Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Friday, October 23, 2009

.shud b thankful?.

perjalanan semalam dari xxxxxxx ke xxxxxx buat ak sedar bhw ak harus bersyukur dengan kehidupan yang ak alami skrg. ak patut hargai semua yang ada disekeliling ak, sbb ak yakin, tuhan dah bagi apa yang terbaik untuk diri ak. tuhan tau segalanya, n tuhan tau bila masanya ak patot dpt bahagia, bila ak harus terima sengsara.

salah satunya, ak lihat sendiri, mcm mana satu family, si bapa dan emak yang tua, si adik2 yang masih kecil, menaiki bas untuk menuju ke satu tempat. dieorg dari kampung mana nth time bas tu amik dieorg. muka dieorg cukup happy bila dapat naik bas. ak terfikir, ak yang muda ni pun punyalah berat nak naik bas, merungut dengan sakit ontot la, blkg bdn la, mcm2, org tua? confirm dieorg lagi rasa benda yang sama kan.

tp, dieorg happy lam bas. pakai pun chantek2 sdgkan dieorg bukan nk pg memane pon, dgn ak yang selebet pkai jeans + tshirt semata [nama lg nek bas kan], smpai pon dh nk mlm, mmg xde org nmpk la gayanya. paling ak tersentuh, si adik kecik cakap kat abang dia, "abg, best la jalan2, naik bas, xpanas pon, ada angin sejuk".

oke, fine. terkejut kot ak dgr ayat tu. ak aser mcm sebelum ni dieorg xde kenderaan yang de aircond je. sdgkan, bukan ak je ak aser, org laen pon, yg ada kerete tu, aircond panas sket je, merungut sakan, membebel xhengat. xpon, xbersyukur ada kete. mulut non stop berckp nk kete itu, nk kete ini.

moral of the story, bersyukur dengan apa yang ado! bersederhana dalam setiap benda. n paling penting, ingat, susah2 kite ni, ada lagi org susah dari kita. sekian, terima kasih. :)

3 comments:

. d [ i ] y [ a ] . said...

ches ! kantoi ! konon pegi sane sini ea .. IBUUUUUUU !!!!!

Princess Liyana said...

btol tu..kdg2 bda yg kita rasa remeh n small matters..tp leh jadi sgtt bmkna pd org lain..so marilah kita bsyukur..huhu

dear, leh emailkn nama n alamat ke barbie1706@gmail.com..huhu nk antr something nnti..heee :D

.fatin nabila. said...

angah : kecah la dia nih, dia pg memane, org xbising pon.

yana : dah antar dah. :)