Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Thursday, May 16, 2013

683 : Semakan Keputusan Permohonan IPTA Sesi 2013/2014



Calon lepasan SPM/Setaraf boleh menyemak keputusan permohonan ke IPTA/Politeknik/ILKA Sesi 2013/2014 pada 17 Mei 2013 mulai Jam 12 Tengah Hari.

Semakan Online dibuat melalui laman web -> http://upu.mohe.gov.my


Semakan SMS : UPU [jarak] RESULT [jarak] No KP dan hantar ke 15888

Semakan melalui panggilan telefon :

1. Talian Hotline : 03-8870 6767, 
2. Talian Helpline 03-8870 6777
3. Talian Am 03-8870 6755 / 03-8870 6766

** ape beza talian hotline / helpline / am ? **

haha.

okay, goood luck.

Saturday, May 11, 2013

682 : Respect





teringat suatu hari dekat Melaka. time belajar dulu. drive kereta angah. betul2 dekat lintasan pejalan antara hotel avillion dengan the store. ada orang tua nak melintas, sumpah tak nampak. dia ada dekat tengah jalan. jalan tu sibuk. memang tak nampak dia. ye, pakcik tua.

masa tu angah sebelah, then angah perasan. angah tegur, angah cakap "cuba bayang kalau tu ayah yang nak lintas". ralat. sampai sekarang aku rasa ralat. sebab pak cik tu tua, mesti dia takut kereta laju.

tengok video ni..

ya, kalau boleh putar masa, aku nak break, biar dia lintas, sebab situ xde traffic light, memang kereta akan non stop lalu.

kalau boleh putar masa.

aku harap pak cik tu sihat sejahtera sampai sekarang.

haih -.-"


Friday, May 3, 2013

681 : Sob Sob Sob





adik saya pegi plkn. bila balik umah dia xde, aritu ade le, tapi kejap je cuti nk antanye intebiu.. xdan nak ajak g tengok movie. balik ngundi adik saya xde, aaaa, nak suruh dia teman tengok moviee :(


Wednesday, May 1, 2013

680 : Ibu




Dan kami perintahkan kepada manusia (berbuat baik) kepada kedua ibu bapanya, ibunya telah mengandungkan dalam keadaan lemah yang bertambah-tambah dan menyapihnya dalam dua tahun. Bersyukurlah kepadaKu dan kepada dua ibu bapamu, hanya kepadaKu kembalimu.

Luqman 31:14