Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Wednesday, March 24, 2010

siyes punya CUAK

alkisah perasaan cuak..

housemate : fatin..aku pengsan..br sedar..nk nanges..aku jatuh td..xsedar..ada pak cik tuh crita..
artis : ko ktne skrg??
artis : ak lm klas cik yatt lg ni.. ko ktne? spital ke?
housemate : kt lvl 4..dorg nk anta spital..aku namo..kena tahan lg nih..muka pucat gaban..
artis : ko rehat dlu situ.. xpyh pg egov.. nnt ak gtau bolat..
housemate : mmg aku kena tahan kt sini..
housemate : blk ngn aku nnt..
artis : oke2.. tggu ak situ la.. class policy kang ak x g kot, nantok gile..

*kemuncak cuak*, venue : d'mamak blkg uitm

si artis dan housemate berborak sakan, lagi2 si housemate, gaya mcm orang xpengsan tadi. dydy si housemate sorang lagi siap ajak jalan tesco lagi carik barang dapur.. paling taboley bla..

housemate : eh, petang karang jom kite pg jln2 lagi nak tepi sungai cm smlm.
artis : (dlm hati - "xsedor ke diri ke hape org tue ni, td pengsan ajk ak jln, ak plak nantok gil nih")
artis : kau xnk makan?
housemate : nnt kita balik umah masak la..
artis : kau nak masak pe?
housemate : kite masak la nasi, telo .. bla bla bla.
artis : uish, pening lah. tadi lam kelas, nana picit sedap gil, sedawa lagi..
housemate : eh, ak pening la.. ak pening..
artis : CUAK GILE BABI tengok housemate pucat lesi + peluh + gaya macam BOMOH SUEK tunggu masa nak collapse..

finally, selamat sampai hospital melaka..

tujuan utama cerita : ak nk ckp, ak xpernah tgk live pon orang pengsan depan mata. lagi2, step nk pengsan abes tu mcm take time kan + xde kemahiran tolong orang dlm keadaan nak pengsan & pengsan..

hikmah : demam ak dah baek, haha! selsema terus ilang afta 4 jam lebey bermastautin kat wad emergency spital. pening pon menghilangkan diri, batuk ad la sket lagi. sakit blkg xterasa lagi hari ni.

moral of the story : kena selalu prepare untuk pape pon jadi. ak pon xpnh kot tgk org pengsan live depan mata, bukan takat pengsan, gaya orang nak pengsan, siyes xpernah.. dahla awal2 ak sorang kot handle kau wahai adza time tu, yg laen, tergamam mayb.. kenanganG sungguh!


mcm terkilan btol ngn brader2 uitm kat d'mamak, korang ni, badan je besar, makan nk sedap, suh tolong angkat pon boleh terpaku ke? angkat awek tu, bukan suh angkat nyah. terpaku la sangat, paku tengkuk jadi pontainak br tau.

4 comments:

Anonymous said...

Siyes penat sgt2 kn sampai telelap....:)

Anonymous said...

sbb pompuan lah brader tu terpaku. macam "nak tlg angkat nnti org pandang laen mcm, xnak tlg, tak baek pulak" , so dia terus lah buat terpaku aje kat situ. =P

-ajahani malas sign in-

panggil aku shEh said...

TAU TAKPE!

arap badan jer.. boley belah r cmtu.

adza said...

namo comment. :|