Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Thursday, December 31, 2009

gov vS private

asal kerja jadi guard, muka nak kena ketat la? if xketat, uat muka macam umah xsiap. besenya staff gomen la mcm ni. ade je cari pasal dengan orang. kita paham, kita tau la awak bertugas, tapi, atleast, language tu kasi la ada.

if orang menengking² time bercakap, xhormat, ley la awak nk layan camtu. ni siap bagi salam, tanya elok², nada slow motion, ley nak uat kerek. mak kandung nak melawat anak dia baru bersalin kot, bagi je la. ada plak rule dia 3 minit je, melaka-kerteh pon 5 jam tau x.. nurse xde plak bising² lam tu tgk, elok je tegur sape, guard apsal? ade mslh apa?

guard hospital private laen, oke je. bukan nak suh beramah mesra, salam peluk cium apa, bila orang tanya, cakap elok². ni la masalah, tetiap taon, "beratur bungkusan" sibuk mintak naik gaji, mintak bonus utk staff kerajaan. dah bagi, ade bagus servis kasi? sama je.

bukan semua guard mcm tu. guard kat hospital sini mcm tu. yela, hospital tempat korang punya tempat bagus. kesian kan kat ak cepat kena soudn. (T_T)