Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, October 31, 2010

bye :')

bye everyone.

i'm going to London.

sorry for any wrongdoings.

pray for my safety.

Thursday, October 28, 2010

buatmu sufy ismail

ampunkan aku supiah ! hahaha.. tak ku tau rupanya kau menunggu kasut rebenku, dengan bahagia aku tidur berbantalkan nota untuk exam yang bakal menjelang sabtu nanti, agagaga`.. ha, nah, nah.. dengan sepantas kilat ak transfer pic then upload pastuh buat entry ni, special untuk kau ONLY, haha !

ad less 10% piey, ajak daoh g kuantan gih. :)

kepada SUFY ISMAIL dan juga LYNN RAMLI, terimalah hakikat :

ak dah ada kasut comel-comel auw sekarang ni

&

kasut comel-comel auw ak ada tali ikat bentuk reben


dah. sabar. nanti ak pakai ak snap ak taruk sini tauuuuu ! :)

hai mhi

HELLO

KEHADAPAN MHI :

TAK PERLU KOT GANGGU
TAK PERLU KOT KACAU
TAK PERLU KOT SPY SPY
TAK PERLU KOT TAKUTKAN

    I NAK EXAM.
    EITHER SURATAN OR KEBETULAN, NO KOMENG !

    4 SURE.

    DIAM TAK BERMAKNA TAKUT.
    DIAM TAK BERMAKNA KALAH.
    DIAM TAK BERMAKNA LUPA.
    DIAM TAK BERMAKNA DIAM POREBER BEBEH.

      DAH.
      PAPER I LAGI 40 JAM. 
      PERGI BELI JELI KELAPA KAT GERAI KAUNTER RIVER CRUISE
      AND MAEN JAUH-JAUH LAH.
      I NAK STUDY. 

      BYE.

      god gives, god takes.

      sorry, kata rindu entry emo emo ak.. susah-susah je google kan cari keyword fatin baharum la, fatin nabila la, google guna nama sendiri la, or yang de kaitan ngan ak la semata2 nak carik blog ak satu lagi tu ya, kesiann :)

      ok, ok.. entry emo berulang kembali di sini memandangkan anda gian untuk membaca. :) bukan anda seorang, boipren anda yang lanun tu pon gian kan sampai nak lagi baca belog ni ha, check2, auww, ad visit rupanya, lalalala`

      macam ni lah. memandangkan encik dan cik berdua dah berumur, buatlah gaya orang yang berumur oke ? saya tau cik tengah up to something skrg, nak sisihkan saya dari tempat tinggal saya, berkomplot dengan yang lain untuk kenakan saya sem depan, sedangkan apa motif cik pon saya tak tau. cik cakap dengan saya pergi discuss dengan mereka ap sume, dengan mereka, cik plan nak lock sana, lock pintu bilik cik sekali kan xnak dihuni oleh rakan saya, dengan mereka cik ada minta mereka discuss dengan saya ?

      terima kasih cik kerana berbusuk hati sedemikian rupa. sedangkan sepanjang cik tinggal bersama, xpernah saya buat cubaan, fitnah, perancangan untuk mengusir keluar cik or apa sahaja. mentang-mentang cik dah nak grad, cik plan macam2 nak kenakan saya. cik ingat saya xtau ? maaflah cik, saya fatin nabila.

      saya dah baik menegur cik, apa semua, konon nak exam dah kan, kot lah cik pon nak bersihkan hati belajar dengan tenang untuk exam ni. tp, saya xsangka hati cik begitu busuk. alhamdulillah, dalam geng yang cik komplotkan itu masih ada satu hati yang bersih yang kasihankan saya, kerana saya hanya berdiam diri, saya tak bercakap bergelak macam syaitan macam cik ketika mengeluarkan idea-idea jahat itu.

      sesungguh cik, cik pon dah besar, xperlu ulang banyak kali, tuhan maha adil cik. tuhan maha besar, tuhan itu sangat kaya. tuhan tu tau sangat. bila cik plan macam ni pada saya, tindas saya, saya mohon kepada tuhan, supaya tuhan berikan ganjaran setimpal atas semua yang cik dah berikan pada saya. alhamdulillah, cik, saya tak buta, saya tak pekak, deria saya semua masih berfungsi.

      hari ini cik buat saya. cik aniaya saya. ANIAYA. insya allah, hidup kita semua panjang. zaman universiti cik berjaya aniaya saya, zaman akan datang cik, if cik di aniaya, anak cik dianiaya suatu hari ini, CIK INGAT LAH SAYA TIME TU. ingat cik, ingat.

      pergilah canangkan url blog ni untuk tatapan semua kawan cik, classmate, rakan virtual cik, canangkan. kalau wakil cik baca, fikirlah, korang semua dengar dari seorang, dari ak, korang baca je, adil ke untuk korang judge ? kalau ye pon nak jaga hati kawan, ikhlas nak teruskan hubungan perkenalan dengan kawan, fikirlah, apa sepatutnya yang dibuat. aniaya orang tu best solution ke ?

      hidup berpusing cik, berpusing sangat. hari ni cik kat atas, cik mewah, cik senang, cik gelak gembira, semua cik nak cik dapat, saya yakin cik, suatu hari nanti.. yakin sangat, hidup cik boleh ada kat bawah, cik fitnah saya macam2, saya diamkan xbawak pergi kampus pon hal, kalau ada rakan terdekat sebagai tempat saya luahkan perasaan. kat kelas saya dengar dari si anu si anu apa cik cakap suatu masa dulu, saya diamkan.

      paling marah, saya tulis kat blog, sebab 30% je reader blog saya kenal saya, yang laen xkenal.. so if cik baca, itu hal cik, tp 4 sure, xde orang pon boleh kenal watak cik.. tapi cik ? jaja cerita satu kampus, housemate si anu pon bagitau saya apa cik ceritakan, walaupun saya dah kurang rapat dengan si anu, cik jangan ingat si anu pon jahat macam cik, maen taram je cakap pasal orang, si anu tu baik, dia tanya saya balik cik, xmalu ke ?

      cik dah tua berapa tahun dah dari saya. sudah lah sakitkan hati saya. saya tak sentuh satu benda pon yang ada pasal kehidupan cik pon dah cukup. buat encik bf kepada cik, encik pon nak kahwin dengan dia kan, bimbing lah bakal isteri encik ni. jangan setiap masa kat blog kat facebook nak cakap meraban je, nak gelak je, ada masa fikirlah. fikirkan bakal anak encik dan cik suatu hari nanti, dianiaya, apa perasaan cik, nak gelak ke tengok anak sendiri kena aniaya ?

      ya allah ya tuhanku, tabahkan hati aku dengan dugaan begini. lusa aku dah nak exam. berikan petunjuk kepada orang-orang yang aku maksudkan ini ya allah. SUMPAH DEMI ALLAH, ak sangat sedih, ak sangat terasa hati, ak sangat kecewa dengan manusia yang ada dekat dengan aku sekarang ni.

      moga tuhan berkati hidup kalian. good luck exam.

      lalala`




      :) + :D + :P + :')


      marilah breakfast dengan cekodok ikan bilis bercicahkan kicap yang telah dicampur dengan air limau plus cili penyek penyek penyekkkk kasi pedas :)

      apsal upload2 gambar skrg sume pepandai je rotate nih, tsk`

      Wednesday, October 27, 2010

      help me please ?

      jam dah 9:50 malam..

      rumah ak xjauh xdekat dengan masjid.. mula-mula ingatkan masjid tengah sembahyang isya', tengok jam, xmungkin... tp dengar orang mengaji, macam bunyi-bunyi je dari tadi.. pastu terdetik, bila last ak baca quran eh ? bila last sentuh quran eh ? pastu sekarang rasa nak menangis sangat.. ;(

      if sentuh pon, sentuh ya'sin, baca ya'sin.. lamanya xsentuh quran.. rasa rindu.. ;(.. tp dalam bilik ak skrg xde quran, ad yasin.. tp, ad tafsir.. tp, skrg ak aser rindu nak sentuh quran yang besar tu, warna merah ad, biru ad, quran yang ak selalu bawak kecik-kecik pg mengaji.. quran yang tiap malam ak pegang time ak sekolah menengah kat musolla..

      tp skrg, ak aser dah lama la ak xpegang quran.. mana pg suara orang mengaji tadi, tiba-tiba diam.. sumpah, ak nak nangis.. someone, bagi ak quran skrg... ;'(.. kenapa jadi camni.. T_T

      Tuesday, October 26, 2010

      attn : mky

      mencari ketenangan jap sebab nak study paper knowledge management.. kes media cilok gambar dah ak serahkan pada seorang hamba Allah yang pernah menjadi mangsa untuk membantu menyiasat hal ini. alhamdulillah, ak bertindak cepat untuk capture sisipan akhbar berkenaan manalah tau posting berkenaan akan diclearkan dari website untuk menutup kesalahan mereka.

      oke, tutup cerita. nih, special pic untuk mky, auw ! :) ape ? special ? botakkan kepala mky ada lah, lalala`.. mana tau rezeki kerja offshore kan, alhamdulillah :).. lepas tu, licin la kapla ang mky akan ku gondolkan, yes, yes, yes ! :D

      i xpotong rambut, relaxxxxx ~ haha


      SAY YES TO GUCCI , NOW ! HAHA

      exam dah xlama.. lagi 4 hari lagi.. alhamdulillah, sem ni ada 4 paper je bawak pg final, lagi 3 xde final.. mudah-mudahan, dengan masalah yang bertubi ditimpa ni, tuhan bagi kesenangan pada sudut yang lain. mintak2 dapat DL lagi, doakan ! :)

      KNOWLEDGE MANAGEMENT
      OCT 30

      MALAYSIA ECONOMY
      NOV 7

      PROJECT MANAGEMENT
      NOV 11

      SOCIAL SECURITY
      NOV 14

      buat para media

      salam.. entry khas buat para media, pihak akhbar, blogger lain.

      ini luahan ikhlas dari hati saya.. biarpon saya berazam tidak mahu meletakkan sebarang entry emo di sini, tapi, ini untuk menjaga HAK dan KEPENTINGAN diri saya jugak.. walaupun saya manusia biasa, saya akan pelihara HAK saya..

      saya pernah mention sebelum ini tentang blog saya yang dihujani oleh outsider xtau datang dari mana.. blog saya yang selama ni jadi tatapan kawan dan keluarga, mungkin ad unknown jugak, tp sy akan make sure, sy juga kenal mereka, dikunjungi entah xtau datang dari mana, semata-mata ke entry monorail melaka..

      6 bulan lepas ketika saya mula mengupload gambar monorail, entry berkenaan, xterdetik langsung dalam fikiran saya, suatu hari nanti, gambar saya akan dicuri sesuka hati.. saat blog saya menjadi tumpuan orang, terdetik dalam hati, sebenarnya mereka ni nak tengok gambar monorail or nak ambik gambar saya tu ?

      saya mula google secara random dengan menggunakan keyword "monorail melaka" "monorail melaka rosak", perkataan sama untuk tittle entry2 saya.. terkejut gila bila saya lihat, gambar hak milik saya digunakan oleh blogger laen untuk entry mereka. bukan sekadar gambar diambil, diletaknya watermark sendiri.. cut bawah, cut atas, oke, hak milik mereka, ADILKAH ?

      hinggalah pada suatu hari, saya berkunjung ke rumah saudara saya, saya menjumpai sisipan khas MELAKA MAJU dan saya terkejut, hampir keseluruhan gambar monorail dalam akhbar berkenaan adalah gambar hak milik saya ! kenapa boleh jadi macam ni ? TAK MAJU KALAU MENCURI !

      saya terus start google website akhbar berkenaan, tetapi saya tak dapat bukak. sy google secara random untuk mendapatkan no telefon wartawan dan akhirnya saya berjaya menemukan satu no telefon. pada 24 OKTOBER 2010, 19:18, saya msg wartawan berkenaan, tetapi tiada balasan. pagi tadi, 25 OKTOBER 2010, 13:03, saya msg lagi..

      akhirnya jam 20:34, wakil akhbar berkenaan menghubungi saya.. samada wakil akhbar berkenaan cuba beramah mesra atau apa, saya tak pasi tujuan dia dengan berborak2, tetapi, saya kesal, wakil akhbar berkenaan yang katanya naib presiden sebuah kelab jurufoto berdolak dalih, tidak mengetahui perbuatan siapa. mustahil suntingan sesebuah akhbar boleh terlepas pandang macam tu sahaja tanpa asal usul penerbitan, sumber terbitan akhbar ?

      wakil akhbar berkenaan mengaku mana2 syarikat banyak merujuk kepada mereka untuk mendapat sumber foto. tidak mustahil dalam sisipan khas melaka maju tempoh hari, semua ucapan penghargaan tahniah kepada kerajaan negeri, tidak kira dari wakil rakyat, kenamaan dan juga syarikat menggunakan latar belakang gambar yang sama..

      hinggalah pada akhirnya, em, saya mungkin boleh consider atas permintaan wakil akhbar berkenaan, tetapi, dengan keadaan saya yang tidak memungkinkan untuk saya pergi berbincang sendiri di pejabat media terbabit, eloklah pihak akhbar berkenaan fikirkan jalan terbaik untuk selesaikan masalah ini.

      bukan saja diperbesarkan, tetapi benda ni menyalahi undang2. saya ada merujuk kepada kawan saya yang merupakan personaliti tv juga mencadangkan saya merujuk kepada suruhanjaya komunikasi. kenapa saya begitu berani ?

      kerana saya bercakap tentang HAK SAYA ! bagi saya MENCURI TIDAK MAJU ! kalau hendak dalihkan konon itu bukan HAK saya, terangkan bagaimana mahu mengambil gambar dengan view sedemikian rupa melainkan berada di tingkap bilik apartment sy ?

      tingkat atas ? mesti nampak bumbung monorail lebih. rumah sebelah, oh no no no, angle dia xmemungkinkan untuk mendapatkan sudut stesen monorail dengan jelas. balcony ? sorry, rumah saya berada di hujung sekali. panjat dinding umah ni ? cuba sekali saya nak tengok, boleh ?

      saya tau mungkin wakil akhbar berkenaan boleh membaca coretan saya ini kerana encik baru je mintak add blog saya, andai encik baca, saya harap, percepatkan lah urusan ini kerana saya bimbang lagi lambat, lagi banyak orang saya adukan hal ini dan mungkin permintaan pihak encik untuk tidak memperbesarkan hal ni tidak dapat saya penuhi. oke ?

      blogger sekalipun. bersyukurlah saya hanya menuntut permohonan maaf sahaja dari kalian. even kalian mohon maaf dengan kasar dengan cara xikhlas, saya terima,  malahan sy positif. jika saya berkasar, salah saya ke yang marah HAK saya diambil ? sebelum marah saya balik, pk la, if HAK kalian diambil sewenangnya, dicut2 then diletakkan watermark sendiri, kalian nak senyum tepuk tangan dan berbangga sahaja kah ? saya dah positif pon cukup.

      cuma kali ini, melibatkan media kerana setahu saya, media tak sepatotnya MENCURI kerana sebelum ini saya fikir, baik media mahupon tenaga kerja mereka punya credibility yang cukup tinggi, cukup bagus kerana mereka media, TAK PERLU MENCURI. bila dah terjadi keatas diri sendiri, baru saya sedar, JANGAN PERCAYA MEDIA.

      ada kes saya google tadi seperti yang terjadi pada ondscene.my apabila gambar mereka digunakan jabatan kerajaan untuk pameran mereka. lagi memalukan T_T. bila nak maju kalau asyik mencuri ? KALAU DAH MACAM NI, JANGAN DIGEMBURKAN SANGAT PENGHARAMAN CETAK ROMPAK KALAU ASAS PON MENCETAK DAN MEROMPAK, mencabuli hak orang lain lagi.

      ok, lupa. no emo entry. jadi para wakil akhbar berkenaan, anggaplah ni luahan hati saya. tak bermakna saya berdiam diri. jika sehari dua ni, tidak ada sebarang kata putus saya terima, saya berani untuk membawa hal ini kepada suruhanjaya komunikasi beserta bukti - sisipan khas melaka maju, gambar asal dari hp, salinan di lappy [dimana if tekan picture properties akan keluar detail pic snap, via iphone or copy paste dari internet], dan lain2 bukti yang membolehkan tuntutan saya dibawa kehadapan.

      media yang saya maksudkan, ambil kata2 saya diatas. saya bercakap dengan baik dan saya boleh beri kerjasama dengan baik. ok ? :)

      sekian. terima kasih.

      Sunday, October 24, 2010

      tipunya sms

      ada lagi rupanya macam ni.. ingatkan dah abes lepas suatu masa dulu, macam abes-abesan memerangi penipuan sms.. taip pon xbetul, T_T.. kesiannya :D. aser orang Malaysia dah xde tertipu if kena macam nih, siap boleh pk balik, brape hengget menang nih, sume tempat ada titik, haha.


      sekarang sume no / simcard kena register kan ? senang je kot nak tangkap orang camnih. nah, ambik lah no orang nih.. terang tang tang xde hitamkan pon, ambik, nah, ambik..

      punah semuanya T_T


      apekah ? haha.. 3 4 hari lepas, if suh amien teka, memula ak dengar dia jawab, "kepak ayam".. padahal, haha ! ni la padah if bukan selalu masuk dapur, if masuk pon resepi sama je buat, then konon nak buat resepi sendiri, pepandai je kan tukar isi benda lain, konon jadi la, alih², nasib kau lah paten, xdpt nak makan kan..

      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .



      TU CEKODOK WEYH !

      haha, letak choc hershey's yg syrup tu, teringin sangat nak makan something yang macam choc. letak dlm tepung cekodok. time tu bajet, boleh jadi macam tepung cekodok perisa choc yg instant tu, sekali masak, haha. hangus n melekat abes meyh ! maybe cair sangat kot sebenarnya, haha..

      xnk buat dah. cekodok ikan bilis jugak jadi pujaan :D

      Saturday, October 23, 2010

      BECAUSE I SAID NO !


      since 3 hari lepas, semenjak ketua menteri melaka, ali rustam dah rasmi monorail melaka, ak check kat nuffnang, blogger punya stats and feedjit sekalipun, hari2 akan masuk orang xtau dari mana dengan keyword "monorail melaka" akan jump masuk belog ak ni. check punya check, sume dari google images, sekali ak try..


      see, belog i kat page kanan sekali bawah.. xcaye ? gih google gih, gih ! itu pic yang ada dalam entry monorail melaka. pic yang display kat google images tu, xde dicopy maybe sbb yelah, dah conteng2, tp, yang satu lagi, dibuat harta sendiri oleh blogger laen..

      PIC DAH REMOVE ATAS NASIHAT MKY :)

      lagipon dia dah tukar pic hak milik ak kepada pic laen, tQ

      best la blogger2 ni kan.. dah la amik pic orang.. terang tang tang nampak tingkap bilik aku ha.. pastu dia cut bawah sket, atas sket, then letak watermark sendiri.. huh ! bukan sorang, dua dan 3 orang nok.. sedih :(.. niat asal nak letak pic blog berkenaan yang ak dah copy paste, tp, mky kata, jgn cari gaduh, k fine. gpon azam ak cakap dah kan, no more emo emo entry kat sini, oke ! :)

      xpelah, blogger berkenaan xde niat pon nak buat camtu kan, xpe xpe.. sorry jugak ye bg alert berkasar.. if nak guna my pic, it's okay, just buat la footer dari mana pic tu diambil, ok ? :).. meh meriahkan dunia blog lagi, yeah ! nway, ad 2 option untuk elakkan pic dari diambil tanpa pengetahuan, ni cara dia..

      DISABLE RIGHT CLICK

      DISABLE HIGHLIGHT TEXT

      copy paste html code yang ada situ, letak dalam gadget yang add html.. xsemestinya orang yang ad pic benda2 macam ni je kena buat, sape letak pic sendiri pon, esp pompuan, lagi2 yang cantik cun tu, better buat macam ni la sebab kat facebook ad la orang kasi aware pasal website ni - click. even perempuan bertudung pon dia letak lam ni.. ishk, kesian..

      sarraaaaa

      untung kau sarra, aunty ball kau selalu update story kau kat sini ha.. yelah, mama kau bestfriend aunty, nak buek camno eh, nnt anak aunty jd bestfriend sarra pulak, oke ? nanti besar seksok kau baca la ye belog aunty, click2 sekali iklan yang ada, if ada lagi la, *pengsan* !

      alkisah, suatu hari yang hening, aunty kau nih punya iphone, 3gs je nak oi, xleh buat video call. mayb time kau  baca, dah iphone10 agaknya kan T_T. so, aunty pinjam hp aunty pny kakak, aunty nadia mu itu untuk buat video call, teringat kan kat sarra si pau goreng nih <- kata kakak aunty, HAHA !


      laut cina selatan btol kening kau sarra T_T

      tapi.. time tu, kau sombong sangat sarra, poyo nih *geget lengan peha !* kening nih confirm, kau ikot perangai si lynn nih, kening orang penat jahit manik ! hahaha ! nanti ak wrestling kau sarra, siap kau if aunty berjaya jejakkan kaki ke dungun next week, xlama dah, 3 4  hari je lagi, aunty pg ngan uncle kamal kau ye, auww !

      Friday, October 22, 2010

      pondan

      Pondan (juga dikenali sebagai Mak Nyah, Bapuk, Darai,Sama Species) merupakan istilah yang merujuk bagi golongan lelaki transeksual, yaini orang-orang yang mempunyai biologi lelaki tetapi mendakwa mempunyai naluri wanita. Golongan ini sering menggunakan istilah "terperangkap dalam tubuh yang salah" atau "wanita dilahirkan transeksual".
      - wikipedia -

      taboley bla, sampai google maksud pondan tu, HAHA. tapi pondan jugak manusia. pondan ni baek sebenarnya. pondan sangat jujur. naluri dia nak jadi pompuan, kita xboleh nak salahkan jugak, sbb, ishk, ak xreti sangat lah bab² macam ni. boleh la berharap someday dieorg kembali pada yang asal, insya Allah :)

      nih ak nak cite pasal pondan kat melaka. kat satu tempat ni, kebanyakan salon, pondan yang jadi tukang rias ap sume. ad 1 kat melaka ni, ramai org suka pg rebonding kat tempat dia since dia buat elok even salon dia biasa² je, harga patot [ xsampai 150 ] n xde customer complaint rambut gugur or pape.

      tu diaa, miss malaysia 2009 [ version P ]

      kat building tu, semua kedai kebanyakan kosong, kedai dia je full ngan customer, termasuklah ak yang teman si amien. time pg, ad la pondan² lain kat situ, siap sally tukang rebonding [bukan nama sebenar, haha!] pasangkan cd pertandingan miss malaysia 2009 [version pondan] time tu sebab sally join wakil negeri Sarawak. tp, nama dia dalam pertandingan tu bukan sally lah.

      sally jujur, ak tny dia, camne boleh naek kembung² part yang sepatutnya laki² xde. siyes, dia jujur, dia cerita je. depan RM4800, bawah belakang RM9000, muka RM1500, paling mahal depan bawah RM15000, "sakit sangat taw, tapi nak cantik kan, tahan jew la", adoi, kaya pondan nih. ak tny buat katne, depan bawah kat thailand, lain² kat kl ada.

      ak paling suka ayat dia "pondan² ni, suka tipu jantan taw, muka macam pompuan, sekali bukak, haaaa" dengan gaya² lagi. ad sorg tukang mekap baru nak join the club jd pondan asernya sbb gaya² dia tu, dia tny macam mana sally operate depan bawah, sungguh, ak xboleh nak imagine dengar jawapan sally, nak tulis pon, ishk ishk ishk. lelaki luar sana, ingatlah tuhan. T_T

      TAPI KALAU DAH NAMANYA LELAKI ....

      memang terserlah kelakian kau T_T

      KASAR KAU PEGANG HAIR DRYER KAK, FIRST TIME TENGOK NIH. :D

      melaka if jerebu

      sikit hari aritu, datang jerebu kat melaka betol² xselesa. since sabtu dah prasan view dari balcony umah dah xcantik macam biasa, acewah :D. bukak² online paper, check² kot ada berita pasal jerebu xde. ahad still sama, sampai la 2 hari lepas, ibu cakap, kuar tv, Muar jerebu, ipu 415, tahap bahaya 300, patot la jerebu singgah melaka.

      sepanjang jerebu, kepala nak sakit, sakit sangat kot. mata mmg xboleh bukak, betapa sakitnya., nak mkn panadol pon mky xkasik, ape da, ni bkn saje², sakit btol la ! yelah, orang jerebu duk umah, ak berjalan, haha. teman si amien pg uat rebonding, balik², jemm ! :p


      skrg dah okay xde jerebu. tp, macam mana lah baru boleh prasan pic ni, ingatkan ilang, check² alik, rupanya ad je, apa lagi, :D. bila jerebu, malam pny lampu pon dah xcantik, still nampak berdebu, haih`

      Thursday, October 21, 2010

      thank you maxis

      dekat entri tiket panas before ni ada ak mention yang maxis silap pg deactivate no active10 suka suki hati dia yang menyebabkan ak suffer sket seminggu tu untuk contact mky sbb nak dial *100# pon susah nak available sepanjang minggu tu. 

      then, balik je kelas semalam, sampai depan pintu umah, private number call. dan lagi tuh gado ngan mky dok sibuk tny sape call, sape call. dah ckp private no, mmg la xde no yang kuar, dok tny lagi sape, ANNOYING ! tapi cinta, auw ! . then angkat, "hello miss fartin nabeylla beherum, i'm nelson from maxis". duh, nak je ak ckp "pronounce my name again please", hahaha ! tp, ak lebih nk gelak tadi, so, cancel nak kacau abang nelson, *tibe-tibe kan* haha.

      AMBIK NAH BUKTI, MKY ! wekk ! :D

      rupanya si nelson ni nak bgtau ak, maxis nak refund credit yang ak rugi start dari 5/10 onwards tu untuk no mky yang dia suka suki deactivatekan. ak tny berapa, dia kata TEN RINGGIT ONLY ! terus jadi garang kejap. bersembur2 ak ckp ngan dia, haha. xkan la nak refund TEN RINGGIT ONLY, topup time sehari dah bukan seploh hengget kot, lebih ! bayang la dari 1 sen sms jadi 7 sen, call 15 sen seminit, jadi 33 sen, semua double wahai nelson bebeh !

      dengan garang lagi, hahaha, ak suh dia check balik berapa kerugian ak since dia deactivatekan no mky dari list active10. nelson cakap "ok ok, i will". tunggu punya tunggu...


      ok lah, terima kasih ya maxis, refund credit. mentang2 tadi ak cakap topup double, kau pon doublekan amount dari TEN jadi TWEN, jadilah, T_T. di kala tengah sengkek nak ke hujung minggu ni, alhamdulillah, dapat balik credit ha, xyh topup untuk 2 hari kan. :) i love you maxis :)

      sungai dasar laut

      xtaulah kot ak ni orang paling lambat sekali yang tau pasal ni. mayb ad orang dah dapat via email berkurun lamanya dlu, ad orang dah tgk kat facebook member2, ak, baru je tau, tu pon tersinggah facebook member kpd member yang di tag oleh member kpd member pny member tadi. brape banyak member da, hah hah.

      kalau orang tu menipu ttg description pic, maka menipulah ak, sbb, ap ak letak kat caption pic ni, ap yang ada kat pic yang ak dok save image tu. 4 sure, subhanallah, ciptaan tuhan. manusia mmg xboleh buat macam ni. macam mana la air tawar boleh duduk sekali dengan air masin tapi tak bercampur ? see, mmg ciptaan tuhan.


      Jika Anda termasuk orang yang gemar menonton rancangan TV `Discovery' pasti kenal Mr.Jacques Yves Costeau. Dia seorang ahli oceanografer dan ahli selam terkemuka dari Perancis. Orang tua yang berambut putih ini sepanjang hidupnya menyelam ke perbagai dasar samudera di seantero dunia dan membuat filem dokumentari tentang keindahan alam dasar laut untuk ditonton di seluruh dunia.

      Fenomena ganjil itu memeningkan Mr. Costeau dan mendorongnya untuk mencari penyebab terpisahnya air tawar dari air masin di tengah-tengah lautan. Ia mulai berfikir, jangan-jangan itu hanya halusinansi atau khalayan sewaktu menyelam. Waktu pun terus berlalu setelah kejadian tersebut, namun ia tak kunjung mendapatkan jawapan yang memuaskan tentang fenomena ganjil tersebut.

      Sampai pada suatu hari ia bertemu dengan seorang profesor muslim, kemudian ia pun menceritakan fenomena ganjil itu. Profesor itu teringat pada ayat Al Quran tentang bertemunya dua lautan ( surat Ar-Rahman ayat 19-20) yang sering diidentikkan dengan Terusan Suez . Ayat itu berbunyi "Marajal bahraini yaltaqiyaan, bainahumaa barzakhun laa yabghiyaan.. ."Artinya: "Dia biarkan dua lautan bertemu, di antara keduanya ada batas yang tidak boleh ditembus." Kemudian dibacakan surat Al Furqan ayat 53 di atas.

      Selain itu, dalam beberapa kitab tafsir, ayat tentang bertemunya dua lautan tapi tak bercampur airnya diertikan sebagai lokasi muara sungai, di mana terjadi pertemuan antara air tawar dari sungai dan air masin dari laut. Namun tafsir itu tidak menjelaskan ayat berikutnya dari surat Ar-Rahman ayat 22 yang berbunyi "Yakhruju minhuma lu'lu`u wal marjaan" ertinya "Keluar dari keduanya mutiara dan marjan." Padahal di muara sungai tidak ditemukan mutiara.

      Terpesonalah Mr. Costeau mendengar ayat-ayat Al Qur'an itu, melebihi kekagumannya melihat keajaiban pemandangan yang pernah dilihatnya di lautan yang dalam. Al Qur'an ini mustahil disusun oleh Muhammad yang hidup di abad ke tujuh, suatu zaman saat belum ada peralatan selam yang canggih untuk mencapai lokasi yang jauh terpencil di kedalaman samudera. Benar-benar suatu mukjizat, berita tentang fenomena ganjil 14 abad yang silam akhirnya terbukti pada abad 20. Mr. Costeau pun berkata bahawa Al Qur'an memang sesungguhnya kitab suci yang berisi firman Allah, yang seluruh kandungannyamutlak benar. Dengan seketika dia pun memeluk Islam.

      ada jgk tgk video dua laut bercantum kat facebook. banyak benda atas dunia ni yang kita tak tau. dengan adanya facebook skrg, benda camtu boleh tau. see, see, sape kata facebook tu xde faedah ? aritu pon ada kuar paper, pelajar cemerlang guna facebook utk belajar, tukar2 pendapat n ilmu via fb, haa.. say YES to FACEBOOK okay ! :)

      Wednesday, October 20, 2010

      monorail melaka rosak

      ye, monorail melaka masih lagi tidak selamat untuk dinaiki. rugilah. hari ni 20/10/2010 tepat jam 20:10 Melaka akan di isytiharkan sebagai Melaka Maju, tetapi, mayb, kerosakan teknikal la kot, monorail yang dibuka hari ni rosak di tengah jalan. ketua menteri dah selamat rasmi dah asernya sebab time nak pg kelas pkol 2 tadi, dah penuh bawah tu dengan aweks aweks cun berbaju tradisional tunggu masa nak berdondang sayang kot plus wartawan tv n sape2 je memenuhi ruang kaunter monorail..

      crane ndw nak p kat gerabak 1st
      dan ak, ala2 paparazi, snap snap snap. time naek tangga balik kelas dah perasan dah dia stuck nun di sana. alih2, tgh sibuk2 nak masak megi, nampak ad kat blkg tingkap bilik ni ha tersadai monorail ni. apa lagi, jeng :D. hehe. kesian noh dieorg. berpeluh2 baju sorang2. ada pakcik, ada akak-akak, ada dewasa, tapi ada ramai jugak staff river cruise melaka ni.

      takot-takot akak ni nak melompat masuk

      2nd

      last
      xpela nok. bila lagi nak naek crane kan. yang penting, selamat, alhamdulillah :). dalam setengah jam afta semua yang terperangkap dah dikeluarkan, afta lepas staff dia dok ulang alik pergi gerabak yang depan, gerabak belakang, gerabak tengah, tergodek sana sini, mendalah tu pon boleh gerak balik, sampai ke tempat asal, :).

      ha, nanti ak nak naek la skali mendalah ni before abes sem ni. sekalii.. before exam lagi dah melangut naek, bosan kan cuti lama2 nih T_T

      surat untuk future husband

      sebab, blogger tak boleh nak upload pic kan, tunggu punya tunggu pon still xdapat, update la story ni, copy dari facebook. memang nak gelak bila baca. :D
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

      Surat daripada seorang wanita kepada future HUSBAND….

      Kehadapan bakal suamiku (harap-harap ada satu saja kamu).

      Oh, Laling (boleh saya call kamu laling kan?)

      Laling, saya tulis ini bukan sebab saya sangap nak kahwin laling, walaupun biological clock saya dah tik-tok-tik-tok –kesha dah dengan saya ni. Bukan juga untuk menyindir dan meletak syarat tinggi2 ala puteri Gunung Ledang laling, tapi nukilan ini hanya semata luahan hati saya.

      Oh Laling (chewah geli pulak dah ni)

      Laling, I hope time I jumpa you nanti, you dah bersedia nak settle down and kahwin. Wah laling, geli you vaca statement I kan? Tapi laling, I tak suke couple-couple. Couple dua tiga empat lima tahun pun, last2 putus jugak. I tau laling, ramai lelaki ni couple sekadar nak melepas kesunyian je. Maklum la kurang kasih sayang dari mak. Tapi tanggungjawab tak ada. Paling tak best kalau yang mau geli-geli aje. Eee tak suka la laling!  Tambah dosa je tau kapel ni.

      So kalau kita jumpa nanti laling, tapi saya jual mahal, laling jangan marah tau. Kalau saya tak boleh dating, you mesej saya dalam Facebook pun tak pe. Jangan mesej2 gersang sudahla! Saya report sama itu Mark Zuckerberg!

      Oh laling,

      Kalau nanti saya first time jumpa laling saya tanya dah Solat Subuh ke belum, laling jangan marah tau. Wajib tau laling saya ni tak tinggal solat. Saya tengok rakan-rakan saya selalu merungut pakwe die tak bangun pagi. Hantar mesej “good morning” pukul enam pagi haram tak balas. Ring-ring telefon die tiga empat minit pun tak angkat. Last-last pukul lapan baru mesej macam orang mamai “sorry sayang, I baru bangun…makan jom.” Ohh!! Tampar laju-laju! Okeh laling, nanti kalau dalam proses mengenal diri saya miscall-miscall pagi-pagi laling tak angkat…siap laling!

      Pastu laling mesti tau Imam kan solat. Paling tidak surah-surah Juz Amma pun jadilah. Qunut pendek Qunut panjang dua-dua mesti tau.  Ye la, bukan ke kahwin ni macam bina masjid. Mana ada masjid boleh fungsi kalau takde Imam? Laling kata macamlah saya tak pernah tinggal solat? Eh, of cozz la saya tinggal solat, saya kan perempuan. Kikikiki…

      Oh laling,

      Kalau awal-awal kahwin nanti saya masak tak sedap laling jangan marah ek. Biasa la, sebelum ni masak untuk mama and papa je. Dah diorg suka garam banyak tu, minyak banyak ni. Tup tap laling kata banyak sangat pulak. Laling, nanti laling tegur la baik-baik. Kata “masakan sayang sedap, lain kali kurang skit garam je.”. penat tau saya masak.

      Jangan pulak asik2 makan kat luar sebab saya masak tak sedap. Paling kurang pun bagila buku reispi sebuah dua untuk hari jadi. Takpun periuk nasi Faber atau Elektrolux. Ni tak, asik-asik lupa je tarikh hari jadi dan hari anniversary kita. Sedih tau kita. Time ni la saya tunggu laling balas segala jerit perih saya masak dan jaga anak laling….

      Oh laling,

      Tau nanti tak lama lagi bila kahwin laling mesti mau anak. Kalau boleh satu pasukan bolasepak laling nak kan? Ye la, nanti boleh la jemput Chelsea datang KL buat friendly match! Anyway laling, I on je (wah terkejut kau!).

      Tapi syaratnye laling kenalah tolong-tolong kemas rumah dulu, handle lampin anak sama-sama, paling kurang tolong hidang apa yang saya masak. Penat laling? Saya pon penat gak. Laling pikir, kerja saya 8-5 hari-hari. Balik rumah terus masak makan malam, tukar lampin anak kemas rumah, cuci pinggan, basuh baju…lepas tu kena layan laling pulak. Heisss…kalau kurang layan laling nak jadikan tu alas an pasang dua pulak!

      Senang-senang laling, kita upah bibik sorang. Takpe laling, I bayar separuh you bayar separuh. Yang penting kita bahagia…ke laling bahagia?

      Oh Laling,

      Kalau nanti you jalan-jalan dengan I (of cozz lepas kahwin ok), laling jangan la malu nak pegang tangan. Ni saya tengok, pasangan suami isteri, suami jalan depan, isteri jalan punyelah kat belakang dengan anak-anak, laling. Paling tak best couple-couple muda remaja lalu sebelah boleh pulak bermesra-mesraan. Tangan tu lekatttt je kat pinggang ok.

      Laling, kenapa kita tak boleh macam tu? Malu ke laling? Saya tengok suami Arab boleh je pegang tangan bini dia. Bini kemain purdah lagi.(of coz I taktau camne rupa bini die. Kot rupe cam Salma Hayek tak tau la).

      Dan laling,

      Kalau laling tengok awek-awek cun depan mata jangan la laling sweet-sweet jelling-jeling pulak. Kalau laling type yang gatal depan-depan saya laling pi usik dia lagi. Amboi laling, laling suruh saya pakai tutup aurat segala jadi wanita muslimah, tup-tap bila laling keluar dgn saya laling pi tengok yang baju singkat macam Fasha Sendat. Apa laling kata? “dia pakai macam tu laling tengok la?” Laling, dia pakai macam tu dosa dia dengan Allah aje. Tapi bila laling tengok laling pon tumpang dose sekali. Laling nak? Laling kata laling tak boleh tahan diri dari tengok? OK laling, next time kita keluar saya pakaikan blindfold ya. Dapat jugak pahala saya menghalang zina mata. Hihihhiihhi

      Laling,

      kalau you betul, betul sedia, I tunggu you lama-lama pun takpe. Maklum la I tau payah nak simpan duit untuk masa depan. Papa I pun makan megi je dulu taw, sebab nak kumpul duit kahwin. Tapi laling, kena la ingat untuk berjimat cermat. Jangan laling merungut sebab kos kahwin tinggi, tup-tap-tup-tap, laling pergi beli iPhone 4. Haa~~ kalau kahwin nanti lagilah. Jangan sengkek kalau anak nak beli coklat Tora Datang Lagi Dengan Mainan Pistol Air tapi laling boleh pulak pergi beli LCD TV. Apa laling kata, itu keperluan kita bersama? Ah, laling sorang je yang akan tengok TV nanti. Mesti laling kongker tengok Chelsea main EPL kan….

      Laling, kita tak payah hidup kaya raya pun takpe. Kalau gaji laling kecik, kita campur dua jadi besar. Tapi jangan mengada-ngada nak anak ramai pulak kalau gaji kecik. Tak termakan diorg nanti. Bukan apa, saya cuma ingat kat anak je. Saya dapat makan separuh pinggan takpe. Asal anak dapat makan sampai gemuk macam Giant. Kalau tak dapat fulfill syarat tu jangan harap nak kahwin dua laling!

      Cuma ingat laling, cari rezeki halal. Kalau halal, dengan perancangan rapi insyaallah laling, kita senang.

      Sekian sajalah laling. Hope to see you soon! ^_^

      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

      next - > surat untuk FUTURE WIFE pula :)

      hari² terakhir kelas, v2

      hah. sem ni, tetibe rajin kan nak mengabdikan kenangan dengan lecturer. betol lah, nak memorikan benda tu, bukan bodek ye, NO NO NO NO ! hehehe. start dari kelas bel, afta test. ha, betol lah, afta test. since, ak kan student paling rajin dalam kelas, mestilah paling last keluar dari kelas esp time test. :p. org duk busy tulis jawapan atas kertas, ak busy tekan-tekan apa yang patot, lalala` :p

      pastu, sbb dah dengar kan awal2, lecturer ni tny soalan psl "attendance" [dia nak kau jwb sendiri pernah ponteng ke idak!], "question" [pernah xtny soalan dalam kelas dia!], ak alter2 la jawapan nak kasik kat dia, last², "sir, can i have my picture taken with you?" "yeah, sure".. *gelak dalam hati*

      apsal tembun sangat kat sini nih ??

      ye. ini lecturer bel saya. dia sudah menghalau saya keluar dari kelas sebanyak 2 kali. kali pertama, pada minggu kedua kelas kerana masuk kelas tanpa memberi surat tunjuk sebab kenapa tak datang kelas pada minggu pertama. oh, 3/4 kelas kot kena halau time tu, hehe. dah kena halau, terus xmasuk kelas balik sebab pergi makan soto dengan amien ! haha, kejam !

      kali kedua dihalau, kerana AMIEN ! ye, amien lagi, amien suka tido dalam kelas woo ! aritu dia mamai, bila sir cakap, "all wrong" dengan nada tegas, amien pusing dengan kepala2 [actually dia mamai lah] sambil menyebut dengan nada gedik, "alllll wronggg". ak tahan gelak dengan tersenyum, 5 minit lepas tu, "u, both of you, get out from me class! out, out, go, go.. takasima kejap, tapi, xpelah, terus siapkan presentation economy nak present lepas tu, :). tu lah pengalaman ak ada.

      nanti boleh gtau anak cucu, "mummy dulu, pernah kena halau kelas anak-anak oi ! macam2 pernah kena! dari sekolah rendah, naik menengah, dah diploma, sampai degree ni pon, mummy buat hal manjang !" HAHA ! tp alhamdulillah, rendah, menengah n diploma settle jugak, skrg, degree, insya Allah, 1st class, mcm T_T, sekali je dpt DL, 2nd class upper, insya Allah..


      then ni lecturer mandarin. MISS hairin :). prestasi kelas mandarin ? emmm.. sekali je hantar workbook untuk disemak, hahaha. tetapi, sangat musykil, setakat ni, quiz bertulis and listening semua full mark, HAHAHA ! jawapannya kerana ?

      kita kena ikhlas pergi kelas, kena berbuat baik pada lecturer, even xleh focus pon lam kelas, pandang je lecturer tu sambil pegang pensil, dia suruh buat kerja, tulis je ap patot then bila dia datang dekat, ambik buku member, salin cepat2, xpon, buat2 discuss sambil tunjuk2 kat buku member, HAHA ! chait ! padahal, jeng jeng jeng.. eh, bukan lah, alhamdulillah atas peluang yang ada :) peluang apa ? tettt.. :D

      pic ngan lecturer laen, kat hp orang laen2.. ni je yang tersemat dalam hp ak nih.. lalala`

      Tuesday, October 19, 2010

      tiket panas

      before 5/10, brape hb ntah, ak ad try guna *100# untuk tukar pada youthclub, xde pengesahan, tp aser macam dah oke je rate, xde la bising ap. before try tukar masuk youth club, ak pakai total plan [skrg dah xde, dia tukar either extra plan or basic plan].. tp, start 5/10, credit cepat gila habis. topup RM5, buat phone call seminit, terus cred jadi below RM1. pelik pny pelik, check dekat hotlink e-statement.

      tiket panas, tiket panas !

      terkejut gila vavi time tu. upenya youth club xdiactivatekan, rate extra plan, sangat la mahal plus no active10, jadi non-active. sangat suffer dalam seminggu tu, plus xkire lagi, mana datang wap, gprs, maen deduct credit. nak contact mky pon payah, last2, time pg topup, ad la brader kedai topup ni tny, xnk beli ke hot ticket. kira pny kira, pk balik, if beli hot ticket, dia xkan kacau acc duit pny, so, try lah pakai sekeping beli yang RM15.

      ni ape masalah pic tetibe senget nih, elok2 tadi melintang, ishk.

      pakai pakai pakai pakai pakai. BERBALOI i tell you ! sebab, if guna topup, contoh la topup RM10, then pakai pakai buat phone call, jadi la RM0.00 sen, bila dah 0, msg pon xboleh kan, kan? if pakai hot ticket, yang RM15, call dapat 120min [rate sama ngan youthclub], msg 300 ! mmg xabes oke nak msg. if minit dah abes, still boleh msg, untung kat situ, yeay !

      bila ak pakai ni, mmg catat sejarah. sebelum ni, topup RM10 sehari, sekarang ? hehehe. RM15 hot ticket pakai untuk 3-4 hari, yeay ! jimat jimat jimat, i like you ! :) tapi still xpaham, nape hotlink still deduct credit.. sedangkan..

      3G OFF
      Cellular Data OFF
      Data Roaming OFF
      Internet Tethering OFF
      VPN Not Connected
      Wi-Fi OFF
      Location Services OFF
      Push Notifications OFF OFF OFF !

      semalam maxis call [re pada call ak], dia pny sape ntah, say sorry, mmg betul dakwaan ak [acececeh, :)] yang since 5/10 onwards, no active [mky pny no] jadi non-active, and nak forward kepada atasan, means, report lah kan. ape lagi maxis, refund boleh ? banyak credit abes ni :)

      Monday, October 18, 2010

      hari² terakhir kelas, v1

      kelas telah berakhir dengan jayanya jumaat lepas dengan perasaan berbuku buku buku dan buku dalam hati hatta kepala otak serta pertanyaan yang bertubi-tubi bertanya pada diri sendiri "apa aku belajar sem ni eh?" sambil membawa ayam KFC 2 ketul free hasil ehsan hot ticket hotlink rm15, itupon lagi 4 ketul dibahagikan kepada kawan-kawan yang laen.

      hari-hari terakhir sebagai student part 5 juga berakhir dengan gilang gemilang setelah research proposal selamat dihantar tanpa sebarang permintaan untuk membuat yang lain. sedang orang lain susah payah, hari last kelas tu lah supervisor suruh buat tajuk lagi [OMG!], ak n research partner; izza, dah gembira walaupun untuk sementara T_T.

      tajuk research ? nih ha..

      nak cepat punya pasal, cover page pon lupa nak buang header and footer, HAHA !

      ape ? xnampak ? nihhhhh !


      ya, betol.. oleh itu, kepada semua Mat Rempit di sekitar Sentul, tak tau lah bila masanya, seandainya ada 2 jelitawan dan mungkin bonzer² kami sekali datang memberi kertas berbentuk questionnaire, bagila kerjasama T_T.

      pk balik, RAJIN KE MAT REMPIT NAK PEGANG PEN DAN KERTAS SAMBIL BULAT-BULATKAN PILIHAN JAWAPAN SERTA BAGI PENDAPAT ? *pengsan*

      Sunday, October 17, 2010

      lalala`

      yeah, dah ada belog baru :)

      YEAY

      YEAY YEAY

      YEAY YEAY YEAY

      lagi YEAY dan YEAY ! 

      sekian.

      bye entry emo di sini. TITIK.

      Wednesday, October 13, 2010

      damien mengganas! yeah

      sambungan entry lepas.. hehe`.. then decide nak pg m.mall.. mmg dh plan pon nak pg, tp, sampai2 umah sbnrnya, damien baru nak minum susu, ajin plak bahagia dgn hidup dia, macam tu la ajin, ooh la la betul.. lepas damien minum susu, baru la si along nak bersiap.. dh agak2 mama budak dua orang ni nak siap, nak la pakaikan si damien ni kasut.. ye, kasut ye semua..

      if tengok balik pic, ingat balik, dahsyat si damien ni.. dah minum susu sebotol, dia nak makan2 kaki dia time sarung kasut tu.. ape ke menawan, terliur tengok kaler merah damien.. haa, tu petanda, darah melaka kat situ sket tuh, nanti besar2 join aunty makan sambal belacan ea damien ! aunty buat sedap, lazat ! hehe..

      susunan pic ni memang.. aunty ske nok ! :) haih, sampai termimpi2 ha ajin call aunty, dengar suara damien, auw !

      mula2 nak pakai kasut, tengok je kan apa aunty uat :)

      cukup time nak pakai kasut lagi sebelah, hambik kau.. dia tarik2 kaki dia, nak makan ke damien ? hehe

      tapi aunty berjaya menepis. see, see.. damien muka nak geram tak dapat kasut :)

      sekali lagi, aunty sarungkan kasut. damien sedang mengumpul kekuatan ! yeah!

      finally, mari kita lancarkan serangan ! see, muka damien, nakal gila ! :)

      akhirnya, dapat juga memegang kaki saya, yeayyyyyy..

      and saat si damien cuba makan kaki sendiri, aunty menghalang oyeah !

      ni je cara ada nak halang damien, hehe :)

      tapi last sekali, kau tau apa damien buat ? sampai2 je mesra mall, hah ! ambik..


      TIDO. SEKIAN.

      Tuesday, October 12, 2010

      azreen & damien

      pic ni ad je kat desktop ha, xde aser ank move masuk folder pon.. bukak2 lappy, click kejap tengok pic budak dua orang ni, kelakar betol.. ambik mood katakan, hehe.. lagi2 if pic azreen sengih, olololo, mmg taboley lupa la.. lama dah xbli buku kaler2 kat azreen, nnt la, aunty belikan mahal pny, thomas punya ke kan, kan :)

      pic ni time dah balik kerteh afta raya kat melaka.. bosan kan, before nak balik melaka sambung kelas, ad la satu hari tu, pg paka amik si along and budak berdua ni.. even damien ad flu, tapi, aunty datang, relax je dia sengih2 maen2, happy manjang ! lagi2 ad kakak ea damien, macam budak besar, tersengih ajo ! nama lagi budak kan, alahai, rindu budak berdua ni ha..


      so shweet la ajin :).. sengih ajo.. agak2, ap ajin dah pandai cakap sekarang eh ? :)

      damien, hero wannabe :).. manja !

      agak2, apa mainan yang dia dua orang ni tengah maen ? hehe`

      woah, rindu !

      Sunday, October 10, 2010

      oooh mky ♥

      "syg bt pe je dr td syg?"
      "tgh usha website gucci.. nk handbag gucci 1 yang.. dh jmpe yg berkenan ni.."
      "hehe,x brapa nk ado pitih ni..aser mcm kepala i pening2 lalat la syg hee"
      "ni mahal sket, nnt i upload kt blog ea.. usd 3250 je yang"
      "fuyyo sayang, terus aser nk pitam yang..ada lg mahal x?"
      "ad.. cmtu, syg amk plg murh la, kaler basic, design basic, usd 750.. set?"
      "ala yang, i tanya paling mahal la.. bkn paling murah..ce phm sket ape i tny..hee"
      "paling mahal usd 5900.. tp leather design org tua"
      "hahaha..nnt i bli syg yg 2 na mmmuahhh love u.."

      HAHA ! kuang asam pny boipren. memang so IRRITATING oke mky nih ! aser macam nak tampor laju2 ! tp, i tampor manja2 je yang, lalala`.. kang, sape nak bawak kete pergi genting nanti kan, kan.. sape yang nak i ketuk2 beli itu ini lagi kan, sape yang i nak pagi petang siang malam sakitkan hati lagi kannnn, mmuahh hahaha ! lebiu ! ♥

      nih ha, "wardrobe" handbag gucci yang i dok tengok time u tido tadi yang.. laen kali, xnk i buat benda lagha ni, jgn dok tido.. ni tak, lepas dota, tido. bangun tido, kuar, lepak, ap sume.. pastu kuat menjawab ! ad je modal dia.. tsk ..

      handbag yang i nak tu tengah2 tu yang.. ape ? tak nampak ? jap, i close up.. kejap ea.. lalalala`
      ha, dah nampak kan, kan.. since beg i pg kelas dah kaler grey, yang ni je yang masuk book la untuk dipakai.. yang lain i xorder tau :)


      jap, jap.. nak nyanyi..

      oooh kamal, engkaulah jejaka idaman, meow ! :)

      conclusion ? haha.. NASIB LAH KAU KAMALLLLL.. :)

      ♥♥♥

      Friday, October 8, 2010

      dinner dinner

      nak update mana dulu ni, hahahaha.. tiba tiba macam orang gila gelak sorang2 sebab gelabah xde sebab, kejap tgk pic sana, kejap pic sini, tulis itu, enter enter, tulis laen, haha.. dah xtau nak letak yang ane.. berlambak sangat, bersusun dah simpan pic nak letak yang mana and mana.. alih2, oke la, update story ahad lepas since pic pon bersepah2 lagi kat desktop lappy ni.. hee`

      ahad lepas, em.. dinner, tema roses.. sepatotnya boleh have fun, tapi mky buat hal, sakit hati jugak la, ANNOYING btol mky ni, KERAS KEPALA BATU punya orang, xkira lagi dengan DEGIL dia, so IRRITATING oke ! hehe.. lebiu lebiu lebiu, mmuah ! ♥

      dinner, sehari sebelum baru gelabah carik dress. dress yang suppose beli online xde stock, carik la kat butik yang ada dalam jusco ni. dlm hati mmg nak dress style kaftan, jumpa la yang dh siap luar dalam, hitam yang penting, cantik, sekali 279. er, oke, pg kedai laen.

      butik sebelah, ada lagi dress kaftan, tapi just luar, dalam kena sarung inner & kain dalam, leceh plak, harga oke dah, 169. usha  lagi butik laen.

      plan asal, nak cari dress yang lengan panjang terus, rimas oke bershawl2 ni, tapi nk buek camno, susah nak jumpa dress camtu. finally, kat butik fyi ni, ad dress lengan pendek, simple ajo, arge tgh2 antara kaftan 1st and 2nd, tambah dgn bunga rose tu RM20, settle.

      fitting time :) family cina kat situ tanya : "u mau kawen ka, cantik", dan di reply "hai meiyou jiehun le".. hehe.. ada ke orang buat dress kawen pakai dress cenggini ?
      malam dinner :) - L to R : ieza, anne, paen, artis :P
      alalala, coupley nih :) - hasfa & asmah didiey
      i like her, jijah gedik sempoi gila. :)
      partner partner in crime. HAHA ! L to R - si artis, ieza, amien, nana :)
      lab & research partner - izza :)
      classmate ooh la la :D
      sekian.. penutup entry, :)

      I ♥ YOU MKY ! :)