Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Saturday, January 14, 2012

615 : Kereta Buatan Malaysia


perodua vs proton

semua dok kutuk kereta proton, tak baik tau. pakai la kereta ape pon, cermat pakai, elok la kereta tu. ni kire accident kali ke, erm erm, satu, dua, tiga, empat, erm erm, entahlah kali keberapa ntah kat sini accident. tapi yang ni memang terbaik rasanya. sebelum ni, myvi langgar honda, kemek myvi longgar tayar, kereta dengan moto, sah2 moto yang jatuh, tp yang ni.. 

perodua langgar proton, bunyi bukan main sedap dengar, macam kemek2 je, sekali jengah, steady je savvy ni, kelisa dah berlipat depan dia. haaa, sape kate kereta buatan Malaysia xbagus.. even ak xtau sgt pon psl kete ni, haha, tapi macam ohsemm je savvy tu xkemek xkedut.

haaa, ape lagiii, satuuu malaysia, hahaha, tibetibe. 

Friday, January 13, 2012

614 : Kari Ayam


alhamdulillah, puas hati dapat masak, then bagi orang makan. xtau la ada slack ke x. bila tanya dieorg sedap ke x, jawapan yang dengar, `sedap weh`, sedap betul ke x xtau la tu. hehe. tapi tengok masing2 tambah nasi, sampai licin 1 kuali ni, tersenyum hatiku, chewwwah ! haha.

thank you ibu ajar masak kari. thank you mky ajar masak style mamak. rasanya dah lebih dari 1Ox buat kari, ni 1st time masak kuantiti banyak gile ! hidang pakai kuali idea budak rumah, ala2 gulai ayam kawah, haha !

erm, teringat sambal daging ibu la, sambal letak santan tu, ayam masak lemak cili padi pon sedap, pindang lagi la, sinchuan pergh. ala, ape ibu masak sume sedap, wah rinduuu ibu ! rinduuu ayah juge !

Thursday, January 12, 2012

613 : Voucher Buku 1Malaysia


pergi uitm ingat nk jumpa dr zaliha, patot jumpa semalam, sekali pegi arini xbuat appointment, padan muka dr zaliha ada kelas, haha. melangut layan movie 12 Dates of Christmas dekat lounge sorang2 bila yang lain jumpa supervisor masing2. before balik sempat pergi ambik voucher ni kat unit kewangan zon 4, fac sains com & matematik. beratur pon kejap je, budak tak ramai. maybe arini xde paper agaknya, uitm kan tengah final exam.

pk punya pk, buku ape la nak beli kan. article semua download internet. nak buku, library ada *bajet pegi la library kan, haha*.. nak guna 2OO beli buku yang betul2, memang xcukup. dah la buat research, buku mau puluh2 bijik, oleh ituu, ermm, haaa, hermmm, hurmmm, lain kali la pk, expired march 31, lambat lagi. hahaha, alasannn.

haa, student mana yang 24 jam kutuk kerajaan, demo itu demo ini, jangan ambik voucher ni tau ! LOL.

Wednesday, January 11, 2012

612 : # Wordless Wednesday

Tuesday, January 10, 2012

611 : The Last Kopek ( kupas )

pengajaran ye, Facebook & Email jangan letak password yang sama tau, haha. Jangan nak sibuk cakap fake account ke ape, lu pon same. Eh, yang bagitau tu pon selama ni guna yang sama jugak kan, alaaaa, sory la, wa dah tukar password laaa. lalala`. Sebelum ni lu pon stalk orang sama, buat playsafe pulak skrg ye, hehehe.

xsusah nak ingat, macam nombor surat beranak pon ade. b*O*O**2. ha, nak tengok pape tengok guna situ je. xpayah la guna acc pape. boom boom caaaa, boom boom caa caa. Okay, entry last untuk korang bagidol sme ye, twitter wa dah private. lu jangan susah2 tau add wa lagi request jadi follower, wa xyayannn. finally, lu yg bodo, wa menang, punya lama lu baru detect, lu buat hal kejap je wa prasan, boooo !

Yang jantan tu biar ada telo sikit tau, wa ingat lagi banyak kisahnya. Nak kate wa fitnah, haha, lawak, tak terjejas pon, asalkan banyak lagi cerita dalam genggaman ni ha. Jangan jolok sarang tebuan. blog n twitter, wa dah tulis, ignore doesn`y mean i`m weak but i am strong enough to let it go. lu kan bajet up, simple english xkan xpaham, kesian la sama lu. tapi wa tau, lu mesti nak terkencing dlm seluar kan lepas baca wa reveal ayat cerai tu, mesti lu gelabah puyuh time tu. sampai lu decide terus tutup la album tu, haha.

Sekarang pulak, wa xnk let go, sebab tu wa lawan kan. Dan bertahun wa diam, macam2 cara buat tak menjadi kan, haaa, meh wa lawan, TAU TAKOT ! lu la pengecut der yang sebenar, oops, xnk la tulis bahasa lucah sini, kotor la nyah, dah la lu kotor dan busuk, xnk la busuk sini. wa tau lu tulis mcm2 lagi fb, lu tak abes tapis la der, tapis sekali lagi eh !

okay lah, bye bye. conclusion, trick lu kali ni still xmenjadi la der, kalau lu rasa xpenat, lu boleh cuba lagi, tapi wa dah xgentar, sebab wa tau lu yang goyang, lalala. eh, yang playsafe tu, cik eherm, jagajaga. lalalalala`..

Sunday, January 8, 2012

61O : UiTM Di Hatiku

kertas yang diselitkan di bawah pintu rumah sewa.

UiTM BUKAN TEMPAT UNTUK BERDEMO
Hak Kami Untuk Belajar Dengan Aman

UiTM SEBUAH INSTITUSI YANG MELAHIRKAN MASYARAKAT BERTAMADUN
Kami Bukan Pak Turut, Berdemo Bukan Cara Kami

sokong ! jadi la student yang bersyukur yang belajar kat ipta tu lagi2 uitm. belajar kerajaan tanggung, buat loan or biasiswa dengan jabatan kerajaan, guna kemudahan yang disediakan kerajaan, pong pang sana sini, silap hb semua borang nak bagi duit dari kerajaan semua kau isi, hah, xmalu pulak makan duit kerajaan ek.

yang buat demo ni, confirm pegi amik jugak voucher RM2OO tu kan, kan, kan.. haih`


6O9 : what you give you get backkkk

ada orang jadi fake follower saye, auww, teruja ! tenkiu tenkiu ! malu la tu nak ngaku jadi follower, xpon ayat je gebang, lepas dah public baru rajin capture tulisan nukilan ku. dah public dah, jangan susah2 ea.

ku dah besar, jangan ajar ak macam mana nak guna social media, *wink*. malu ke rahsia kantoi, takot ke orang baca. tu laaa, snap sangat tulisan ak, dengan caption seumpama, dah bertahun ak diam, ak nak pecah semua ak tau, xkira la yang laki ke yang pompuan ke cakap, meh ku balas meh, heh heh heh.

dabik dada kata diri moden, tapi rupanya pemikiran sangat la kampung. ingat ak xboleh lawan yer, ni ak lawan ni lepas bertahun aku simpan. terkejut ke aku lawan dey kici, xsangka ea, haha. itu memang bakat terpendam, orang terpilih je dapat rasa tu. lepastu cakap `saka masuk badan`, haha. *gelak sampai shemputtt`, hahaha !

time publish Untitled Album tu pon, sempat orang komen dah pon, agenda busuk la tu nak jatuhkan ibu ayah aku, sooory, aku hidup lagi kot. tu la, dulu aku pernah cakap, tp kau lupa lettew, jangan nak kenakan aku sangat. kutuk aku xpe, printscreen siap nama penuh lagi ada, tapi bila dah pecah rahsia kau, terus gelabah cuakk, `elllllehhhhh`

sakit hati lettew tew tew ea non stop msg aku, gewd ! aku sukeee.. apa salahnya rasa sakit plak dah selama ni reti sakitkan hati orang lain je kan.. nak marah pegi amik wudhu, istighfar ingat tuhan tau, xpon redha ye, redhaa, :)

Thursday, January 5, 2012

6O8 : yippeee !

bila sorok, aku sorok.
bila tayang aku tayang.
bila buang, aku buang.
sepatah cakap sepatah aku balas.
seribu kisah, seribu jugak aku khabarkan.
bilamana aku sakit, aku akan bagi kau sakit sama.

jangan tanya aku bagaimana, tanya diri sendiri.
satu kau patut tahu, air dicincang xkan pernah putus.
dan jangan sampai kau sendiri malu suatu hari nanti.