Jana wang melalui internet dengan mendaftar di sini (Churpchurp)







Promosi iklan dan dapatkan ganjaran seperti iklan dibawah ini :
( click iklan berkenaan untuk melihat dengan lebih lanjut )

Tuesday, September 29, 2009

.merananya hati aku.

terlalu baik, terlalu menolong orang maybe bukan sesuatu yang bagus untuk dilakukan. tp, bila terlalu membongkak, terlalu kendekut, kelihatan seperti bajet bagus sangat la pny orang. kesimpulan, apa yang harus dinyatakan? berkata A salah, B salah, apatah lagi C, D, E hinggalah Z!

orang memerlukan pertolongan, kita hulurkan bantuan. kita harapkan, baik punya balasan yang akan diberikan. niat di hati, oke la, bantu kenalan dan kawan, mereka kesusahan, tiada tempat perlindungan. skrg, apa ak harapkan hanyalah kebaikan, tp ko tau apa ak dpt? harammmm!

lihat luar, lihat dalam, bagaikan orang senang. tiada apa yang murah, hanyalah mahal. tetapi, masalah yang timbul, xsesuai la bak kata orang. orang percaya @ tidak, itu masalah korang, yang penting, ni ha, ak n adza yang bengang!

lepas satu, dua, ak nantikan yang tiga, empat dan lima. silap hari bulan, lama², sehelai sepinggang dibuatnya. woi, bawak barang sendiri tak boleh ke? tang perhiasan dia, semua la nak berharga, tang benda kecik, guna orang punya. mek, ko reti x jaga orang lain punya jiwa raga?

haih, nasib baik dah nak habis ini semester. if x, mau jadi gila. paling tidak, hambik ko penampor kat muka. moral of the story, jangan baik sangat dengan sape², kelak meranaa!

8 comments:

lieya orange M.I. said...

...ini terbukti panas baran ni...

...memang geram ngan org mcm ni...kasi tampar jer...huh=p

.fatin nabila. said...

lieya : agakla. kata kaya, jgn behave mcm manusia papa. geram sgt².

nj said...

FATIN...

camana cuti Aidilfitri? Tentu seronok balik kampung. Juadah apa special hari pertama??

. d [ i ] y [ a ] . said...

adekku .. bwk bertendang .. if x ley blah sgt, ko tendang je btol2 .

yOnnA said...

u g lempang je la diorang2 tu! huh. sumpah x sedar diri punya org.

kenapa ye ada manusia berlagak cmni? i pelik.

LadybugYNA said...

ambik brg berharga dia gadai buat beli brg untuk kegunaan dia jgk.hahahahaha

.fatin nabila. said...

puan : cuti oke, :)

angah : sonok oh tendang, stkt ni tendang pintu bilik je, :p

yonna : pelik kan yonna, pelik sungguh, pe mslh nth. mcm haram prangai.`

izyana : bunguk oh idea, tp btol gak wei. nnt ak try, hehe haha.`

am_am_am said...

yang lagi best kalo time org tu pakai brg depan kt buat2 igt tu brg kt, tp xpulang2. lagi panas..

"eh, ni kerongsang ko ni aku pulangkan nnt eh"

lepas tu, babai..