Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, March 1, 2011

sarjana


further selagi ada peluang. ignore apa orang cakap psl kerja lecturer. masa depan kat tangan kita. kita rancang perjalanan hidup kita even hukum alam kata kita merancang, tuhan tentukan. lebih baik tuhan tentukan dari mulut orang yang sedap mencanang. orang tak tau apa yang terbaik untuk kita. orang bercakap pasal nasib kita, tapi nasib sendiri pon tak boleh nak agak. mencuba selagi peluang ada depan mata, dah tak dapat baru lah "dah nasib" kita kata. jangan mencuba pon tidak tapi bercakap bagai nak rak.

mendengar pendapat orang adalah harus, tapi ikut semua kata orang sangatlah tak perlu. lain orang, lain nasib, lain rezeki, lain perjalanan hidup. ada orang jadi lecturer bermula dari zero, ada bermula dengan penuh ilmu di dada. kita rancang nasib hidup kita sendiri, jangan sibuk kacau perancangan hidup orang lain. tak semua orang suka dengar mulut orang.

walaupun rambut kita sama-sama tak hitam, tapi kau blonde, aku dark mahogany brown, still berbeza n for sure, hati kita confirm lain. aku mencuba sebab aku rasa aku perlu merancang perjalanan hidup aku dari awal. kita cuma tak tau kat mana rezeki kita je. kalau kat sini ada rezeki aku, alhamdulillah, kalau xde sini, ak yakin tuhan dah tetapkan rezeki ak kat tempat lain. insya allah, ada rezeki kau, kau berjaya, ada rezeki aku, aku berjaya. (fatin baharum, 2011)

-----------------------------------

click for further details :

4 comments:

AZLIN said...

wish u all the best. teruskan perjuangan ank bangsa..ceh..tetiba. haha

damme damiah said...

tertariknya...then kena belajar full time la ye bowla?

Encik Blogger said...

setuju! nk sambung master jgk.. tp rase nk g luar negar.. cewah

Yua said...

best.. one of my ambition...