Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, July 31, 2011

hikayat sang kancil buaya dan monyet :)

seminggu yang seronok, * wink * :) wengg sana wengg sini, shopping kan sket² baju suar raya ayah n adik. arini plak damien n ajin datang umah, alahai, shweet sangat tengok damien senyum, macam nak tampor je rasa, haha ! damien nak tido xsusah, bagi susu, pakaikan satu badan dgn bedak cooling, auto abes susu, menonggeng peluk bantal then tido, ajin mmg payah.

tinggal tengov tv sorang² xnk. then macam bese layan ajin hadap youtoube. kali ni tengok vc lagu lain, part best, ajin nguap, haha. lagi la ku cari vc yang boleh buat ajin tido. sekali nguap dua kali nguap tiga kali nguap, confirm, kita pasang hikayat ni.






then teringat, dulu-dulu macam selalu je tayang hikayat camni kat RTM. best kot. aku rasa budak sekarang ntah-ntah boleh lupe cerita ni. tengok ajin sudah, baru pasang xsampai seminit hikayat ni, elok2 duduk tegak atas pangku, tetibe chantekk dia landing sandar badan kepala, haha. RTM xnk ulang balik ke tayang cerita ni kat tv dari dok tayang cerita ntah pape, baik cerita ni, best broooo . :D

Thursday, July 28, 2011

MALAYSIA vs SINGAPORE Live Streaming 28 JULY 2011

LIVE Streaming Malaysia vs Singapore 28 July 2011
[ click X kat advertisement ]
* live streaming will be available 30min before event starts *




Click link dibawah ini kalau yang atas ni tak boleh tengok.


GO MALAYSIA GO 
aummm :)

KL Gangster Full Movie Online

punya la lama cite ni dah kuar, aku baru sempat nak tengok. tu pon, cari youtube ad certain file yang dah kena removed. tak puas hati, google then jumpa full movie kl gangster. alahai, handsome nau aaron aziz :) tapi xde la addict sangat, tengok aaron dalam nora elena pon, sampai ke sudah xde sampai kejap-kejap update status mention seth tan, tweet seth tan, no no no. satu pon xsebut. haha.

kasi buffer sampai abes, tinggal lappy, ikot angah n pwee pg mines bowling 3 game even ak langsung xmain, non stop ngap ngap ngap je keje, then balik, tengok dah settle, terus play, haaa, heaven. :D




abes je terus pk, ap keyword pekida yang sampai nak saman si syamsul ni ? kalau takat perkataan "ayahanda" "abang long", rasa macam semua dah tau je ? * think think think *

Wednesday, July 27, 2011

tak ubah macam anjing, kuat menyalak bila tengok orang yang dia sendiri tak kenal

tak ubah macam anjing sebelah umah yang menyalak, bercakap pandai tapi xde sambungan antara mulut dengan otak. apa guna kalau berlagak dengan course yang di ambil kalau pointer tak gah macam mulut yang menghebah. macam mana rupa fizikal, kurang elok orang, selagi education dia tinggi, yang tu la dijulang, setakat mulut berpuitis bercakap bagaikan juara, alaa, apelaa sangat, apa ade setakat cerita yang direka ?

xde orang pon kisah ape yang dah pon jadi atas dunia ni. tapi orang akan kisah ape jadi akan datang. :) xperlu nak create story, tapi kalau rasa benda tu perlu untuk minta orang dijulang dikasihani, silakan. :) yang penting sahut cabaran, bukan setakat handphone dimatikan, ye dak ? :P

betul la. what you give u get back. professional kan, kalau dah kacau bf orang msg xkira masa, ape salahnya bf msg orang lain plak xkire masa :) xkesah kan, kata professional, come on, lalala. nak buat camne, godek itu ini mmg tugas harian, tapi jgn risau, aku tak godek number kau, aku godek bf kau, phew ~ seronok ! :D

oh, kalau kau tukang sebar, kalau kau tukang jaja, kalau kau tukang spread link blog, means kau lah yang menyebar, kau lah penjaja, bukan aku. aku cakap dengan kau sorang, tapi kau ? :D relax, aku tadehal, sebab hukum jatuh bukan kat tangan kau kan ? lalala`. sorry la, i godek sket, yang mana rasa funny, i bagi balik kat u, hahaha.

sebagai pesanan, boleh la click button follow dekat atas entry ni, dari susah payah sehari ntah berapa kali nak bukak blog ni semata-mata nak tengok update terkini, lepastu clearkan feedjit, baik follow meh. jangan malu jangan segan taw, click follow meh, meh nak hug sket, mmuahhhh ! xkan dgn bf je nk mmuah hug, ngn ak ni sama jantina, terima la, terima laa. :)))


p/s : Bagi Saya Lima " Naga Berkuat Kuasa "




Gambar Awek Baru Khairul Fahmie Che Mat

kecoh sekarang afta Elia Jejari Runcing hapdet entry Doaku Buat Kekasih . Tambah pulak bila ada 1 forum yang mengeluarkan story panas konon orang jumpa n nampak khairul fahmie che mat si goalkeeper malaysia jalan pegang tangan dengan sorang aweks yang boleh tahan cun aummm.

alahai, see, see.. bukan nak cakap ape, kalau telinga dah selalu dengan orang kawen cerai, sah ke orang tunang kan ? apetah lagi orang bercinta kannnnnnnnnnnn.. lelaki, kalau dah fitrahnya lelaki, memang perangai gatal tak boleh hilang. bila kita soal, akan kuar la, dalam quran pon ada cakap laki ada 1 nafsu perempuan ada 9 n bla bla bla bla bla, cuihhhh.

plus tadi menjejak blog Marya Hana then baca story aumm ni. Menurut Marya Hana, link ni semua diperoleh dari kakak Elia sendiri iaitu Cik Erin. perempuan ni memang dasat jugak la, xkan lah tak tau khairul fahmie che mat dah tunang kan, yang pergi terhegeh lagi nape ? 

aku la, kalau dah tunang, dah jumpe pompuan camni, berapa hari kau sakitkan hati aku, banyak hari tu jugak la aku huru harakan hidup mu, hahaha. dendam weyh dendam. fatin nabila susah nak kikis perangai dendam. lambat or cepat akan ku balas jua, haha. oke pe, aku bagi kau merasa pegang phone lelame sampai off lah hp tu kan :) sape suruh rajin sgt msg call laki orang, sekarang kau rasa la, tak gitew :)

di sini ku sertakan gambar awek baru khairul che mat yang diperolehi dari blog-blog yang aku namakan di atas. kang tak bagi ayat penyata macam ni, ada pulak orang claim ape sume. susah blog celebrity yang lain nak pk ape sume padahal apa yang kita dpt ada sumbernya, haih. 





dan bawah dari belog The Red Bokbong ada menunjukkan betapa Elia si Jejari Runcing marah sangat dengan Khairul Fahmie Che Mat kerana dikatakan telah kuang ajo gitu dengan mak si Elia. Hadoi. Kalau tang kuang ajo dengan orang tua, meh aku tolong tampau bagi pihak Elia, acececeh, cakap berapi, buat sejuk, hahaha. tapi kalau gado naik mulut, gado ngn partner oke la, jgn sampai ngn orang tua pon nak naik suara.


tapi kalau orang tua tu betine yang kacau partner kita, means balak kau / tunang kau / laki kau bercinta dengan betine tue, tadehalllllll, kasi jerit betol2 kat tinge pon xpe, miang sangat kan :)


aku rasa la prestasi khairul fahmie che mat pon xde la bagus sgt skrg.

Tuesday, July 26, 2011

who let the dogs out ?

If people say something about u, judge u as if they know u...
DON'T GET AFFECTED !
Just think
.
.
.
.
.
.
dogs don't bark if they know the person 
- Nadia Baharum, 2011 -


kate belajar engineering, ce alter sket bagi otak tu sync elok sikit dengan mulut.
nama lagi what you give you get back kan.
(^____^)

kental dan terima kasih.

before ni dengar tak pernah amik kesah sangat, bila dah btol jadi, bila si angah tegur n cakap, baru rasa lekat ayat ni. "jadi blogger kena kental". a'ah, kena kental. well blog ai public nak buat camno kan, blog plak campur kesah hati kesah family kesah study kesah sedih kesah happy.

sooo. terima kasih kepada individu yang menepek url blog saye di group-group tertentu. kerana andalah saya boleh maintain uv above 100 tiap hari walaupun blog saye tak berhapdet + if update pon entry tak xde info langsung, haha` well, anda membantu saya menjana pendapatan, terima kasih.

* tangan di dada mata ke atas *

:D


Monday, July 25, 2011

hello crazy B

hai tutt.

ape khabar hari ni ?

jangan la tertekan, baru sikit tu :)

bOoOoo dia :)

nak guna kuasa papa ? anak kolonel tudm ? waaa, takotnye ! uuuu. am so scared :) oh whateverlah uncle. check dulu anak sendiri before nak salahkan anak orang lain. anak tu tak perfect, tapi logik la semua nak menangkan anak masing-masing. tapi sayanglah kalau dah join tudm even bawak **** pon, xkan x di train pemikiran kelakuan yang sepatutnya ? :)

aku bangga ada ibu aku sebab ibu aku tak pernah nak bezakan anak dia dengan orang lain. kalau tengok tv drama melayu kesah keluarga mak backup anak gila-gila even anak jahat nak mati, ibu aku slamber je ckp "ibu xde percaya pon sume anak ibu, xkan nya nak pertahan anak lebih-lebih".

kesian. typical malay mmg camtu. xsemestinya gah sangat speaking, belajar engineering, otak tu boley sync dengan mulut. kalau nak cakap aku cakap macam juara kau pon sama je. nak kata aku tak sopan ? bahasa kasar ? kau pon sama je. ingat aku tak baca thread kat facebook tu ? chat ? dah lupa sistem facebook yang chat pon masuk inbox ? hahaha.

xpayah berlakon sangat, xkemana pon cakap gebah-gebah. xkemana pon nak berlagak buat itu ini. sape start ganggu sape dulu. sape yang start forward msg masuk hp aku tanpa aku request ? tang story lain ingat, tang aku cakap "korang ni yang tak tau pape sibuk nak kutuk cakap xboleh amik gambar skali, sibuk pegang hp, sibuk itu kutuk ini" kenapa diam tang aku cakap ? terkedu ? ingat aku tak tau ?

yang lelaki pon kalau ye pon sangap sangat, xpayah nak jadi gentle konon caring ke ape :) banyak dah kot aku dengar pasal kau. xboleh sampai msg dengan gunakan mata tangan xpela, nanti i gunakan mulut n telinga pulak, deal ?

xxxxxxxx
heaven gila semalam rumah angah dah macam cc kejap pandang screen laptop ni sekejap pandang sebelah ni pandang sebelah sana balik sampai tak sedar kejap je dah malam. lalala`

5 email, 30 facebook, 16 password, done :)

em see em elf

no worries. aku just twist sikit situation ni bagi si perempuan pulak yang rasa. pepatah cakap orang memberi kita merasa, so, kau dah bagi aku satu penipuan dan aku dah rasa pon, sekarang aku nak kau plak rasa macam mana aku rasa. :)

wahai anak ro*** a***, :)

hari ni kau hancurkan hidup aku, kau kecewakan hati aku, kau kacau apa yang sebelum ni jadi hak milik aku, semua dah reveal, aku tak rasa ada dasar professional kalau boleh msg pukul 1:53 pagi, 2:50 pagi + ada depan mata pon nak msg2, aku tak jumpa dasar professionalnya, aku tak kacau hidup kau, sangatlah aku tak kacau :) so aku akan pastikan, kau merasa balik macam apa aku rasa sekarang ni. sooner or later. if ak xbuat pon, ak percaya karma tu wujud :)

kenapa kau takot ? xperlu susah-susah lepas login acc ni, login acc tu plak, pastu acc ni balik, pastu sini balik. kesian je bila tengok huru hara perjalanan tu, kenapa ? susah hati. dlm msg ayat nak cool, let her be la apa la, tapi kenapa nak takot if bf baca semua yang ak tulis ? kalau btol xsalah, kenapa nak takot dengan semuanya ? :) sudahlah, xpayah berlakon depan member ayat camni, belakang camni.. i know sayang :)

wahai kawan-kawan yang xde kaitan, back off :) korang pon xtau langsung ape yang jadi. sakit perit orang lain xtau. orang yg ad dekat ngn ak ye tau nampak dengar benda sbnrnya yg jadi. tp ak xperlu nak explain kot, kau sape aku nak bercerita ? :) nak share url blog ak ? letak dekat wall siap ? silakan. if nak google, jangan obvious sgt keyword tu, fatin baharum dah memadai, oke ? :)

alahai, kalau sebelum ni hide setting album apa semua tapi aku still boleh nampak, apetah lagi kutuk maki semua kat inbox kan ? busy body kenapa ? susah hati tak boleh ambik gambar ? poyo bf ak sbb xnk amik gambar ? owh, konon jadi good listener tapi dia la tukang pass story dekat yang lain ? owh nak ajak jugak jimba sakan ? ape ? kalau mky onphone nak duduk dekat2 pekik lolong bagi jeles ? hahaha, ape lagi ? nak reveal hal dalam kain sorang-sorang jugak ? boleh aje :)

private la semua yang nak private, blog twitter fb, haha. funny lah :) 
for sure, xde bukti jugak if nak cakap aku itu aku ini, yeah ! :)

p/s : mana yg nak buat police report tu, ce gtau which part yang nak report tu ? kalau memang dah style rembat kenduri semua betine kan, then siap bangga lagi dengan ayat, sape dapat confirm nak kau lagi * wek wek weks geli kotor jijik !*, mestilah xsedar facebook sendiri xprivate. kalau boleh nak semua aweks tau no phone, then pepandai nak saman orang plak. ke part aku msg gf kau ? haha. bukan facebook kau, so ?

moral of the story ? belajar la pepandai, so, mulut n otak boleh sync. if xsync mulut n otak, tu yang jadi " bercakap bagaikan juara " tapi sebenarnya TELUR AYAM SEMATA ! :))

Sunday, July 24, 2011

wahai jantan, i cabar u


kau ingat polis ni bodoh macam kura-kura ? - dialog kongsi, haha.

aku rasa polis tu cerdik sangat. bukan baru hari ni dieorg jadi polis, bukan baru semalam, tapi dah lama. dieorg tak bodoh :)

nak court injunction ? silakan :) bukti ada ? hahaha !

yes, i cabar u :) pergi court sekarang, go baby go ! yeah.

Saturday, July 23, 2011

MALAYSIA vs SINGAPORE Live Streaming 23 July

Tonton live streaming perlawanan bola sepak antara Malaysia vs Singapore.
23 July 2011





Streaming by Ustream

Keputusan perlawanan bola sepak Malaysia vs Singapore 23 July

Malaysia 3
Singapore 5

vampire saya convo esok !

ape ? vampire ? muntah darah, hahaha. oh well, hi kamal cullen saya, haha. *tangan didada mata keatas* esok mky convo lagi, yeay, yeay ! nak pg penang sekarang boleyy. mana aci ! nk join jugak training tuuu. baru la xsakit hati. if x, doplohpat jam annoying gile. tu la mky, xnk bgtau awal2, if x i join tau tak program tu, 6 minggu je pon, xla i mengalirkan air mata je, acewah, *poyo*

soooooooo nostalgia :)

sape cakap pointer 3 above boleh dptkan intebiu sendiri ha ? btw, congratulations mky berjaya menghabiskan training 6 minggu dengan pressure yang hebat diberikan olehhhhh wanita jelita anggun menawan comel cantik, lalala`. :) oh perasan, lempang laju-laju.

Monday, July 18, 2011

Pippa Middleton Mosaic Made Using 15000 Crumpets

nak jadi pengapit jugak, nak nak nak ! tapi saya bambam, kang jadi pengapit, xmuat masuk camera, dahla pengapit duk ujung, mau ilang lengan sebelah, sadis T_T.

time prince william kawen berebut nak pakai laptop ngn mky sbb ak nak tgk live streaming wedding tu, mky plak sibuk nak bc manga ntah hape dpt dari mangaonline pon xtau. bukan harumanis pon, gambar black n white, urghhh. tapi part best, pengapit dia pippa middleton mmg lebih mengancam dari kakak dia, haaahaaa. tang kakak dia sbb dah selalu tgk kot asyik dok layan youtube kesah depa, tuptup kuar adik dia, phewwit, *tutup screen laptop xbg mky tengok* haha.

semalam usha kat blog akustressgiler, dieorg buat potret pippa middleton dengan menggunakan roti, awesome :) tak de ke sesape nak buat potret muka ai ? if ada yang willing, make sure tang idung tu kasi mancung tau, kalau tak, nanti ai nanges guling² turun bukit bajet abhishek nak sambut kat bawah. ape kau ingat kau aishwarya guling pating pon muka still cun putih melepuk, dapat kat aku, haaa oh noooo. :p





nak jugak nak jugak nak jugak !

Sunday, July 17, 2011

What Happens If You Wear MU Jersey During Liverpool Asia Tour


This guy provoked liverpool fans first by keep showing off his MU jersey. He keep showing and kissing MU badges all the way up to his seat, then raises both his hands and started screaming (i'm not sure if i heard wrongly but he shouted 'champion'?) If he were to sit down quietly and watch the training I think he would at most get 'boo-ed' .
p/s: this is my observation. I'm neither a fan of Liverpool nor MU, i'm just a football fan :p
- kata tukang upload

tapi bagi aku, kesian, malu dia. tak baik tau. maybe ada silap dia, tapi if dia baik² maybe xla kena boo-ed kot ? :) hehe. support la chelsea, acewah, tetibe padahal xikot sangat kot perkembangan epl. team bola malaysia ye i follow, aummm.

video ni juga dapat perhatian wayne rooney bila dia sendiri update status twitter dia mengatakan budak ini adalah legend, wah. sekali rooney pon pg jumpe dia. atleast kena boo dapat jumpa rooney, korang pg boo die dapat jumpe safee sali je la ye xpon khairul fahmie  :p


dahla, tengok bola sepak malaysia lagi best.

tolong ! nak boipren pontainak

uuu, nak tengok transformer ! sape nak belanja tiket transformer ni, nak 2 keping sebab sy nak bawak adik sekali. semalam nak tengok tapi tinggal seat depannnn sekali, if amik jugak melenggak nanti. tak pasal lepas tu akan mengalami sindrom bongkak + hidung tinggi + berlagak bila jalan melenggak :p


last sekali beli tiket tolong ! awek aku pontianak. sedih T_T kat sini, if movie yang nak tengok xde, mesti terpaksa support filem melayu. dulu nak tengok cite ape ntah sekali dah full, last sekali pg tengok cite aku tak bodoh yang amy mastura berlakon tu.

ada beza rupanya hantu melayu dengan hantu mat saleh, apekah ? haha

tapi oke la, lawak jugak, ak xjmpe part sedih sebab asyik dok gelak sbb tak tahan cerita tu bodoh yang menjerumus kepada kelakar sangat, uuuu. terima kasih la kat aku cepat, suka support cite melayu nih ! sape² xde keje boleh la tengok cite Tolong ! Awekku pontianak, memang annoying + boleh buat korang gelak sebab sakit hati cite ada part kelakar melampau sampai rasa macam nak tampor pelakon dieorg sorang².

taboley bla costume avatar T_T sadis, macam nak panggg je.

tapi sebenarnya, cite melayu semua boleh tahan la dey. korang je eksyen tak nak tengok cite melayu konon xde kelas lah, ape la. ele, bangga nau tengok cite matsaleh die tu padahal membesar dengan cite melayu padahal dulu xpernah miss tengok gerak khas, cili padi, sambal, kan kan kan haha. cite mlayu ni even dia punya gambar ape nama graphic xmcm cite mat saleh, besenya cite melayu mesti dia letak moral value dalam tu. support la filem melayu asik nak tengok cite ada tium² je, xsenonoh ! haha.

sembang berapi wat sejuk aku nih :p hai kamal cullen. ape ? kamal cullen ? *pengsan*

Saturday, July 16, 2011

saya stalker yang baik

bukan main bosan duduk rumah. sekali  TER hadap satu facebook ni. sebab usha facebook retis nih. sekarang aku pesen suka stalk facebook golongan berumur sebab aku tau dieorg tak akan private certain benda dekat facebook especially wall. ni semua start gara-gara nabil dalam maharaja lawa yang dok cakap psl facebook orang berumur ni.

then, memang aku gelak besar arini. sebab before ni if facebook makcikmakcik n pakcikpakcik, kriteria yang selalu jumpa :
  1. ayat xde shortform langsung kira penggunaan bahasa melayu A+ la
  2. dieorg akan post lagu-lagu 70an + 80an kire biasalah macam lagu uji rashid, shima, dj dave,
  3. ayat bunga jiwang mcm kita orang muda "miss you" tapi dieorg "ku rindu padamu"
  4. titik (dot) (.) berterabur sana sini
yang aku jumpa tadi buat aku gelak besar jugak la. mintak maaf pakcik, saya memang stalker handalan sebab bosan, tapi saya xreveal sape pakcik, rilex pakcik, cooooll. saya cerita je apa saya nampak kat facebook pakcik tau sebab pakcik dah buat saya happy dan tak bosan hari ni, credit to pakcik, hehe. saya tergelak sebab hari-hari pakcik update status yang sama cuma beza dia .... :
  1. salam ahad smua kwan2
  2. Salam pagi Rabu smua kwan2
  3. salam pagi khamis smua kwan2
  4. Salam Pagi Juma'at smua kwan2
hadoi. kalaulah saya peramah, nak je saya tanya, hari isnin dan selasa pakcik pergi mana ?? hehe. tak boleh pakcik, saya tak tahan, saya nak gelak jugak. penat tau gelak, sakit dada saya tau tahan gelak sebab saya tak berani gelak kuat-kuat. kang gelak kuat-kuat ibu saya merangkap guru besar @ pegawai jpj @ pegawai air dan letrik @ pegawai kaji cuaca @ guru vokal saprano akan datang sebelah saya sambil bertanya "xde gambar baru ke ?" hahaha.

suddenly,   i miss her :)

can you help me bebeh ?

hai. nama saya damien. saya banyak kali belajar buat kenyit mata, tapi nak buat macam mana, tiap kali aunty ambik gambar, rupe saya xmacam rupa orang nak kenyit mata, xpela, atleast tuan tuan dan puan puan boleh nampak usaha gigih saya yang mencuba untuk kelip mata, :p

duduk umah nenek and "akok" memang akan buat saya bulat gembira sebab semua orang layan saya. kakak pon jeles dengan saya, acewah.

haha. bosan oke dok rumah. tak nak dah update belog kencang-kencang, nak mantap-mantap je, MERAJUK ! holloh holloh holloh. hari2 check email, bila kerja kosong nak datang singgah ni ? xde orang bermurah hati nak tolong ke ha ha ha ha haa ? sesape rajin hantar la email fake pon kat aku konon dapat keje, haha, gile tragis. bosan tau check email je notification facebook, pastu nuffnang, xpon churpchurp.

Account churpchurp pon baru brape puluh hengget, sedih T_T. aritu tengok unique click utk iklan iphone5 nak sampai 200, tetibe check smlm 100 xsampai. MERAJUK dengan churpchurp plak T_T. xlama lagi nak puasa pastu nak raya. baju raya pon tak beli lagi, eh bukan, kain baju raya ! ohoi, sadis T_T

sedih tak baca, sedih tak ?! alaaa, sedih la sekarang ! xnak dah jadi blog gosip nak buat belog ni jadi belog politik pulak, setuju ? paksa atau rela setuju cepat ! hari-hari aku akan bukak dan baca if ad update dekat harakah daily yang lepas tu confirm aku ketawa berdekah, rockybru, hazrey yang confirm mengilai lepas baca, blog nik aziz yang lepas je baca aku akan ingat 1 je bahawa manusia tetap manusia tak semua sempurna :) n last sekali blog gosip yg xnk listkan dekat sini, xmo, xnk, tak mboh, tok se ! hahahaha.

bosan wei bosan. ketahuilah, fatin baharum memang melayu sejati, dah sebulan lebih tak kuar umah. tak tipu, memang aku tak kuar umah. kuar umah, kuar untuk petik daun kari dan daun limau purut je sekali sehari itupon kalau dua daun tu diperlukan untuk dimasak. kalau tak, haaa, jemur baju angkat baju. biasanya salah satu, if aku jemur petang mesti malas nak angkut. hehehe, tak senonoh.

ajin n damien, datang la umah aunty. ada ajin, ada damien, confirm kejap je masa sampai petang. xla bosan aunty kat umah. ajin rajin teman aunty online even bosan online ngan ajin tapi atleast ada orang teman. bosan la, ajin suka hadap youtube. apeee, youtube ? a'ah, bunyi gempak layan youtube padahal layan lagu twinkle little star banyak kali. pastu kena sama2 buat ulasan dengan ajin, owl tu terbang, bulan tu tido, dan segala macam version ajin tafsir vc lagu tu.

eh, merapek, sumpah merapek. er hai readers, TEMPAT KERJA AWAK ADA KERJA KOSONG ? suggest la nama saya satu. :p. please please pleaseeeee *muka mintak penampar* :D

Thursday, July 14, 2011

oh oh oh master !

tolak tepi masalah ntah pape focus pada masalah masa depan sekarang :) oh positive gile tetibe :p. alhamdulillah, afta attend intebiu 22hb June lepas, 2 hari lepas check, dah kuar result untuk further master. tapi nak kata excited sangat tu xjugak, blur pon ada.

kerja - master - kerja - master - kerja - master - kerja - eh ni master by research - boleh kerja - master - kerja katne - master katne - kerja la - kang kerja malas nak sambung master - kerja la ada jugak backup financial nnt - master xkan nak apply ptptn lagi - kerja laaaa - master laaa - kerja laaaa - GILA.



p/s : 
er, ada orang cari saya ke ?
if ad, tinggalkan mail dekat memane tempat yang ada ok ?
sebarang urusan / pertanyaan xdijalankan secara public :)

why me ?

berlaku sesi jual beli.
aku membeli orang menjual.
stock dari mana tidak aku ketahui.
yang penting aku membeli dan dia menjual.

buat tatapan sendiri dan yang lain.
dan difahamkan ada complaint.
kata sumber tarikh dan masa di sana masih baru.
maknanya kami pertama dia yang ke berapa puluh ribu ?

google keyword berjuta keluar
so, kenapa aku yang salah ?

i want my money back lah camni :)

Tuesday, July 12, 2011

Tuntutan Ambiga Melalui IFC

xboleh, xboleh. kena cakap jugak. kadang-kadang ak tengok orang menyalak macam pelik pon ada. kesah bersih tak pernah sudah kat fb. bersepah-sepah orang menyalak update status konon kebenaran apa sume. memang xdehal. tapi 1 je ak musykil.

kalau betol perhimpunan bersih nak tegakkan pilihan raya, kenapa sepanjang kat jalanan menjerit melaungkan REFORMASI, UNDUR BN, HIDUP PAKATAN, HIDUP PAS, HIDUP DAP ?

nampak sangat agenda tu lari sebenarnya. niat tu dah pesong. sumber dipercayai, ramai dapat duit RM200 untuk pergi perhimpunan tu n ada yang ak kenal jugak dapat duit, elok pg shopping, memang thumbs up. kalau ak pon ak buat camtu jugak. if nak kata haram, taktik dieorg nak carik orang suruh berhimpun pon haram jugak. bagi duit konon. polis jaga keamanan, kerja dia, dari ambiga reti nak hasut orang ajak orang berhimpun tapi last sekali "saya tidak akan bertanggungjawab terhadap segala permasalahan yang berlaku ketika perhimpunan". click untuk cerita sepenuhnya.

see. melayu yang pergi berhimpun semua bodoh. aunti ambiga tu nak korang jadi keldai dia je berhimpun bergasak melaung tapi xnk amik berat pon psl keselamatan korang. melayu bodoh kena main dengan hasutan orang. sorang agenda nak jatuhkan orang islam @ melayu. sorang sebab personal dia nak sangat jadi perdana menteri. tp 4 sure, ak benci aunti ambiga ni, hahahaha.

owh. ni ak jumpa kat fb whole fact psl aunti ambiga ni punya tuntutan terhadap ifc. nak support sgt, support lah. nnt dah jatuh islam, jatuh melayu, baru nak sedar. jahat mana pon kerajaan skrg, betapa corupt pon dieorg, ak xpernah tengok dieorg jatuhkan bangsa melayu :) sebab tu ak sokong kerajaan. lalala`


TUNTUTAN AMBIGA MELALUI IFC

1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam,Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.

7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

See. ini yang aunty ambiga yang disayangi orang tengah perjuangkan n yang orang melayu islam sendiri tengah support sekarang. Nafikan apa yang ada dalam Quran. Nafikan kebenaran agama Islam. Teruk mana kerajaan ak aser kerajaan lagi baik kot layan orang yang lain agama lain bangsa n xpernah nafikan hak bangsa lain, bagi kelebihan lagi pon ada. Time pakatan menang banyak kerusi sampai 5 negeri menang tak pulak cakap spr tak adil ke tak telus ke, bila kerusi tu kalah balik, melenting menyalak, jijik.

Meh la anonymous comment lagi. entry aritu pon sama. berani berselindung je disebalik anon. banyak option boleh pakai situ, anon jugak yang pakai kan.

di mana dia ...

erm erm erm.
rindu mky :)

mky, pinjam bulu kening sket :p

tembunnnnnnn T_T
sekarang lagi la tembunnnnn
tolongggg

101010 - 111111 - 121212 .. next ?

This is encrypted: ***

Saturday, July 9, 2011

Gambar Terkini Perhimpunan Bersih 2.0 Di Kuala Lumpur

perhimpunan bersih di hadapan menara maybank - geng blogger

sebahagian pelajar ipt yang ditahan ketika melarikan diri menggunakan lrt - geng blogger

perhimpunan bersih menuju dataran merdeka dari central market - geng blogger

perhimpunan bersih di melbourne - geng blogger

perhimpunan bersih di melbourne - geng blogger

VIDEO TERKINI PERHIMPUNAN BERSIH DI KUALA LUMPUR


tear gas deployed at Jalan Masjid India

Friday, July 8, 2011

Senarai Jalan Yang Ditutup Di KL 9 july

Berikut adalah senarai jalan yang di tutup di Kuala Lumpur pada esok hari 9 July. Turut disertakan hentian terakhir untuk LRT dan bas.


bersih konon. apsal xnk buat kat Stadium Shah Alam ? kerajaan Selangor takot tanggung kerugian takot stadium rosak ? sesape tau mana nak buat report budak IPTA yang follow Bersih kasi tau ak, ak nak report.

dasar budak melayu yang tak reti nak terima kasih. dahla belajar xdapat scholar marah kerajaan. ptptn lambat salah agensi kerajaan. dah abes belajar, mintak kerja ngn kerajaan. sekarang dah kerja tinggi lupa diri. kutuk kerajaan, maki hamun dengan lantang. pastu anak beranak kutuk kerajaan.

meh ak nk report orang camnih. buat semak timeline je. xsedar selama ni makan duit blajar shopping berfoya dengan duit sape. duduk malaysia diam-diam aman xnk, nak buat kecoh, hantar guatanamo sekali orang cenggini.

masing2 hidup sendiri sude. sokong politik itu ini ape dapat. bukan dapat 20ribu sebulan pon. alasan saje suke hati weekend xde prog lagi, takat pg join riot dpt air mineral sebotol free makan free tshirt free, takat tu je harga diri ? kesian.

Tuesday, July 5, 2011

gorila sumbu


jahat macam gorila