Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Wednesday, November 18, 2009

.sempurna?.

tiba2! feeling emo datang. well, normal lah, time xbz, tgh relax2, sorang2, ngadap ceiling, ngadap screen hp even yang kuar hanya lah lampu kuning + maen2 torch light sket haha!, start la teringat benda lama.

orang cakap barang yang lepas jangan dikenang. halamak aih, bukan sengaje nak kenang, dah tuhan kasi ingatan, teringat jugak, nak buek camano eh? just bila teringat, terfikir, dulu pernah jadi macam ni, lepastu berazam nk buat macam tu untuk elak macam ni berulang, tapi skrg, ak aser, sama jgk keadaannya.

mmg betul lah, kita just plan, tuhan decide. kadang2 selalu rasa apa kita buat, pilih tu dah betul dah, hakikat ada jugak yang silap. kita boleh berharap untuk datangnya sesuatu yang baek, moga itu yang hebat, tapi kita xperasan setiap yang jelma tu ada jugak cacat.

orang sentiasa bercakap lagi, xde apa yang sempurna atas dunia baik benda hidup ataupun tidak. iye, semua orang paham konsep tu, n kat hati ni pon xpernah terdetik nak cari sesuatu yang sempurna, cukup sekadar boleh lengkapkan apa yang kurang.

okay, fine, skrg xnmpk lagi. itu pon bukan masalah asalkan boleh nampak usaha seseorang untuk menjadi lebih baik dari semalam. kita sedar n kenal sape diri kita, so, if ada niat untuk berubah, cubalah untuk menjadi sesuatu yang baru tanpa mengubah diri kita, boleh?

kita mmg dah sedia maklum apa jadi pada masa silam, apa ada di waktu sekarang, just xboleh jangka apa jadi masa akan datang. nk bercakap pon, xtau mana yang terbaek, setiap perkataan yang keluar, itu la yang menentukan mana titiknya perjalanan.

hidup ni bukan lah susah, kita boleh senangkan. cuma, berfikirlah untuk elakkan dia jadi susah. eh, ak nih bercakap senang, nk deal dengan diri sendiri pon susah, ko kenape peten wei.! piraahhhhh, boo untuk diri sendiri! lalala`