Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, March 27, 2011

damien = sin chan

yeah, damien pulakkk ! tadi entry ajin.. olololo, dah macam sin chan dah ha. kening dah petak lebat hitam, mata xpyh cakap la.. time ibu call tadi, dgr sore dia dok menjerit "ukak, ukak, ukak", bukak apa, bukak sendal nenek letak kat pintu.. hahaha.. damien suka main kat dapur, main ngn senduk, tangguk, phew..

ololo, tetibe manja ngn nenek eh ?

Add caption

RINDUUU !

azreen = angry bird

gila senyum tak ikhlas ! hahaha



dah penat jalan, balik tido ea ?

tadi afta si angah mms pic ajin, xde prasan lagi angry bird ni, sekali buat video call, auwww, waaaa, ajin dapat angry bird, jealous ! haha. best gile game angry bird, taon lepas gile addict main, sampai xpuas hati, apsal yang free sampai level 10 je, konon expert la. haih, rindu ajin, rindu damien ! nanya, am waiting for damiennnn pulakkk !

Saturday, March 26, 2011

celcom melaka

March 24 : hati gembira dah settle terminate broadband lama n register broadband baru setelah beberapa hari tak online akibat dari modem yang rosak or senang cite, patah !

March 25 : lepas 3 jam connect internet, terus reject modem tu, lappy siap tak detect lagi modem, dok kata no sim la apa la. call branch yang beli + msg, xde respond. tepon call centre, suruh pg try kat hp, dah try, signal ada, so, bukan salah sim.

March 26

1100 : pegi celcom centre, melaka raya. testing 1 2 3, oo, mmg xdetect. bawak laptop siap. sekali dia pg masuk sim kat modem baru, terus detect, conclusion, modem rosak. advise n bg 2 option; pg balik tempat beli or pg celcom melaka sentral, situ kepala segala modem.

1215 : pg kedai asal beli, tutup, fine.

1230 : pg melaka sentral. staff kata kena pg anta repair, take time 3 4 hari. siot je. banyak benda nak buat kot. terus merungut dekat mky, pot pet pot pet depan muka mky.

1250 : call main kedai beli, seronok jawab, kedai tutup, kedai tutup, isnin datang. main2 jawab ea, gertak masuk tribunal, baru nak jawab leklok. bg masa sejam untuk respond. dgn panas membara p makan nasi ayam berempah kat kedai sup utara.

1310 : respond, kedai tak boleh bukak. boss pg kl, dia balik kampong, soooo cliche. disebabkan panas, terus mintak no big boss, on the spot call big boss.

1315 : deal ngn big boss, bg masa stgh jam untuk settle either bukak kedai or report. afta 15 min, big boss suh deal ngn MEMBER katanya, kedai yg tadi tu kat melaka central, mintak modem baru, nnt dia main tukar2 ngn kawan dia. katanya, sila cari encik ***** o ape nama ntah spelling dia.

1325 : pg kedai, encik ***** tu xde, balik kampong. wth. call balik big boss pot pet pot pet, hold dia p cakap ngn encik ***** tu, then staff encik ***** pass phone, 1st perkataan ak dgr, "hello" n afta ak jawab "iye", dia ckp "eh, dok mecok pong, igt ngamuk takdih, gano cito".. dlm hati, "oooo, org kelantannn"

1330 : dia p mtk pass phone kat staff dia, pastu on phone balik, tetibe "lainkali, awok jange carik kedai saye kalu ad masaloh broadband gak, awok buke beli di kedai saye. pahtu mari kedai saye nok ngamuk maroh staff sy pulok".

haa, kau kate ak ngamuk??? hello, ak potpet dgn mky kot, bkn dgn staff kau ! jarak 2 depa atr ak ngn staff kau, staff kau pg dgr ak bebel kat mky pehal ? busy body ? dgn sepantas kilat aku mengamuk betol2 dlm kedai tu. tone terus jadi keras, suara nak nyaring, level dh macam pakai speaker orang kedai selang dua  bijik pon boleh dengar. terus jadi hulk, afta dgr permohonan maaf, terus, ok :)

conclusion ? nate beruk sungguh mu ni big boss, doh la mu maghi negeri oghe lain, mu nok buat kuang ajo situ, kalu la aku kabo ke mu, ak ni celcom bayor suh uat research customer service kat melako ni, mu gi tutup kedai ah. tu kalu aku pesen jahak lah nok tutup periuk nasi oghe melayu, tp mujur la ak baik, vavi btol !

last sekali, pg try modem baru n lama kat kedai tu, alih2 ak dgn sengajanya jawab "xpelah, nnt i proceed dengan branch yang i beli tu, tq" then blah. hahaha. suh uat keje sket pon dah macam syial, cam harem. haihhh.. lebih baik staff yang chubby bertudung elok without mekap tebal2 reti entertain customer dgn penuh adab dari si kurus baju nak colorful xkira lagi eyeshadow lipstick sume. ape kau ada affair ngn boss nk gedik2 ngadu fitnah hah ????

ni la orang melayu kalau buat business, xpk ke kalau customer jahat, boleh sebar cite buruk2 downkan kedai kau ? celcom centre pon yang tip top pon entertain customer leklok, staff xde gah, kau kedai kat ceruk bertepek dinding sana sini, kusi buruk, ponnn, alahai.. padan muka boss, kan tak pasal ak bagi lecture p anta staff training, belajar public relation, customer service management ape sume, ishk, ak panas lah arini !


Saturday, March 19, 2011

bukan majlis saya :p

gedik :D

entry full nadia n hazimi di hidden kan buat sementara waktu, sebab ? pangg, jgn tanya ! letak pon pic tutup2 muka boelh ? hahaha. senang cerita, cerita lalu jangan dikenang, biarkan orang bahagia dengan jalan orang, jangan di ganggu hak orang, jangan terlalu busuk hati, kelak membakar diri, acewah ! haha.

for sure, sekeping ni memang harus letak, harusss !

teng teng teng.. mky :)

nadia & hazimi

alhamdulillah. 13hb lepas, selamat suda majlis tunang angah. hari yang sama, bukan takat ada 1 majlis, tp, pagi ada kenduri doa selamat + arwah n petang ada majlis nyanyi2 potong kek birthday pak lan.. semua dah settle, kita doakan yang terbaik untuk en hazimi dan cik nadia ye, semoga cepat kawen ! haha.

L to R - me, kak memell, angah :)

along's :)

sibling's :)


nadia & hazimi

gedik :D

L to R - mok teh, aunty, damien, kimell, atiqah :)

nadia dan rakan-rakan, lol. ok2, nadia dan mak + pak sedara

ibu , ayah :)


adeq n si pipi labuh T_T

LASTLY......

teng teng teng.. mky :)

Friday, March 18, 2011

kawan lupa daratan

memang bercakap banyak tu tak perlu pon. bercakap merapu merapek, be yourself. xperlu jadi someone else semata2 nak tarik perhatian orang. kadang2 ak xpaham bila orang macam suka bila nama disebut2 untuk jadi bahan gelak, bangga ke ? seronok ? kelakar ? sekali dua, boleh kot, banyak kali, dalam pada orang gelak, meluat pon boley.

perlu ke tabiat buruk tu kena kekal ? dengan alasan, "dah memang macam ni nak buat macam mana ?",xpon, menunjuk perangai buruk sendiri, "tadi cakap baik2 xnak dengar, kan dah kena sembur dengan aku, aku ni bla bla bla..".. double you tea ef betul ! try lah buat lagi perangai camtu, buat sampai mati, nanti bila kot sambung belajar ke, kerja ke, orang belasah cukup2 sebab mulut tu tau la nasib.

sekarang xpelah, kawan dah ramai. dulu time terpinggir, hidup tu manjang kena kutuk. time orang tak nak kawan ada je ha manusia baik 3 4 orang yang duk dekat ngan kau. ak sibuk dok cakap kat orang, "eh, si anu tu oke la sbnrnya, dia baik la, nape cakap gitu" n bla bla bla. skrg, dah ramai pon kawan, buat taik dengan kawan yang sorang dua yang selama ni menolong pon xpe, kan kan kan ?

buat lah taik, buat lah nak buat. tuhan je balas semua budi kau. sindir orang no. 1, konon bila banjir besar baru carik kau? hello, aku ni xtau lah, fobia kot dengan pelajar yang berharta. bagi ak, student kalau ada harta dengan dia, bongkak, berlagak, sebab dia kaya. aku xnak mintak tolong orang hatta yang berbasikal sekalipun. selagi aku larat, ada kudrat, aku guna kenderaan 11 yang ak ada. kalau terpaksa, baru aku sebut.. "nak mintak tolong". lagipon, sebelum ni, banyak kali dah aku terasa kot, tapi ad ak layan kau buruk, ada ? tak de pon. fobia lah mintak tolong kau, fobia semua.

dengan member2 sendiri pon boleh buat taik. maybe lah kurniaan tuhan, awak tu pandai lebih sket, tapi xperlu la kata konon orang tak boleh buat assignment, mengata otak orang lembab macam siput babi. kadang2, gurau tu perlu, tapi ada had. sepatutnya the word grow up tu focus pada otak, cara bercakap, pk. kalau awak tu perangai elok, orang pon layan elok.

tu la masalah bila orang dah "senang". senang bukan senang pada duit. senang pada semua. senang ada ramai kawan, senang hati, senang lah. kalau time susah, sedih, xpe, call je kawan yang selalu kau buat taik, semua layan, dari dulu lagi, tak de orang tak layan, time nanges ke, ape ke. if sorang tu xde, sorang tu boleh contact lagi 2 3 orang bagitau masalah kau, xde biar kawan sedih sorang2.

ah, cakap pasal kawan mmg membosankan. yang penting buat jadi pengajaran. pengajaran untuk ak sekarang ni, jangan berbudi baik sangat dengan orang. jangan terlalu kesiankan orang. bila kesiankan orang, tolong orang, nanti bila orang tu dah senang, dia buat taik sewenang-wenang.

lagipon skrg kau tak keseorangan kan, kan ? kau ada kawan lagi, memana channel boleh pilih. skrg dah xde orang nak kutuk, hina kau dah. dulu kau present kat depan pon, bagi salam pon orang dah tarik muka, nyampah dengar sore kau, skrg xde dah. dalam kelas pon, tetibe nak duk jauh sorang2, konon ? owh, salah kami yang memang nampak kahaunye pulau kau ? nak tunjuk kesian ? skrg pon, pandai dah, tarik kawan kami, sorang sorang, sebab ? tak nak bagi orang tu kawan dengan kami ? kami berdua, yelah, xpe, alhamdulillah.

btw, oke. thank you so much. dulu kau xde kawan, kami tolong kau ramaikan kawan. skrg, kau nak buat taik, biar orang tak berkawan dah ? oke, oke. nvm. so call adat hidup kan. karma tu ada. hari ni kau buat orang. insya Allah, panjang umur, kau rasa jugak nanti apa kau dah buat kat orang :)

Wednesday, March 9, 2011

lmao

seronok eh duk kuuuutuk je orang, complainttt manjang, owh em gay btol ! haih, rasa sempurna sangat ea dirimu wahai bunga ? bab bercakap pasal org, perangai orang, fuh *sinsing lengan baju kiri kanan*, laju je. bercakap dahi kerut nada nak serius lagak macam betul sangat point tu. perangai sendiri ? abis sume orang kau complaint, kang patah balik diri sendiri, semua orang boikot, tau la nasib..

tapi good job lah satu hal. kau complaint pasal A, kau cakap kat B. kau complaint pasal B, kau cakap kat C. kau complaint pasal C, kau cakap kat A. ape kau ingat kau pujaan diperlukan ramai ? hello. ape salah silap ak, kau pon ada buat kot. ape kau perfect ?

vavi. boleh tak ak cuti lelame? SEMAK syial. hari ni seharian buat hal sendiri, heaven gila tak jejak uitm. esok cuti lagi sekali please ? tapi, duh, kelas law dah 2x direct ponteng, kelas lain pon kucar kacir abes minggu ni. apekah ? cik yaya, xpayah la present jumaat ni, saya berniat nak ponteng kot ! T_T

Saturday, March 5, 2011

* wink *


both dah tembun. rinduuuuuu. mky jahat ! T_T

Tuesday, March 1, 2011

sarjana


further selagi ada peluang. ignore apa orang cakap psl kerja lecturer. masa depan kat tangan kita. kita rancang perjalanan hidup kita even hukum alam kata kita merancang, tuhan tentukan. lebih baik tuhan tentukan dari mulut orang yang sedap mencanang. orang tak tau apa yang terbaik untuk kita. orang bercakap pasal nasib kita, tapi nasib sendiri pon tak boleh nak agak. mencuba selagi peluang ada depan mata, dah tak dapat baru lah "dah nasib" kita kata. jangan mencuba pon tidak tapi bercakap bagai nak rak.

mendengar pendapat orang adalah harus, tapi ikut semua kata orang sangatlah tak perlu. lain orang, lain nasib, lain rezeki, lain perjalanan hidup. ada orang jadi lecturer bermula dari zero, ada bermula dengan penuh ilmu di dada. kita rancang nasib hidup kita sendiri, jangan sibuk kacau perancangan hidup orang lain. tak semua orang suka dengar mulut orang.

walaupun rambut kita sama-sama tak hitam, tapi kau blonde, aku dark mahogany brown, still berbeza n for sure, hati kita confirm lain. aku mencuba sebab aku rasa aku perlu merancang perjalanan hidup aku dari awal. kita cuma tak tau kat mana rezeki kita je. kalau kat sini ada rezeki aku, alhamdulillah, kalau xde sini, ak yakin tuhan dah tetapkan rezeki ak kat tempat lain. insya allah, ada rezeki kau, kau berjaya, ada rezeki aku, aku berjaya. (fatin baharum, 2011)

-----------------------------------

click for further details :

jar of hearts