Ngah Sahak @ Gadek + Rumah Mak Ngah @ Paya Dalam + Rumah Nenek Bibiq @ Bukit Bear..

Pic will be upload soon ya!

.sehari sebelum.


tuesday, september 30, 2008

pagi ni, pergi lagi pasar dengan ibu n ayah.. kali ni, pg cari bunga, daun pandan, n air mawar sbb nk letak kat kubur datuk n nenek.. banyak sangat bunga yang cantik, n xmahal pun.. seronok! ;)



bunga putih ni, sho-sho chantek!

tgh hari tu plak, alang² abg raden dah dtg, plan igt nk pg jln kejap, cari controller ps adeq n air sikit.. so gelli atie if igt kejadian ni, kete abg raden ala² evo itu tetibe rosak tgh jln.. tp, best, ahaha`.. first time kena, duduk la tepi jalan dgn muke kesian.. dahla panas, adehla, hehe~


finally, ayah dtg, bawa kami pulang, ;)

n malamnya, biasala, malam raya, segala jenis mercun main, lawan dgn anak jiran umah ujung.. tp, maafla yer anak enche rahim, sy rasa, mercun anda masuk angin, x power ponnn, :p.. paling best, mercun merdeka, cantik sangat sangat sangat! ;)

baru prasan, pic sy x byk yer.. oh, lupa, sy tukang snap, ahaa`

.2 hari sebelum.

monday, september 29, 2008


pagi, dalam pukul 9 > or 10, pg pasar besar melaka, nak cari barang² nk masak rendang, sambal ayam, sayur, n ketupat yang dah siap anyam.. orang ramai, agakla.. tp, alhamdulillah, dapat parking dekat je dgn pasar, ada pulak kosong time² kete berduyun masuk non stop.. hari ni, xbyk sgt keje buat.. bila dh hujung² puasa ni, jadi lagi penat lak kn.. tahann je`..

time kat pasar, mcm² orang ada.. tp, yang paling menarik perhatian, bila tgk orang yang minta sedekah.. dari jauh nampak ada sorang pakcik tua ni, jalan slow sangat, terbongkok.. setiap orang yang lalu dia akan hulur bekas letak duit kat orang yang lalu, dengan harapan ada orang akan bagi duit, tp, semua buat xtau je dekat pakcik ni.. kecuali ada seorang dua makcik yang dah tua jugak.. orang muda, semua x layan pakcik tu, kesian kn..

me? dpt pandang dari jauh je sbb x lalu laluan tu.. sorry pakcik.. :(

malam tu, abang raden smpai, kami berempat pg kat pasar kat cempaka, tlg beli baju raya utk abg raden.. 1 je benda sy beli, hehe`.. pedang itu chantek, warna-wana lampu dia.. pic akn diupload kemudian ya, ;)

.balik kampung.

Sunday, September 28, 2008

pagi, dalam pukul 9 lebih dah bertolak balik malacca.. so-so happy bila nk balik kampung.. kereta byk, biasalah, dah musim.. sampai je rumah, kemas² pe patot, pukul 6terus gerak pg CRS nk bukak puasa.. sampai², fully booked kt situ, tp, alhamdullilah, check² ada 1 lg meja kosong, dah rezeki, ;)..

serabai + ngantuk



sy tau ayah lapar + penat, hehe`