Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Friday, June 3, 2011

cara untuk dapatkan buffered earnings

selamat sudah sampai kerteh. lega, senget tulang belakang duduk merengkot dalam kete, hehe. kalau la tulang belulang ni boleh kuar sore, confirm ! kena maki hamun ak nih, haha.

dah tengah malam baru relax online. lama xcheck nuffnang. sekali bukak website nuffnang, tadaaaaaa..


ad 6 ketul be. haha. dulu bertaon blogging, seketul be pon xpnah nak jumpa T_T. abes blajar balik kerteh tengah bulan lepas, dalam 3 minggu gitu, 6 ketol datang, oyeah.

act, be ni bukan apa. just, selalu campaign bese 25sen je kan utk 1 campaign, dlm seminggu tu, brape hengget je dapat, bila be,nampak la progress dia, dlm sehari up posen singgit, seminggu jadi berapa, dah 3 minggu jadi brape utk 1 campaign tu kan.

aritu leen request tanya camne nak dapatkan be kan. ak dapat pengetahuan ni pon dari blog mana ntah, google balik xjmpe blog tu, tapi mmg boleh pakai la cara yang dia ajar tu. berguna, bagus. n mmg betul. cik leen, meh kita explain kat awak meh mana yang kita ingat, yang mana kita buat la eaaa..

Pertama : Status Glitteratti.

status ni automatic nuffnang bagi selagi belog xmengandungi iklan dari orang lain n kadang2 status glitteratti ni boleh hilang bila situasi macam ni : "kau baut banyak blog n sume blog pasang nuffnang, 1 blog gosip, 1 blog personal, 1 blog misc, tapi dalam banyak blog, blog gosip je laku, lagi 2 blog traffic xbanyak kadang2 xde langsung" so nnt automatic dalam tempoh masa nuffnang bg, if xde sebarang movement, auto status tu hilangggg.

if dah sah status glitteratti, oke dah.

Kedua : check kat blog n jawab 2 soalan:
  1. semua tiga jenis iklan tu ada tak ? <- betol ke x ntah bahasa soalan nih, haha.
  2. n if ada, placement of the ads btol ke tak ?
jawapan dua soalan tu..
  1. iklan yang kita maksudkan, yang jenis leaderboard, skycraper n large rectangle tu.
  2. if semua tu ada, tempat yang sepatutnya letak ialah; leaderboard letak atas sekali n skycraper letak sisi paling atas, large rectangle pulak letak between content tapi ak p taruk bawah sekali.
if dah lengkap, ap yang penting ?
  1. jangan p taruk notes kat atas ads tu seperti "meh click sini" @ "click my nuff" @ "hello, click la i punyew then i click u punyew nnt". sooo, xperlu letak.
  2. dah letak, p hantar 1 ticket kat nuffnang dengan soalan simple pon cukup, tny depa betul tak kedudukan ads kat belog tu yang boleh membuatkan potensi belog tu tinggi untuk mendapat be / mendapat perhatian dari advertiser. hantar ticket bukan ap, nnt dieorg sedar la kehadiran blog kita. :)

Ketiga : Update Survey

ingat tak, time memula subscribe nuffnang, kan ada dia suh update survey tu. dalam survey tu, ciri penting [ni yang kita ingat la ea]

  1. jangan letak blog kita dalam category politic since advertiser usually say no no no to politics :)
  2. section reader pilih ur reader is 50 - 50 means reader kita ada lelaki dan juga perempuan. if mention perempuan, confirm la potensi utk mendapat perhatian advertiser yang mengeluarkan iklan kelakian kurang dak.
  3. tell more about your blog tu, goreng la segoreng sebanyak mungkin. kalau kita, kita tengok la kebanyakan iklan yang pernah singgah macam iklan apa, then kita nyatakan minat kita kat certain2 benda tu. contoh, kita byk ckp kita minat more to gadget yg sangkut paut dgn komunikasi n benda have fun, then be yg kita dpt byk arah tu, mcm celcom kolony, nokia, digi.

Keempat : Maintain Traffic

Biasanya kena maintain traffic 100 unique visitor sehari. UNIQUE VISITOR, bukan pageview yew. tapi ada macam kawan kita, ye la, ada masa bukan sempat nk update belog ni, tapi belog maintain dlm 30 / 40 unique visitor, still okay dong :)

Kelima : Elakkan tooo much html code dekat blog.

means, jgn letak apps yang banyak sgt sampai tenet yang speed lajuuu pon kena take time nk loading abes blog tu, ape lagi yang pakai broadband. mau menyumpah seranah orang. kadang2 bila internet connection low, page entry kuar,tapi iklan xdpt kuar, itu yang advertiser xmauuu. rugi la depa, kasi tayang iklan pastu yang bukak xdpt tgk pon iklan tu, rugi u knowww !

Keenam : Avoid fraud clicks.

ni pesen nak cepat kayo tapi salah step, hehe. jangan ditekan iklan tu banyak kali, xde kayo eh if sume iklan tu dari IP address yang sama. macam churpchurp jugak, if dari IP sama, click la banyak kali, 20 jugak each click :). nuffnang ada kuar email warning those yang buat fraud click akan di banned terus.

Terakhir : hantar je seberapa banyak ticket yang boleh asal logic.

means anta la sebarang soalan / pertanyaan kat nuffnang. ada kat part contact us tu, hantar ticket. lambat or cepat tadehal, tapi 4 sure nnt depa akan visit blog. luah la perasaan. as macam kita, benda logic la. contoh, kita ada tanya peluang kerja kat nuffnang since baru abes belajar. if blog anda mmg dah menepati ciri yang sepatutnya, dalam seminggu dapat la be. :)

6 comments:

♥ nana i am ♥ said...

tq somuch for sharing :)

leen said...
This comment has been removed by the author.
leen said...

fatin terharunya buat entry ni special tuk sy.special ke????ahaks...anyway thanks so much babe...i'm trying to do all the steps which u mentioned above.
http://sambalikanbilis.blogspot.com

Towkey Limauputih said...

xjugak fatin...

mcm blog LP pon ada gak ads dari site lain...tp still geli2..

or mybe ads lain tu ads dari lua kot...not local..

Towkey Limauputih said...

xjugak fatin...

mcm blog LP pon ada gak ads dari site lain...tp still geli2..

or mybe ads lain tu ads dari lua kot...not local..

rozanna.rizwan said...

cikkkk..org dpt dah BE.
seronok :D