Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Thursday, January 28, 2010

EXTRAordinary gm

diploma 3 taon liat manjang nak pg agm! masuk pintu kanan, sign attendant, kuar pintu kiri. ini smlm ad egm, oke, pergi. hasil? anak tekak buat breakdance non stop 3 jam, xpasal perut jadi lapar. em, anak tekak xbreakdance pon tiap masa boleh lapar, :p

junior sangat xsporting. eh, ad sporting. jangan disangka si western xboleh nyanyi nasyid, sekali nyanyi, luruh jantung si eastern, haha. ak xjoin la luruh2 ni, org sebelah ye, gatei! *ampun na* :))


dia housemate sy, hari2 balik dari kelas tido. hobi = tido. :p



classmate. :)

Tuesday, January 26, 2010

azreen & azrin

ajin dah pandai cakap, bukan takat cakap, tapi membebel! ajin pandai kira one - ten. ajin suka tgk vc lagu thomas, little einstein, pocoyo. ajin pandai tangkap fish. ajin tau camne nk jaga barang mainan dia. ajin pandai mengadu kat mama if kena kaco. ajin, ajin, ajin. haih, byk lagi psl ajin.

semalam dapat pic dari along. lebih kurang 2 minggu lagi, masuk 2 taon ajin ni. ajin, aunty miss u. :). nnt balik raya cine, nk geget lengan ajin lagi, pastu confirm, "nnt gtau mama", haha.

azreen fazhana

ajin dah ad adik ye. ajin dah jadi kakak. adik ajin lahir 30/12. xmenyempat nak kuar si bby ni, xpernah2 ak berlari sakan kat jusco melaka semata2 nak cepat balik kerteh afta dpt msg dah masuk wad. adik ajin, adik ajin. get ready nk kena geget besar kang, hehe.


azrin damien fathullah

Monday, January 25, 2010

niat & hati senang

kau pernah tak ada perasaan hati yang senang? bukan totally senang, tapi senang dari kebiasaan, tak ada gundah. selama ak hidup kat uitm melaka, ak terasa senang sket kat hati, berbeza dengan hidup kat uitm dungun, xsenang semua tapi ad masa susah jugak.

kadang2 ak try pk, try carik, apa yang uat ak senang hati. bukan dari sebab makanan, environment, jarak dengan family @ ap je. if nk pk dr sudut tu, since ak form 1 ak dah jauh dari family, 5jam jauhnya sekolah dari rumah. makanan pon sama je, semua ak telan, xde masalah part tu, tp, mcm ad something.

finally, start sem ni, ak langsung tak ada masalah dengan kehidupan. alhamdulillah, ak bersyukur bila ak rasa kewangan ak xputus. dalam keadaan kewangan yang stabil, ak boleh lagi menolong orang yang memerlukan.

korang pernah rasa @ jadi x, bila dalam wallet tu ada duit lebih sikit, confirm akan ad je orang mintak sedekah lalu depan mata @ kau dengar khabar berita yang kau rasa kau patot tolong @ ad orang yang minta pertolongan akibat kesusahan, yang sah2 ko akan rasa macam ko patut hulurkan bantuan.

setakat ni, ak berjaya buang sifat pentingkan diri, pentingkan nafsu sendiri, alhamdulillah. ak xtau mana ak dengar, maybe ak mimpi, tapi ak aser ad orang ckp banyak kali kat ak smpai ak teringat2, "dalam banyak2 duit kita ad, barang kita ad, ad hak orang lain atas harta tu". ad skali la kwn ak, diyana cakap mcm tu afta nasi yang dia beli tertumpah air dlm pinggan n menyebabkan dia taboley makan, tp, lepas pada tu ad lagi orang ckp mcm tu dekat ak.

serious. setiap masa ak teringat benda ni. try korang buat benda sama, try untuk set dalam kepala, if orang berniat tak baik, orang itu menipu @ ap je, itu hal dia asalkan niat kita sentiasa baik. insya allah, rezeki tu akan datang balik. if susah pon, kejap je, believe in god. :)

4 sure, bila kita buat baik, kau akan rasa senang je hati. sumpah xtipu!

Thursday, January 21, 2010

weekend vacay weekend

last weekend : so-so superb !

jangan kau tanya kenapa, :) i like it. and sometimes i do feel like i love it.

manusia : " i need another vacay, 4 sure not so soon"

aku? SENYUM SAMPAI TELINGA ..

Wednesday, January 13, 2010

mereka gil !

dah clash buat cara macam orang dah clash
if still bercinta, buat cara orang bercinta..

sorang gile meroyan xde boipren
sorang gile gersang duk kat ceruk xde boipren

sorang mulut macam lancau
sorang mulut macam nak kena cincang

sorang belajar tinggi tapi otak kat ontot
sorang belajar xtinggi tapi berlagak dia la paling top

4 sure, due2 makhluk ni xkenal aku. tp, heran btol, haish.

ni manusia ke ape nih? xyh idup la if nak masuk campur idup orang. dah lama sgt idup la tuh, perangai macam saiton. bangang la korang. gile annoying statement. cakap la sampai lenguh, taip sampai putus jari, ak tadehal, ley tahan lagi setakat mana mulut n jari tu nak bergerak kan.

like i care? please lah. aku xmaen la style gedik2 ni, MURAH SANGAT!

Sunday, January 10, 2010

trust ?

rindu. benci. sayang.

semua kita dah biasa dengar. biasa sangat dah.

nomie cakap :

"cantik orang pandai berbeza dengan perempuan cantik tapi bodoh"

ak xcakap akulah si beauty with brain tapi ak jugak bukan si beauty yang bodoh. ak juga bukan si hodoh tapi pandai, juga bukan si hodoh yang bodoh.

lihat. baca. fikir. tafsir.

aku fatin nabila. kata kenal ?

kau dan kau dan kau, semua la, boleh tolong macam mana nak yakinkan orang?
x, maybe tolong ak je untuk buat ak yakin pada orang. still, yakinkan orang untuk yakin pada ak.

kalaulah D tu bersebelahan dengan M, xpon belakang pintu rumah jiran tingkat bawah sekali, kan senang.

Saturday, January 9, 2010

just like H

whole day @ home
tombol pintu umah pon xpegang

what the *&^!@#$%


lapau!

Friday, January 8, 2010

so called weird

meneman si classmate leen repair gelang emas. afta tgk market emas skrg, makin lama makin untung, makin naek arga, nak je bukak kedai emas skrg, who knows, sket arie lagi, 1 gram emas smpai 3 4 ratus, kayo dey time 2!

kat kedai emas, jumpa 1 family yang agak pelik. dieorg muda lagi, tapi dah jadi mak orang. anak pon kecik lagi. tp, emm. xreti nk describe la, pelik cara bawakan diri dieorang ni. 1 je ak still rasa risau sampai sekarang, before tinggalkan kedai emas, salah sorang pompuan dalam family ni, tinggalkan bby dia dalam 3 4 bulan dalam kereta yang bertutup tanpa aircond! xtau nape, aser risau sangat kat bby tu,

setelah sekian lama, mmg dah lama la xpg saloon then kasi cuci rambut. saloon kali ni best! gunting rambut pon oke, xmcm saloon kat batu berendam tu. harap kedai je baru, pakai 'apron' l'oreal, tp gunting mcm harem. pastu complain lak tu, rambut salah potong before. balik umah, tengok, sape yang salah gunting, cacak abes! banned saloon BB!


Thursday, January 7, 2010

blame on u

kali ni dia jatuh lagi. still fikir, patot ke kutip if dah terlajak jatuh? selama ni sekadar sapu, jatuh sikit terus lap, bagi hilang terus, dan merah bertukar jadi cerah balik seperti sedia kala, hidup pon kembali macam biasa.

tapi.. kali ni, apa patot buat? kan dah cakap, bukan sekali, bukan dua kali, bukan tiga kali, berkali2. INGAT vs LUPA. tambahan SORRY. lama2, dah rasa biasa, xde effect bila terima, dengar, lihat dan baca. kenapa? bukan ak yang mulakan sumenya.

xperlu ad niat xelok if hati tu ikhlas nak bersama. kalau masih bersama, tetapi dalam hati penuh dengan niat nak buat hidup jadi caca merba, make it easy ya, terus terang kata "i tipu je". lagi jujur, lagi seronok idup!

mcm i cakap before, once u tipu, i akan start tipu. if u try to have fun, i'll try my best to have fun too! i can do it lah, jgn cabar2 naa. trust me. i can do it. :))

Tuesday, January 5, 2010

kau kena ingat !

alhamdulillah, life kat melaka bertambah baik. ak bersyukur, ak dikelilingi dengan orang baik2. ak ad housemate & classmate + kawan yang baek. yela, bila kita buat baek dengan orang, orang pon buat baek, itu lumrah.

alhamdulillah, ak still hidup atas dunia ni, dengan punya akal fikiran yang masih waras. ak still boleh fikir mana baek dan mana buruk. if ikot tahun, 2010 ni menandakan umur ak dah meningkat setahon, means ak dah 22.

22 nombor yang sederhana besar. ak boleh pk dengan baek, antara nak @ xnk pk je. ak tau, ak kena kutip lagi banyak ilmu hidup, xperience ak still xckup utk bekalan ak. ak bukan sekali, bukan 2x, bukan 3x berkawan dengan lelaki, so, jgn pernah pk ak percaya sebulat hati!

ak selalu cakap, "come on lah, kita dah besar, think twice b4 do something". twice itu minimum, nak lebih boleh, kurang jangan. so, pk dengan baek segala apa nak buat + ak bukan budak kecik yang xboleh nak paham, xboleh nk duga apa yang orang buat. ak xbodoh even org rasa ak kurang bijak.

hidup ni senang, dia susah bila kita yang buat dia jadi macam tu. bila ak cakap hidup mudah, kita maen 'win-win', org buat itu, aku buat itu. org buat A, ak buat A. org tipu, ak tipu. kan senang mcm tu, fair n square, senang kan hidup? :)

it's okayh, dah banyak kali dah, ak pendam, ak diam. yang ak cakap pon, xsebanyak yang ak pendam. ak tunggu, ak nk tengok, sejauh mana org nak pk ak bendul dungu xtau. ilek, dunia ni kecik, sumpah mmg kecik. kawan kau, kwn kpd kwn ak, benda berpusing, kau kena ingat.

hari ni plak, ak blogwalking. ak berkenan dengan 1 quote(?) dari blog ni, if pk dengan mendalam, mmg betol, just ak dah tukarkan dengan "lelaki" je mendalah ni :

"Lelaki dalam hidup aku adalah seperti kereta, aku adalah lebuhraya. Ada yang melintas, ada yang berhenti menjengah, ada yang berhenti di R&R, ada yang berhenti lama, tapi tak ada yang berhenti terus. Mana ada kereta yang nak berhenti terus kat highway kan? Mungkin aku tak patut jadi lebuhraya."

Sunday, January 3, 2010

balik sekolah meh

pagi ni, mmg betul² akan balik melaka. malas nak kemas baju, tolong? baju pon banyak xbasuh lagi, tolong dobi? please.. please..
[sambil buat muka kesian mcm nak kena hempuk :p]

hai melaka, bye kerteh.

Friday, January 1, 2010

cliché tittle - new year :)

orang lain, new year, 1st entri nk imbau² alik pe jadi sepanjang 2009. fatin nabila? xmo, xnk imbau. semua tu simpan dlm hati sorang², xnk share, ai kan kendekut sket, :p. xdela, ada yang happy, ada yang sedih. 4 sure, 2009 bagi life yang better dari 08. n harap, 10 ni lagi baek dari 09. (^_^)

1st online after new year, tertarik dengan link quiz kat notes one of my friend @ facebook. siyes, xpernah berminat langsung nak buat quiz before ni. then, layankan aja, soalan dia, xmerapu mcm soalan kat facebook, and, ley la try if sape nk uat. :)


and the result.. :)

Your view on yourself:
You are down-to-earth [:p] and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:
You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

Your readiness to commit to a relationship:
You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.

The seriousness of your love:
You like to flirt and behave seductively. <- haha! The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?

Your views on education:
Education is very important in life
. You want to study hard and learn as much as you can.

The right job for you:
You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:
You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.

What are you most afraid of:
You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear. <- wear tu tidak, gmok or tak tu ye. :p

Who is your true self:
You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long.