Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Monday, January 31, 2011

tesco bakal bankrup

tesco bakal bankrupt kalau semua yang pergi tesco hari sabtu buat macam yang mky buat nih. tapi, pk balik ok jugak sbb if nk letak satu2 dalam kete, azab kot, umah dah la tingkat 3 kan, dengan beli tembikai sebijik lagi, no no no no, beratt..

serius. memang lupa sangat yang sabtu hari no plastic bag. punya la pk macam mana nak buat kan, dah lah beli tembikai sebijik lagi tu, sekali si mky punya geligaaaa kapla dia [geliga la sangat, macam nak ketuk pon ad], slamber derk angkut mendalah nih.

mmg kaw2 dieorang buat kempen ni kan. kat mydin time parents balik mlc 2 minggu lepas kot, mmg dahsyat. nak beli plastic bag 20$ sehelai pon xnk bagi. ada counter bagi, ada counter tak bagi. hah, try lah lepas ni xnk bagi. bukan sengaja pergi shopping hari sabtu, tapi dah terpaksa, nak buat camne..

kalau mydin xnk bagi lepas ni, i nak buat camni jugak. kalau i xbuat pon, haha, mky confirm buat. hee. sorry lah tesco, tak sengaja. esok lusa tulat tubing kitorang pulangkan oke ? :) bukan tak nak support kempen tu, tapi siyes lupaaaa ! kalau tau dah bawak shopping bag yang dah ad ni haa..

ok, salahkan mky sekarang cepat !




mky tak nak try buat collection untuk mydin n jusco lak ? :P :p :P

6 comments:

AZLIN said...

mujur mung tak angkut troli tesco kan. aku pon hampeh gak sabtu lepas. lupa bwk plastic bag, ko bygkan cane aku kendong sebotol 100 plus, sebotol a&w rutbear tuh yg sejuk than sebekas ice cream nestle. bongek tak cashier tuh, at least suh aku byr harga plastic tu pon aku sanggup..ni tak kesian lansung

Encik Shino said...

Teringat iklan beg plastik dalam radio THR Gegar.. kempen selamatkan alam sekitar patut juga disokong.

Tp buat masa ni pun, i dengan wife slalo gak lupe bawak beg plastik sendiri.. Next time kena beli guni huhu..

Ogy said...

lorrrrrrrrrrr ingatkan pasal apalah tesco nk bankrupt sbb incik suami tgh handle projek tesco br kat several place in malaysia ni....kalo bangkrup takkan bina cawangan lg..ruper2nyaaa.....hik22

bak satoooo...

fatinbaharum said...

lynn: haha. siyes kan ? atleast bg sehelai jadi lah nak bawak benda yang paling heavy, lupe nok ! bf ak tu mmg tak kan lah kan bawak barang kat tangan, sekali ambik ap dia amik.

shino: ahaa, i pon support pe, tapi siyes, i lupaaaaa, xsengajaaaa...

k'ogy: bukak, bukak cawangan, bukak kat kerteh satu boleh ? hee. xde nya, ni bankrup if everyweek angkut sebakul, sebakul, last2, bakul pon none adoo !

Anonymous said...

beli satu reusable bag yg kiut miut tu, letak siap² dlm kereta. kompem tade masalah ;)

sabree hussin said...

eh ok la buat macam ni, tesco patut anggap ni sebagai satu risiko sebab buat kempen yang macam tu