Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, February 9, 2010

don't don't disturb

dear diary, baru ad mood nak menaip sepatah dua tiga barang kat sini. semalam cukup buat ak hangin. last hangin yang btol2 top, 3 taon lepas, means 2007. hangin sebab? ad la. masalah sikit. then smlm, datang balik hangin.

ak paling xsuka bila orang persoalkan status fb and blog. ak xske bila orang non stop nasihatkan ak konon beware bila menulis or wutsoever. jap, nasihat ak terima. marah2? sorry naek lori. langsung xterima.

pasal blog. tolonglah, ak menulis sendiri pny life kot. reti kan lah bezakan, blog ak ngn blog org bercakap politik. xkn blog sahampeh mcm blog ni pon nk kena tangkap dek polis? pk la, pk. same goes with fb. punyala buat fb, nak larikan diri dari friendster yang sah2 mmg dah xde privacy, tup tup, kat fb, kne sound jgk.

ak xpernah plak meninggi suara ngn orang tua, bercakap non stop dengan nada yang tinggi, n semalam, ak buat benda tu. geram kot. ak sekadar berborak dengan adik beradik sendiri bercakap psl status ak nak balik kerteh, balik umah ak sendiri sempena cuti raya cina ni, itu pon jadi masalah ke?

ak xde kaitan dengan masalah cinta orang lain. ak skdr ckp ak yang nak balik, bukan ak hebah kata ad orang yang nak balik mlc. if xsuka, ckp direct la. bila ak ckp camtu, boleh plak ckp, kena jaga hati orang lain, jgn buat orang lain terasa. ha, tau pon, ni hati fatin nabila nih, terasa dari dulu lagi lah, ce jaga sket.

suh monitor orang itu spy jgn kawan ngn si anu, monitor si anu tu plak jgn kawan ngn orang ini. haih, ak kat melaka ni belajar kot, bukan berpoya2. ce angkat fon call sendiri orang yang nak dituju. cakap sendiri, jgn thru ak, xboleh? yang sorang lagi tu ad je depan mata kan, ce marah depan2. ak yang jauh diperantauan ni pon nak kena bg tugasan ke?

tolonglah. banyak benda ak nak buat kat sini. ak tengah belajar kat sini. bukan berpoya2. banyak benda nak pk selain masalah orang lain. masalah orang lain, tu hal orang. bukan ak selfish ke, xnk amik berat hal orang lain, amik berat sket2 boleh, tapi dah banyak sangat, sory, TAK LAYANNNNN !!