Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Monday, November 8, 2010

disable click-to-enlarge images

before this, i ada buat entry bgtau mana nak cari if nak disable right click and disable highlight text. sebenarnya, if kita pakai 2 technique tu pon, if orang click kat gambar, pic akan kuar kat window laen then boleh save jugak kat situ kan.

pernah pk jugak pasal ni sebelum ni. then td, tokey manik call tanya macam mana nak buat itu ini. tokey manik ada masalah sebab, biasalah, perempuan.. manamana perempuan akan ada lelaki berminat n tertarik kan. alkisah, lelaki berkenaan minat kat si tokey manik and si tokey manik risau, guy tu selalu usha belog si tokey and usha pic si tokey, auw !

kata si tokey manik, guy tu pelik sket, n dia risau sangat. bukan nak buruk sangka atas orang, tapi, i do believe, BURUK SANGKA WALAU SIKIT ADALAH SANGAT PERLU dalam hidup kita ni. tak boleh terlalu berbaik sangka okeh ! tp, buruk sangka sorang-sorang la, bukan suruh buruk sangka then jaja cerita xbtol ye :)

oke. mari kita mulakan, acewah. try click pic bawah ni, akan keluar window lain kan, kan. xpayah tekan pon xpe, pg je kat picture ni boleh nampak cursor berubah jadi bentuk tangan yang bermaksud pic tu boleh ditekan.


untuk tokey manik yang takot pic diambil dan dibomoh suek kan, buat camnih oke :

bila upload picture, html code yang keluar confirm macam ni.. i ambil contok pic kat atas tadi.. pic atas tadi namanya IMG_0063


cik tokey manik delete text yang berbold dan berwarna kemerahan auw tu, then try publish entry tu.. bila delete yang bold merah tadi tu, pic akan jadi macam yang kat bawah ni..


yeah. dah xboleh tekan pic tu dah. :) oke. kepada si cute cun cantik or pohotographer boleh la try, biasalah, sekarang kan, ramai orang jahat yang selalu self-proclaimed hak milik dia la, apa la. nak letak watermark kang, pk sepuluh ribu kali pulak, design mana cantik, nak warna apa la, bentuk apa la, senang cerita, nah ! :)

oh. tu pic i n mky bersama sarra si pau goreng anak kepada sufy ismail. haha. eh, budak ni ada join contest fb kat page FUNTORA. meh nak iklan sat. those yang ada facebook, pleaseee, VOTE VOTE for SARRA :).. macam mana nak vote.. camnih..

1st, pergi kat page FUNTORA -- click , then LIKE page tu.

2nd, afta dah LIKE PAGE FUNTORA, click sini untuk terus pg kat pic sarra..

3rd, settle. THANK YOU :)

3 comments:

Elin said...

thank for d tutorial..bagusnyer...da lama nak tau..hehe. Anyway..salam kenal.

Fatin Baharum said...

elin : welcome :)

AZLIN said...

sgt berguna jugak la entry ko neh even ada sket rasa jeles ko pegi jumpa sarra kan..hoho