Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Monday, May 23, 2011

Esok Masih Ada (1980)

xsempat nak habiskan tengok movie ESOK MASIH ADA, perut start buat hal. even filem ni tayang time ibu ayah ak pon tak kawen lagi, cite ni memang best. teruja tengok ASP Zamri ( Yusof Haslam ) handsome aumm n Faridah ( Azean Irdawaty ) cun meoww. rugi sape xtengok. xdapat tengok abes tadi, ni gigih carik ending story tadi, jammed betul ! :D

credit : google
cite dia pasal polis², ada la tembak², faridah dah kawen ngn zamri, tapi anak dia meninggal sebab leukimia. apaknye si zamri nak juge anak, kawen la zamri dengan marina. dah ada anak, anak rapat ngn faridah n zamri, marina ni pulak tertekangggg kurang kasih sayang. dia pangggg anak dia dengan kata² "degil nih, ak suh makan xnk makan, aku lahirkan kau lah !" <-- sumpah dialog tipu, haha. anak pon kecikkk hati padahal xsedar hati organ paling besar dalam badan T_T.

budak tu lari la pegi atas bukit. banyak chantek budak tu helikopter pegi selamatkan. aku nak lari jugak la atas bukit, confirm, orang bawak jentolak nak tolong turunkan aku dengan alasan "bapokkk besorrrr minahh ni nak bawak turun, helikopter pon boleh crash camni", siottt je if ada cakap gitu kat aku, *tampor laju²*.

tapi oke pe layan cite zaman dulu², best weyh ! ah, dah xnk lah layan cite muda mudi zaman sekarang, nak feeling² oldschool gitewwww, * pangggg lagi sekalik *

6 comments:

Freaky said...

uik lamanya citer ni. x lahir lagi masa ni

Let the Pictures Fool You

Khuzrin Kamarudin said...

best kot cerita ni... rugi sape tak tengok lagi...

Fatin Baharum said...

freaky: sbb xlahir baru aser teruja nk tengok ! T_T

khuzrin: kan kan kan, besttt.. :)

CIK FERRA AWW said...

HUHU TAK PENAH TGOK. NK TRY LAH CAM BEST JER

luvlylara said...

tau x sape pelakon budak2 dlm citer nih??

Fatin Baharum said...

ferra: best, try la, lg best dari sinetron lopong jegil mata tu, hehe.

luvlylata: yang anak dgn marina tu apa nama ntah nashriq dadaemah xsilap, yang pompuan tu ibu cakap nama yanti jugak luar filem. haa, yanti daud :)