Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Wednesday, June 16, 2010

disaster !

pada suatu hari, di waktu pagi yang indah, tgh dok tido, terkujat bangun dgr sore ibu kejut suh sign surat pos laju (pagi ke if posmen dah start gerak ek? pagi la sangat, HAHA), last skali, hambik kau, surat nih. surat PLKN !


haram jadah tol, ak dah 22 kot, buat pe nak panggil lagi pg PLKN. mmg la dulu tangguh dah sebab ak dah 2nd year amik diploma time dia panggil, agak² la nak panggil ak lagi pon. ce try check ngn kementerian pelajaran, bdk sekian² dah abes belajar lom, tgh buat degree kot.

jadahnya lagi, dah la anta suh pg, borang penangguhan pon xnak selit skali dalam surat. igt sesaje ke orang nk tangguh. kau saje je xn kasik borang penangguhan kan, xnk kasik ak tangguh lagi. kau kasik borang pengecualian je, borang tu untuk orang pregnant, banduan, yg dlm latihan army yg dah sah² ak xtermasuk dlm golongan tu. sampai hati kau PLKN, kau nak suruh ak call la tuh bermanja² ngn operator tanya itu ini.

nasib baik operator baik nk angkat even si ayah call time lunch hour. kau tau ape dia cakap bila si ayah tanya xboleh ke nak dikecualikan terus dgn memberi alasan umur dah banyak, tgh belajar n bla bla bla.. dia kate ak kena pg sampai bila² pon PLKN akan panggil sampai ak pergi kecuali kalau ak dah kahwin, dah ada anak.. xnk pg, xmo, xmo, xmo.. tak nakkkkkkk !

oke, muktamad ! nak kahwin afta abes belajar, if x, nk sambung master, lepas tu phd, lepas tu nak amik sijil professional memane yang xde kaitan pon nak amik, lepas tu sambung lagi amik diploma course lain lak, blajar lagi dan lagi dan lagi. em, dah bile ak nk kejenye ek ? lpas kawen baru keje. yeay ! chantek ~ :)

5 comments:

adza said...

erkk~ ko kena p PLKN? :o


*dushh*

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahaha
carik calon copek!!!

ravishingpeacock said...

haha..kne cepat2 kawen r nih ;_ kiddin'

.fatin nabila. said...

adza : a'a, kne lagi. samdol kan.

danial : ceh. kau taja majlis aci ? hehe`

ravishingpeacock : panjangnye nama. kawen? nak, nak ! :p

yonna said...

babe,pergi lahh! serius best gila gila gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

tapi mmg kena pegi jugak kan? wajib kan? pegi laaaaaaaaa :D