Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, May 2, 2010

murah rezeki, amin !

Terima Kasih Angah ! Panjang umo, murah rezeki.
lepas ni kasi TEBAL WALLET ATEN LAGI ! :)

orang cakap, berbakti pada ibu bapa murah rezeki. ak cakap, berbakti pada adik kandung, confirm xkan susah sementara nak tunggu ujung bln nk dapat gaji, hehe. xpela, dengan sape lagi kita nk dpt pertolongan, nk aser sikit senang if bkn datang dari family sendiri. alhamdulillah. insya Allah, someday gue tolong senang kamu sket ea, agagaga.


yeay, yaey! setelah sekian lama puasa nando's, finally, jumpa jgk dgn ayam quarter extra hot. :)


nazak kan laptop sblh tu, nak charge, kene belit2 wayar. if nk bc ap ad kt screen, kau kena buat gaya ala2 mengintai, tiap kali nk online mcm tu. n blah kanan, ihsan dari si angah yang kesian gamaknya melihat si adik yang tidak berupaya. even laptop ni kosong, xde ap, haaa, siap la, akn ak install ym & segala mak nenek yang patot, :)

moral of the story? mcm ak ckp td, buat baik pada ibu ayah, murah rezeki. doa ibu ayah tu paling mahal. insya allah, rezeki datang melimpah2 lagi akan datang. jgn kendekut. percaya pada kuasa tuhan, rezeki tak akan putus. yang penting, hati mau ikhlas, niat kena baik, and rezeki itu halal.

so far, ak still kesian, bersimpati dengan seorang kawan; dengan cara engkau raih kesenangan. engkau kena ingat rezeki datang dari tuhan, bukan hasil jualan badan. jangan busuk hati sesama kawan. jangan lupa daratan bila masuk ke tempat orang. ingat mak abah sket. lupakan lah niat nak jadi glam, model ke ap. kau dah besar, cuba belajar untuk menilai percakapan orang, kang kena tipu, sape nk jawab?

oh, ak sikit pon xjealous, sbb ak yakin, if ak berusaha sendiri, ak boleh raih lebih dari ap kau dapat, cuma beza lambat @ cepat. ak xperlu menjadi seorang yang meminta2 seperti kau. cool, steady, tup tup, datang rezeki, seronok kan :). dari engkau, menjeling sana sini, menggedik dari malam sampai pagi, bazir air liur, bazir tenaga, alih2 ?

kawan, xsalah untuk bersederhana. xde orang pon akan kutuk kau, xde orang nak maki kau. ap kau dapat bila asyik nk banding2 dengan orang? sdgkn orang xpernah ad niat pon nak tanding, sape lagi hebat, sape menang, kau je yang aser mcm tu. xelok la, orang dok mengata.