Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Saturday, December 19, 2009

shweet 50!


semalam birthday ibu yang ke-50, semoga panjang umur, murah rezeki ibu, so, kayo lagi poket achik kan, kan. hehe`. celebrate secara sederhana tapi syiok sebab semua ada. even plan asal si angah nk balik secara surprise xkesampaian. well, sape yang boleh auta puan zahara nih, meh cakap sape boleh.

dialah guru besOr, ketua chef, pegawai tnb, pegawai jpj, pegawai polis, tuan hakim dan.. dan.. semua la ak aser jawatan yang ad kt malaysia ni, boleh dia pegang. contohla..

guru besar : baru plan tergedik2 sket xnk pergi kelas, tanggung la dengar lecture sampai berdesing, auto boleh bangun pg kelas. tu adeq ak la, if ak, even dgr lam tepon pon, aser mcm orang menjerit kat tepi telinga, haha.

pegawai tnb : berani online la smpai pagi buta, maen ps xhengat, confirm dengar ayat hekmat, "xreti nk buat kerja laen ke, membazir letrik je reti". if ak online dah smpai 2 3 pagi tu, cari nahas la tu nk dgr orang bebel pagi buta, :p.

pegawai jpj : if berani drive la kereta sebelah dia, baru keluar simpang perumahan, dah dengar instruction seterusnya, haha.. mmg xkn lupa la ayat hekmat ibu.. "eh tin, ko bawak laju sangat ni" "aten, slow2 sikit, jangan rapat sangat ngan kete depan tu", "bagi signal, bagi signal awal2", hahaha. gelak2, guling2!

tuan hakim : ni paling syok, pg la tgk movie yang buat kita aser panas hati mcm smpai part scene gado2, ad yang kena tindas, if bagi comment yang xberapa nak bernas, dengar la peruntukan undang2 yang dia syarahkan kejap lagi. adeq ak plak tukang komen yang tegar, suka bagi ulasan macam, "alah, kalau alif, terajang je tuh" then akan disusuli la hujah2 ibu, "ko jangan buat mcm tu kat sekolah, jangan pukul2 anak orang, kang ibu kena panggi pg sekolah kang, ibu xnk".. tiap2 hari ulang tau, boleh hafal! hahaha

skrip tu, dari kecik sampai besar ak adik beradik dah boleh hafal. dulu kecik2 takot, sekarang dah besar, siap boleh buat lawak lagi bila kena marah, haha. ibu, ibu. i love u. tu pasal la bila dah jauh, dah balik u, jadi rindu, sedih. rindu apa? RINDU IBU BEBEL! haha.