Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Thursday, May 12, 2011

vuleh velah v.2 :)

dah jadi entry vuleh velah version 2. version 1, afta dinasihatkan untuk dibuang kerana libatkan orang yang xperlu. oke, version ni, kita bercakap pasal orang yang perlu je. pasal dua. dan aku namakan mereka si I dan si A [bukan huruf pertama nama timangan, oke ?]

untuk si I, bahasa tak indah aku nak cakap ni = HOI, PEGI MAMPUS LAH KAU BETINE !

bahasa sedikit indah kembali. err, aku ada masalah sket bila ad betine control cun, dia jadi macam geli geleman. fyi, ak ad tabiat susah nak delete msg. msg kat iphone pon boleh taruk sampai 6 7 bulan xdelete, hp power rangers tu pon boleh jadi bahan bukti penuh msg kau lagi dalam tu sem lepas, kat hp skrg ni, ape lagi, ade je msg dari awal bulan sampai msg lepas join buat roadblock tu, semua kata nista kau ada kat situ.

seronok cakap aku tak buat kerja. padahal, dari sem lepas, literature review, apa kau reti buat ? "eh yang ni ke" "camne eh", keep repeating those word. print pon nak sama², dah sampai sem ni, nak cari respondent, macam keling. kejap "ak xkesah weh on je", pastu bila cakap sini "eh, takot lah", fine, tukar sini "takot plak rasa". aku amik medium paling selamat, contact polis, hah, ak settle semua, ape kau buat ? ada terima kasih ? kau bagi aku tahi ada lah.

ak dah cari call semua xde claim pon prepaid, mintak tolong buat surat kebenaran pon xreti, nak sama², ak buat sendiri, kejap je settle. dah siap nak mintak tolong fax pon xreti fax, detail abes ak bagi, penat msg benda sama ulang kali, fax pon xreti ? aiyoo, bawak pg kedai pon susah. dah settle, pg cari respond, bawak satu angkatan anak beranak, pastu nyusahkan. yang aku dengar "dah aaa, jom lah balik" "ni kite buat sendiri je nanti". kalau nak buat sendiri kan, baik dari awal xpyh discuss camne nk carik respondent. siapkan questionnaire, tanda sendiri. ni tak, hari² msg "camne nih", nyampah kot.

polis dah tolong, orang dah tolong, apa susah sekadar pg je intebiu. dalam report, nyendeng kat supervisor, ayat nak jatuhkan aku manjang. hello, supervisor tu bukan bodoh, lecturer bukan bodoh, bukan baru semalam jadi lecturer, kau burukkan aku, ingat dia xkan tanya aku ? nak terima cerita kau bulat² ? gebah» konon sampai ke pagi lah buat keje, padahallll.. keje kau kaki senget sebelah, sengih², ehek ehek, jari kat leher, kat bibir, bila respondent tny ape dia soalan, kau repeat balik apa yang dah ada atas kertas. orang yang xde kaitan yang menolong pon lagi bagus buat kerja dari kau.

tapi kau dok kate aku xbuat keje, dah ape keje kau buat ? bebanyak questionnaire, mane yang boleh pakai ? last² mintak ngn aku jugak kan. yang kau dok heboh abang kau boleh carik kawan dia, apsal tak pakai kawan abang kau punya ? tau pulak cakap "yg kawan abang ak xboleh pakai, dieorg bukan mat rempit dah". tulah, buat keje xpakai otak ! sia² belajar, tapi xreti nk approach camne. konon jalan senang, hape pon xpakai.

kau nak jumpa lecturer pon penakot, pg lah sorang², ak dah banyak kali kot jumpe supervisor sorang², xde kecoh pon macam kau dok heboh kena pg sorang². sket "eh, nanti kalau aku xboleh jawab, kau jawab tau", sket² suh aku cakap, apsal ? kau tak xde mulut. kau tu suka mengarah aku. manjang msg aku "weh pg msg en F bla bla bla" "weh kau buat" "weh" "weh", kepala hotak kau. dengan member ayat nak gah, xbrani bagitau member ayat kau yang mintak tolong ak, part baik² ngan aku ?

kata aku xbuat keje lagi. time aku msg banyak kali ajak buat spss, ajak buat kat library, alasan kau, "ak busy ah, ad presentation, byk". fine. ada aku bising ? aku boleh kot tolak ansur. tapi bila aku plak presentation deret, bukan main banyak cerita buat. bila aku ajak buat sama balik, kau jawab "ak buat kat umah ngn budak umah ak", ayat mcm xnk, fine lah. dah siap report, dok heboh aku tak buat satu pon, tahik kau. yang aku tolong analyze, yang aku tolong settle kan chapter awal², betulkan bahasa tunggang langgang yang kau tiru dari report kat library ngn internet tu, tu nama dia kau buat kerja ? chitpooodah.

orang dok baik konon ape, kau anak dato ? ape, sebab kau berharta ? ape, sebab kau sponsor baju ? hello, ada aku kesah ? nanti agak² kau mati balut kain sutera putih ke cane ? kubur kau kat atas bukit batu nesan ukiran marmar emas ke cane ? aku apa kesah darjat harta orang. yang aku tau, kau lah menyusahkan hidup orang lain. kau lah kaki mengata orang lain. kau cakap aku mengata orang kan. hah, bak sini, aku cerita balik kat orang yang kau ngatekan dulu.

1. kau ngate member baik kau sendiri yang bawak kereta viva imago si kecil molek 1990. member baik sendiri pon dikutuknye belakang. tapi sebab member baik bawak kereta, kau berbaik nak berjalan kan. if tak, dok kutuk belakang manjang. kalau aku la, aku xsampai hati kot nak ngate member baik sendiri. yang memang baik lah, dahla sebelum ni nampak geng kau sweet² je kan, xsangka pulak. bila kau cakap camtu, aku pon boleh bagi pandangan xbaik dekat kawan kau. kau cerita kat aku konon member kau ti bermasalah sekarang ni, si D berbaik balik dengan budak tesl, budak tesl tu xnk pon dekat si D. si D selalu kuar malam pergi rumah member tesl tu. si D pernah tido dengan budak tesl tu. si D xpakai tudung sebab budak tesl tu xsuka. kau dengan member kau si tinggi tu, kau berdua cakap dalam kelas si D ni jahat sebab tinggalkan si Z yang tengah tido dalam surau sorang², apekah ?

2. kau ngate member kau yang tinggi ni punya bf. si tinggi ni jadahnya hidup buat gosip. bangga nau dok kecoh tittle dia yang kaki gosip, kalau aku, aku malu kot ? kau busy body hal orang lain, padahal, kau tak rasa orang busy body hal kau ? si I ni dok cerita kat aku masalah percintaan orang lain konon apehal lah bf kau si H xpernah nak hantar kau balik kelas, dok kutuk bf kau. kau bukan main cakap jgn kutuk bf kau kan, tapi member baik kau sendiri kutuk bf kau, confirm kau tak kesah kan, kan ? haha.

3. kau mengata gf abang kau merangkap classmate group sebelah kita. depan bukan main, yeye je happy sengih gelak, belakang, kau cerita kat aku, gf abang kau lurus bendul, pergi rumah kau tak tolong masak pon. kau cerita mak kau cakap gf abang kau ni straight or ape ntah term kau pakai time tu, sebab bila mak kau cakap "F xpayah la tolong, pg depan" then gf abang kau pon pg je blah. xmalu ke nak malukan gf abang kau yang depan bukan main hipokrit. ha, kata orang hipokrit, kau pon sama kot.

4. kau ngate kak L dll. bila dah part orang support kau, kau pusing balik konon aku la kaki mengata, tapi kau ngn si tinggi la yang api-apikan semua dulu supaya percaya kak L ni mulut jahat, berlagak, menipu. aku pernah kawan ngn kak L, semua orang ada baik buruk dia. tapi atas sebab musabab, ak kurang ngn kak L. then ak jarang amik berat psl kak L. tapi kau kecoh kat kelas dengan si tinggi, konon kak L reka cerita yang dia tak jadi tunang sebab main futsal, panjang lebar cerita kesah hikayat nusantara kau buat. aku pon terkejut, sbb mmg ak jarang bukak fb orang kecuali fb kwn rapat ak kat uirm dungun, n if kbm, fb nana, ieza, amien je.

budak yang xtau ape, sume dok iyeeeekan aje, like aje apa kau cakap, tapi aku tak de kesah. kau sukaaa guna nama tuhan, aku still tak kesah. just aku kesian, tak kan lah kau tak tau tuhan tu tau semuanya. ni aku tulis blog ni pon tuhan tau aku menulis. sah ke kau nih ha, manjang jaja cerita tak betul, tak rasa ke tuhan tau ? kau menambah cerita, bukak story lain, guna nama tuhan sebab nak raih simpati ke ? tak, aku xfitnah, aku xngate, if ada tanda soal means tu ayat tanya tauuu, lalala.

ak still berterima kasih amik berat pasal aku, dok msg ulang kali tanya "kau ok tak ni?". yes, tenkiu. kadang² msg kau buat aku lembut hati, aku nak lupakan, tapi bila kau sikit, sikit buat tahi, aku rasa macam, errr, whatever.. aku ignore kan aje. ak xkesah la ak xde harta. kau burukkan aku sampai orang pandang slack kat aku pon ak xde kesah. semester pon dah abes, pk balik, ape kau buat pon xdatang kesan pon kat life aku skrg. kau buat aku gado ngn kawan² ak, simbah minyak, create story, xpe xpe.. aku yakin rezeki, perjalanan hidup aku, bukan kau yang sibuk tentukan. .

kau cakap aku amik kesempatan atas orang lain ? wah, aku ke kau ? macam aku cakap tadi, kau gunakan aku jugak kan nak dapatkan result respondent yang tepat ? yang kau tick sume tu apa dapat ? yang konon nak bagi kawan abang kau tu, apa dapat ? none adooo. last² terpaksa mintak dengan aku jugak kan, dengan alasan "yang aritu sume xboleh pakai" "kawan² abg ak bukan mat rempit, so, xboleh pakai". haa, kenapa xbagitau kat semua budak yang kau buat cerita tu yang 95 set questionnaire kat tangan kau tu tak boleh pakai ? dekat tangan aku ada 5 je, tapi kenapa amik yang aku jugak, why aaaa ?

kau cakap kau paling banyak buat kerja, nyusahkan. tapi kau lagi banyak susahkan kot. dah tau salah certain pages, orang bodoh je tak tau nak print pages yang silap. aku bukan kaya nak spend puluh2 untuk sesuatu kerja. print report je dah abes lebih kurang rm100. tu nama dia bodoh sombong. NAK PRINT CERTAIN PAGES PON TAK RETI, aku balik kesian, dah nak abes degree, tak tau nak taip camne kat print setting tu pages yang nak di print. pg print balik the whole report, tapi still salah. buat surat kebenaran xreti, fax surat tak reti, print tak reti, dah ape kau reti ? tu lagi yang kau cakap aku susahkan kau ? sket² "nnt kita pg sama² eh". benda boleh settle xperlu kot berpimpinan bersama bagaikan belangkas, lemas oke !

nak pergi hantar report, aku kena ada jugak. kau beriya cakap kat aku konon report kena hantar sama, kena tunjuk muka. sampai ke sudah aku biarkan je kau, aku xbagitau pon kau, 2 hari sebelum kakak aku dah call ketua panel dengan supervisor gitau pasal aku. aku biar je kau msg buat wayang dengan aku, kau layan je kot msg kau tuh, tapi kau tak tau, aku terkekek gelak dalam hati, at the same time, kesiankan kau.

ketua panel cakap ape kau tau ? dia cakap camni lebih kurang "halllllllah, ape ada hal, sy tak kesah sape pon hantar report, yang saya nak tau, report je yang kena ada atas meja saya. supervisor pulak "ooo, xdehal, xdehal, ckp adik awak, if xsempat hantar jumaat pon xpe, antar kat pm md noor dulu, isnin depan boleh hantar lagi". see, kau je lebih² kot. pastu canang kat orang, aku diam je nak tengok wayang kau, dengar je apa cerita yang kau rekakan, sumpah aku nak gelak tengok perangai kau, siyes kesian. haha.

hope nanti time kerja xde orang jadi mangsa kau. setakat dok garu tinge, garu leher, hujung jari kat bibir, pakai mekap bibir kilat anting labuh berkilat, sengeh, nyending, dok hik hik hik, ape kerja boleh siap, langsung xde siap ape. tapi apa aku kesah, asal aku happy kat melaka, asal ak biar je orang bagi aku pahala, tenkiuuuuu bebeh ! mmuah ! hahaha.

pleaselah, just reminder dari orang yang biasa², kau ingat lah tuhan tau kot apa kau buat apa niat kau. aku xperfect, aku banyak dosa, aku tau, sebab tu aku malu nak guna nama tuhan senang² hati. aku rasa segan, tapi apa ada dalam hati aku, tuhan je tau. apa ada dalam hati kau pon tuhan je tau. yang aku tau, yang aku paham, tuhan tu berkuasa, dia boleh buat apa dia nak, dia boleh twistkan sesuatu tu dengan kejap je. aku yakin perjalanan hidup aku tuhan tentukan.

kau buat taik time degree aku ni, kau huru harakan hidup aku, kau jayakan plan kau tu, kau buat aku tertekan, kau seronok bila orang ngate aku, kau seronok bila tengok kawan2 kau ngate aku, xtegtur aku, alahai, tak de kesan pon, bukan kau bagi aku rezeki kemudian hari. ada geng angkatan puja harta sume xjamin pon lepas ni keje life anak cucu hidup bahagia, lalalala :) ke camne ? member² puja tu akan bagi duit 10 ribu sebulan sampai abes keturunan nanti ? tak kannnn :)

tapi paling kesian, paling kesian.. part kau ngate kawan kau yang pakai viva imago ni.. aku kesian dengan dia. dia sangat baik, dia sangat sweet. bagi aku la, personal dia, hal dia lah. u're not that good bebeh. kau bukan sempurna. ada cacat cela. bezanya xde orang tau life kau, personal kau mendalam. tapi kau relax steady je bagitau aku pasal aib kawan kau. kesian gila, sangat kesian. tak sangka.. personal member baik pon kau busy body, personal aku, lagi la. bercakap bagaikan juara kan ?

poooooodah :)..

ala, malas nak sambung dengan kesah si A. vuleh velah version 3 lah plak, esokkkkkk, tungguuuu :)

ala, standardlah, cakap je xnak baca velog aku, tapi nanti baca jugakkkk :)