Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, August 7, 2011

5 Ramadhan

yeay, entry gigih upload gambau :) sebab nanya balik, nanya rajinnn la sangat, ad je benda nak buat kan kan kan :) Resepi bos nanya, pg kedai cari barang sikit pe patot then terus jalankan misi buat roti ni, best mmg best, terliur abes :) memula buat aser mcm sikit, tp alhamdulillah, jiran² pon dpt rasa sorang sikit. kebetulan tetibe rajin snap gambau [ dan² je tetibe padahalll ] , meh ku upload di sini gambar n resepi roti goreng berinti yang sedap buat tatapan orang yang rajin blogwalking, kot rajin buatla nak bukak pose nanti :)

Bahan-bahan :
Roti
Bawang Merah
Bawang Putih
Capsicum
Tomato
Ayam
Sotong
Black & White Pepper
Mayonis
Thousand Island
Salad

1. Gelek 2 keping roti sampai la leper

2. Pekup / Tekap dengan pape yang berbentuk bulat, lagi elok if bulatan tu muat² dengan roti tu, so xmembazir roti :)

3. Rupa roti yang dah dibulatkan

4. Potong dengan pisau sampai jadi bulat

5. Bahan menumis ; bawang merah, putih, capsicum, tomato

6. Ayam n sotong

7. Perasa ; thousand island, mayonis, black n white pepper

8. Tumis bawang capsicum tomato, minyak jangan banyak sgt

9. Masukkan ayam n sotong, pastu tabur secukup rasa, garam sket, black n white pepper 

10. Ayam n sotong dah masak, kuarkan minyak if nampak mcm berair sangat
11. Tutup api, masukkan mayonis n thousand island [resepi asal cream cheese]

12. Dah settle inti roti :)

13. Roti yang bulat tadi, celup dengan telur then salut dengan serbuk roti.
[ yang ni buat 2x means celup salut celup salut ]
time goreng memang dia jadi kembung sebab 2 lapis roti kan asal² tadi

14. Lepas siap masak, belah 2 roti

15. Letak salad, isi inti tengah, settleee.. nom nom nom :D

Serbuk roti buat menggunakan balance roti tadi, kasi bakar guna toaster sekadar nak bagi kering, then blend guna blender, jadi la serbuk roti :)

hurm, lapar -.-"

4 comments:

Syafiqah Takiyudin said...

waahhh! nampak sedap! thanks for sharing! :)

Safiah Ibrahim said...

sedap!!

Anonymous said...

macam sedap jer. balik nnt nak buatlahhh..! hee :D

xoxo, syaliza hanim.

AZLIN said...

sdp la bowl..pandai ko masak eh..