Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Sunday, December 27, 2009

wahai jiran (T_T)

tinggal di kawasan perumahan ada baik ada buruknya. kalau baek jiran, baiklah kehidupan, tapi andai punya jiran yang tuttt, sengsara la masa depan.

hidup berjiran memerlukan sikap bertolak ansur yang tinggi. kita nampak, kita faham, kita boleh consider andai kata jiran memerlukan ruangan yang lebih untuk menempatkan segala harta keperluan. tapi, agak2 la kan jangan sampai orang laen naik bengang.

jgn jadi selfish sangat. come on la, kan dah sampai tahap pemikiran yang matang, fikir la. tp, mayb la terlalu bekerjaya sampai lupa nak fikirkan hal keselesaan jiran, oke la, ak halalkan.

yang paling buat naek heran, satu lagi punya hal, para2 guru yang muda lagi jelitawan. tau la korang pakai kereta TAW, tapi xyh la sampai parking tengah jalan + bukak pintu depan belakang bonet semua, kau kenapa, nak tayang?

tu perangai cikgu tu, cikgu. hari2 pergi sekolah nasihat anak murid, buat ini jangan buat itu, hormat orang laen semua, maybe rupanya itu sekadar identiti di sekolah semata, kat umah? melampau gila, memalukan!

dah tau salah sendiri bukan rasa nak alihkan kenderaan ke tepi. mulut potpet membebel xpuas hati. harapkan bedak 3 inci, lipstick merah konon berani? + tudung berbelit2 anak tekak lagi, tapi perangai, ishk.

kalaulah aku bawak kereta mainan azreen, mmg kau xpayah alih ketepi, aku yang gedabak ni pon boleh lalu lagi. adeh, dok berehi weyh bulih jirang lagu nih!

ak aser, nk amik cat, buat line parking lot banyak2 depan umah ni. then letak tiang kasi isi syiling bila nk parking. sejam RM5, ad brani?