Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, November 24, 2009

.phdc.

We're going on a trip in our favorite rocket ship
Zooming through the sky.. Little Einsteins
Climb aboard, get ready to explore
There's so much to find, Little Einsteins.

We're going on a mission, start the countdown
5, 4, 3,2,1
Everyone to rocket, rev it up now
RRRRRRRRRRRRRRR

We're going on a trip in our favorite rocket ship
Zooming through the sky, Little Einsteins
climb aboard, get ready to explore
There's so much to find, Little Einsteins

come On - Let's Go - Little Einsteins
We need you, Little Einsteins"

hari ni saja, dah berapa kali ntah ulang video little einstein pny theme song. then, nk melayan, kena la hafal, nyanyi bersama si anak buah, last2, dah hafal dah lagu ni. tengah2 mandikan pon, boleh layan seround lagu ni. bila lah nak hafal kira one - ten tanpa kehilangan eight @ nine nih..

Saturday, November 21, 2009

.bila hujan kena tido!.

seminggu duduk rumah, badan dah dipam2. hebat kan? duduk rumah juga, xpayah nak set alarm. cukup time, boleh dengar siren semulajadi yang mengejutkan mana2 manusia yang tengah berada dikayangan.

"anak dara oi, xreti2 nak bangun. melingkar je keje. ni semalam tido kol brape ni"

ditambah lagi dengan syarahan seperti ini..

"orang patot bangun pagi2 tadi lagi. orang laen, time subuh2 dah bangun pergi cari rezeki. ni dah tengah hari membuta lagi, pintu rezeki pon dah tutup"

ni lah rupa bentuk siren yang cukup nyaring + pitching yang amat tinggi ditambah dengan syarahan yang cukup menusuk kalbu. boleh menang mokcik ni if masuk AF! alah, skrg musim ujan, ujan if brenti pon xsmpai setengah jam, celik mata tutup mata pon lebih kurang sama, matahari bukan ada, gelap sentiasa.

kadang2, si anak dara ni teruk jugak, menimbulkan suasana xubah mcm pertandingan debat pidato peringkat negeri. nak jugak menang perbahasan!

"musim tengkujuh bu, nelayan pon tido lah. nak cari rezeki camne, xkn cangkung depan umah tadah air, sape nak beli air?".

dan kemudian, pidato akan berterusan untuk beberapa ketika. ianya hanya akan berhenti apabila si anak dara bangun dan bersila dan menarik towel untuk mandi. adehla`

Friday, November 20, 2009

.bayar utang!.

xabes status kat facebook, sini plak sekali lagi. yela, status fb mana boleh tulis panjang2, xsonok, xpuas atie! alah, gpon, tulis kat status, bkn nya orang yang dimaksudkan baca, kan tengah busy dengan kerjaya, boo!

sekadar ingatan, bahawasanya hari ini tuan tanah dapat berita gumbira yang memanaskan hati, bespreng nak kawen! 1st skali, kena cakap, alhamdulillah, dia nak bina masjid, menghalalkan apa yang haram, kita kena support tu, good 4 u bespreng.

2nd, yang memanaskan hati, teringat kisah lama. waa, xaci la camnii, bespreng kawen kat hotel. "hentak kaki, hentak kaki", haha.. bila suggest uat kat dewan xmo, ape? xde kelas? waaaa, pandai eh ko bespreng, dulu 2 taon idup ditanggung tuan tanah dan kawan2, makan minum pagi petang siang malam ditaja, duit dia upenya simpan nk uat kawen otel, mana aci camni! "hentak kaki" lagi, haha

kalaulah bayar hutang sama macam bayar ganti puasa, mok cik kayo eh! duit dah beratus ribu lemon! silap hb boleh order kete sebijik kat tempat keje dia tu, kelas gitu nyah!

adoi, ko kenape paten nabila ayat xboley bla lam entry ni. ishk. hangin, hangin!



Wednesday, November 18, 2009

.sempurna?.

tiba2! feeling emo datang. well, normal lah, time xbz, tgh relax2, sorang2, ngadap ceiling, ngadap screen hp even yang kuar hanya lah lampu kuning + maen2 torch light sket haha!, start la teringat benda lama.

orang cakap barang yang lepas jangan dikenang. halamak aih, bukan sengaje nak kenang, dah tuhan kasi ingatan, teringat jugak, nak buek camano eh? just bila teringat, terfikir, dulu pernah jadi macam ni, lepastu berazam nk buat macam tu untuk elak macam ni berulang, tapi skrg, ak aser, sama jgk keadaannya.

mmg betul lah, kita just plan, tuhan decide. kadang2 selalu rasa apa kita buat, pilih tu dah betul dah, hakikat ada jugak yang silap. kita boleh berharap untuk datangnya sesuatu yang baek, moga itu yang hebat, tapi kita xperasan setiap yang jelma tu ada jugak cacat.

orang sentiasa bercakap lagi, xde apa yang sempurna atas dunia baik benda hidup ataupun tidak. iye, semua orang paham konsep tu, n kat hati ni pon xpernah terdetik nak cari sesuatu yang sempurna, cukup sekadar boleh lengkapkan apa yang kurang.

okay, fine, skrg xnmpk lagi. itu pon bukan masalah asalkan boleh nampak usaha seseorang untuk menjadi lebih baik dari semalam. kita sedar n kenal sape diri kita, so, if ada niat untuk berubah, cubalah untuk menjadi sesuatu yang baru tanpa mengubah diri kita, boleh?

kita mmg dah sedia maklum apa jadi pada masa silam, apa ada di waktu sekarang, just xboleh jangka apa jadi masa akan datang. nk bercakap pon, xtau mana yang terbaek, setiap perkataan yang keluar, itu la yang menentukan mana titiknya perjalanan.

hidup ni bukan lah susah, kita boleh senangkan. cuma, berfikirlah untuk elakkan dia jadi susah. eh, ak nih bercakap senang, nk deal dengan diri sendiri pon susah, ko kenape peten wei.! piraahhhhh, boo untuk diri sendiri! lalala`

Tuesday, November 17, 2009

.movie.

antara movie2 yang sempat ak layan time gap xm aritu.. :)

michael jackson : this is it
- malam before paper account, boleh layan lagi movie. siyes, dah 2hari non stop melayan paper past year acc dalam 11 set sampai ke taon 04, mana la xhang. datang idea tetibe nk tgk movie + si housemate dydy yang sangat spontan melayan. berbaloi utk layan movie ni, for me lah, sumpah best kot! 2 b honest, siyes takot tgk muka mj, tp sgt suka dgr dia bercakap, soft sgt2! just confuse bila tgk jacket mj pakai time rehearsal, ad lambang xspatotnya kat kiri, kanan n besar gile kat blkg, tp, tu atr dia ngn tuhan, kita yang tgk sekadar, emm, layankan ajo!

jennifer's body - niat asal nak tgk 2012, 1st day tayang kan, tp, tix sold out! nk xnk, pilih cite ni even sedar diri tu penakot, :p. melayan request dr si classmate, edna nana & atea. nasib la ko duk dpn budak2 laki yang sket2, "haleluya", sabar jelah. yelah, megan fox kan, cerita tu pon bukan seram mana pon, seksa je lebih, haha, elemen xcerdik pon banyak, haha lagi! dhla lusa tu ad paper economy, memang xsedar diri! balik pagi, terus study xtido sampai la paper eco petang esok hari. xtido? eh, tido kejap pastu kena kaco, lalalala`

2012 - hari ke-4 br dpt tgk cite nih. tu pon, berlari pg mbo nk tgk kot de yg kosong. xdela berlari mana, relax je, ayat je melampau, :p. berjaya dptkn tix utk diri sendiri, si angah, si abg raden + si 2 pupu iskandar + kwn si 2 pupu. eh, 2 pupu eh ngah? xesahla. 2012, boleh tahan la, ada certain part tetibe gelabah, xtau la kot effect dr duk seat dpn sekali ke, :p..kdg2 buat kita terfikir, ye kot ramalan nostradamus yang kiamat pada 21/12/2012, iyolah sbb tsunami, earthquake, flu, war ni sume dia pnah ramal b4. tp, itu for me lagi, itu kebetulan la, tuhan tu wujud, tuhan lagi tau ape yang jadi sebenarnya.

just prepare untuk kehidupan akan datang, kita pon xtau bila masanya, cukup kan la apa yang kurang, n cuba untuk berubah untuk menjadi yang lebih baik dr yang lepas :)

Monday, November 16, 2009

.i'm home :).

selamat sampai tadi pagi lebey kurang pkol 4. perjalanan yang btol2 menyakitkan ontot, sabar jela, n bila dah nampak muka ayah, ibu ngn alif, auto jadi lega. :) final exam yang btol2 menyeksa! sumpah, time diploma punya la galak bersuka ria, dah degree, geng2 xda, br tau belajar tu mcm mana rupa sebenarnya.

last paper, economy, btol2 blur. nway, thanks god, mcm boley jugak la layan soalan essay dua2. mmg focus part tu, then part tu la yang kuar. same goes dgn part kira2, sangat xreti uat saving function, alih2, mmg xkuar, kuar yg laen. alah, kuar yang laen pon, lupa rumus jgk :p.. abes paper, risau xde, sedih pon xde, yang ade, hati gumbira sbb si kakak ndw ke mlc + masa untuk pulang dan berpoya2, :p.

jauh dlm atie, sangat2 berterima kasih kt orang2 yang sentiasa menyokong + menolong sepanjang waktu susah esp dikala exam. ibu, ayah, adik beradik, ling, si housemate adza & dydy, si classmate leen, diey, edna, nana, hadi, atea, lectuer yg call & msg bertanya khabar + doakan exam; cik yatt, miss yana & those yg meneman time tgh hang belajar & semua2 la.

bila mcm ni, aser mcm, terharu. hehe. siyes, dikelilingi dengan orang yang baik aser macam ... entah, god bless u all :).. then bila dah sampai umah, benda 1st uat, yang paling dirindui nak buat, yang paling best bila dilakukan ... BUKAK PETI SEJUK! hahaha..

Tuesday, November 10, 2009

.yesterday, today, tomorrow.

3 paper dah settle. kepuasan menjawab, xmacam last sem. sem ni terlaluuuu selesa if nk compared ngn last sem. last sem dengan masalah personal lagi, ak lagi suka mendiamkan diri buat hal sendiri, n bila camtu, mmg focus lebey psl study, sbb mmg xtau nk uat pe lagi. tp, tu lagi bagus, mayb? :)

paper acc, alhamdulillah, aser better dari jawab paper acc time diploma dulu. paper premiership, boley la, mmg dah set awal2, nk jawab soalan tunku abd rahman, tun abd razak n tun mahathir saja, pak lah n tun hussein di bapa ditirikan, :p. social marketing, aser mcm terkilan sket. ak terlalu penat, ak tau ape nk jawab, tp, ak terlalu pnat nk tulis 4 essay. sampai essay ke 3, ak termenung, sbb ak pnat, nk menangis, semua ada. sangat xlarat. paper tu, xpela, ak xmengharap, yang penting, lulus da la.

ak terlalu penat. since 7hb, 9pagi ak berjaga tanpa tidur, sampai la 9hb pagi, pukul 4, dah aser too exhausted berjaga 43 jam tanpa tido, terlelap jugak atas meja. nasib baik, tersedar pukul 7, dengan alarm xset langsung. pk2 balik, bhy sangat2 terlelap time tu, if xterbangun, mau terlepas paper pukul 9, n sah2 repeat paper tu, nauzubillah la.

berjaga terlalu lama buat ak hang teramat. kesian orang kat sekeliling yang selalu contact ngn ak, either bercakap @ txt esp my ling. ak aser, dia pon ikot sama jammed kpale. kesian, kesian, kesian. tuan badan xmarah, tp, feel bersalah tu, smpai skrg xilang. (T_T).

smlm kre da oke balik. abes je paper kol 12, makan2, ndw balik umah bermandi ujan, tido dr petang smpai maghrib, mlm kuar karok, pantai, makan2, n paling xleuy bla, gelak mcm sotan bila kete xde minyak kat tgh2 jalan jam 4 pagi, tapi jadi heran sebab kete still ley jalan, upenya sbb jalan tgh curam. :p.

god bless si "adeq" farid, happy birthday to u la budak. ak aser dia confirm musykil sbb tgk kete bergerak tanpa enjin bunyi tapi lampu emergency menyala + 4 orang minah dlm kete gelak terbahak 360 darjah. blum kira lagi dengan kaki sorang2 terkuis2 luar kete suh kete bergerak sbb malas punya pasal nk kuar tolak, :)).

tp, tu la manusia yang prihatin pon, sanggup tgk dari jauh apa jadi kt kitorg + menolong. konon la cover, battery xde kot, air kurang kot, last2, ak dgn xbersalah nya, bila dia tny, "ni tadi isi minyak berapa hengget", dgn confident menjawab "10 hengget", padahal isi RM5 je pon, :p