Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Friday, September 24, 2010

hai lwm :D

pemergian untuk kali ke 6 selepas hampir 3 minggu mendodoikan perut dengan makanan enak di rumah sepanjang bulan puasa, dan juga ketika hari raya saat perut ligat berdondang sayang bersama daging dan ayam tercinta :)

let the pictures do the talking la eh. caption sikit2 boleh la. semalam tetibe macam suka2 maen snap gambar dalam ni, almaklumlah, last day untuk si amien plus pergi awal, xde customer sangat time nih. bajet otai, semua buat sendiri, xpyh tunggu consultant, haha !

lupa nk snap pic amien n consultant, tp, xpelah, nxt time, nk suh amien teman, boleh bergamba ria bersama yvonne ! yeah.

otai. yeah. timbangan awal memuaskan baginya, maybe.

dup dap dup dap si atea menimbang berat badan afta raya.
tengok muka sorang sorang pon dah tau, ape perasaan dieorg tengok nombor kat mesin penimbang tu, :))

yang si atea, memang dia terkejut pon ! nak gelak ada, dengan muka tak percaya sambil berkata "oi ! oi ! jadi berat asal weyh!".. haha.. bak kata housemate atea, pg sini fat burn, balik umah makan 5 kilo, ayoyo !

treatment untuk aku hari tu. saje nak abeskan wrapping dulu, then last buat machine. sayang nak guna machine, machine punya result superb oo ! nak amik 10x machine, hari hari makan bubur cair la jawab eh ! 5 5 oke la. yang ak pny lotion warna hijau gelap utk remove toxin, si amien punya warna putih untuk cellulite. dia wrap macam orang seal kotak nak antar pos laju tapi takot bungkusan terbukak.

masa untuk menyalin pakaian dengan shower cap, dan .... :)))))))

finally, yeah ! saat dan ketika menunggu si atea abes treatment, bermalas malasan di kerusi sambil menyandarkan kepala ke cermin sehingga kusyen ni bergerak ke depan. omg, buruk weyh rupa time tu, ad snap, xsanggup ah nk upload ! hahaha.

conclusion ? kita pergi untuk kesihatan, bukan untuk bermegah megahan. lagipun, ini 1st time menulis tentang hal ini di belog walaupun sudah treatment ke 6 saya lakukan. macam ni lah, kepada di luar sana, if rasa memerlukan bantuan untuk mengurangkan berat badan, maybe ini salah satu caranya. sebab, dari rasa beban dengan diri sendiri, badan sentiasa sakit, nak jalan susah, masalah nak study, ini yang terbaik.

if xnak pergi, stop lah jaja cerita konon xpayah pergi treatment pon boleh kurus lah, bercerita corak kerja orang slimming center ni lah, itu lah, ini lah. sebab, 1 je sebenarnya, ada duit pergi, xde duit, diam lah. bukan kata saya kaya, saya pon menabung nak pergi. kalau orang lain sibuk berjoli sakan bila dapat ptptn, saya, since diploma, dapat ptptn, confirm ayah suruh simpan lebih kurang 70% dalam asb. ni dividen saya dapat afta 4 years, berbaloi lah untuk di guna kan ? :)

if nak bercerita banyak sangat, try lah kuruskan badan, dapat jadi tak sekerempeng, or turun 2 size jeans, atleast 7kg within a month, kau boleh? biasa yang bercakap ni, gaya nak kaya dah, tapi xfaham lah, apsal mulut tu busuk sangat. pergi gosok gigi dengan darlie tu banyak banyak gih, jangan kasi orang tau mulut tu berbau, malu lah ! ni tak, bercakap macam pernah ada experience buat treatment, amik package semua, padahal, pergi trial je pon. chait !

eh, hello, i know lah. boleh check ! HAHAHA ! shame on youuuu :D

Thursday, September 23, 2010

surah chentai

 
 
ehem. ehem. ehemmmmm.. dah xde orang nak kasi duit raya ke ? :'(

Thursday, September 9, 2010

salam aidilfitri


Some words can be left unsaid
Some feeling can be left unexpressed
people make mistakes and that apply to me as well.

Wishing you smiles and all things nice. May this Eid bring all the comforts you have ever wanted, and all the joy and laughter you have ever wished. Salam Aidilfitri and have a blessed syawal.


: mky, okay x  ?

sarra bolat bolat

seperti sedia maklum, bestfriend tersayang dah selamat nikah taon lepas lagi, ada tulis pasal tu kat sini.. then, sufiyyah si bestfriend selamat lahirkan anak sulung dia, juga ada aku tulis di sini.. dan kali ni, nak kasi tulis pasal sarra yang dah masuk 4 bulan ni ha.

time ni sarra baru umur 10 hari :)
mama sarra rajin mms pic sarra kat aunty bowl. kadang kadang jadi teruja tengok sarra. so so bulat la sarra. minum susu ibu je sarra ni, tapi sihat walafiat. ingat lagi, xsilap la, aritu tanya mama awak, time awak 3 bulan, mama awak cakap, berat awak almost 7 kg ! waaa, rindu !

pic latest sarra, 3 bulan lebih kan mama sarra ? mama sarra cakap ni first sweater sarra. mama kata sarra macam orang eskimo, haha :D


pic yang ni paling aku suka sekali ! pic ni dapat tengah bulan lepas, pukul 10:15 pagi.

caption pic ni : good morning aunty bowl :)

terus tersenyum senyum tengok pic sarra macam nih. comel lah sarra. aunty bowl xbalik lah before raya, granny sarra terus balik melaka. nanti afta raya, aunty bowl balik nak jumpa sarra ea. sarra ingat lagi x uncle kamal ? ha, uncle kamal ??! ape ? uncle kamal ?! haha.. tua dah ke ? omg ! haha.. ala sarra ni, boipren aunty bowl lah ! :))))))))

yeah ! :)
nanti dalam bulan 10 ke or 11, if xde pape, insya Allah, kami pergi jumpa sarra oke ?! mama sarra, tunggu tauuuu :)

Wednesday, September 8, 2010

ayam oh ayam

semalam, eh bukan, dua hari lepas punya story baru nak publish, muahaha ! dah 1st day sampai melaka xdapat berbuka puasa kat chicken rice shop sbb time tu full house, then 3rd day kat melaka, sampai la hajat, tu pon booking awal awal. semata nak try set syawal dia yang ayam masak merah tu. 

ayam, please lah rotate. puas rotate, camni jugak rupanya, haih ! degil !


kesimpulan, kira, em, oke la.. boleh la.. xtau la kot sebab mmg lapar ke hape, layan je makan, hihi.. ak xpose pon macam orang pose okeh, xde senang lenang boleh makan. lain lah kalau duduk umah sewa, senang kot nak buat delivery mcD, muahaha !

poyo gila muka nak perhati orang lain dah makan belum. orang pose rilek je, ak lebih lebih, haha !

hari ni menu bukak puasa, rendang daging hitam, sayur taugeh masak dengan daun bawang + fish ball, dan makan lepas balik terawih cucur udang. bau sos cucur udang ni pon dah meleleh ! :D

Tuesday, September 7, 2010

terima kasih

until 10 am
until 10 pm
until 12 pm

terima kasih walaupun saya sedar, sebenarnya ucapan yang diterima di facebook itu adalah hasil dari setting facebook yang memberi notifications kepada pengguna tentang "hari ni birthday si anu tu", tapi xpelah, meriah sket dunia facebook :)

terima kasih untuk yang menghantar ucapan di handphone, dimana sms terawal diterima dari si angah, kedua JUSCO [ haha ! *gelak guling guling weyh !!* ], HOTLINK [ haha ! gelak lagi ! ], lynn, nana, along, aty and yang paling best sekaliiiiiii.... 

oloooo yvonne, lebiu lah ! kau selalu suh aku beli coffee kan, nih kira, nak pujuk rayu beli kopi ke ape nih ? HAHA
eh, ada satu lagi. ajin nyanyikan lagu happy birthday !! yeay, yeay ! xsangka.. even nyanyi lagu xabes, oke la,  asalkan rangkap 1st and 2nd, "eaanapy beday uu you", "eppy beday...... aunty buat ape?".. haha, xmenyempat, terus tanya ak tgh uat pe. bertuah kau azreen. haha. tenkiu ajin, mmuahhh !

wah, dah naik satu tahun, unbelievable. hehe. still young dari yang lain. i like ! :) hope tahun ni, happy plus plus plus lagi. terima kasih ibu ayah lahirkan aten 22 tahun yang lepas, jasa ibu ayah tak terbalas. alhamdulillah, hidup lagi sampai sekarang, alhamdulillah.

thank you mky, i love you ! seharian on phone dengan i, sampaikan dengkur ad 10 gaya bunyi pon i boleh dengar, dahsyat la mky ni, :)..

Sunday, September 5, 2010

risau

it's good to be back home :)

yeay, lega, family selamat sampai melaka petang semalam. kalut kalut pergi jusco nak cr tmpt bukak puasa, alih2 semua tempat full house. last last, alih kuar cari kedai makan je, senang. oke jugak, mana mana kedai pon akan full time nak dekat berbuka, sampai ada share meja. ak makan charkueyteow suda, simpan space untuk raya :)

dah balik rumah, mestilah makan ikot time. if duduk rumah sewa, bukak pose pon cincai, sahur kirim salah je lah. dah kat umah, sahur pagi tadi pon dahsyat.. i makan sambal daging u, auw ! dah lama gila xmakan daging, bukan maen takot lagi nak jamah daging, pagi tadi tak tahannn.. lepas cedok, cedok, then nasik plak, cedok daging, haha. xdelah, cedok pon untuk sekali suap padan lah.



semalam settle la sikit barang adik. kesian si adik ha, handphone dah berapa kali rosak. alah, cari pasal, kalau tak bawak hp time pg downhill semua, xde la screen penyek, xde la terhentak. sambil dok usha hp adik, ak balik jatuh chenta dgn hp sony ni balik. since dulu kot nak hp ni, dah lama nak hp ni. xde la mahal, 400++, tp still xmampu meyh ! T_T
oke. dah. duk umah, nak bagi otak clear, rehat, dari gangguan orang orang gila di sana.. tenang je rasa. haih, if x, tengok perempuan tua gila tu, ishk, euwww, jijik. jahatnya, mentang mentang xpose, haha.

Saturday, September 4, 2010

imy ajin :)

alahai ajin, rindu la kat ajin. ajin = azreen..  sampai hati ajin, xcam aunty dah ke. how dare u ajin, nanya kau panggil aunty. tu nanya la bukan aunty. tapi nk gelak pon, ad, ajin ni, dah pandai cakap ke skrg.. haha.. lama dah xjumpa ajin ni, last jumpa, eh, baru bulan lepas kot, hehe.. tp dalam masa sebulan tu, macammacam boleh jadi kan ? :)


see see. ajin lupa aunty yang selalu membekalkan buku keler keler kat ajin. pantang masuk kedai buku, aunty ingat ajin, capai  barang ajin dulu tau, if ad yg latest ke, toy story ke, ap ke, aunty sanggup la beli mahal sket pon, asalkan untuk ajin. ni balasan ajin kat aunty. muahahaha ! aritu jumpa buku thomas & friend, er, yang ni, mmg kopak lah, mahal sangat, haha !


yang ni lagi taboley bla ! :).. ajin oh ajin, dah pandai cakap betul dah ni.. nak lawan debat pidato la if jumpa raya ni, hehehe.. rindu ajin ooo ! rindu adik ajin jugak, rindu circle, rindu cupcake kesayangan, rindu la si kebabom nih :) pic latest ajin n circle yang ni je ada.. tu pon, mama ajin mms kat nanya, aunty pon forward kat no aunty, xclear, tapi.. aaa, rindu !


* hug & kisses *

la la la la la

hari terakhir before semua nak balik kampung untuk raya, kelas pon dah macam bukan kelas.. lecturer pon, senang cite, ce la cakap kelas arini cancel, xyh susah susah ak masuk kelas dok maen game ranch rush dengan bersungguh sungguh. beriya nih, tanaman mati lagi, nak kutip honey lagi, lembu & biri biri & ostrich xabes2 lapa, hadoi..



pendrive lak xde, kalau ad, lama dah save dalam pendrive game tu boleh maen kat bilik ni ha.. orang laen raya confirm balik hari ni, semalam pon ad kan, esok pagi .. aku ? alamat eh, tunggu puan zahara ngan encik baharum gerak balik melaka la jawabnya. ohoho. ibu ayah saya orang melaka ya, kerja sahaja di terengganu, tapi kalau orang bandar plus kaya nak cakap saya orang trg, silakan. kesiannn... mak awak ke apak awk dah yg asal pantai timur tu sbnrnya kan ? HAHA. 


ak ni xkesah ane eh kau nak label orang terengganu, mmg ak membesar sana. orang terengganu cerdik cerdik pe dok makang kepok leko manjang, kepok ooh ad ikang, otok pandai, bulih mikir, dok supe mu, bandor la sangat, umo lajok doh, tp pale otok senget. org terengganu makang budu dengang ikang, mu ? budu ngang meggi, dengang bubur.. mende ? org kapung mu makang gitu ? doh padang ah, babung lake sume. dok cerok ane ngak, bukang trg, bajet tau blake psl ganung. mu ngr pahang doh wei ! haha, siang molek ke mu.

oke, balik cite asal. al kesah si adik ad tution plak. teruk tol cikgu. ni confirm balik beraya kampung dua kangkang je jarak tuh. xbaek woo. kementerian dah kasi cuti kat student, cikgu pandai2 buat kelas, xbaek wooo skali lagi. xpe cikgu xpe.. nanti someday, anak2 cikgu dah besar, nak dekat raya baru dieorg balik umah cikgu, sbb cucu cikgu dok ad kelas sampai nak raya. paham ?

nasib baek ak jenis baek hati, auww ! tunggu je kat umah ni, esk lusa or tulat, boleh la balik rumah sendiri di batu berendam, yeay ! lawak lawak.. masuk jamban pon boleh ak gelak sorang2 ngilai, seb baek xde orang.. nnt balik, boleh la beli bekalan barang balik macam biasa.. toiletries pon, cepat habis, xtau la nape, nape ek.. :)

ak pnh kenal dgn sorang manusia nih, toiletries sampai setahun xabes. bukan, satu sem xabes.. dahsyat.. busuknya dia.. mmg pon, sendiri ngaku,  mandi pon malas, haha ! nasib lah wei oi boipren dia.. tp xtau la kan, dia pon pelakon jgk, nak jaga nama depan mata, confirm lah behave elok elok.. chitttpooodah ! 

ah, layan gambar artis terkenal tanah air lagi heaven kan, kan... :p

si orang johor. balik pon lambat. alah, bulan puasa ni, balik manjang, cuti manjang. tp xpe, ad alasan kukuh ! ahaa`

selayang ( L ) & sarawak ( R ) ...

pipi sorang sorang mmg ummppph oo la laa :)



mky, miss u :)

Friday, September 3, 2010

kesiannya dia :p

kesian.. ni nape ramai sangat manusia yang begitu kesian ni ? bukan, jangan baca ! ni untuk orang kesian tu je.. sebab dia sorang je baca.. yang laen jangan baca, jangannn ! HAHA !

------------------------------------

ciri ciri manusia kesian ...

♥ -  orang yang syok sendiri. syok segala jenis benda lah.

selalu dok syok ada orang berkenan kat dia, syok ramai orang tengok dia sedangkan "wei, tempat public, normal lah kalau orang pusing kepala mata singgah or pe, itu pon nak kasi story ke ?", dok perasan org nak pakai rete dia, kesian.. meh nak kasi tau sama kau, selama ni kau dok pakai rete ak ke ak pakai rete kau ? xpelah, ak kasi halal lah kan.. kot pasnih ak nak balik bercuti lama-lama ke, xkesah nak tinggalkan ayam 1 paket xbukak lagi, 1 bekas besar buah plum, kiwi or apa-apa lain, xdehal, HAHAHA ! barang barang akak ak beli sebelum ni pon, beras ke ap ke, tadehal, tadehal.. dah masuk perut pon kan, dah jadi shit pon kan, so, tadehal lah, tadehal.. setakat benda yang 1 net xsampai 5 hengget tuh, xde orang sentuh pon, tapi buat orang jadi tergelak besar ada lah, lawak woi ! abes orang dok gelak aku story, conclusion ? KESIANNN... hahaha

♥ - orang yang reti tiru idea orang laen.

nih dah jadi balik da.. dulu tiru tulisan orang.. elok2 kat belog dia tulis I dengan i, time ak dok pakai I sebagai ai, tang tu jugak la dia follow kan.. so, malas la bertekak kan, sound2 dekat belog pon xsedar lagi.. hey, dengan orang macam ni, confirm dia akan cakap "ala, ak guna mcm tu lama dah" xpon, "ak ad belog lagi dulu dari dia, lama dah".. HAHA ! kesiannn.. xmengaku, xnk malu lah tuh, lalala`.. sekarang ? entry ak letak gambar sekian sekian, sekali, ad orang kasi tau "wei, try kau bukak belog tuttt, macam entry kau lah", terus aku bantai gelak, sakit perut oke gelak ! HAHAHAHA ! sumpah, lawak nak mampos.. kata dah lama gelumang dengan blogspot ni, dah lama buat belog, dey kici, hidup 3 4 taon awal dari aku, so ? xde idea kaa ..? why nk tiru ? why ? guna language sendiri la. plus pon nak jugakkk ! semak lah kau, kesian betul !

♥ - orang menagih simpati boipren, ishk ishk ishk..

lepas tu boipren pon ikot sama view belog ak, ishk ishk ishk.. terima kasih boipren orang gila, korang sama-sama tua, pg jauh-jauh, shuhh shuhh.. kesian lah.. jangan buat macam tu lagi ea, malu lah.. boipren plak bajet hebat, pigidah.. girlpren ang yang suruh orang check psl kau suatu ketika dulu, then, nak ngate orang lak, hello, sendiri xtau cerita, so, kasi tutup mulut la.. nak kurus, pg kurus sorang2 lah, xpayah ngate orang.. kate hebat kan, on diet sume, blah lah, pg jauh jauh, xperlukan jejak dari anda pon, lalalala`.. kesiannnn....

♥ - orang yang berlagak kaya tetapi sebenarnya susah..

tapi still xnk kalah, nak jugak berbangga diri, supaya semua tau, dia lah kaya, dia lah hebat, dia punya akal fikiran, dia punya pengetahuan luas. chitttpoooodah sekali lagi. hey, kalau setakat buat trial, xpayah lah nak gebah gebah cakap konon tau itu ini kan. alasan ? alah, xpayah pergi pon boleh kurus kalau buat itu ini.. eleh, kalau kau banyak sangat duit, kau pergi lah, xpayah nk cakap macam macam kan. ayat macam kau pernah pergi, setakat pergi trial ap barang babe ! bila orang cakap itu ini, yelah, kau pon sahut itu ini, padahal ? TRIAL ONLY ! HAHAHAHA ! kesiannnn..

♥ -  orang yang bajet up to date.

bajet orang bandar lepas tu kerja dia ngate orang laen sedangkan ? hello, kau pon pernah makan budu kan, lagi lagi budu kosong je xde taruk pape. euwwwwwww ! kurang kurang, aku yang kau kata orang kampung, orang terengganu nih pon xde makan budu dengan maggi, budu makan dengan bubur, euwww lagi sekali.. budu ak pon atleast letak cili padi, kasi perah limau lagi.. kau yang kampung, budu + maggi, budu + bubur nasi, wekk ! lepas tu, ckp ak org trg lah, org kg lah, hello, ad ak kesah ? apsal ? datok nenek moyang kau celik mata je dah ada lrt depan mata ke ? keturunan kau atas tu semua, lahir2 je terus makan kenny rogers, duduk dalam aircond ? pigi dahh.. kesian betul lah !

♥ - orang yang cuba buat pakatan kenakan orang tapi pakatan berpaling tadah.

dah xde sumber nak kenakan orang, buat pakatan, konon, manusia manusia innocent yang tidak berdosa, budak budak tak bersalah tu memihak. ishk ishk ishk, kesiannnn.. sorry la awek, budak2 semua dah besar, boleh pk dengan logik, xde nya dengar kutukan kau semata-mata.. alih2, budak2 tu boleh plak borak ngan ak ckp itu ini kan.. eh, xtau ke ? yelah, ak xperlu lah jadi macam kau kan, kena gelak2 bersepah nk bg ak dengar, xperlu xperlu.. kesiankan kau je, nak ngate orang, last2 orang balik ngate kau.. adu domba orang, last2 orang tu inform ak, ishk.. kesiannn...

♥ - orang yang niat di hati nak berlakon tetapi tak menjadi, haha !

dah berzaman x tego aku, tiba tiba, nampak ak bersama seseorang, terus tego "tin, makan".. pigidahh.. apehal tetibe nak tego bila nampak ad orang dekat sblh ak ? konon nak tunjuk baek.. sorry la der, orang sblh xdgr la teguran kau, so, lakonan xmenjadi.. igt yg dekat kau tu nak kata dalam hati "ceh, sombongnya pompuan ni (aku) ?".. igt dieorg ckp gitu ke ? dieorg pon tau la wei kau berlakon semata-mata.. dieorg tu suci, baek, sudah lah gunakan orang.. huduh bebenor eh.. dah lah tua, pastu perangai huduh.. xboleh jadi contoh langsung, huduh ! kesiannn...

♥ - orang yang terlebih teruja

teruja dok ingat aku dok tulis belog pasal dia. haih, ni memang aku tak boleh tolong pape lah ni, satu je, KESIANNNN... haih, dahsyat...




SO, MACAM MANA NAK DEAL DENGAN ORANG MACAM NI ? HARUSKAH AKU .. HAHAHA !

Thursday, September 2, 2010

hey hey, back off !

agaklah nak terasa hati baca belog aku kan. hebatnya diri mu itu untuk mengandaikan aku menulis sepatah dua kata kat belog nih ? pg mammmp la.. ni betol2 manusia kesian nih.. mulut nak hebat, apsal ? kau hebat ? sudah lah.. bawak-bawak la balik pada alam nyata.. ingat balik, dulu ke, bila-bila ke ad pernah layan orang baik-baik, panggil guna bahasa elok ? pernah ?

berpijak kat bumi yang nyata lah.. jangan buat orang sekeliling rasa annoying sangat dengan behavior tu.. sikit - sikit nak compare diri tu dengan orang laen, please lah .. orang laen xheran pon, lagi - lagi orang macam ak, xde kecoh pon benda - benda yang ak aser patot duduk sorang - sorang, diam - diam dalam bilik then telek, dari gebah - gebah bercakap sana sini.

satu lagi, nama aku fatin nabila. ada masalah ?

dah lah. kot ye pon tak pergi terawih, harap puasa je, tapi mulut pot pet pot pet, behave la elok sket.. ak konon lah nak diam menulis bulan puasa nih, *konon ? haha*, tp tulis jugak. duh, serabut lah.. shuhhh lah ` bosan !


yeeeeehaaa !

Wednesday, September 1, 2010

♥ ♥ ♥

Dear mky :