Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Saturday, October 3, 2009

.apa? mahu matahari? pembersih? eh, pembazir tuh!.

ak mengenali seorang manusia, seorang perempuan, yang jika dilihat luaran, seorang pembersih, seorang pandai bergaya, sesuai dengan orangnya yang punya paras rupa. pada mulanya, tiada apa, hinggalah suatu ketika, naik nyampah pon ada.

oke, kita mulakan dengan tabiatnya yang satu ini. dia seorang yang gemarkan matahari. katanya, jika selalu ditutup langsir dan tingkap, cahaya kurang masuk nanti. dia juga pernah mengomel tentang sikap emaknya yang gemar menutup tingkap even di siang hari, tp, tindakan ibunya ak fahami. mayb kerana faktor rumahnya dekat di jalan raya, segala macam habuk emaknya cuba untuk hindari.

oh, itu perihal rumah dia, kita abaikan, berbalik pada yang asal. ak lihat perempuan ini ada sedikit baghal. tiap kali aircond dipasang, langsir diselak, tingkap dibuka berjengkal-jengkal. lepastu, si perempuan akan mengomel konon aircond di bilik perlahan dan mengatakan faktor biliknya luas bilik lambat sejuk sebagai alasan.

bg ak tidak, silapnya pada sikap dia bukak aircond smbl membuka tingkap dan menyelak langsir seluas alam. korang bayangkan la, mana tidaknya kadang2 ak naik geram. mana nak sejuk bilik dalam itu keadaan?

itu baru kisah aircond, belum kisah laptop. sebelum ini, selalu ak perasan, keluar laptop xbertutup. itu baru yang ak nampak, yang ak xnmpk? mayb lg la sebab bilik sentiasa bertutup.

itulah serba sedikit kisah ak sepanjang semester ini. tu baru sedikit, lepas ni, ak kasi up lagi. yela, nk cite kat sape lagi, kesayangan ak hanyalah blog yang satu ini. :))

sekian, terima kasih.