Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Monday, January 25, 2010

niat & hati senang

kau pernah tak ada perasaan hati yang senang? bukan totally senang, tapi senang dari kebiasaan, tak ada gundah. selama ak hidup kat uitm melaka, ak terasa senang sket kat hati, berbeza dengan hidup kat uitm dungun, xsenang semua tapi ad masa susah jugak.

kadang2 ak try pk, try carik, apa yang uat ak senang hati. bukan dari sebab makanan, environment, jarak dengan family @ ap je. if nk pk dr sudut tu, since ak form 1 ak dah jauh dari family, 5jam jauhnya sekolah dari rumah. makanan pon sama je, semua ak telan, xde masalah part tu, tp, mcm ad something.

finally, start sem ni, ak langsung tak ada masalah dengan kehidupan. alhamdulillah, ak bersyukur bila ak rasa kewangan ak xputus. dalam keadaan kewangan yang stabil, ak boleh lagi menolong orang yang memerlukan.

korang pernah rasa @ jadi x, bila dalam wallet tu ada duit lebih sikit, confirm akan ad je orang mintak sedekah lalu depan mata @ kau dengar khabar berita yang kau rasa kau patot tolong @ ad orang yang minta pertolongan akibat kesusahan, yang sah2 ko akan rasa macam ko patut hulurkan bantuan.

setakat ni, ak berjaya buang sifat pentingkan diri, pentingkan nafsu sendiri, alhamdulillah. ak xtau mana ak dengar, maybe ak mimpi, tapi ak aser ad orang ckp banyak kali kat ak smpai ak teringat2, "dalam banyak2 duit kita ad, barang kita ad, ad hak orang lain atas harta tu". ad skali la kwn ak, diyana cakap mcm tu afta nasi yang dia beli tertumpah air dlm pinggan n menyebabkan dia taboley makan, tp, lepas pada tu ad lagi orang ckp mcm tu dekat ak.

serious. setiap masa ak teringat benda ni. try korang buat benda sama, try untuk set dalam kepala, if orang berniat tak baik, orang itu menipu @ ap je, itu hal dia asalkan niat kita sentiasa baik. insya allah, rezeki tu akan datang balik. if susah pon, kejap je, believe in god. :)

4 sure, bila kita buat baik, kau akan rasa senang je hati. sumpah xtipu!