Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, March 21, 2010

future

alhamdulillah, family selamat datang n pulang. cuti sekolah seminggu mmg seronok utk org mcm ak, sbb, boley jumpa family! :). even terkilan jgk, sbb, weekdays ad kelas, nk spend masa pon aser xpuas ngn family, tp, dpt uat rutin kebiasaan, picit kaki ibu ayah terlaksana. just, xsempat nk cabut uban ibu. sorry bu, nnt aten balik kerteh, aten cabut uban ibu ea. :)

ad dgn family, life aser okay sket. xyh sakit kpale sgt pk hal2 orang. bila balik umah family, xde spend masa utk online, so, kurang la sket bebanan kat kpale bila tgk fb si anu tu, anu ni. balik kali ni, ad 1 ayat hekmat dari si ayah yang ak aser, ak suka dgr, ak aser ak boleh apply lam idup ni.

"ada masa, kita kena pentingkan diri kita. kalau x, nnt kena jual"

so, ayah, insya Allah, anak2 ayah ingat cakap ayah. anak2 ayah mmg faham sgt maksud ayat ayah. tp, nk buek camno yah, anak2 ayah baek sgt2. anak2 ayah selalu pk masa depan orang laen. anak ayah yg xkawen lg ni, xkeras mcm ibu, follow ayah la ni, atie lembut *konon*, haha. tp, siyes, nampak je ganas, kasar, mulut berapi, hati sape je yang tau yah.

ayah dah nak abes keje 2012, means lagi 2 taon ayah pencen. ayah dah la kerja private, xmcm staff gomen ad pencen. xpe yah, insya Allah, anak ayah abes belajar, result oke, then nnt cari kerja yang baek. master ley buat sambil2 kerja. anak ayah kan sempoi, muka blur no. 1, tp, if nak, mmg akan dapat la, cepat or lambat je, mcm xknal kannnnnnnnnn. :p

psl jodoh, xpe yah if xdan nk nikah before ayah abes keje. nnt aten usaha sendiri tanggung belanja kawen. asalkan, yg penting, aten cari menantu yang baek untuk ibu ayah, yang boleh hormat ibu ayah, yang sayang aten, jaga aten dgn baek, ikhlas terima aten. susah nak carik orang macam tu, god's will, ibu ayah jumpa la. no worries. :)

ada masa kita kena pk masa depan..



hmm, to be continue.....

3 comments:

adza said...

wahh~ gud2. azam baru.

all the best eyh.

panggil aku shEh said...

wah.kalo ko karang ayat ni bagi satu letter tok mak, ayah ko.. konfem terharu. bagosnyer!

Dewi Kumbang said...

semangat ternaik sedikit demi sedikit. TQ bowl ('=