Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, January 5, 2010

kau kena ingat !

alhamdulillah, life kat melaka bertambah baik. ak bersyukur, ak dikelilingi dengan orang baik2. ak ad housemate & classmate + kawan yang baek. yela, bila kita buat baek dengan orang, orang pon buat baek, itu lumrah.

alhamdulillah, ak still hidup atas dunia ni, dengan punya akal fikiran yang masih waras. ak still boleh fikir mana baek dan mana buruk. if ikot tahun, 2010 ni menandakan umur ak dah meningkat setahon, means ak dah 22.

22 nombor yang sederhana besar. ak boleh pk dengan baek, antara nak @ xnk pk je. ak tau, ak kena kutip lagi banyak ilmu hidup, xperience ak still xckup utk bekalan ak. ak bukan sekali, bukan 2x, bukan 3x berkawan dengan lelaki, so, jgn pernah pk ak percaya sebulat hati!

ak selalu cakap, "come on lah, kita dah besar, think twice b4 do something". twice itu minimum, nak lebih boleh, kurang jangan. so, pk dengan baek segala apa nak buat + ak bukan budak kecik yang xboleh nak paham, xboleh nk duga apa yang orang buat. ak xbodoh even org rasa ak kurang bijak.

hidup ni senang, dia susah bila kita yang buat dia jadi macam tu. bila ak cakap hidup mudah, kita maen 'win-win', org buat itu, aku buat itu. org buat A, ak buat A. org tipu, ak tipu. kan senang mcm tu, fair n square, senang kan hidup? :)

it's okayh, dah banyak kali dah, ak pendam, ak diam. yang ak cakap pon, xsebanyak yang ak pendam. ak tunggu, ak nk tengok, sejauh mana org nak pk ak bendul dungu xtau. ilek, dunia ni kecik, sumpah mmg kecik. kawan kau, kwn kpd kwn ak, benda berpusing, kau kena ingat.

hari ni plak, ak blogwalking. ak berkenan dengan 1 quote(?) dari blog ni, if pk dengan mendalam, mmg betol, just ak dah tukarkan dengan "lelaki" je mendalah ni :

"Lelaki dalam hidup aku adalah seperti kereta, aku adalah lebuhraya. Ada yang melintas, ada yang berhenti menjengah, ada yang berhenti di R&R, ada yang berhenti lama, tapi tak ada yang berhenti terus. Mana ada kereta yang nak berhenti terus kat highway kan? Mungkin aku tak patut jadi lebuhraya."