Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Friday, March 18, 2011

kawan lupa daratan

memang bercakap banyak tu tak perlu pon. bercakap merapu merapek, be yourself. xperlu jadi someone else semata2 nak tarik perhatian orang. kadang2 ak xpaham bila orang macam suka bila nama disebut2 untuk jadi bahan gelak, bangga ke ? seronok ? kelakar ? sekali dua, boleh kot, banyak kali, dalam pada orang gelak, meluat pon boley.

perlu ke tabiat buruk tu kena kekal ? dengan alasan, "dah memang macam ni nak buat macam mana ?",xpon, menunjuk perangai buruk sendiri, "tadi cakap baik2 xnak dengar, kan dah kena sembur dengan aku, aku ni bla bla bla..".. double you tea ef betul ! try lah buat lagi perangai camtu, buat sampai mati, nanti bila kot sambung belajar ke, kerja ke, orang belasah cukup2 sebab mulut tu tau la nasib.

sekarang xpelah, kawan dah ramai. dulu time terpinggir, hidup tu manjang kena kutuk. time orang tak nak kawan ada je ha manusia baik 3 4 orang yang duk dekat ngan kau. ak sibuk dok cakap kat orang, "eh, si anu tu oke la sbnrnya, dia baik la, nape cakap gitu" n bla bla bla. skrg, dah ramai pon kawan, buat taik dengan kawan yang sorang dua yang selama ni menolong pon xpe, kan kan kan ?

buat lah taik, buat lah nak buat. tuhan je balas semua budi kau. sindir orang no. 1, konon bila banjir besar baru carik kau? hello, aku ni xtau lah, fobia kot dengan pelajar yang berharta. bagi ak, student kalau ada harta dengan dia, bongkak, berlagak, sebab dia kaya. aku xnak mintak tolong orang hatta yang berbasikal sekalipun. selagi aku larat, ada kudrat, aku guna kenderaan 11 yang ak ada. kalau terpaksa, baru aku sebut.. "nak mintak tolong". lagipon, sebelum ni, banyak kali dah aku terasa kot, tapi ad ak layan kau buruk, ada ? tak de pon. fobia lah mintak tolong kau, fobia semua.

dengan member2 sendiri pon boleh buat taik. maybe lah kurniaan tuhan, awak tu pandai lebih sket, tapi xperlu la kata konon orang tak boleh buat assignment, mengata otak orang lembab macam siput babi. kadang2, gurau tu perlu, tapi ada had. sepatutnya the word grow up tu focus pada otak, cara bercakap, pk. kalau awak tu perangai elok, orang pon layan elok.

tu la masalah bila orang dah "senang". senang bukan senang pada duit. senang pada semua. senang ada ramai kawan, senang hati, senang lah. kalau time susah, sedih, xpe, call je kawan yang selalu kau buat taik, semua layan, dari dulu lagi, tak de orang tak layan, time nanges ke, ape ke. if sorang tu xde, sorang tu boleh contact lagi 2 3 orang bagitau masalah kau, xde biar kawan sedih sorang2.

ah, cakap pasal kawan mmg membosankan. yang penting buat jadi pengajaran. pengajaran untuk ak sekarang ni, jangan berbudi baik sangat dengan orang. jangan terlalu kesiankan orang. bila kesiankan orang, tolong orang, nanti bila orang tu dah senang, dia buat taik sewenang-wenang.

lagipon skrg kau tak keseorangan kan, kan ? kau ada kawan lagi, memana channel boleh pilih. skrg dah xde orang nak kutuk, hina kau dah. dulu kau present kat depan pon, bagi salam pon orang dah tarik muka, nyampah dengar sore kau, skrg xde dah. dalam kelas pon, tetibe nak duk jauh sorang2, konon ? owh, salah kami yang memang nampak kahaunye pulau kau ? nak tunjuk kesian ? skrg pon, pandai dah, tarik kawan kami, sorang sorang, sebab ? tak nak bagi orang tu kawan dengan kami ? kami berdua, yelah, xpe, alhamdulillah.

btw, oke. thank you so much. dulu kau xde kawan, kami tolong kau ramaikan kawan. skrg, kau nak buat taik, biar orang tak berkawan dah ? oke, oke. nvm. so call adat hidup kan. karma tu ada. hari ni kau buat orang. insya Allah, panjang umur, kau rasa jugak nanti apa kau dah buat kat orang :)