Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Monday, April 18, 2011

tzu chi foundation

cerita lama lagi. haha. march 23, lawatan sempena subject environmental management, satu kelas pg Tzu Chi Foundation. 1st trip ni ajo ak pg. 2nd trip xdpt pg sebab ada hal yang lagi penting, xpelah, saudara mara lagi penting. tzu chi foundation ni dah lama bertapak kat melaka, ak pon naik heran, dah ribu kali lalu kat tempat yang sama, xpnh plak prasan ad foundation ni kat traffic light tu, haha.

view dari luar dia sangat lah cantik, dalam lagiii lah cantik. nasib baik ada trip camni, kalau tak, xde nya tetibe nak pg tempat ni then masuk :) ad jugak pengalaman ha, hee.
pic credit to : atea

ni kira dewan dia. sangat cantik n besar :) nyaman kot .
pic credit to : atea.

pic credit to : atea

tempat rehat, maybe.
pic credit to : atea

semua kat sini vegetarian, sampai time dieorg nak hidang makanan pon, sume vege. ak punya la ingat ad 1 benda tu satay, tp sebenarnya soya, tu pon afta edna explain baru la paham :) sebab time tu lapaaa sangat, so, yakin yakin yakin food clean, makan :)

afta makan muka nak happy :)
L - R : ieza, si gempal, didiey, izzah

biol afta makan vegetarian maybe ? xkenyang, xtipu ! haha. 4 sure, terimalah kami seadanya, haha.

edna my favourite :))) oh, dia dah kurus, turun 5kg sudah, pergh, rahsia diet pon lupa nk korek :D

afta makan, dieorg bawak pg satu tempat yang kira ad jual2 barang. kat situ ad dia tunjuk stokin baju semua recycle punya barang. t-shirt warna hijau dibuat dari botol minuman yang warna hijau macam sprite, gituu. nak beli tp mahal dowh. -.-

barang makanan, semua vegetarian. antara barang yang dieorg supply untuk negara yang ditimpa bencana, latest, japan akibat dari tsunami tu, dieorg hanta makanan ni semua.
pic credit to atea.

stokin baby, dibuat dari botol plastic jugak, comel :)
pic credit to atea.

settle kat tzu chi foundation, dieorg bawak pg tempat recycle dekat batu berendam. yang ni lagi tak boleh blah. jalan kaki 3 minit kot dari kampung, sumpah xpasan ada tempat ni padahal rumah kampung depan tu je ha. haha, call ibu terus gelak-gelak ngn ibu lepas tu. yela, dia tutup tempat ni dengan zinc, mana nampak kan, ingatkan ape la semak samun, rupanya ad something sebalik tu :)

tanpa uncle ni sapela yang nak tolong recyclekan semua sampah yang kita buat. haih, lupa nak intebiu apa nama uncle ni.

dieorg ajar macam mana nak asingkan kertas ikot color :)

nana & shikin :)

yang ni terbaek. ak xde rajin tolong join p buat asing kertas. yang ak buat penyek tin ni. ad procedure oke nk penyek tin. 3 step sumenya, ak baru tau kot ? haha. syok abes dapat picit2 tekan pijak tin tu. lepas kejap serabut time buat mendalah ni. buat sorang then edna follow, haha, best !


err, ak lapar la skrg, macam nak makan nando's je :D.