Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Friday, June 25, 2010

monolog dalaman. apekah ? HAHA

smlm bersama angkatan rakan² iaitu jiran tetangga membaca ya'sin di rumah seorang jiran ni. alkisah ibu jiran sakit tenat. pagi tadi, dalam pukul 1 lebey, nenek tu dah meninggal dunia, innalillah. setua mana pon kita, confirm kita still perlukan ibu bapa kita kan. macam ibu ayah ak jugak, dah tua camni, kadang² si ibu selalu sebut, if mak dia ada (nenek ak la), mesti best.

siapa ibu kita? siapa ayah kita? confirm la ibu yang lahirkan kite, ayah kite suami ibu kite kan. so, appreciate la mereka. alah, semua orang appreciate parents sendiri, ada ke yang xhormat parents sendiri? xde kan. if ada pon, entah, sape ntah orang tu, dalam tv banyak la cite anak durhaka.

so, selagi hidup ni, hormat lah orang tua. xkisah la orang tua bukan mak bapak kite pon, 4 sure, hormat la orang tua lain. mmg la orang tua lain xlahirkan kita, tp, dah nama dieorg tu orang tua kan, hormat la. xkesah la mak sedara ke, ipar ke, biras ke, sepupu punya sepupu punya mak ke, hormat oke, hormat !

layan mereka macam mana kita layan mak apak kita. jangan terlalu angkuh, jangan terlalu bongkak, jangan rasa diri tu terlalu hebat. maybe if orang terlebih kaya, pandang orang tua tepi jalan confirm pandang sebelah mata kann, tp, tu manusia jugak, bukan orang lain. 

orang tua cakap lain gaya, orang dewasa laen cara, orang muda lain bahasa. jangan sebab kita rasa kita dah dewasa boleh cakap ikut sedap mulut. kesian kan mak bapak kita if kita ni jadi manusia yang tak reti hormat orang tua. lagi² if mak bapak kita dah xde, tengok je ha perangai anak atas dunia, ishk ishk ishk.. 

hipokrit la selagi boleh. pangkat, darjat, keturunan, harta, semua tu boleh blah la bagi ak. selagi ak hidup, ap aku buat semua sbb ak hormat permintaan ibu ayah ak. even ak xsuka pon buat benda tu, tp, ak paham niat murni ibu ayah, ak buat jgk. even ak benci nak mati kat si anu si anu, tp, ibu ayah pesan jadi budak baik², hormat orang, aku hormat jugak.

- DELETE ! - haha. bukan maen marah lagi aku kan ? :p


ape ? kau terasa? ikut sukalah. if kau nak terasa, kau ingat, diri kau penting sangat dalam hidup aku sampai aku nak tulis perihal kau? sekali lagi, kesian pulak dengan golongan macamni. aku xperlukan manusia² busuk dan haram untuk aku tulis dalam blog suci nih.. HAHA !

1 comments:

sempot ! said...

hurm .. ni yg wt angah hangin ni .. tetibe rindu .. nk blk kerteh la .. sob sob sob .. de boipren ke xde ke, same je .. ibu ayah gk taruk lg tinggggiiiii ok !