Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Saturday, April 24, 2010

shourtcourse

nak buat ke tidak, nak ke xnk? no no no no, i xde repeat paper, alhamdulillah, setakat ni xde repeat. uat shortcourse utk subject part 6 nnt, kire amik advanced paper, subj business law. konon, ley la kurangkan beban nnt last sem, ley focus nk naikkan pointer. tapi, em, banyak tapinya..

1 - rindu gil kat family. jarang dapat jumpa lama. if family blk mlc pon, afta kelas jumaat tgh hari baru dpt balik umah. sabtu tgh hari family dah nak balik kerteh balik. see, brape jam je dpt abeskan masa if jumpa family. sama jgk if balik kerteh, kejap je kot jumpa adik sendiri sbb ahad dia skolah.

2 - shortcourse utk subject business law, 45 orang dlm satu kelas. aiono. berbaloi or x agak2 belajar dlm keadaan mcm tu? aser2, baik balik umah, duk ngn family, hari2 tgk wajah kesayangan, tolong pe patot, gelak ketawa bergumbira dari stress dgn keadaan camtu. bg ak la tu.

3 - if uat shortcourse pakai duit lebey. nk bayar bil letrik lagi. belanja makan minum seharian lagi. so? baik xyh uat shortcourse la kan, jimat sket. duit yg ad, ley uat benda lain. belanja adik ak ke, belanja diri sendiri ke, :p

4 - aser baik gunakan masa cuti yg ad utk relax2. ala, subject tu, nnt part 6 amik la. ap org ckp? follow the flow. xyh nk menggeteh TAMAK nak amik itu, amik ini, last2? result ad chantek? masa yg ad sebulan nk belajar byk chapter, hari2 pg kelas, oo, no no no.. bab2 result ni, mesti terbayang muka encik baharum ngn pn zahara kepenatan, focus focus.

5 - belajar dr pengalaman! pk positif. abaikan ap orang ckp, rugi xamik ke, ap ke. if ad org ckp, "rugi tin kau xuat shortcourse aritu", "sonok sgt uat shortcourse", "ak uat shortcourse aritu, si anu tu yang ajar, best!", abaikan je dieorg dok ckp gebah2 camtu. ayah ibu dah pesan kan, nk uat pape, uat slow2, jgn gelojoh. dgn pesanan orang tua lagi bagus dr dgr ckp mulut busuk org kan? :)

6 - yang paling utama - baik balik umah rehatkan mata, mulut, kpale dr melihat, bercakap, berfikir ttg manusia yang WANGIIIIII hatinya. sape lagi, DRAMA QUEEN itu la. masalah bila dikelilingi drama queen ni, xpsl, ak kena mendramakan pandangan dan hati ak kan, nyampah la nok! :p

moral of the story? balik umah la kan, kot..? cuti la sebulan setengah, xyh paksa2 diri belajar, melainkan terpaksa buat. mintak2, exam kali ni, xde ap masalah. emm, tolong saya tuhan.



3 comments:

♥♥♥ said...

xpayah2. blk kerteh. dtg dungun. jd baby sitter. ngeeehhh2 ;D

AyanaAsham said...

all da best bowla
teruskan perjuangan hga ke titisan terakhir ^__*

Anea_hayati ♥ said...

susah dahulu pendapatan.susah kemudian penyesalan..hee..

wish u luck fatin =)