Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Wednesday, August 11, 2010

salam ramadhan :)

tahun2 sebelum ni, ak xkan pernah miss ap nama, pengumuman esok nak puasa. raya lagi la, confirm bertepek depan tv nak jugak tengok sapa nama da dia tu umum. tetiap taon, dapat tengok muka yang sama. taon ni, xdapat la nak tgk muka dia. then, xde benda nak ditengokkan, usha pic lam hp ni.. sekali.. jeng jeng, terjumpa 1 pic, then pk, bila la budak ni boleh bercakap eh, nak suruh dia jadi penyimpan mohor besar la, buat announce nak raya ke, pose ke, cam comel je :))))

sungguh berlipat-lipat perutmu damien :D
tadi, before abes kelas socso, sir bastiyan ad cakap pasal mintak maaf dengan orang sekeliling before puasa sebab malaikat ada doa untuk abaikan puasa umat muhammad if xmintak maaf dulu dengan orang sekeliling. ak biasa prasan, sblm2 ni nak ramadhan banyak orang tulis statement sorry bagai, n aku ikot sama, tapi xtau plak mendalam. duh, teruk betul ilmu pengetahuan aku ni. then google, jumpa la yang ni..

 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut :

  • Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada)
  • Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri
  • Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.

 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

conclusion, sorry  for any wrong doings and sayings from my side. al maklumlah, blog ni bespreng, kadang-kadang bila menulis mmg ikot cakap hati, apa yang terlintas, yang tu la tangan bergerak xhenti. kadang-kadang, cakap laen, tapi orang laen pon boleh terasa hati. kiranya, nak cakap, SORRY ! :)